Payday Loans

Keresés

A legújabb

Mészáros Bubu (1950-2023) - egy megtört magyar életpálya PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló
Mészáros Ferenc (Bubu) 1973-ban - Magyar Retro Sport | Facebook

Béke kísérjen! – N. Pál József publicisztikája

Élvonalbeli pályafutása tudatosabb futball­imádatommal egy időben, 1968-ban kezdődött. Ekkortájt labdarúgásunk a lejtőre lépett kivédhetetlenül. Éreztük, még én, a gyerek is éreztem a süllyedést ’69 és Marseille után, ám a szurkolói szívnek nem akaródzott beletörődni ebbe, s várta a reményt tartó és ígérő alakokat a lélek, a hetvenes években még egyértelműen. Ebedli, Nyilasi, majd Törőcsik lettek e sodor legnagyobb ászai, s számomra – képernyőn követve a futballt – egy tűbe fűzhetően vékonynak tetsző figura is, Mészáros Ferenc, aki csapata kapujában állt, s ez nekem – általános iskolám „egyszeres válogatott” kapusaként – igen fontos volt akkoriban.

Aztán – váratlanul felbukkanva – láttam élőben is őt, két méterről körülbelül. ’73 márciusa volt, a friss NB I-es ZTE a Vasast fogadta éppen, s a fővárosi gárda már a meccset megelőző napon Zalaegerszegre érkezett. Erősen sötétedett, elsős középiskolásként a buszpályaudvarra igyekeztem, hogy falumba hazatérjek, s a „városnéző körúton” járó csapat öt-hat tagú részlegébe botlottam a megyeszékhely híres szállójától (az Arany Báránytól, ahol aludhattak) nyolcvanméternyire tán. Vidámak voltak, s a csoport közepén, elöl lépkedve az azonnal fölismert Mészáros Ferenc vitte a szót. Testre feszülő farmernadrágot, vállban széles, derékban szűk – általunk akkor vágyakozva nézett – „igazi” farmerdzsekit viselt, és élénk taglejtésekkel beszélt társaihoz. Nyakban hosszú, homlokát, fülét takaró dús hajával maga volt a karcsú elegancia, s hatalmas, betyárosan tömött bajusza uralta az arcát. Találkozásunk néhány másodpercig tarthatott, elmentek mellettem, s mintha tüneményt láttam volna, úgy baktattam tovább. Csak őt – s tán Ihász Kálmánt? – ismertem föl egyértelműen, legalábbis így emlékszem ma már, s közelről igenis magasnak, erősnek, szinte oszlopszerű alaknak láttam.
A másnapi meccsben nem lett sok örömünk. A ZTE, noha az Újpestet, a Honvédot, majd a Fradit is megverte az első NB I-es évben odahaza, ezúttal 2–1-re kikapott, így – bár nem Mészáros, hanem Tamás védett a vendégeknél, olvasom némileg meglepődve most – a Vasas (ezek szerint aznap kispados) kapusa is elégedetten távozhatott. Miért, nem tudom, én mégis örvendtem a megelőző estén megesett „találkozásnak”.

Esztendő múltán – ’74. március 31-én – pedig már szívvel szurkolhattam neki is az 1949 óta először vidéken rendezett válogatott (Magyarország–Bulgária 3–1) találkozón. Harmadszor játszott a nemzeti tizenegyben, sok dolga nem akadt (Hriszto Bonev jobb pipába vágott tizenegyesét – erről lesz szó majd – nem védhette), vállból, nyújtott karral indított tért ölelő kidobásaira emlékszem valamennyire. Élőben – néhány zalai bajnokin kívül – az 1981. őszi hazai világbajnoki selejtezőkön láttam már csak ezután.
Mészáros Ferenc, Bubu – így gondolom – az 1968–89 közötti, a világ közvetlen, majd tágabb élmezőnyéből lassan kiszoruló, de még reménnyel viselős magyar labdarúgás tán legszínesebb, egyértelműen magas színvonalat képviselő egyénisége volt. Nála jobban fölismerhető, azonnal „megjegyezhető”, emlékezetesebb lényt futballunk e korszakából nem tudnék mondani, akinél e „jegyet” aligha a karakteres külső adta csupán. Igaz, megjelenése már önmagában is kivételesen önazonos személyiséget, amolyan lázadó beatnikbe oltott kurucos ellenzékiséget sugallhatott.

