Payday Loans

Keresés

A legújabb

Amikor Anna a sikeres menedzser, szembesült a veserák-diagnózisával (Wilms-tumor), úgy érezte menten szétesik az élete, minden amiért küzdött és felépített, hiábavaló volt. Érzései, gondolatai fékezhetetlenül, automatikusan sodorták a kétségbeesés felé PDF Nyomtatás E-mail
Egészséges vagy beteg ember - és a gyógyulása...
2022. március 17. csütörtök, 17:19

Amikor Anna a sikeres menedzser, szembesült a veserák-diagnózisával (Wilms-tumor), úgy érezte menten szétesik az élete, minden amiért küzdött és felépített, hiábavaló volt.

Érzései, gondolatai fékezhetetlenül, automatikusan sodorták a kétségbeesés felé, akármennyire is próbált küzdeni ellenük.

 

 

Kedves Jenő!

Elmagyarázom, hogy mi irányította Anna gondolatait, döntéseit ebben a helyzetben. Miért nem tudott a gyógyulásra, mint valós lehetőségre gondolni és mi az, ami megváltoztatta az életét.

 

Anna sikeres üzletasszony, több vállalkozás tulajdonosa és vezetője. Férjétől elvált, kamasz gyermekét egyedül neveli.

 

A vállalkozás rengeteg feladatot ró Annára, reggeltől estig dolgozik, gyakran a hétvégék terhére is.

 

A gyermekét nagyon szereti, figyel arra, hogy a lehető legtöbb minőségi időt töltsenek együtt.

 

Komoly erőfeszítésébe került megtalálni az egyensúlyt az anyai és az üzletasszonyi szerep között, ami még ennek ellenére sem sikerült mindig. Ez is növelte az egyébként is állandósult feszültségét

 

Gyakran érezte úgy, hogy a feladatai maguk alá gyűrik, nem látja a feledatok sorának végét. Megold két feladatot, három lép a helyükbe, alig tud pihenni. Gyakori szavajárása: “El vagyok havazva! Ki sem látszom a munkából! Mindig van valami probléma, amit nekem kell megoldanom! Soha nem lazíthatok!“

 

Másfél-két éve észrevette, hogy elkezdett emelkedni a vérnyomása, gyakran voltak szédüléses, fejfájásos tünetei. Elment kivizsgálásra, a vizelet értékekben találtak némi eltérést, de egyéb problémáról nem szólt a diagnózis.

 

Azt gondolta, hogy a sok stressz, a hajtás miatt fáradékony és magas a vérnyomása. Kapott vérnyomáscsökkentőt, de nem igazán szedte, mert elhatározta, hogy elgondolkodik az életén, fontossági sorrendet állít fel a tényleges és vélt szükségletei közt, lead a feladataiból, így talán megnyugszik és az egészsége is helyreáll.

 

Így is történt, az egyik vállalkozását eladta, a többinél pedig megbízható szakemberekre delegálta a feladatainak jelentős részét.

 

Tényleg megkönnyebbült, a feladatait kényelmesen meg tudta oldani, lett több szabadideje és a gyermekével is több időt tudott tölteni.

 

Néhány héttel ezután, elkezdett fájni a dereka, úgy gondolta a sok ülő munka miatt lehet, ezért elkezdett tornázni, mozogni, elment masszőrhöz. De mindezek ellenére nem javult a helyzet, sőt a fájdalom fokozódott.

 

Az orvosi kivizsgálások vesekéreg cisztát mutattak ki Annánál, de mivel atípusos ciszta volt, biopszia következett, majd szövettani elemzés.

Az eredmény ijesztő: Rosszindulatú vesedaganat, Wilms-tumor, más néven nephroblastoma. Újmedicinásan tudjuk, hogy ez már megoldás utáni tünet.

 

Anna elkeseredése, pánikja elkerülhetetlen volt. Egy korábbi cikkben írtam arról, hogy a kétségbeesés, a félelem miként merítheti ki a szervezetet és ezzel hogyan akadályozza vagy lehetetleníti el a gyógyulást.

 

A kétségbeesésnek, úgy mint minden egyéb megszülető érzelemnek a meggyőződéseink, hiedelmeink adják az alapját. Ez az a hiedelemrendszer, mintarendszer amin keresztül érzékeljük a világot, és látjuk a velünk történő eseményeket olyannak, amilyennek.

A mintáink, sémáink miatt látunk egyazon dolgot katasztrófális problémának, vagy éppen egy megoldandó feladatnak.

A sémáink miatt tudunk pozitívan vagy negatívan gondolkodni.

