Payday Loans

Keresés

A legújabb

PÉTERFAI JÁNOS ISTVÁN: ATLANTISZ MAGORJAI - II. PDF Nyomtatás E-mail
A magyarok története - szemlélet, tudás és tanítás

PÉTERFAI JÁNOS ISTVÁN

ATLANTISZ MAGORJAI

II.

 

XIII. FEJEZET: ŐSTÖRTÉNETI VÁZLAT ATLANTISZ IDŐSZAKÁRÓL

Érdemes néhány fontos adatot rögzíteni, hogy Atlantisz idejét beágyazhassuk a valóság sokkal nagyobb időtávlatába. Európa és Amerika között a kapcsolat sokkal régebbi, mint azt az európai tudósok gondolták. Újabban, már az 1.990-es évektől olyan bizonyítékok kerültek elő, amelyek az addigi Kr.e-i 12.000 évtől egészen 40.000 évig vitték vissza tekintetünket. Sőt, az 50.000 év is felmerült, amikor már európaiak jártak Dél-Amerikában.

A rendkívül régi idők a magyarokhoz köthetők. Magyar képírást fedeztek fel Dél-Amerikában, a magyar képírás abban az időben csak Európában létezett. A rovásírás sokkal régebbi időkre megy vissza, de a feliratok felismerése is nehéz azoknak, akik nem tudnak a rovásírásról.

Amerika hármas földrészére nyugatról is érkeztek emberek. A legrégebbiek valószínűleg ausztralidok voltak, akiknek első hulláma 50.000 éve érte el Ausztráliát. Ezután áthajózva a Csendes-óceánt, délen Chiloé szigetén, északon a Los Angeles környékén lévő szigetek közül Santa Rosán hagytak maguk után nyomokat. Amerika embertanilag délen europid-ausztralid keveréknek tűnik, középen a kaukázusi na-dene és uto-azték csoport lakik, északon azok az indiánok, akik a Csukcs-félszigetnél meglévő földhídon érkeztek Amerikába. Vércsoportjuk 0-ás, a mongolidok vérében erős a B-vércsoport jelenléte, ezért nem lehetnek mongolidok, inkább paleoszibériaiak. Köztük több törzs finnugor. Sajnos ma sincs részletes összevetés az indiánok és Eurázsia ősi népeinek nyelvei között. Az eszkimók érkeztek talán legutoljára Észak-Amerikába.

Európa tele van magyar rovásírással, ami arra utal, hogy az első őslakók, sok tízezer éven keresztül magyarul beszéltek, mivel a nyelv teremti meg az írást, de a történelmet is. Ezért kell gondolnunk arra, a logika törvényeit betartva, hogy a régi európaiak magyar nyelven beszéltek. A mai magyar nyelv archaikus változatán, vagy változatain inkább. A genetika tudománya is pontosan ezt igazolja, nem csak Semino és 16 társa kutatása, hanem minden becsületes genetikai kutatás.

Amióta a Gyenyiszovai ember génkészlete ismert lett, tudjuk, hogy a Homo sapiens legalább 1 millió éve létezik. A Homo sapiens és a Homo neanderthalensis igen közeli rokonok, a gyenyiszovaival együtt. Ebből az következik, hogy a sok emberelőd között, akiket előembereknek véltünk, valójában sokan igazi Homo sapiensek voltak. Továbbá a Homo floresiensis tartozik az emberek közé, törpe termetével. Flores szigetén már 800.000 éve megjelentek. Ő az egyik hobbit nép. Meséink az őskor valódi népeit őrzik, mert a tündérek a régi emberek, azután az emberek mellett voltak óriások, akár 240 cm felett, törpék, és sok más csoport is. A gyenyiszovai ember idejét egyes források csak 41.000 évre teszik, a szögesen eltérő időadatok között nehéz az állásfoglalás.

Grahame Clark: A világ őstörténete című könyve igen tömören és nagyszerűen foglalja össze az emberiség őstörténetét, igaz, a gyenyiszovai ember felfedezése előtti idők tudása alapján, és nem ismerte a rovás írást sem.

A vértesszőlősi ember, a Samu, kifejezetten húsevő volt, a Steinheimi ember, a rokona, szintén Homo sapiens, nem pedig más faj.