Lazaságában, vagabundságában, haj- és bajuszviseletében mintha a korviszonyokat tagadó előreszökő szándék és az atavisztikusan értékőrző elszántság jelent volna meg egy időben. Egyszerre volt féktelenül „modern” és „őseredeti” figura ő fiatalságának idején.

S ilyennek tetszett játéka is! Noha képességei alapján a mezőnyben is boldogult volna alighanem, egyedi lett posztválasztása is. Hisz kapusnak lenni különcség, „normális” ember nem választja ezt. A kapus – ha önszántából kerül a lécek közé – „flúgos”, elüt az átlagtól rendszerint. Kapusnak lenni valóságos „küldetést” jelent, mert – alkalomadtán – rajta múlhat a közösség öröme, boldogsága.

Kapussá – a szükséges alkati, fizikai képességeken túl persze – csak az érzékeny, a létezés titkaival társalgó lény bír válni igazán. Meg aki vakmerően bátor és nem fél a pályán semmitől. Most, a búcsú idején, emlékeimet idézve, köztük kutatva úgy vélem, Mészáros Ferenc ilyen ember lehetett, s hogy milyen sikerek írhatók neve mellé – még a korabeli magyar labdarúgáshoz képest sem kicsik! –, nem a legfontosabb nekem.

Magyar (a 100 gólt szerzett az a Vasas ’77-ben) és portugál (a lisszaboni Sportinggal ’82-ben) bajnokságot nyert, nemzeti kupát itt is, ott is, huszonkilencszer volt válogatott, s két világbajnokságon védte a magyar gárda kapuját. ’78-ban egyszer, az elhíresült argentinokkal szembeni vereség sokkja után, ’82-ben már első számú kapusként, aki a belgák elleni utolsó csoportmeccs rontását – vélte, hibázott abban a pillanatban – sosem tudta magának megbocsátani. „Ütni kellett volna a labdát Czerniatynski dadogós lövése után, én meg fogni akartam”, mondta többször, s hiszem, e „bűn” mindvégig kísértette őt.

Akkor e gól hozta csapatunk kiesését, nem vitatható, de az sem, hogy a végső hanyatlás nem e hiba miatt következett be. Harminckettő múlt, a legjobb kapuskorban volt tehát, de nem lett válogatott többet (illetve Bálint László 1988-ban egyszer, a dánok ellen harmincnyolc évesen betette a csapatba még), ellenben – ’81-ben – zsírosabb nyugati szerződést köthetett, s a portugál élcsapat, a Sporting kapuját védte abszolút közönségkedvencként, két esztendeig. Hiába, játékos, a látványt, a könnyedséget, a föltörő érzelmeket szerető nép a portugál, s Mészáros lényével mindezt együtt kapta meg maradéktalanul. Illettek egymáshoz, jól jártak egymással, így gondolom, s az egyedi külsejű, mutatós bravúrokra képes, a show-elemekkel sem fukarkodó magyart szerették is módfelett. Mert Bubu mintha a legjobb cirkuszi bohócok ügyességét idéző kolumbiai René Higuita elődje lett volna, akkor, midőn a fegyelmezettség, a „szürke” célszerűség a futball első parancsává vált már a profi világban mindenütt. A dereka körüli labdatekergetést – lehetőleg a legmelegebb helyzetet követő pillanatban – ette a nép, imádott a tizenhatoson kívül is cselezgetni olykor, s emlékszem, akadt lövés, amit egy válogatott találkozón egyszerűen kifejelt. S magabiztosságot, nyugalmat sugárzott minden pillanatban, mint aki hiszi, nincs lehetetlen, s nagy baj sosem érheti őt.

Állította például, hogy védhetetlen lövés nincs lényegében, minden az agyon, az előrelátáson, a fölkészültségén múlik csupán. Még a tizenegyest is lehet védeni, mondta, kivéve, ha a „pipát” pontosan találják el, tette hozzá (lásd Bonev említett büntetőjét Zalaegerszegen). Megejtő, bűvölő volt e lényéből sugárzó létszemlélet, azt hiszem, tudva ma már, hogy a mindent lebíró létöröm és magabiztosság megszállottjai oly mélyre képesek zuhanni, ha fordul a sors, mint amilyen magasan szárnyaltak egykoron.

Mészáros Ferenc élete utolsó két évtizedének „kivonulását”, makacs elzárkózását mily körülmények együttállása hozta el, nem tudhatom, de érteni vélem őt mégis „valahol”. Döntését elfogadom, s csak remélni merem, hogy ama lélekmélyi béke, ami létezésünk legfontosabb fundamentuma, szűk körben legalább, megadatott neki néhanap.

