Payday Loans

Keresés

A legújabb

Miért érdemes manapság egy labdarúgónak az FTC-t választania...Kubatov/kommentárok PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló
Kedden a Groupama Aréna ad otthont a Football Forum Hungary 2024 nemzetközi labdarúgó-konferenciának. A Nemzeti Sport Online-on napközben több beszámolóval is jelentkezünk a rendezvényről. Az első előadás, amin részt vettünk, Kubatov Gábornak, a Ferencváros elnökének prezentációja volt arról, egy külföldi futballistának miért is érdemes a Ferencvárost választania.

 

The Path Sports Management és a Sport & Move Magazin által közösen rendezett Football Forum Hungary 2024 konferenciát Csisztu Zsuzsa, MSÚSZ- és AIPS-alelnök, lapunk és a Sportrádió munkatársa nyitott meg Gyurta Dániel úszó olimpiai bajnokkal közösen és videós üzenetet küldött a résztvevőknek a világbajnok olasz kapus, Gianluigi Buffon.

Buffon videoüzenetet küldött (Fotó: Török Attila)

Ezt követően a nagyteremben az előadások sorát marketing témájú prezentációk nyitották, a Mol csoport szponzorációs vezetője, Fetter Balázs és Pantl Péter kommunikációs igazgató után Kubatov Gábor, az FTC elnöke tartott előadást arról, miért érdemes manapság egy labdarúgónak a Ferencvárost választania.

A Mol csoport előadói (Fotó: Török Attila)

Ha jól értem, a Mol után következem. Támogatója volt a Fehérvárnak, most pedig az Újpest tulajdonosa. A szurkolóinkat idézve azt is mondhatom: tegnap Vidi, ma meg Újpest, nem lesz ez jó, nagyon úgy fest. Persze ezt a szurkolóink egy kicsit másképp mondják...” – kezdte előadását Kubatov Gábor, aki ezután tételesen felsorolta azokat az érveket, amelyek egy külföldi játékos szerződtetésekor Magyarország és az FTC mellett szólhatnak.

Kiemelte a klub történelmét, olimpiai és világbajnokait, a húsz szakosztályt, azt, hogy egy inspiráló közegbe érkezhetnek a sportolók, ahol minden feltétel adott a magas szintű munkához. Az infrastrukturális háttér kapcsán nemcsak a Ferencvárosról beszélt, felsorolta az elmúlt években Magyarországon történt stadionépítéseket, pályafelújításokat, majd részletesen kitért a Groupama Arénára is.

Kivételes módon ez egy nyereségesen működtetett stadion. Irdatlan bevételeink vannak. Mi voltunk az elsők, akik el merték adni a stadion nevét. Eladtuk a skyboxokat, a huszonhét skybox eladása milliárdos bevételt jelent, évi kétszáz rendezvénynek ad otthont a stadion. A sportesemények mellett konferenciákat, koncerteket, de esküvőket is tartanak itt. A stadionunkat a német Sportfive ügynökség üzemelteti, amely Európa több országában működtet stadionokat. Mindenből pénzt csinálunk, az eladott kezdőrúgásoktól kezdve a legkülönbözőbb kezdeményesekig. Most például azon dolgozunk, hogy plusz pénzért gyorsabb legyen a bejutás a stadionba. Ami azonban a legfontosabb, hogy biztonság van a stadionban” – fogalmazott Kubatov Gábor.

Az FTC elnöke ezután felidézte a szurkolókkal szembeni konfliktusokat, azt a folyamatot, ami elvezetett a mostani állapothoz. Kitért a vénaszkenner bevezetésére, az objektív felelősség elvére, hogy azon szurkolókkal szemben, akik kárt okoznak az egyesületnek, kártérítési pert indítanak – volt már erre példa.

Kubatov Gábor zárszavában gazdasági és szakmai szempontok mentén összegezte, miért érdemes a Ferencvárost választani.

Nem késünk a fizetésekkel, nem egy nappal később, hanem inkább előbb utalunk. Nem cserélünk folyamatosan edzőt. Budapest nagyváros, szívesen érkeznek ide a külföldi játékosok, Magyarország egy fejlődő gazdaság, fejlett az infrastruktúra, kedvező az adózás, biztonság van a stadionban és utcákon is. Itt nem fordulhat elő, mint például Horvátországban, hogy leszállítják a szurkolók a buszról a játékosokat és megverik őket. Az igazolásokat komoly tudományos háttérrel választjuk ki, fejlett az orvosi háttér. Magyarországon jók az életkörülmények és innen tovább is lehet lépni. Az elmúlt években mindegyik európai topligába adtunk már el játékost, de még az Egyesült Államokba is igazoltak tőlünk. Van előrelépési, fejlődési lehetőség. Ez mind a Ferencváros mellett szól.”

