Payday Loans

Keresés

A legújabb

Festmények az Ida regényében  E-mail
Írta: Jenő   
2022. április 25. hétfő, 07:19
ÉRDEKESSÉGEK · EXTRA TARTALOM · KÖNYVAJÁNLÓ · LIBRI · PROJEKT

Festmények az Ida regényében

Gárdonyi Géza Ida regénye című művében a festészet nagy szerepet kap.

Egyik főszereplőnk Balogh Csaba Münchenbe érve eldobja szobrászos álmait, és Bouveret Mária képe újra visszatereli a festészet irányába.

Pályája elején sok alkotó hatással van a művészete alakulására, és ő is folyamatosan keresi a helyét. Vajon mitől is lesz egy festmény olyan, ami miatt akár egy óráig leragaszt maga elé? A színek, a vonalak, a tér kihasználása? Az ötlet elég ahhoz, hogy jó legyen egy festmény vagy kell hozzá valami plusz?

A regényben sok alkotót említenek, és ezeknek néhány képéről név szerint is beszél Csaba. Úgy gondoltam, érdekes lehetne ezeket egyben látni, szóval íme egy válogatás belőlük.

Szinyei Merse Pál: Pacsirta
Munkácsy Mihály: Sztrájk
Tizián: Mária templomba menetele
Benczúr Gyula: Vajk keresztelése
Benczúr Gyula: Buda visszafoglalása
Lenbach: Titusz diadalíve
Böcklin: Hullámjáték

Ezek alapján jobban el tudjátok képzelni, milyenek lehettek Csaba festményei? Van kedvenc festőtök?

A Libri könyvesboltok csapata nem csupán Gárdonyi Géza diszkötettel örvendeztett meg minket, de mellé kapható még egy napló, amennyiben a vásárlásod összege eléri a 9 000 Ft-ot, az Ida regénye mellé 599 Ft-ért megvásárolhatod ezt az gyönyörű könyvkötésű naplót is. A borító egyébként írható, a kis vonalkara a saját neved kerülhet.

A Gárdonyi díszkötetet pedig a következőképpen szerezheted be: ha a vásárlásod összege eléri a 7 000 Ft-ot, akkor mindössze 799 Ft-ért a tiéd lehet az Ida története is.

További infókat a libri.hu/gardonyi linken találsz.