Egy interjút hadd idézzek még, amit – az erdélyi magyar irodalom és sors elkötelezettjeként is! – meleg szívvel, de mégis döbbenten hallottam a maga idején. A Románia elleni bukaresti vb-selejtezőt játszottuk ’81 szeptemberében ellenséges környezetben, s kapusunk bravúrjainak is köszönhetően győzelemmel fölérő 0–0 lett a vége. Knézy Jenő kérdezte a lefújás után: nem volt-e zavaró, hogy négy védőnket négy csapat adta, s nem játszottak még együtt? S a válasz: „Nézd, Jenő, magyar mez volt rajtuk, s magyar szívvel küzdöttek mind a négyen!” Azt mondta ki, amit – a nyilvánosság előtt – senki sem mert hangosan kimondani akkor! Mert a hazáját forrón szerető, hív magyar is volt ő biztosan.

Elmentél, Bubu, s kimondhatatlan fájdalmad, amiről nem beszéltél, is tovatűnt talán. Béke kísérjen utadon, te nyughatatlan lélek, s a szeretet őrizze emlékedet!

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Meszaros Ferenc

„Hagyjatok, hagyjanak békén!” – Mi történt a Vasas korábbi klasszisával?

Az eltűnt kapus nyomában: Mészáros Ferenc, a Vasas korábbi 29-szeres válogatottja Portugáliában is sikeres és népszerű volt, ezért a közelgő vb-selejtező kapcsán kereste a Nemzeti Sport, ám ő most sem nyilatkozik, csak annyit mond, mindenki hagyja békén.

Mi történt Mészáros Ferenccel, a Vasas korábbi klasszisával? (Fotó: Imago)

– Bubu, jó reggelt…!
– Szervusz.

– Nem zavarlak?
– De, zavarsz!

– Hogy vagy?
– Minek hívtál?

– Portugáliában játszik világbajnoki selejtezőt a magyar válogatott, és tudom, hogy téged ott a mai napig tisztelnek mint a Sporting egykori népszerű, sikeres kapusát. Erről a meccsről kérdeznélek…
– Nem nyilatkozom. Már százszor elmondtam, hogy hagyjatok, hagyjanak békén!

„TÖBB MINT TIZENÖT ÉVE NEM LÁTTAM”
Izsó Ignác, a Vasas korábbi ötszörös válogatott centere sem lepődött meg, amikor elmondtam neki, hogyan fogadta a legendás kapus a hívásunkat.
„A Vasas történetének alighanem ő volt és hosszú ideig ő is maradt a legjobb kapusa. Különleges adottságokkal rendelkezett, s mi ott elöl nyugodtan figyeltük az ellenfelek akcióit, mert tudtuk, hogy Bubu bravúrokra is képes. Úgy emlékszem vissza a hosszú-hosszú közösen eltöltött évekre, hogy kedvelt engem. Emlékszem, még futballcsukát is kaptam tőle. Furcsa lesz, amit mondok, de több mint tizenöt éve nem láttam. Amikor közös rendezvényen lehettünk volna együtt a Vasas-pályán vagy valamelyik étteremben, amikor Illovszky Rudolf szerette volna egybegyűjteni, újra együtt látni a hetvenhetes bajnokcsapatunk tagjait, sohasem jött el. Mindig beszéltünk róla, mindig hiányoltuk, de egyikünk sem tudja megmondani, miért nem kíváncsi ránk, miért fordított hátat egykori barátainak, csapattársainak, a Vasasnak, a múltjának…”

Rövid, baráti hangulatú beszélgetés Mészáros Ferenccel. A népszerű Bubuval, a 29-szeres válogatott kapussal, aki április 11-én lesz 67 éves. Nem így terveztük. Ennek az írásnak most arról kellene szólnia, hogyan várja a közelgő világbajnoki selejtezőt Mészáros Ferenc, aki világbajnokságokon is szerepelt a magyar válogatottban, aki évekig védett Portugáliában.

Tudtam, tudtuk, hogyan fogadja az érdeklődést, hiszen ez már a sokadik próbálkozás az évek során. És mégis, úgy van vele az ember, hátha most sikerül, hátha jó passzban lesz. Vidám hangulatban ébredt, és hajlandó legalább három-négy mondatot kipréselni magából esélylatolgatás gyanánt. De nem… Már elsőre is sejteni lehetett, hogy ebből sem lesz mélyinterjú. Bubu kezdésként felvette a kagylót, nem szólt bele, gyaníthatóan azt hallgatta, ki merészeli zavarni, s aztán a következő próbálkozásnál már ki sem csengett a készülék, megszűnt, eltűnt a vonal. A kitartó, sokadik telefonálás végén csak felvette, és ez lett belőle: „Nem nyilatkozom, hagyjanak engem békén!”

