Payday Loans

Keresés

A legújabb

Matiné programok PDF Nyomtatás E-mail
PROGRAM AJÁNLÓ
2020. március 11. szerda, 07:19

E l ő a d á s o k:

Március 19. csütörtök 19.00 óra - U T O L S Ó  R E G I S Z T R Á C I Ó ! ! !

AKAKOR krónikája - előadással egybekötött könyvbemutató - Varga Zoltán

Földalatti városok Dél-Amerikában. Legenda vagy valóság? Az Akakor krónikája és Móricz János kapcsolata.

Az ecuadori Tayos-kutatások legújabb fejleményei.

Április 16. csütörtök 19.00 óra - jegyek már k a p h a t ó k!

A HOLTAK Könyve II. - előadással egybekötött könyvbemutató - Borbola János

SZÓLNI csak a teremtő akarat a LÉLEK tud. Közismert nevén a Papirusz Ani újabb kétezer hieroglifáját olvasva nyomon követhetjük a menj-ek és lelkek vízi útját a Nílus felső folyásától a Delta vallási központjába, Heliopolisba.

Május 23. szombat 15.00 óra - jegyek már k a p h a t ó k!

JÉZUS vízöntő evangéliuma - előadással egybekötött könyvbemutató - Arany László

Ahogy egyre több és több ősi szöveg kerül elő, mindinkább sikerül feltárni JÉZUS valódi képét.

Ú J  K i r á n d u l á s a i n k:

Április 11. szombat - Árpád-kori különleges templom, vár és honfoglalás kori templomlátogatás

FELDEBRŐ - VERPELÉT - TARNASZENTMÁRIA - KISNÁNA (különleges templom, Mátyás korabeli kovácsműhely, honfoglalás kori templom, vár és körtemplom rom) - férőhelyeink száma már csak 2!

Június 07. vasárnap - Árpád-kori különleges templomlátó kirándulás

SOMLÓSZŐLŐS - DOBA - KEMENESSZENTMÁRTON - MESTERI (különleges templomok, erődtemplom, körtemplomból átalakított templom)

Július 05. vasárnap - Árpád-kori különleges templomlátó kirándulás

SZENTE - CSERHÁTSURÁNY - HERENCSÉNY - TERÉNY (különleges templomok, körtemplomból átalakított templom)

Augusztus 23. vasárnap - Árpád-kori különleges templomlátó kirándulás

BODONY – ÓSZAJLA - VÁRASZÓ - ZABAR - ZAGYVARÓNA (különleges templomok, freskók, „Attila domb”)

F E L H Í V Á S:

Kirándulásainkra folyamatos a jelentkezés. Meghirdetéseink után pár héttel B E T E L N E K! Aki szeretne részt venni, kérjük mielőbb regisztráljon, mert nem tudjuk tartani a helyeket. Köszönjük mindenki megértését.

“Ha az igazságot keresed, ne legyenek előítéleteid.” Zen monads

R É S Z L E T E K :

Március 19. Csütörtök 19.00 óra - AKAKOR krónikája előadással egybekötött könyvbemutató - U T O L S Ó  R E G I S Z T R Á C I Ó ! ! !

Földalatti városok Dél-Amerikában. Legenda vagy valóság? Az Akakor krónikája és Móricz János kapcsolata. A legújabb hírek az ecuadori kutatásokkal kapcsolatban.

Karl Brugger német fotóriporter Manausban találkozik az Ugha Mongulala törzs főnökével, aki egy hihetetlen történetben meséli el népe történelmét. E szerint az ősi atyák az égből szálltak alá 130 aranylóan fénylő koronggal a dél-amerikai őserdőbe, majd segítették a népek fejlődését. A Schwerta bolygóról származó idegenek földalatti városokat is építettek, hogy ebben vészeljék át a Földet sújtó természeti katasztrófákat. Az idegenek már elhagyták a Földet, de a választott törzsek még mindig használják a földalatti városaikat. E történet visszaköszön az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmben is, ebben a fővárost Akatornak nevezik.