A Levallois-ipar embere kőszilánkokat gyártott, Levallois Párizs egyik külvárosának a neve. A La Moustier sziklabarlangokról elnevezett kultúra szintén szilánkokat gyártott, a barlangok a Dordogne völgyében vannak. Csak megjegyzés, hogy a 200.000 évesnek minősített csontra rótt magyar szöveg, Francois Bordes szerinti időmeghatározás, szintén a Dordogne-völgy barlangjából került elő.

A középső-paleolit ember, úgy tűnik, még nem rendelkezett a művészeti képességekkel. De tudott tüzet gyújtani, a halottait eltemette, rítusok alkalmazásával. Azután legyőzte a hideget, mert a jégpajzsok közelébe is felment, és közvetlenül a jéghegyek alatt vadászott nagyvadakra. A felső-paleolit ember ötven-harmincöt ezer éve jelent meg, több területen túlszárnyalta őseit. Az egyik ilyen terület a művészet megjelenése. A földművelés és állattenyésztés is ebben a korban jelenik meg, amit a mezolit korhoz kötöttek, de ez téves meghatározás. Kínában 50.000 évről tudunk, a régészek barlangban ennyi idős magvakat találtak meg, Kárpátiában a teraszos földművelés 35.000 éves, a korhoz már csatlakoznak a rovásírásos bizonyítékok. A pallag-kultúra tehát nagyon régi földművesek bizonyítéka. De a ságvári kultúra is régi, Kr.e.18.200 idejéből szarvasagancsból készült kapákat fedeztek fel, amiket a Kaposvári Múzeum mutat be.

A fejlett paleolitikum viszonylag egységes kultúrája óriási kiterjedésű. A Dordogne területe mellett Közép-, és Kelet-Európa, Oroszországban az Uralig, Szibériában, Japánban, Olaszországban, Líbiában, Görögországban, Nyugat-Ázsiában, Levantétól a Zagroszig, Afganisztánig, mind ide tartozik. Ez a terület viszonylag pontos leírása a magyarok által lakott földeknek, de nem teljesen meghatározó, mert ennél a leírásnál is sokkal nagyobb területeket laktak a magyarok, azután a magyarokból származott rokonaink. Ma is.

Nyugaton a chatelperroni kultúra jellegzetessége egy domborított hátú késpenge.

Utána az aurignaci barlangról elnevezett szakasz embere sok kaparót és árvésőt készített. Egyes csonthegyek tövét behasították, hogy fanyelet illeszthessenek beléjük. Az aurignacihoz hasonló kovaiparok Közép-Európában, a Balkánon, Levantéban, és a távoli Afganisztánban, Karar Kamarban is, felfedezésre kerültek, és Bulgáriában. Ilyen hegyek kerültek elő a Szeleta-kultúrában, ami alapján azt lehet állítani, hogy a Szeleta az aurignaci és moustieri közötti összeolvadás terméke. Ezzel szemben inkább a Szeleta az aurignaci és moustieri anyakultúrája.

A következő szakasz a gravetti, amely kőipar nagy elterjedtségű, Közép-Európa, Dél-Európa, Kelet-Európa térségeiben. A gravettinek egy keleti változatát kelet-gravettinek nevezik a régészek. Továbbá a gravettire rárakódott a solutréi, franciaországi eredetű, de Ibériára is kiterjedő kultúra, valamint a magdaléni kultúra. Elképesztően csodálatos barlangi festményeket készítettek, és akinek van szeme, látja, a festményeken rengeteg magyar nyelvű rovásírásos felirattal. Nagy sziklafüggönyök vannak, magyar rovásírással teleírva, de az emberiség legjobb tudósai is úgy tesznek, mintha a feliratok nem léteznének. A hamburgi, ahrenburgi és swideri kultúrák emberei messze vándoroltak, a swidérieket László Gyula magyaroknak tartotta, majdnem Kr.e. 10.000 évről.

A bemutatott kultúrák jelentős részénél jelen van a magyar rovásírás. Ha egy régész nem tudja, mit jelentenek a sziklákba, csontba, fába vésett jelek, akkor nem is szól róluk. Így aztán hatalmas kincsek vesznek el azok számára, akik a tudást első helyre tették, mint az atlantisziak, a magyarok, és sok mai nép ősei. Akik a tudást nem becsülik, fontosabb a haszon számukra, ők az emberiség akadályozói. A Bibliában is két fa áll, a Jó és Rossz, és az Örök Élet Fája. Elfogadhatatlan lenne, ha a Bibliába bekerülne a Haszon, a Rablás, Kifosztás, Lopás, a Kamat, vagy bármi egyéb embertelenség fája. De nem kerülhet be, amíg a zsidó tanítók védig a Bibliát, az emberiség erkölcseinek védnökei maradnak.