Ezt mondja évről évre. S nemcsak nekünk, újságíróknak, hanem a korábbi csapattársainak is. Nehéz kifürkészni a titkát, gyakorlatilag lehetetlenség megfejteni, mitől zárkózott be ennyire. Futballistaként egészen másfajta ember volt, a szó jó értelmében igazi csibész, vagány, aki a legizgalmasabb meccsek közepette is képes volt a „bohóctréfára”, a trükközésre, s ha a kedve úgy hozta, kapujából messze-messze kifutva cselezgetett, szlalomozott a labdával, mint valami fedezet.

Ezért is szerették! A csibészt, aki görbe tükröt tartott a diktatúrának. Mert róla sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy ő volt a „szocialista embertípus” mintája. Az öltözködése, a betyáros bajsza, a loboncos haja, a szókimondó stílusa tette őt lázadóvá – példaképpé.

Mi történt a klasszis kapussal? Mi történt Mészáros Ferenccel, aki Soroksáron született, ott is kezdte el a pályafutását a VM Egyetértésben, onnan igazolta át 18 évesen a Vasas, ahol aztán a legnagyobb sikereket érte el.

„BIZ' ISTEN MEGPRÓBÁLOM MÉG EGYSZER FELHÍVNI”
Komjáti András is, aki nemcsak csapattársa volt Bubunak, hanem túlzás nélkül mondhatjuk, baráti kapcsolatot is ápoltak.
„Azt tudom, hogy Feri ott volt Illovszky Rudi bácsi, majd Várady Béla temetésén. A lelke és a szíve odahúzta a búcsúztatókra. Akkor és ott úgy érezte, mégiscsak a Vasas-család tagja. Ám sem előtte, sem utána nem jött közénk, nem volt kíváncsi ránk. Magam is többször hívtam, kérleltem, szinte könyörögtem neki, mondván: Bubu, gyere. Együtt leszel a régi csapattársaiddal, beszélgetünk egy jót, nosztalgiázunk kicsit. Hiába győzködtem. Olykor előfordult, hogy azt mondta, ha kíváncsi vagy rám, gyere ki hozzám, itt dumálhatunk, de én nem megyek. Az idén lesz negyven éve, hogy a Vasas legutóbb bajnoki címet nyert. Együtt szerepeltünk volna a csapatban. Megpróbálom, biz' isten megpróbálom még egyszer felhívni, elhívni, de tudom előre, mi lesz a válasza…”

Igaz, meg kellett küzdenie a csapatba kerülésért Tamás Gyulával, az angyalföldi klub vezetői büszkén mondhatták, hogy van két válogatott szintű kapusuk. Bubu 1973 szeptemberében Belgrádban, a Jugoszlávia elleni, 1–1-es döntetlennel záruló felkészülési találkozón mutatkozott be a magyar válogatottban, amelyben aztán huszonkilenc alkalommal szerepelhetett.

Tagja volt az 1974-ben utánpótlás Európa-bajnokságot nyerő gárdának, majd az 1978-as argentínai világbajnokságon részt vevő nemzeti csapatnak, ott a második, olaszokkal szemben 3–1-re elveszített találkozón lépett pályára. Négy évvel később Mészöly Kálmán szövetségi kapitány már neki adta az 1-es számú trikót, így ő állhatott a kapuban a Salvador, az Argentína és a (végül emlékezetessé és fájdalmassá váló) Belgium elleni összecsapáson. Közben biztos pontja lett a Vasasnak, az angyalföldi csapattal bajnoki címet és Magyar Népköztársasági Kupát nyert.