- Mi a kapcsolat az Akakor krónikája és Móricz János bejelentése között?
- Mely bizonyítékok erősítik meg a földalatti világ létezését?
- Az ecuadori Tayos-kutatások legújabb fejleményei.

Előadó: Varga Zoltán – geológus, Móricz János Kulturális Egyesület Elnöke

Jegyek elővételben: 1.000,- Ft / helyszínen 2.000,- Ft

Regisztráció, jegyrendelés: J E G Y R E N D E L É S+36 20 312 5925

Helyszín: Altemplom (1133 Budapest, Pozsonyi út 58.)- Pozsonyi úti Református Templom Altemploma

*   *   *              *   *   *            *   *   *

Április 16. Csütörtök 19.00 óra - jegyek már k a p h a t ó k!

Holtak Könyve II. – előadással egybekötött könyvbemutató

SZÓLNI csak a teremtő akarat a LÉLEK tud. Közismert nevén a Papirusz Ani újabb kétezer hieroglifáját olvasva nyomon  követhetjük a menj-ek és lelkek vízi útját a Nílus felső folyásától a Delta vallási központjába, Heliopolisba.

A Holtak Könyve első kötete után, annak szerves folytatásaként a második kötetet is útjára indítottam. Közismert nevén a Papirusz Ani újabb kétezer hieroglifáját olvastam, egyúttal követtem velük a menj-ek és lelkek vízi útját a Nílus felső folyásától a Delta vallási központjába, Heliopolisba. Meglepetések sokasága, az akkori hitvilág további részletei tárultak elénk, ezzel együtt nyelvünk ősének mindmáig felderítetlen írásos elemei kerültek napvilágra.

Örök szabály, hogy nem elég elolvasni az ősi szövegeket, hanem azokat meg is kell érteni, mondanivalójukat el kell tudnunk helyezni az akkori kultúra egyre világosodó tárházában.

A második kötetben ehhez nyújtanak segítséget a mellékelt tanulmányok. Sokak számára érdekes újdonság a lélek ősi fogalmának megismerése, a teremtéstörténettel való összevetése és mai nyelvünk ez irányú, megörökölt és egyedül álló szerves egysége is. Találkoznak majd a Sólyom-isten Nílus-part ősi városaival, a Turul körzettel, ill. meglepő temetkezési szokásaikkal, pl. a mai csónakos fejfák eredetével. Sólyom-isten ősi útját Jeruzsálemig követtük, külföldi hittudósok által rögzített írásos nyomaival, Melkizedek papkirály nevének megfejtésével ismerkedhetnek meg. Talán a legkiemelkedőbb tanulmány a Pantokrátor képek ősi elemeinek és neveinek bemutatása. A Szent Korona vázrendszerének és apostolképeinek vizsgálata az eddig elmulasztott, egyiptomi részleteire ad választ. A jelzett tanulmányok címei: A lélek, A sólyom isten ősi városai és a Koronakutatás tilalomfái címen találhatók.

Előadó: Borbola János - Hollandiában élő kutató a moszkvai matematikai papirusz tízedik feladványának megfejtésével vált ismertté, amelynek megoldásával ő előtte a nemzetközi tudományosság adós maradt.

Jegyek elővételben: 1.000,- Ft / helyszínen 2.000,- Ft

Regisztráció, jegyrendelés: J E G Y R E N D E L É S+36 20 312 5925

Helyszín: Altemplom (1133 Budapest, Pozsonyi út 58.)- Pozsonyi úti Református Templom Altemploma

A könyv SORSZÁMOZOTT és csak KORLÁTOZOTT SZÁMBAN KAPHATÓ!!!

Ára 12.900,- Ft

E L Ő R E N D E L H E T Ő ITT – E L Ő R E N D E L É S

*   *   *              *   *   *            *   *   *

Május 23. szombat 15.00 óra - jegyek már k a p h a t ó k!

JÉZUS vízöntő evangéliuma - előadással egybekötött könyvbemutató - Arany László

Ahogy egyre több és több ősi szöveg kerül elő, mindinkább sikerül feltárni JÉZUS valódi képét.