Atlantisz szempontjából azt kell látnunk, hogy Nyugat-Európa nagyon régi koroktól kezdve fejlett volt, azután genetikailag magyar alkatú emberek lakták, végül mérhetetlenül régi koroktól kezdve tudtak írni, meg olvasni is. Ebből az következik, hogy Atlantisz népe kapcsolatban volt Nyugat-Európa népével, és bizonyára ÉNy-Afrika népeivel.

Teljesen bizonyos, hogy a mai történetírás még mindig azokon a téves alapokon áll, amiket az egyébként kiváló Grahame Clarke is említ. Hozzá hasonlóan rengeteg történész ma is a téves tételek alapján írja könyveit.

Az ember mindig két lábon járt, sosem egyenesedett fel, hanem mindig felegyenesedett járású volt.  Nem származunk a csimpánzoktól, de a gorilláktól sem, legalább 12-15 millió év óta két lábon járunk. Az orrunk mindig nagy volt, 10 millió éve, nem a csimpánzoktól, gorilláktól örököltük, hogy aztán jól megnőjön. Mindig nagy orrunk volt, ami más előember csoportokra volt jellemző, akik valóban az őseink voltak. Az őseink valódi emberek, akár egymillió év óta. Nagyon sok hibás elmélet született, amely elméletek szerzői nem ismerték a modern bizonyítékok megdönthetetlen igazságát. Ezért helytelen elméleteik megváltoztatása nagyban folyik, más esetekben meg védekeznek a hibás elképzeléseik megmentése érdekében.

Az emberi faj kialakulásában hatással lehetett a jégkorszak. A hideg miatti nehéz állapotok az embereket nagyobb ellenállásra serkentették. Ki kellett találni az öltözködést, valamint a hatékony vadászatot, mert a hideg miatt kevesebb volt az ehető növény. A húsevés talán az agy növekedésére is kihatott. A tűz védett a hideg ellen, valamint a húst is meg lehetett sütni.

Európában 2,4-2,1 millió év között alakult ki a jégkor első szakasza, az Alpokban a Hód-szakasz, Hollandiában és Észak-Németországban a Pre-Tegelen lehűlés. A jégkorokat különböző helyeken különböző néven azonosítják, az Alpok jégkorainak nevei a következők: Duna-glaciális 1,7-1,38, Günz 1,2-082, Mindel 0,44-0,32, Riss 0,18-0,12, Würm 0,07-0,01 millió év között. A jégkorszakaszok között felmelegedések voltak, amiket stadiálisnak hívnak. Atlantisz legjobban a Würm glaciálishoz áll közel.

A tengerek vízszintje a Riss idején 100  méterrel alacsonyabb volt a mainál, de a Würm idején is a víz csökkenése elérte a 90-95 métert. A víz a jégpajzsokba fagyott bele, a jégpajzsok hatalmas tömege lenyomta a kéregdarabokat a felső földköpenybe. A Balti terület ezért mérhető módon ma is emelkedik, megszabadulva a jég nyomásától.

A Würm utolsó szakasza nagyjából Kr.e. 10.000 körül befejeződött, de volt egy rövid szakasza a jég felerősödésének. Ez a szakasz Kr.e. 8.000-ig tartott, ettől kezdve a nagy jégmezők és a gleccserek folyamatosan olvadni kezdtek. A jég olvadása arra a szintre jutott el, mint amit ma is látunk. A tenger szintje emelkedett, nagy szárazföldek kerültek víz alá, amelyek Atlantiszhoz tartozhattak. Nagyon úgy tűnik, Atlantisz városa is az emelkedő tengervíz áldozata lett. A népesség jelentős része, ahogy a magyar mítoszok is leírják, megmenekültek hajóikon, és több új birodalmat hoztak létre.