Miért van haragban a világgal Mészáros Ferenc? Ezt is megkérdeztem volna tőle. S közben mondtam volna neki, hogy Bubu, én vagyok az, aki üvöltöttem a Népstadion lelátóján, amikor a Vasasban védtél a Sporting, a későbbi csapatod ellen, és én voltam, aki láttam azt a sok ezer embert átmászni a Fáy utcai stadion kerítésén a Zalaegerszeg ellen 3–1-re megnyert meccs után, hogy aztán a vállukra kapják a bajnokcsapat tagjait, téged, Müller Sándort, Várady Bélát, Kovács Istvánt, Török Pétert, Zombori Sándort és a többieket. S én voltam az is, Bubu, aki álltam a Fáy utcai sporttelep öltözőfolyosóján, néztem az arcodat, figyeltem a benned tomboló indulatokat az Újpest ellen elveszített 5–2-es bajnoki után, amikor Hartmann Lajos sporttárs három angyalföldi labdarúgót is kiállított. Turbék István, Bücs Zsolt és Zentai Lajos is idő előtt mehetett zuhanyozni, s te a Vasas edzőjeként nehezen viselted ezt. Az is én voltam, Bubu, aki a kórházi ágyad mellett volt, miközben élet és halál között lebegtél egy irtózatos autóbaleset után.

Álltam, néztem a bebugyolált testedet, a csöveket, melyek lógtak belőled, s imádkoztam, hogy életben maradj. Miért zárkóztál be – miért nem vagy kíváncsi a világra? Azt mondják, szinte senkivel sem tartod a kapcsolatot, nemcsak a régi játékostársaiddal, a soroksári barátaiddal sem. Mészáros Ferenc már nem politizál, legalábbis hivatalosan nem. A MIÉP színeiben indult az országgyűlési választásokon 1998-ban, szerepelt a párt budapesti listáján, de mandátumot nem szerzett. Ugyanabban az évben versenybe szállt a kerületi polgármesteri posztért, kapott is 365 szavazatot, de ez csak a harmadik helyhez volt elég.

Szerettük volna, hogy a portugálokról beszéljen, a futballról, arról az országról, ahol ismerik és nem felejtették el őt. Bubu a Sporting színeiben bajnoki címet és kupát nyert, s a portugál klubbal a BEK 1982–1983-as kiírásában a Dinamo Zagreb és a CSZKA Szófia elbúcsúztatásával a negyeddöntőig jutott.

A lisszaboni szezon után következett az SC Farense, majd itthon a Rába ETO (egy ezüst- és egy bronzérem a győri mérlege), majd újra Portugália, ott a Vitória Setúbalban fejezte be pályafutását 1989-ben, majd visszavonulását követően edzősködött a Fáy utcában.

– Bubu, csak a portugálokról, a vébéselejtezőről kérdeznélek…
– Feleslegesen hívtál. Felejtsétek el a számom, és felejtsetek el engem is…!

Ez volt a bohém rapszódia utolsó taktusa.

