Payday Loans

Keresés

A legújabb

Bene Gábor gondolatai.. PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

BG: VALAMIT TENNIE KELL AZ EMBERISÉGNEK….

Valamit tennie kell az emberiségnek, hogy sehol se indulhassanak bakteriológiai háborúk, ne legyen lehetősége senkinek kísérletezni semmiféle biológiai fegyverekkel! Rendet kellene rakni e területen, mert a Gates alapítványról tudnunk kell, hogy nyakig benne van a víruskísérletekben, ami akár az emberiség kiirtásához is vezethet. Ma már több mint 2 millió vírusfertőzöttről tudunk, akik ennek a minden bizonnyal biológiai fegyvernek a potenciális áldozatai, ha idősek és immun-gyengék, illetve ha van valami komoly betegségük!

(Bár erről érdekes véleménye van egy kitűnő magyar orvosnak, aki tudós kollégákat is idéz a beszélgetésben)

Ám az biztos, hogy a karanténnak olyan súlyos társadalmi-gazdasági hatásai lehetnek, amelynek jelei már most is látszódnak, bár nem csak a 40 féle koronavírus ügye van itt a háttérben, hanem több globalista célról is tudhatunk. Érdekes, hogy a fejlett világban sokkal komolyabb károkat okozott ez a vírus az emberélet és a gazdasági nehézségek kapcsán, mint amit Kínában láthattunk. Igaz, nem az első eset lenne, ha egy ország kommunista vezetése nem a valós adatokat adná közre, azonban az továbbra is komoly kérdés marad, hogy vajon miért nem támadta meg a vírus Pekinget? S miért csak az 5 G technológiát gyors ütemben beindító 10 milliós ipari centrumban terjedt el és nem az egész Kínában? Talán még a légszennyezettség is hozzájárulhatott a halottak relatíve magas számához Vuhanban? Sajnos az egyáltalán nem bebizonyított tény, hogy az 5G sugárzás nem káros az emberi szervezetre, hanem csak a méhek és a madarak pusztulnak bele az ott felállított 10 ezer 5 G átjátszó torony környékén lévő „ártalmatlan” mikrohullámú sugárzásnak. S ha már itt tartunk, akkor vajon miért nem engedi az 5 G technológiát Izrael állama, holott ott kísérletezték ki legnagyobb részben, talán ők tudhatnak valamit, amit mi nem? Ám ne kalandozzunk, hanem nézzük, hogy miképp lehet még a „digitális pénzkiterjesztést” is elősegítő koronavírus ügyet alaposan körbejárni?

Trump elnök már a választási kampányában is jelezte, hogy az addig kiszervezett feldolgozóipari kapacitásokat szükséges visszatelepíteni az USA területére, különösen Kínából. Akkori beszédeiben többször visszatért arra, hogy a kommunista vezetésű Kína hiába építi a modern kapitalizmust – ami önmagában is gyanús ügy – de kiberkémkedést folytat egy tucat amerikai tulajdonú cégnél. Az USA kormányzat már Trump előtt is többször vádolta Kínát a szellemi jogvédelem területén elkövetett plágium ízű tevékenységgel, valamint azzal, hogy állandó piactorzító támogatásokat ad a saját vállalatainak. (Ezek tények!)

Most mindez kicsúcsosodik az olajválság és a koronavírus kapcsán recesszióba süllyedt gazdaságok miatt, mert a kínai szállítások egyre inkább megbízhatatlanná váltak, ezért több állam akar az önellátáshoz közelíteni. Így a vírus kapcsán jogosan felmerül az államok, gazdasági szuverenitásának alapkérdése. Vagyis az eddig mindent lehengerlő globalizmust-támogató iparpolitika helyett, többen átgondolják – főleg a feldolgozóipar súlyát – a saját nemzetgazdaságukon belül. Az USA, Ausztrália, Japán, Egyesült Királyság politikai vezetése, ha lassan is, de felismeri, hogy át kell alakítani cégeinek a beszállítói láncait. Eddig a költségek – vagyis a piaci árviszony volt a döntő az egyes beszállító kiválasztásában – most azonban megtört a jég, mert Japán váratlanul bejelentette, hogy támogatja azon termelőit, akik hazaviszik az eddig külföldön folyó termeléseket. Pl. a Kínából visszahozott termelésért hajlandó 2,2 milliárd dollárt biztosítani a cégeknek, hogy az otthoni magasabb bérköltséget kompenzálják! Japán polgárainak többsége elutasítja a kommunista Kínával folytatott gazdasági és politikai kapcsolatokat. Vagyis nem csak az USA kormányzata nézte rossz szemmel a Kínai kommunizmus gazdasági erősödését, terjeszkedését, de sok más állam is. Pl. Ausztrália, s az Európai Unió államai is, stb.