 

*

KOMMENTÁROK

(eddig és amíg - esetleg - nem törlik...)

https://www.nemzetisport.hu/labdarugo-nb-i/2024/04/football-forum-ezert-erdemes-a-ferencvarost-valasztani-kubatov-gabor/kommentek


orcan-fintor
orcan-fintor2024. 04. 23. 17:21

Már várom, hogy mikor zendítenek rá a ruszkik haza rigmusra.

Trinity24
Trinity242024. 04. 23. 16:35

Vak és világtalan egyaránt láthatná, hogy ez a futballnak álcázott kártyavár a Fradinál és a többi mesterségesen életben tartott klubal össze fog omlani, amint nem kapnak állami milliárdokat. Ehhez még csak másik kormány sem kell. Elég, ha a stadionépítések és akkumulátor-gyárak helyett másra költik el a fejesek a lóvét és elvonják a fociból. A kubatov-orosz-féle slepp pedig nézzen tükörbe úgy, hogy nem köpi le saját arcképét, hogy a súlyok közpénz-milliárdokat nem hosszútávú utánpótlásnevelésbe, piacialapú müködésbe vagy tartalékképzésbe fekteti, hanem számolatlanul kidobja az ablakon... A pénzt nem forgatja, hanem elégeti. 20, 30, 40 éve egyaltalán nincs Mo.-on utánpótlásnevelés, edzöképzés és mérhetö eredmény, vagyis hiányzik a következö évek és generációk versenysportjának minimális alapja. Nincs mérhetö eredmény, "kitermelt" akadémista, nincs gazdasági struktúra és hosszútávú építkezés. Amint kipukkad a lufi, 2-3 éven belül eltünik a Fradi és a válogatott is a nk-i porondról!

cenzneesura
cenzneesura2024. 04. 23. 16:15

Be...arok. az állam épít neki egy stadiont, és henceg a bevételekkel. Hol van ilyen? Más klubok 10 vagy 100 euro millákat költenek stadionra. Ezek meg ingyen, és aztán hencegnek. Vicc. De jön még kutyára dér. Csúnya lesz felkelni az álomból a magyar focinak. Eszméletlen. Mint a gazdag apuci kisfia , aki semmiért sem dolgozott meg, de azt hiszi alkotott valamit

SapientiSat
SapientiSat2024. 04. 23. 16:00

napi kabaré

pityoka
pityoka2024. 04. 23. 15:59

egy kerdes: vajon milyen nyelven tartotta a nagy tudású, jól képzett elnök úr a magasröptű, mély gondolatokat tartalmazó előadását?

marabu-48-2
marabu-48-22024. 04. 23. 15:53

Ha van olyan, hogy egy szurkoló szégyelli a kedvenc csapatát annak elnöke miatt, akkor ez most az. A politika olyan szintre süllyesztette a magyar labdarúgást (azon belül is elsősorban a Fradit), hogy egy jóérzésű Fradi-drukker sokszor már titkolja, hogy melyik a kedvenc csapata. És mindezt csak azért, hogy ne röhögjék őt ki.

freedom-for-ultras
freedom-for-ultras2024. 04. 23. 15:39

Az UEFA-nak ki kellene zárnia a csapatot a nemzetközi kupákból a Gazprom miatt. A következő szponzor gondolom valamilyen tel-avivi hadiipari gyár lesz.

dirceu
dirceu2024. 04. 23. 15:23

Hát persze :)

ottokar
ottokar2024. 04. 23. 14:47

Tehát ez az intellektüell azzal kezdte a mondandóját, hogy megfikázta az előtte szólókat. Ez egyből szimpatikussá tette, ez a kommunikáció magasiskolája. Az irdatlan szó jelentését sem ártana megnéznie az értelmező szótárban, fogalmi zavarai vannak. Az azt követő gőgös, pökhendi kivagyiságra már nem voltam kíváncsi, biztosan lehetne még abból is mazsolázni. Ha valaki pozícióból vezet, nem az addig elért teljesítménye alapján, az egy megnyilvánulásból gyorsan kiderül...

