Payday Loans

Keresés

A legújabb

Boldogság Világnap - Gunagriha könyvajánlója PDF Nyomtatás E-mail

Ma van a Boldogság Világnapja - Légy boldog - Könyvajánló



Sri Chinmoy: Boldogság


Minden ember boldog szeretne lenni, de hol lehet a boldogságot megtalálni? Létezik-e valódi boldogság, vagy az ember élete szomorúság, kétségbeesés és öröm véletlenszerű váltakozása? Tudjuk-e mi az igazi boldogság? Lehetünk-e boldogok a belső küzdelmek és a külső akadályok ellenére? A könyvben Sri Chinmoy egyszerű és gyakorlati tanácsokat ad arra, hogyan valósítható meg egy mélyen belülről fakadó, sugárzó, tiszta és tartós boldogság.

Kivonat a könyvből:

Az emberek néha úgy érzik, minél többet gondolnak negatív tulajdonságaikra, annál inkább tudatában vannak azoknak, és annál előbb meg tudnak szabadulni tőlük. Sajnos ez nem igaz. Minél többet gondolunk negatív tulajdonságainkra, azok annál inkább rabul ejtenek bennünket. Inkább pozitív tulajdonságainkat kellene segítségül hívnunk, hogy megoldják problémáinkat.

Tételezzük fel, hogy minduntalan hatalmába kerít minket a harag. Ha magunkban békét tudunk teremteni, akkor nem fogunk haragudni. Hogyan tehetjük ezt meg? Egyáltalán nem gondolunk a haragra. Csak békéért imádkozunk és meditálunk. A békének alapvető természete, hogy terjed. Amikor a béke kitárja bennünk szárnyait, a haragnak mindenkép át kell alakulnia. Hasonlóan, minden más negatív tulajdonsággal úgy bánhatunk el a legjobban, ha segítségül hívjuk a pozitív tulajdonságokat, amelyek megvilágosítják és átalakítják őket.


RENDELD MEG MOST

 

Title

 

Sri Chinmoy: A boldogság ékkövei

 

A boldogság ékkövei egy bölcsességgel és örömmel teli kincsesláda – egy összeállítás, mely rövid és éleslátó prózai részeket, könnyen alkalmazható gyakorlatokat, felemelő verseket és aforizmákat tartalmaz. A könyv lapjain örökérvényű ősi bölcsesség elevenedik meg a modern kor embere számára, képessé téve őt, hogy saját életében alkalmazza és megvalósítsa azt.

Témakörök

  • Béke
  • Szeretet
  • Öröm
  • Remény
  • Bölcsesség
  • Türelem
  • Lelkesedés
  • Erő
  • Egyszerűség
  • Őszinteség
  • Alázat
  • Hála
  • Öntúlszárnyalás


„A bölcsesség ezen édes ékkövei, melyeket kedves barátom, Sri Chinmoy írt, a bátorítás, szeretet és jóság időtlen igazságai. A boldogság ékkövei arra ösztönöz majd, hogy azzá válj, aki valóban vagy – egy ragyogó gyermekké Isten nagy családjában.”
- Desmond Tutu érsek, Dél-Afrika

RENDELD MEG MOST

 

 

Title

 

Sri Chinmoy: Az öröm szárnyai

A könyvben Sri Chinmoy rámutat arra, hogy eredendően isteni lények vagyunk, és arra ösztönöz, hogy fedezzük fel a szívünk mélyén rejlő béke, fény és szeretet forrását. A szív minőségeit előtérbe hozva érhetünk el életünkben valódi elégedettséget és belülről fakadó, tiszta örömöt. A könyvből megismerhetjük és megérthetjük belső életünk törvényszerűségeit, új fényben láthatjuk önmagunkat, valamint a világhoz fűződő kapcsolatunkat. Megtanulhatjuk, hogyan alakítsuk át a félelmet bátorsággá, a kétséget hitté, az aggodalmat magabiztossággá, az irigységet egységérzéssé. Megtudhatjuk mit tehet értünk a vidámság, a lelkesedés, a türelem és a remény, hogy miért érdemes szeretni és belső életünkre jobban odafigyelni.

“Mindannyian keresők vagyunk, és a célunk ugyanaz: belső békét, fényt és örömöt elérni, elválaszthatatlanul eggyé válni Forrásunkkal, valódi elégedettséggel teli életet élni.” - Sri Chinmoy

Ebben a művében Sri Chinmoy – a spirituális élet számos területét érintve – megmutatja, hogyan valósítható meg ez a cél. A könyvet a benne szereplő anekdoták, történetek és versek teszik még érdekesebbé és teljesebbé.

Témakörök

Örömben élni
Meditáció: kulcs a belső élethez
Kétség-méreg és hit-nektár
Félelem-ellenség és bátorság-hős
Az alázatosság kincse
Hogyan jussunk el az aggodalomtól a magabiztosságig
A szeretet hatalma
Az irigység-láztól az egység-szívig
Két gyors futó – a vidámság és a lelkesedés
A részvét alászállta
A türelemfa gondozása
Az új remény fuvallata
Béke: visszatérés a Forráshoz
Életre szóló barátaink – az egyszerűség és az őszinteség
A tisztaság hófehér virága
A fény tánca
Az öröm szárnyai


RENDELD MEG MOST

 

 

Title

 

Sri Chinmoy: Szeretet, öröm, boldogság


A kis könyvben Sri Chinmoy a szeretet, az öröm és a boldogság kulcsát adja az olvasó kezébe, és elmondja mit tegyünk, ha szeretnénk megvalósítani ezeket a minőségeket.