36 hozzászólás

  • tokoli55
    2017-03-23 09:27:58
    *****//www.***********/valogatott/98473-portugal-magyar-nem-cristiano-ronaldotol-felek-a-legjobban
    Biztos a portugálok elmentek Mészároshoz....vagy a másik dolog, hogy az NSO-t rühelli.
  • csabaidonat
    2017-03-23 08:45:51
    Hát csak "gratulálni" tudok a szerzőnek. Az interjúalany kérése ellenére zaklatja, majd le is közli az "interjút". Ez már mindennek a legalja...
  • freemano
    2017-03-23 06:42:33
    tenyleg ennyire lent van a szurkolok ertelmi szintje? ez egy nagyon jo iras, nem sert, nem bulvar.... szanalmas a kommentelok szintje...
  • kaffer
    2017-03-23 00:40:36
    Engem pedig érdekelt a cikk. És szomorú vagyok, hogy egy valaha vidám, kissé bohém sportoló, öregségére ennyire bezárkózik, bármi is legyen az oka..
  • Horatio
    2017-03-22 23:19:06
    Az előző hozzászólásomban én is elmarasztaltam az cikkírót,viszont most hozzáteszem,hogy Bubut nagyon szerettem az egyik kedvenc játékosom volt.A Népstadion kettős rangadóin élőben láthattam felejthetetlen bravúrjait, mókázásait, vagánykodásait.Idáig nem tudtam mi van vele,mi történhetett,hová tűnt? Ebből a cikkből legalább erre végre fény derült! A formáért továbbra sem dícsérem meg a szerzőt, a tartalomért, és az információért viszont ezúton köszönetet mondok.HAJRÁ VASAS! HAJRÁ BUBU!
  • 2017-03-22 22:47:32
    Én jól emlékszem a szerőz első szárnycsapkodására mint újságíró, átlagos szint volt mindig és megelőzve a korát, mindig is próbált "színesebben" írni. Igaz, akkor voltak felette tanult főnökök és a párt szeme is mindent látott.
    Most csak felhívnám a figyelmét Szilágyi művész úr sorsára és a napi kapcsoltos eseményekre.
    A drága "lópici" életének borzalmas sorsa senkit nem érdekelt! Sem a kollégáit (színészek), sem a rendezőket, igazgatókat és persze a mai aljabulvár firkászokat sem.
    Most kiderült, ami kiderült és a fizetett fajtársak, a mindenen, a saját anyjukon is áttaposo magyar újságírószakma egymást taposva írnak az öregről.
    Ez az írás PONTOSAN AZONOS AZOKKAL!
    Sértő, több pontban jogsértő és elvtelen.
    De ez a bulvár mai szintje.
    És tudom, hogy a szerző NEM ÉRTI!!!!
  • 2017-03-22 22:39:35
    gaborka666
    Ha szentimentális, akkor megkereste volna korábban is, privátban.
    Ha észlelem a bajt, vagy feltételezem azt, akkor nem egy üzleti bulvárportálon írok róla a háta mögött.
    Az ok, amiért most kereste, a selejtező! Tehát érdek és nem érdeklődés.
  • 2017-03-22 22:34:56
    Néhánynak:
    Bubu már NEM KÖZSZEREPLŐ!
    Tehát joga van nem nyilatkozni és joga van ahhoz, hogy engedélye nélkül ne szerkesszék ki.
    A cikk nem Bubu régi sikereiről szól, hanem egy sértett újságró írja meg a "feltételezéseit"
    Kpzeljük el, éppen dug.
    Én kicsit durvábban küldeném el azt, akinek előtte szólok, hogy zavar.
    Tehán nem köszszerepkő, elvtelen és kicsit aljas is ez az írás.
    Ha minden régi sportolóról, Vasas játékosról megjelennének írások, hát OK, beletalált a szerző.
    De ez sok év leszrás után a pénzalapú cikkhez kellett, a selejtező miatt.
    MF nem közszereplő, megteheti, hogy nem akarja dagasztani más pénztárcáját.
  • 2017-03-22 22:30:47
    Ez az, amikor a barátságot, a tisztességt, a becsületet lerúgja magáról a bulvár!
    Köszönt? Igen!
    Mondta, hogy zavarják? Igen!
    Innentől miért kell most a "háta mögött" megírni egy írást, amivel valószínűleg még távolabb löki a szerző.
    Bszki, ne írj, hanem keresd meg magánemberként.
    Ennyire nem lehet fontos a pénz...
  • gaborka666
    2017-03-22 21:09:50
    Ne legyetek már nevetségesek.
    Sinkovics egy szentimentális ember, aki nagyon szereti a Vasast és a klub legendáit. Nyilván éveken át hiába próbálta elérni ezt a hajdanán roppant népszerű sportolót, és nem azzal kezdte, hogy írjon erről egy cikket.
    Idővel kialakul az emberekben egyfajta aggodalom, és neki lehetősége is van rá felhívni a figyelmet, hogy Bubuval nincs minden rendben.
    Az egy más kérdés, hogy lehetett volna egy kicsit visszafogottabb cikket is írni, de a szándékot nem kellene ilyen szélsőségesen megítélni.
  • fran
    2017-03-22 21:09:00