Úgy lehet gondolni, hogy a Brit-szigetek Atlantisz birodalmának keleti részeihez tartoztak. Ezért a Brit-szigetek őstörténete is csatolható Atlantisz történetéhez. A Brit-szigetek területének nagyobb részét jég fedte, csak a déli részek voltak jégmentesek az Angol-szigeten és az Ír-szigeten, ezért nehezebb pontos őstörténetet feltárni, mint a kontinensen, de a jó őstörténet mégis létezik a Brit-szigetekre értve. A Bizcaya-öböl nagy része szárazföld volt, de a kelta legenda, ami szerint a Pireneusi-félszigetről el lehetett látni Írországba, mégis kérdéses. Az viszont teljesen biztos, hogy a kelta legenda nem a mai viszonyok szerint jött létre, hanem éppen az egykori atlantiszi viszonyok között, amikor a tengerek közel 100 méterrel alacsonyabb szintűek voltak, mivel a víz a jégsapkákba volt befagyva.

A Brit-szigetek jégpajzsa is Kr.e. 8.000 táján kezdett elolvadni, véglegesen. A tenger emelkedett, Európa elvált a Brit-szigetektől, az Északi-tenger szárazföldjét is elöntötte a víz. A mamutok ezután már nem vándorolhattak az Északi-tenger helyén volt egykori szárazföldeken, mivel azok víz alá kerültek. A Brit-szigetek szigetekké lettek, de a brit szigetek népei nem felejthették el az egykori áradásokat, tengeri elöntéseket.

Kr.e 8.000 táján tömeges kihalás történt. Európában, Ázsiában és Észak-Amerikában, nagyon sok nagyvad eltűnt. Vannak adatok, amelyek az emberek vadászati szokásait teszik felelőssé a nagy kihalás okának. Azonban az éghajlat megváltozása, a felmelegedés is hozzájárult sok faj kihalásához.

XIV. FEJEZET: ATLANTISZ NYUGATON VALÓ ELKÉPZELÉSEI

Több elmélet is megtámadta az egyiptomi, majd ebből a görög szövegek által leírt társadalom valóságát. Atlantiszban nincs rabszolgaság, nincs alávetettség, ami a mai emberek egy részének nem tetszik. Ezért érdekük, hogy akadályozzák Atlantisz Arany Korának feltárását, mert ők maguk az emberiséget alá szeretnék vetni a szolgaságba. Az Arany Kor olyan viszonyokat ír le, amikor minden ember egyenlő volt. Platón erről nem szólt, de az emberek isteni részének elfogyása, az erkölcsök lazulása erre utal. Addig az ember embernek testvére volt, majd később az ember embernek farkasa lett.

Előbb tehát minden ember egyforma jogokkal rendelkezett. Sok nyelvben a főnevek nincsenek nemekre osztva. Azután a nőket elválasztották a férfiaktól, de még a nők minden emberi joggal rendelkeztek. Ám már a templomban kénytelenek voltak külön ülni apáiktól, férjeiktől, fiaiktól. Sok területről ki lettek tiltva, de a gyógyításról nem, a füvesasszonyok nagy tudásra tettek szert. Uralkodók nehezen lehettek, az uralkodást a férfiak sajátították ki. Azután később a nőktől elvették jogaikat, nem örökölhettek, teljesen alávetett helyzetbe kerültek. A társadalom változása megjelent a nyelvben is, a főneveket külön hím nembe és külön nő nembe tagolták. A perzsák feltalálták a haszont, írja Hérodotosz. Más népeknél megjelent a rabszolgaság rettenete, az emberiség jelentős része rabszolga lett, minden jogtól megfosztva. A társadalom változása megjelent a nyelvben, és kialakult a semleges nem a főnevek között, azoknál a népeknél, ahol a rabszolgaság rendkívüli méreteket öltött. Később, hosszú harcok után, az emberiség eltörölte a rabszolgaságot, de a nyelvben megmaradt az egykori alávetettségre utaló nyelvtani nem.

Atlantisz ellen sok elméleti támadás történt. Atlantisz nem létezett, Atlantiszt kitalálták, Atlantisz az Arany Kor átvetülése a görögökhöz. Ezek az elméletek legtöbbször megtámadják Atlantisz földrajzi helyzetét, nem ismerve a Föld geológiai történetét. A geológia egy tudomány, nincs alávetve semmilyen más tudománynak sem, így a történettudománynak, gazdaságtudománynak sem. A történészek nem írhatják elő a geológusoknak, hogy mikor mit írjanak egy adott területről. A valóságot kell felkutatnia minden tudósnak, de az is igaz, hogy általában a kutatóknak eszébe sem jut Atlantisz kérdésköre, amikor kutatnak. Atlantisz létezése a geológia szerint egyértelmű tény, a szárazföldjének felderítése ezért a geológia tudomány meghatározása szerint lehetséges.