Jézus személyéhez rendkívül sok monda és legenda társul. Ezek helyenként erősen torzítják a valódi kilétét, miként a hozzákapcsolt vallási és/vagy politikai megfontolások is. Ezt a káoszt látván, azt gondolhatnánk, talán soha sem sikerül megtudnunk, milyen is volt ő valójában, hol született, hol nőtt fel, hol tanult, mit tanított és milyen tetteket hajtott végre. Ám ahogy egyre több és több ősi szöveg kerül elő, mindinkább sikerül feltárni a valódi képet.

Mirza Ghulam Ahmad kutatásaiból megtudjuk, Jézus nem halt meg a kereszten. A sebei gyógyítására készült „Jézus kenőcsének” leírása orvosi könyvek százaiból ismert. Felépülését követően Ázsia jelentős területeit járta be, ő volt az „Utazó Próféta” néven ismert szent tanító.

Amerre csak járt és tanított, mindenhol feljegyzések és hagyományok őrzik a nyomát. Rendkívül erős hatást gyakorolt a buddhizmus formálódására, olyannyira, hogy a 2000 évvel ezelőtt született buddhista tanok lényegében Jézus tanításának átvételét tartalmazzák. Jézus sírja Sri Nagarban, az indiai Kasmir államban található. Az „Utazó Próféta” útját követte Kőrösi-Csoma Sándor is, az egyetlen, Bodhiszatthvává avatott fehérember.

A Vízöntő Evangélium ihletett evangélium, alapjául az Akasha Krónikák, avagy az Isteni Emlékek Könyve szolgál. Jézus életét és tanítását részletesen tárgyalja és mutatja be. Olyan elemeket is tartalmaz, amelyek Jézus személyéhez kötődően legendaként vagy mondaként ismeretesek csupán. Előfordulnak benne tárgyi tévedések is, minden bizonnyal a látó világnézete és előítélete következtében kerültek bele. Viszont, olyan tényanyagot is tartalmaz, amelyek mostanáig ismeretlenek voltak, s csak a jelenleg napvilágot látott felfedezések erősítenek meg. 

A Vízöntő Evangéliumának szerzője pontosan tudja, hogy Jézus hatalmas területeket járt be, tanításai, személye, sok-sok ezer kilométeres körzetben ismertek voltak, ám mivel a szerző hitvilágába nem fért bele, hogy Jézus túlélte a keresztre feszítést, ezeket a tanító- és prédikáló útjait Jézus „elveszett éveibe”, azaz ifjúkorába helyezi át.

Ezt a két kötetet Jézusnak a sokrétű utazó- és tanító tevékenysége kapcsolja össze. Az olvasó számára nyilvánvalóvá válik belőlük, hogy az utóbbi évezredek legjelentősebb tanítójának tevékenysége legalább három kontinensre terjedt ki, s eszmei hatása befolyásolta, sőt, megalapozta, számos világvallás hitvilágát, tanításait.

A Nag Hammadi Gnosztikus Könyvtár teljes anyaga, a Barnabás Evangéliuma és a Kolbrin Biblia Jézusra vonatkozó részei immár egy sokkal pontosabb, valóságosabb és emberibb Jézus-képet tárnak elénk, mint amilyenben valaha is reménykedhettünk az elmúlt évszázadok, évezredek vallási- és politikai csatározásait követően.

Előadó: Arany László – számítógép programozó, tanár, rendszer tervező, mű- és szakfordító, ír, civil kutató

Jegyek elővételben: 1.000,- Ft / helyszínen 2.000,- Ft

Regisztráció, jegyrendelés: J E G Y R E N D E L É S+36 20 312 5925

Helyszín: Altemplom (1133 Budapest, Pozsonyi út 58.)- Pozsonyi úti Református Templom Altemploma

*   *   *              *   *   *            *   *   *

K I R Á N D U L Á S A I N K:

Április 11. szombatÁrpád-kori különleges templom, vár és honfoglalás-kori templomlátogatás- férőhelyeink száma már csak 3!