    Mészárosnak joga van a sértettségéhez és az újságírónak is ahhoz, hogy ezt leírja. Nem véletlenül Komjáti és Izsó van megszólítva a cikkben, azért bennük is rengeteg keserűség és sértettség van, mégis nyilatkoznak 5 mondatot, hogy drukkolnak a válogatottnak, de már nem érdekli őt a foci annyira.De még erre sem volt képes, tehát van benne keserűség. Amit nagyon sajnálunk, sajnálok és jó lenne ha kevesebb Vasas játékossal történne meg ez. Vagy magyar labdarúgóval. Mintha itt sokan nem viselnék el, hogy Messi legújabb tetkójánál komolyabb témákról is szólhat cikk az nso-on. Én várok ilyen cikkeket is. Mert ebben semmi bántó nem volt.
  • kariba
    2017-03-22 21:00:55
    Semmi gond ezzel a cikkel!
  • steroidalwayspaysoff
    2017-03-22 20:05:31
    1. Nagyon nem lepne meg, ha egy kapus élete végéig megsértve érezné magát, ha később rájön, hogy a mezőnyjátékosok némelyike eladta a meccset. Kapusként sokkal nehezebb ezt megélni, megbocsátani!!
    2. ezzel a hozzászólással teljesen egyetértek:
    LAZIO19OO
    2017-03-22 17:59:00
    .Sinkovics, te gátlástalan, utolsó, senkiházi patkány! Hogy van pofád ilyen szintű szenzitív......
    .......Sinkovics, többek között azért vannak olyanok, akik már nem kívánnak emberekkel beszélni, mert a világ tele van az ilyen egzisztencialista, szociopata férgekkel, mint amilyen te vagy!
  • LadaSamara
    2017-03-22 20:00:23
    ha nem akar nyilatkozni akkor nem akar nyilatkozni
    mi a faxt nem lehet ezen megérteni?
  • fikarc
    2017-03-22 19:06:21
    "ha kíváncsi vagy rám, gyere ki hozzám, itt dumálhatunk, de én nem megyek"
    - Komjáthy úr, remélem elmegy hozzá. Csak úgy. Tök egyedül. Újságírók ellen visz valami töltött fegyvert magával, biztos, ami biztos. Ott lesz, talán örülnek is egymásnak. És mi nem tudunk majd semmit a tényből, de még a témából sem. Tök jó volna. Ne is tudjuk meg soha!
  • Neuhauser
    2017-03-22 18:44:57
    Mélységesen egyetértek LAZIO19OO hozzászólásával! Miért nem lehet megérteni, felfogni, hogy nem akar szóba állni senkivel? És ebből egy magát újságírónak gondoló valaki még egy bulvárcikket is rittyent. Tényleg gyomorforgató!
    Vegyétek le ezt az irományt az oldalról!
  • Csupicat
    2017-03-22 18:19:58
    Gabi ezt cikket tényleg nem kellett volna megírnod...
  • az_igazi_nandorviL
    2017-03-22 17:25:28
    szegyen
    Az, hogy nem értem, hogy miféle jogi lépéseket lehetne tenni azért mert lehozzák, hogy a megkeresett személy köszön és elutasítja az interjút az nem egyenlő azzal, hogy negatív véleménnyel lennék Mészáros Ferencről illetve az újságírónak adnék igazat...
  • a_Real_Madrid_a_legnagyobb
    2017-03-22 17:09:28
    Gyalázatos írás egy olyan emberről, akinek az egyetlen bűne, hogy nem akart szóba állni az adott újságíróval.
  • fran
    2017-03-22 17:00:11
    Horatio én Vasas drukkerként hallottam erről a dologról, de most már legalább nem pusmorognak csak róla.
  • 36 hozzászólás
    • Horatio
      2017-03-22 16:50:58
      Bubu azt kérte,hogy hagyják békén! A cikkel a tapintatlan újságíró épp az ellenkezőjét akarja. Sajnálatos.
    • fran
      2017-03-22 16:48:28
      Nem értitek a sztorit van egy volt játékos, aki nem hogy meccsekre nem jár, de még a csapattársait is kerüli. Aminek senki nem tudja az okát. Ennyi tartozik ránk, erről szólt a cikk. A foci közege nem tehet többet, de jó, hogy nyíltan ki van mondva, hogy Mészáros Ferenc nem kíván a futball közegével érintkezni.
    • Gandhi
      2017-03-22 16:40:36
      A nagyobb gond, hogy vannak olyan emberek, mint én, akiket érdekel Bububá véleménye és nem láttam a citált meccset. Az, hogy a faszfejeket bünteti: megértem. Azt, hogy engem is büntet ezzel: nem.
    • Arcadius
      2017-03-22 16:04:05
      Bevallom, nagyon meglepődtem, amikor végignéztem a hozzászólásokat. Azt hittem, hogy a cikk elolvasása után bennem fogalmazódott csak meg az a gondolat, hogy "ez mennyire gusztustalan írás". De örömmel láttam, hogy mások is tudnak a sorok között olvasni.
      Méltatlannak és tisztességtelennek tartom, amikor valaki úgy ír egy másik emberről lejárató cikket, hogy közben néha egy-egy dicséretet is "elsüt", ezzel próbálva tompítani az írás valódi tartalmát.