Különböző előrejelzések szerint az EU gazdaságát sújtja leginkább, a Kínából kiindult vírus okán a szinte mindenütt jelentkező gazdasági visszaesés. Az ausztrál titkosszolgálat (ASIO) már 2017-ben látta és jelentette is a politikai vezetésnek, hogy kínai behatások jelentek meg az ottani egyetemeken, sőt a politikai életben is történtek behatolási kísérletek, ráadásul a gazdasági terjeszkedés egyre veszélyesebb az államra és annak lakóira. Ha akkor nem, de most a koronavírus körüli gazdasági melyrepülés okán az ottani kormány próbálja felszámolni a Kínától való függőséget! Ez találkozik a helyi vállalkozók, a lakosság és Scott Morrison miniszterelnök akaratával is, aki legutóbb világosan fogalmazott az Ausztrál parlamentben: „Évszázadokon keresztül a nyitott kereskedelem képezte jólétünk egyik sarokkövét. De most újra kell vizsgálnunk hazai gazdasági szuverenitásunkat.” (Nagyon jó lenne, ha ezek a gondolatok végre itthon is gyökeret vernének!)

Valószínűleg Nagy-Britannia is ezt fogja tenni, mert a helyi újságok szerint, a segélyszervezetek felmérése kimutatta: tömeges éhínség fenyegeti a szigetország lakóit a vírus elleni korlátozások miatt. Egy millió állampolgár minden bevétel nélkül maradt, ám másfél millióan kerültek a korlátozások miatt olyan helyzetbe, hogy nincs élelmük. Spanyolország is a káosz szélére került, mert nagyobb vesztesége van az államnak, mint amit a II. világháború okozott az országnak. 20-21 százalékra emelkedhet a munkanélküliség, s amíg a karantén fennáll, heti 1 % körül csökkenhet gazdasági teljesítménye a spanyoloknak.  Németország is felismerte, hogy a kijárási tilalom hatalmas gazdasági károkat fog számukra okozni, így minden egyes rászoruló vállalkozás – egyéként szükséges pénztámogatása – az állam teljes eladósítása irányába fog hatni, ami később a polgárokra kivetett adók emelését eredményezheti. Ezért a kormányzat úgy döntött, hogy lazít végre a korlátozásokon a gazdaság védelme érdekében, s így május elején részlegesen újraindulhat majd a gazdasági élet az egész országban. Talán ezért nem fog növekedni az átlagemberek körében a gazdasági válságtól való félelem, ami a kormányzat ellen fordítaná a tömegeket!

Nagyon fontos adatok láttak napvilágot a napokban a halálesetek kapcsán is. Az USA-ban eddig 28 ezren hunytak el. Európában a legtöbb (22 ezer) halálos áldozatot Olaszországban követelt a koronavírus azon idősek körében, akiknek legalább egy, komoly, halálos betegségük volt. Az elhunytak esélyei egy olasz belgyógyász szerint 4-8 hónappal rövidültek meg, így csak ennyivel tudta a vírus megrövidíteni az öreg és beteg áldozatok életét. Spanyolországban az áldozatok száma megközelítette a 20 ezret, Franciaországban több mint 17 ezren, az Egyesült Királyságban 13 ezren vesztették életüket. Azonban Svédországban csupán 1200áldozata volt a koronavírusnak. Mindez annak ellenére történt, hogy ott nem vezettek be semmiféle karantént, vagyis nem állították le az ipart, a szolgáltatásokat. Ezek szerint egedül Svédország nem kerül bele az adósságcsapdába, amit a koronavírus következményei fognak sok országnak okozni. Bár lehet, hogy a svédek nem tanulnak majd az ügyből és nem ábrándulnak ki a globalista mételyből? Vagyis minden rosszban van valami jó is?

A szerző nemzetépítő segédmunkás és a NEEM önkéntes szóvivője

NEEM

Nemzeti InternetFigyelő (NIF)