Payday Loans

Keresés

A legújabb

Mária zarándokút PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2021. augusztus 20. péntek, 05:32

Kedves Nagy Jenő!

Megmozdult a régió teljes zarándok közössége a hétvégén, a Mária Út Egyesület által szervezett 1Úton Nemzetközi Zarándok hétvége keretében. Elindulni, elhagyni a komfortzónát, belevágni az ismeretlenbe, feszegeti az ember fizikai és lelki határait, utat keresni vagy a megkopott utat újjáépíteni Isten felé, közösségben lenni, de legfőképp tenni valamit a család felelős férfi tagjaiért..ezekért a szándékokért indultak több ezren Erdélyben, Felvidéken, Délvidéken, Ausztriában, és Hazánkban is. 1Úton, sokan sokfelé, de mégis együtt.

1uton kicsi

Mind a szervezők, mind a résztvevők nagy várakozással készülődtek a zarándoklatokra. Az elmúlt időszak fényében a találkozásokra helyeződött sok helyen a hangsúly. Régi zarándoktársak találkoztak újra, túrázók akarták saját bőrükön megérezni a kirándulás és a zarádoklás közötti különbséget. Sok település közössége várta és fogadta a zarándokokat, hol hideg dinnyével, hol kis műsorral, hol baráti köszöntésekkel.

Székely János szombathelyi megyéspüspök atya, a Mária Út spirituális vezetője a zarándok hétvége kapcsán felhívta a figyelmet az útra indulásra, az úton levésre és a megérkezésre. A jelenlétünkre ezekben a folyamatokban. Hiszen egy zarándoklatra valamilyen élethelyzetből érkezik meg az ember. Hordoz sok problémát, nehézséget. Így ezzel a “batyuval” indul útra.
Az út során a természeti és kulturális kincsek által, a beszélgetés és lelki program segítségével végigmehet egy probléma feldolgozási folyamaton, és segítséget kaphat a gondok megoldására. Segítséget Istentől. A segítség megtestesülhet egy jó szóban, egy ölelésben, vagy akár egy virágban is.
A zarándoklás ereje megmutatkozhat abban, hogy hidat épít emberek között nemzetek között, orvosolhat társadalmi, de személyes ellentéteket is.

A központi felajánlást nézve sokan a család férfi tagjainak problémáival érkeztek a zarándoklatra, de az út végére sokan váltak képessé arra, hogy ne csak a rosszat, de bizony a jót is felfedezzék ezekben a kapcsolatokban. A jóért pedig hálát adjanak, örömmel térjenek vissza a hétköznapokba. Ez az 1Úton egyik lényege…

A 1Úton sikere után a zarándoklatok szervezése nem állt meg, hiszen szeptemberben hazánk ad otthont a katolikus hit egyik legnagyobb eseményének a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak, melyre a Mária Út Egyesület önkénteseivel sok gyalogos és kerékpáros zarándoklatot is szervez.
Indul zarándoklat többek között Máriagyűdről, Hercegszántóról, Mátraverebély Szentkútról, Csatkáról Veszprémből, és Sümegről is. Budapesten belül a Kongresszus nyitó és kossuth téri miséjére, valamint a Szentatya miséjére a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomtól (Erzsébet híd lábától) indítanak gyalogos zarándoklatokat.

kicsi

A zarándoklatok részletes programja és jelentkezésre/csatlakozásra vonatkozó információk a Mária Út honlapján (https://mariaut.hu/cikk/32254/) vagy Facebook oldalán találhatóak.

Információ kérhető: (+36 30 277 1599;  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. )