08.00 Budapest indulás

F e l d e b r őSzentmisén veszünk részt a templomban

Szent Márton püspök Római katolikus plébániatemplom - idegenvezetés

V e r p e l é t

Középkori kovácsműhely (Mátyás korabeli) - előadás

Római katolikus Krisztus Király középkori templom - előadás

T a r n a s z e n t m á r i a

Sarlós Boldogasszony honfoglalás kori templom - előadás

K i s n á n a

Vár és körtemplom rom - előadás

17.00 Budapest érkezés a kiindulópontra

Útiköltség: 9.700,- Ft / fő

Magába foglalja az utazás teljes költségét, az idegenvezetői, előadói, kísérői és szervezői díjakat, költségeket, a vár, a templom és múzeumi belépőket, valamint a templomi adományokat.

Idegenvezető, előadó: Gondos Béla „könyves ember”, „dokumentáló”, civil kutató

Kísérő, segítő: Szick Gergely egyesületi titkár

*   *   *              *   *   *            *   *   *

Június 07. vasárnapÁrpád-kori különleges templomok

08.00 Budapest indulás

S o m l ó s z ő l ő s

Szent Mihály Római katolikus templom - idegenvezetés

D o b a

Szent Márton-kápolna (kerektemplomból átalakított templom) - előadás

K e m e n e s s z e n t m á r t o n

Szent Márton Római katolikus erődtemplom - előadás

M e s t e r i

Szent Mihály arkangyal Római Katolikus templom - előadás

17.50 Budapest érkezés a kiindulópontra

Útiköltség: 8.700,- Ft / fő

Magába foglalja az utazás teljes költségét, az idegenvezetői, előadói, kísérői és szervezői díjakat, költségeket, a templomi adományokat.

Idegenvezető, előadó: Gondos Béla „könyves ember”, „dokumentáló”, civil kutató

Kísérő, segítő: Szick Gergely egyesületi titkár

*   *   *              *   *   *            *   *   *

Július 05. vasárnapÁrpád-kori különleges templomok

08.00 Budapest indulás

S z e n t e

Szent Erzsébet Római katolikus templom - előadás

C s e r h á t s u r á n y

Szent István Király Római Katolikus templom - előadás

H e r e n c s é n y

Szent Mihály Római katolikus templom (kerektemplomból átalakított templom) – előadás

Török templom rom (a falu határában) - előadás

T e r é n y

Szent András Római katolikus templom - előadás

16.00 Budapest érkezés a kiindulópontra

Útiköltség: 7.000,- Ft / fő

Magába foglalja az utazás teljes költségét, az idegenvezetői, előadói, kísérői és szervezői díjakat, költségeket, a templomi adományokat.

Idegenvezető, előadó: Gondos Béla „könyves ember”, „dokumentáló”, civil kutató

Kísérő, segítő: Szick Gergely egyesületi titkár

*   *   *              *   *   *            *   *   *

Augusztus 23. vasárnapÁrpád-kori különleges templomok

08.00 Budapest indulás

B o d o n y

Szent Mihály Római katolikus templom - előadás

Ó s z a j l a

Nagyhalom “Attila domb” (Attila állítólagos sírja) - előadás

V á r a s z ó

Szent Péter és Pál apostol Római katolikus templom - előadás

Z a b a r

Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus templom - előadás           

Z a g y v a r ó n a

Szent András apostol Római katolikus templom - előadás

17.50 Budapest érkezés a kiindulópontra

Útiköltség: 8.700,- Ft / fő

Magába foglalja az utazás teljes költségét, az idegenvezetői, előadói, kísérői és szervezői díjakat, költségeket, a templomi adományokat.