      (Azt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy én nem igazán látok semmi meglepőt azon, hogy valaki nem akar nyilatkozni egy Sz. Gy. főszerkesztő nevével fémjelzett "újsághoz".)
    • az_igazi_nandorviL
      2017-03-22 16:00:55
      Ha fárasztó hát fárasztó, ez van törődj bele!
      Ha nem tetszik ne kommentelj oda ahová én.
      De továbbra sem kaptam választ te orákulum, hogy miért kellene jogi lépéseket tenni, így viszont a te süketelésed sem több holmi "tudálékosságnál"...
    • az_igazi_nandorviL
      2017-03-22 15:30:25
      dr kidrock74
      Légyszi világosíts fel, hogy miféle jogi lépések következhetnek!
    • forzanesta
      2017-03-22 14:51:57
      Mi van akkor,ha senki másnak fel sem veszi a kagylót,csak Sikovicznak,aki éppen olan jó újságíró,mint amilyen jó kapus Feri volt...
    • az_igazi_nandorviL
      2017-03-22 14:49:30
      utolsó mondat végéről lemaradt a kérdőjel.
    • az_igazi_nandorviL
      2017-03-22 14:48:53
      "mmkh2017-03-22 14:25:56
      Tisztelt NSO! Mészáros Ferenc nem járult hozzá a cikk leközléséhez. Ennek értelmében megtesszük a megfelelő jogi lépéseket!"
      Ugyan mihez kellett volna hozzájárulnia?
      Gyakorlatilag arról szól ez az igen terjedelmes cikk, hogy többször keresték, de nem nyilatkozott.
      Egy nemlétező nyilatkozatot hogyan lehet letiltani?
      Ha én újságíróként keresek valakit, de az nem hajlandó velem szóba állni akkor azt nem írhatom le...
    • dilettans
      2017-03-22 14:47:16
      Szép, hosszu veretes kis irás keletkezett arról, aminek egyébként a lényege, hogy az "interjualany" konkrétan szóba sem állt a dicséretesen erőlködő iróemberrel:)
    • MaurisFelis
      2017-03-22 14:39:13
      Most ez milyen már? Komolyan mondom, szeretem a NS-t, főleg a hagyományos újságot, de az online-t nézem mindig, mégiscsak kényelmesebb...Na de na...Hát az most hogy néz ki, hogy akkor is van cikk, ha nyilatkozik az illető, meg akkor is ha nem??!! Teljesen mindegy mi az ok, ha nem akar nyilatkozni, nem akar. Ha elzárkózik mindentől, elzárkózik. Ez maximum a család, vagy a barátok dolga, nem a nyilvánosságé.
    • mmkh
      2017-03-22 14:25:56
      Tisztelt NSO! Mészáros Ferenc nem járult hozzá a cikk leközléséhez. Ennek értelmében megtesszük a megfelelő jogi lépéseket!
    • Bradrickssen
      2017-03-22 14:22:17
      Ha tudták, hogy így reagál, miért kellett felhívni? Hogy egy nosztalgiázásba csomagolt bactatást el lehessen sütni? Ez tényleg gusztustalan. Mészáros (már) nem közszereplő, hagyják békén!
    • kilitu
      2017-03-22 14:19:36
      Vajon hozzájárult ehhez a cikkhez?Gyanítom nem is tudott róla és nem is ezért hívták fel,hogy megkérdezzék hogy van vele?A NEM az MINDIG NEMET JELENT!!! A magán életéhez meg senkinek semmi köze!Így ez az ő döntése volt és tiszteletben kell tartani!
    • R123
      2017-03-22 14:07:38
      1. Mindenki Bubuzta és Bubuzza. Nincs ebben semmi sértő. Ha valaki személyesen ismeri és mint olvasható, balesete után pld. a kórházban nála járt, akkor meg aztán végképp nyugodtan megengedheti magának.
      2. Újságírói kötelezettség. Úgynevezett tájékoztatás. Én nem tudtam róla (és még gondolom sokan mások se), hogy ennyire megkattant.
      Úgyhogy szerintem egyátalán nem gusztustalan cikk.
      Megjegyezném még, hogy nem tudom mi az oka a bezárkózásnak, de ennek általában tudjuk mi a vége. Hátha ezzel sikerül rádöbbenteni, hogy él és, hogy miért él az ember.
    • Mrc5Sh
      2017-03-22 13:56:46
      már ne is haragudj, ha tényleg ilyen jóba vagy Mészáros Ferenccel, akkor mi a francért kell róla ilyen cikket megjelentetni? Ha nem, akkor nem! Gyanítom mégsem lehettek akkora puszi pajtások, ha nem veszi fel a telefont neked, vagy ha mégis, akkor elküld a francba...Viszont ha nem vagytok puszi pajtások, akkor meg ne Bubuzzad már bakker!! Mégegyszer ne haragudjatok, de ez a cikk (megint) átlépett a gusztustalan oldalra...Kérem, ha létezik még egy pici gerinc az újságíróban, akkor törölje a cikket... (szerintem Mészáros Ferenc sem örül neki)
    36 hozzászólás
LAST_UPDATED2