 

Meggyőződéseink vészhelyzetben elemi erővel, és automatikusan irányítanak:

 

Anna veserákjával kapcsolatban is ez a helyzet. A betegségével kapcsolatos mintáinak, nézőpontjainak és jelen esetben félelmeinek alapját,  a szüleitől, a felnevelő környezetétől gyermekként átvett meggyőződések és félelmek képezik. E kettőt pedig alapvetően meghatározza, e terület tekintélyeinek, az orvosok pozitív vagy negatív befolyása.

 

Anna vezérlő meggyőződései tapasztalatai útján, illetve tekintélyszemélyei (szülő, orvos, pap, politikus, tanár…) folyamatos programozó tevékenysége által alakult.

 

Ennek a ténynek a végzetes csapdája, hogy ha ez a programozás halálosnak mond egy betegséget, és ha ez a program nagyon fixen ül a fejében, és nem tud elszakadni tőle, akkor nincs lehetősége a túlélést megtapasztalni.

 

Annának meg kellett értenie például, hogy egy rákban szenvedő, sok esetben előbb hal bele a betegségtől való rettegésébe és a stresszei terhébe, minthogy a betegsége labdába rúghatna e téren.

 

A teljes igazsághoz az embert egészében kell vizsgálni.

 

Nem tudnak elszakadni sem az érzelmeid, sem a gondolataid a testedtől, mert ők egy rendszer 3 pillére.

Emlékeztettem Annát, hogy például amikor eszedbe jut, hogy ott felejtetted a gyereket az oviban, akkor erre a gondolatra aktiválódnak a megfelelő vezérlő mintáid és elindítanak egy rémület érzést melynek hatására a tested túléltető üzemmódba kapcsol, szapora szívveréssel, vérnyomás emeléssel, anyagcsere átrendezéssel… alkalmassá tesz a vészhelyzet megoldására.

 

Ez a 3 pillér mindig együttműködik! A betegségeknél sincs ez másként.

 

Ezt szerencsére Anna tudta, hiszen tanulta az Ujmedicinát és tisztában van a folyamat élettani törvényszerűségeivel.

 

Aggodalmát igazából az okozta, hogy az Ujmedicinás ismeretei ellenére rettegett és pánikolt, hiába volt minden elmélet. Eddig azt gondolta, hogy önmagában a tanfolyamon megszerzett tudás elegendő lesz egy ilyen éles helyzet kezelésére. Most tapasztalta meg, hogy a félelmet mégsem tudta megszüntetni, nem tudta megakadályozni, hogy az eluralkodjon rajta.

 

Meg kellett értetnem vele, hogy mindez azért történik, mert a vezérlő mintában rejtőző veszély érzése, felülírta a gondolati szinten lévő ismeretet, tudást.

 

Ettől az erős programozástól érzelmileg sajnos nehéz elvonatkoztatni még akkor is, ha már tudatosan másban látod a megoldást.

 

Ezért kíséri  félelem, az alternatív megoldásokat választók többségét.

 

Anna megértette; ahhoz, hogy ne a félelem és a kétségbeesés legyen az automatikus válasza, meg kell változtatnia azokat a vezérlő mintáit, melyek például a rák életterületén, már aktuálisan nem szolgálják az életét.

 

Anna csatlakozott a Mentor Programunkhoz, azóta ügyesen alkalmazza a Minta Konverziós Életforma Modellünkett, vezérlő mintáinak átírásában.

 

Teljesen megváltozott az élete:

 

Meggyógyult. Felépülésének testi lelki folyamatait sikeresen menedzselte.

 

Vállalkozásaiban  hatékonyabb lett, kevesebb erőkifejtéssel sokkal nagyobb sikereket ér el.

 

Gyermekével való kapcsolata még bensőségesebbé vált. Ebből az érzelmi állapotából táplálkozó családi légkörben a gyermekénél megszűntek a “kamaszkori krízisek”, a viselkedési problémák.

 

Volt férjével rendezték a kapcsolatukat, úgy néz ki, hogy újra egymásra találtak és visszatér a családi egység.

 

Ahhoz, hogy a félelem helyét a kiegyensúlyozottság vegye át az életedben, és a gyógyulás valóságát is megtapasztalhasd, olyan tudati és érzelmi vezetésre van szükséged, ami a saját kétségbeesett gondolataidat és érzéseidet segít lépésről lépésre megváltoztatni, és támogatja benned, a nyugalom érzésének kialakulását.

 

Ha szükséged van ilyen vezetésre, keress meg bennünket, mondd el mi a problémád és meghatározzuk, hogy merre érdemes tovább haladnod.

 

Baráti szeretettel:

Beáta és József