“Boldog akarsz lenni?
Hisz ez nagyon könnyű.
Egyszerűen csak engedd el
minden szomorúságodat!
Engedd csak el!
Lásd, boldog vagy.”
- Sri Chinmoy


RENDELD MEG MOST

 

Title

 

Boldogságvarázslás a gyakorlatban, szerző: Dicső Edina


Kézikönyv a spirituális neveléshez

Gunagriha ajánlásával

"A spirituális nevelés minden szülő és tanító számára egy nagy kérdés. Hogyan taníthatjuk meg az emberkéket a külső és belső nehézségekhez való helyes hozzáállásra? Hogyan vértezhetjük fel őket a velük való küzdelemhez? Hogyan tudjuk ösztönözni a kis embereket, hogy megőrizzék gyermeki szívüket, az igazi emberi szívet? Ebben a könyvben gyakorlatok formájában mindezekre megtalálod a választ. Ez a könyv egy „Gyermek-Sorsnavigátor”, illetve egy „Héthetes”, amelynek gyakorlatait a gyermekekkel együtt végezheted. Ezek a közös gyakorlatok interaktív foglalkozással segítenek abban, hogy maguk a gyermekek kimondják és rögzítsék értelmükben azt, amit a szívükben hordoznak. A gyakorlatok során a kis fejecskékbe belevilágít a szív üzenete. Rendkívüli mértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy a kicsik rájöjjenek arra, hogy felnőtté válásuk folytán nem kell megtagadniuk a szívüket, és azt nem kell leváltanunk az „észszerűség” és az önzés eszközeivel. Tudatosítják bennük, hogy a szívünkből élni helyes dolog, és egyedül ezáltal juthatunk valódi boldogsághoz."

Szeretettel: Gunagriha

A 7 minőség


A könyv segítségével a gyerekek gyakorlatias módon tanulhatják meg

1,   az őszinteséget
2,   a jószívűséget
3,   a belső békét
4,   a szeretetet
5,   az elfogadást
6,   a hálát
7,   a törekvést.

Minden foglalkozás a gyerekek nyelvén szól, a gyermek szívébe ülteti el az adott minőséget.
Minden fejezetben találhatunk a könyvben egy foglalkozás részt, egy tanulságos történetet, amelyet a történethez tartozó kérdések mélyítenek el a gyermekek számára. Minden minőséggel játék formájában is megismerkedhetnek a gyerekek, és kapnak a foglalkozás végén egy ún. "varázsigét" is az adott minőséghez, melyet ismételve elmélyíthetik és tudatosíthatják magukban pl. a szeretetet vagy a jószívűséget.


RENDELD MEG MOST

 

Title

 

Gunagriha: Sorsnavigátor 2 - Siker és boldogság a munkahelyen


Ez a könyv elsősorban azokhoz szól, akik hisznek önmagukban, és a változásban. Akik hiszik, hogy több van bennük, mint amennyit jelenleg élni tudnak a körülményeik között. Abból a pluszból, ami még az emberben rejtve van, szeretne ez a könyv az ötleteivel többet mozgósítani, hogy jobb körülmények teremtődjenek.

Azt mondják, gondolkozz pozitívan, és akkor minden sikerül. Igen, amikor mondják, akkor pozitívra gondol az illető, de közben már rágja a kétség a rendszert, és a szellem meg a test már elfogadja a kudarcot. A tanácsadók csak azt nem mondják, hogy ahhoz előbb a gondolkodást kell uralni, hiszen ez alkalmi dologként nem működik.

A munkahely mindig követi az embert. Nem lehet elválasztani az úgynevezett privát életet, a munkahelyi élettől, hiszen az is a mi saját életünk szerves része.
Hiába is próbálunk külön élni két életet, nekünk csak egy van. Nekünk egy szívünk van, amely vagy elégedett és boldog, vagy sem.

Ha nem tanulunk meg a tökéletlenséggel bánni, akkor nem leszünk békések, bosszankodunk, és végül akár ideggyógyászhoz kerülhetünk mások tökéletlenségei miatt, amihez gyakorlatilag semmi közünk nincs.

A kétségek ereje többnyire feladásra kényszerít bennünket, legyen akármiről is szó. Ezt azonban nem lehet azzal megoldani, hogy „légy szíves ne kételkedj”, és attól majd nem fogsz kételkedni. Ez olyan, mint hogy ne félj a fogorvostól. Ez valóban működik, amíg nem megyek el a fogorvoshoz.

A lelkesedés igaz, hogy kevesebbet számítgat, de többet képes megvalósítani, mint bármi más emberi energia. A lelkesedés gyakorolható.


RENDELD MEG MOST

 

Title

 

 

SRI CHINMOY + Gunagriha könyvei>>

SRI CHINMOY VIDEÓK>>

SORSNAVIGÁTOR YOUTUBE CSATORNA
Sornavigátor 1+2 videókkal + Reggeli meditációk Gunagrihával