Idegenvezető, előadó: Gondos Béla „könyves ember”, „dokumentáló”, civil kutató

Kísérő, segítő: Szick Gergely egyesületi titkár

Gondos Béla

A fővárosban sokak által, régóta ismert „könyves ember”, „dokumentáló”, civil kutató az Erdélyi Magyarok Egyesületének aktív tagja. Őseitől örökölte a Kárpát Haza szeretetét, és a megismerési vágy által hajtva szinte minden zugát bejárta. Évtizedek óta önerőből járja Magyarországon és határon kívüli tájait, autodidakta módon gyűjti és fotózza az építészeti, művészeti emlékeit. A magyarság és rokonnépeinek emlékeit kutatva bejárt vagy 40 országot. Különleges élményként élte meg a moldvai csángók életének megismerését. Az élményeket nemcsak magának, hanem másoknak is gyűjti, ezért előadásokat, úti beszámolókat tart, ismertetéseket ír épített örökségünkről. Arról kevesen tudnak, hogy a rendszerváltozás előtt tiltott (szamizdat) irodalmat terjesztett.

További részletek, regisztráció után!

Regisztráció:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Információ: +36 20 312 5925

*   *   *              *   *   *            *   *   *

S Z Í N H Á Z A J Á N L Ó :

Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház T I Z E N K I L E N C című előadása.

A darabot írta és rendezte Andrási Attila.

Diplomácia! Titkosszolgálati módszerek! Mészárlás! A cári uralom megdöntése!

Történetek, emberi sorsok a történelem színpadán. Magyar sorskérdéssel foglalkozó tabukat döntögető előadás, mely az I. világháború utáni időszakkal foglalkozik, az olyan valláspótló ideológiák vörös vírusként való elterjedésével, mint a bolsevizmus és a kommunizmus, valamint a hozzájuk kapcsolódó, a vörös vírus terjedését kiötlő, azt elősegítő történelmi figurákkal, Leninnel és környezetével, Kun Bélával és itthoni segítőivel.

Ezt az évet megérteni történelmi szempontból csak úgy lehet, ha visszamegyünk az időben, és megmutatjuk pl. a Lenin hazaszállítását levezénylő németeket, vagy azt a borzalmas 1917-es júliusi éjszakát, amikor az orosz cári családot lemészárolják, hogy véget érjen egy korszak, és elkezdődjön egy másik, a kommunizmus, a gyors „tömegesülés” korszaka, aminek megvalósulása után Lenin repülőgépet ígér a megvezetett tömegeknek. Ezek az emberek szentül meg voltak győződve a saját igazukról. Hittek abban, hogy amit tesznek, az jó. Mindegy, mi az ára, mennyi vér folyik, hány ember élete megy tönkre. Minden mindegy, csak az eszme szárnyaljon éjsötét szárnyakon.

A színház rövid bemutatása:

Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház

A Magyar Kanizsai Udvari Kamaraszínház olyan színházi műhely, amely egyedüliként kizárólag történelmi múltunk korszerű - minden nemzedék számára befogadható - színrevitelének szenteli létét, munkásságát közérdeknek tartja, a közérdek szolgálatát küldetésként éli meg. Előadásaik megírását jeles történészek bevonásával sok éves kutatómunka előzi meg. Küldetése mellett folyamatos missziós munkát végez azzal, hogy hiteles történelmi előadásait a külhoni magyarokhoz is elviszi. Előadásait az egész magyar szállásterületen játssza, Székelyföldtől Őrvidékig, Felvidéktől Délvidéken át, egészen Kanadáig.

Andrási Attila a színház alapítója szavaival élve:

„A közbátorságot hozzuk vissza a közéletbe.”

Előadások: 2020. március 12., április 18., november 16.

HELYSZÍN: Pozsonyi úti Református Templom Altemploma (1133 Budapest, Pozsonyi út 58.)

Jegyek az előadás napján, a helyszínen megvásárolhatók. Hét közben a Hotelinfo Kft. irodájában (1056 Budapest, Váci utca 78-80.).

E-mailben és telefonon rendelhető: Nédó Olga kulturális vezető  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , telefon: +36 70 905 7393

Jegy ára: 3.000,- Ft

Megköszönjük azoknak, akik segítik munkánkat, továbbítják, és minél több emberhez juttatják el hírlevelüket.

Matiné

Éjjel - nappal, délután

L E I R A T K O Z Á S