Nikimaki
Nikimaki2024. 04. 23. 14:00

Nemjóvilág! Legalább nem a legelőre kell focimeccsre járni,bár akik ahoz szoktak azoknak ez érthetetlen.Lepukkant idejétmúlt stadionok ahova ha kűlföldi csapat érkezett azt hitték ez az edzőpálya? Az elöző kormány nem épített sem stadiont sem sportcsarnokot,a pénz máshova ment.Ami meg az életszínvonalat ílleti,aki akar és dolgozik azoknak az is megfelelő.Nem jó itt politizálni de!!! Mintha csak én írtam volna. Tűpontos megfogalmazás.

fcmajmedence
fcmajmedence2024. 04. 23. 13:45

xacsusz3261 ez is épített autópályát és hidat is. persze, hogy lopnak, mindegyik lop. ezek csak annyival szimpatikusabbak, hogy normális körülmények közé lehet kimenni szurkolni és van minek szurkolni. szimpatikusabbak mint fleto, de nem szimpatikusak. bár ebben az országban ha nemet mondasz fletóra csak orbánista lehetsz. minden fekete és fehér. ezért nincs váltás a politikában. nincsenek alternatívák. két rossz kitegylet közül lehet csak választani.

fcmajmedence
fcmajmedence2024. 04. 23. 13:41

frefre a frusztrációidról beszélgettél már valakivel? érdemes lenne. ezt itt egy sportoldal. vérlázító, hogy akik szeretik a sportot és a focit, örülnek a sport és a foci sikereinek. vannak megfelelő fórumok a fikázásra. rengetek olyan hírportál és facebook oldal van, ahol lehet fröcsögni. de egy sportoldalon arról sztereotipizálni mindenkit (az összes focista falábú, az összes szurkoló sörhasú) jelent egyfajta szintet. egyébként ezek a közhelyek sosincsenek tételesen alátámasztva tényekkel. légyszi vázolj fel egy költségvetést, ahol bizonyítod, hogy a MI milliárdjainkból élősködik egy élvonalbeli csapat. Tehát a T, a Groupama stb mind állami cégek, akik adóforintokat pumpálnak a csapatba...biztosan...

xacsusz3261
xacsusz32612024. 04. 23. 13:40

Az előző kormány autópályát épített, metrót meg hidat a Dunára. Közben szét is lopta őket, de úgy tudom, ma már nem probléma itthon, ha egy politikus lop

felhasznalonev-0
felhasznalonev-02024. 04. 23. 13:37

A magasból lehet igazán nagyot esni.

frefre
frefre2024. 04. 23. 13:31

Biztos jó lehet a mi adómilliárdjainkon élősködve csillogni-villogni. Amint az állam kivonul majd ebből a magyar labdarúgásnak nevezett korrupciós posványból, a hidegvízre valót sem fogja itt megkeresni egyetlen falábú sem, és a sörfocin élősködők mehetnek majd vissza ugrálni a balettba. Illetve oda mégsem, mert a színpad statikailag nincs sörhasúak dobbantásaira méretezve. :)

Tuttifrutti
Tuttifrutti2024. 04. 23. 13:24

Nemjóvilág! Legalább nem a legelőre kell focimeccsre járni,bár akik ahoz szoktak azoknak ez érthetetlen.Lepukkant idejétmúlt stadionok ahova ha kűlföldi csapat érkezett azt hitték ez az edzőpálya? Az elöző kormány nem épített sem stadiont sem sportcsarnokot,a pénz máshova ment.Ami meg az életszínvonalat ílleti,aki akar és dolgozik azoknak az is megfelelő.Nem jó itt politizálni de!!!

Tuttifrutti
Tuttifrutti2024. 04. 23. 13:19

Nincs ezzel gond ha nem államilag irányított szponzorokról,befektetőkről lenne szó. Ugye most ép a Gazprom tart az űllőire. De még mindig jobb mint amikor öszödi Fletóék bitorólták a hatalmat.Módszeresen tették tönkre a Magyar sportot is.

Patakver
Patakver2024. 04. 23. 13:00

nemjovilagez! Mesélj még, olyan jó olvasni. Bár...... Irigy vagy, és jó ahhoz tartozni akit és amit irigyelnek. Sajnállak, mert a megszólalásod alapján, egy igen frusztrált manyus vagy!

nemjovilagez
nemjovilagez2024. 04. 23. 12:53

Ezt a propaganda dumát! 1. Épített az állam nekik /is/ stadiont a pénzünkön. 2. Azóta is dől a közpénz a klubba. 3. Az életszinvonalra nem mondok már semmit.... fogalmatlan egy pali...

kamon2
kamon22024. 04. 23. 12:29

"Nem cserélünk folyamatosan edzőt" Jaja, ezt a szezont is sikerült lehozni csupán 3 edzővel.

LAST_UPDATED2