Ennek a törvénynek sokan ráébredtek az igazságára, máig még mégsem értek el eredményeket. Akik sok pénzt fektetnek be a kutatásba, mégis sok pénzt vesztenek, nem találják Atlantiszt, sem a várost, sem az országot, azoknak segítség, hogy olyan területet kutassanak, ahol egy fennsík jellegű területen sok ásott csatorna van. A fennsík 550 kilométer hosszú, és mintegy 370 kilométer széles. Nem túl sok hasonló méretű fennsík lehet a tenger vízszintje alatt. Ráadásul a síkság jellegű fennsík egyik oldalán magas hegyek vannak, másik oldalán a mélytenger húzódik. Mintha a hegyek a nyugati, északi, a tenger pedig a keleti, déli oldalán helyezkedtek volna el.

A MÓROK

Mivel az arab iszlamisták elfoglalták a mórok országait, sokan a mórokat összekeverik az arabokkal. Nagy hiba, de magam is sokáig azt hittem, hogy a mórok arabok. De a mórok nem arabok, hanem amint a nevük is mutatja, maúri magyarok, akik legalább Kr.e. 5.000-től elváltak tőlünk, vagy még régebben, akár legalább Kr.e. 10.000 év körül. Ettől még azonban testvérek vagyunk.

A Fomori óriások nevében a Fo-Mori alapján, ott van a Mori név. Mellesleg magyar családnév ma is a Móri. Van Mór városunk is. A Fo a Fa, maga a Világfa, a Tejút. Ezért a Fo-Móri azokat a mórokat jelölheti, akik a Világfán laknak, a Tejúton, tehát nem egy lábú, egy kezű, egy szemű emberek, hanem valamilyen ősi magyar tudós társaság lehetett, akiknek tevékenysége a Világegyetem titkainak felderítésére összpontosult. A Fa a Világfa, a kelta Maur Nagy értelmű, ami a magyarok egyik jelzője, ami a Mor jelentését egyértelművé teszi. Tehát a Fo-Mori név nem óriásokat, hanem olyan magyar tudósokat jelöl, akik sok ezer éve, legalább Kr.e. 6.000-től, az égi csillagképeket vizsgálták. Emiatt aztán az óriás név is rajtuk ragadt, hiszen a csillagképek mind óriások.

Az Armorika név alatt ma is fontos területeket értünk. Baráth Tibor nagy magyar tudós az Armorika névben az Ar (Ar-Mori-Ka) szó alapján a tengert érti, ami teljesen igazolható. Az Ar sok nyelvben Tenger, a magyar nyelvben az Ár, az Áradás igazolja valóságát. Ar-Mori tehát egy olyan nyugati terület, ahol a tenger, az Ár jelen van, ahol a Mori (magyar, maur, major, maghar, stb.) terület a tenger mellett van. A Ka gyakran Ház, tehát az Ar-Mori-Ka jelentése a Tenger-Nagyjainak-Királysága, Háza.

Innen eljutva Morokkó (Marokkó) nevéhez, sok más ősi néven kell áthaladni. Mauritánia nevétől, ami a Római Birodalomban is létezett, a mai Mauritánia állam nevéhez. Csak megjegyzem, hogy e államokkal a magyarok a régi korokban rokonságban voltak. Ma-Úri-Tanya e nevek értelme, Mórok-Kó pedig a Mórok-Köve, vagyis földje, országa.

Azt is illik közölni, hogy a magyar krónikák, erős bibliai hatásra, a magyarokat hamitáknak, és japhetitáknak írták le. A hamiták, vagy Kám fiai közé az egyiptomiak is tartoztak, sok magyar gondolkodó ezért elsősorban a magyarokat Egyiptom fiainak tartották. Ezzel nincs is baj, azzal a kiegészítéssel, hogy Hám fiai a berberek is, akikkel szintén rokonok vagyunk, de a kusitákat se felejtsük ki rokonsági körünkből. A japhetita ág is igaz, Háza a Hétnek a név jelentése, és Japhetnek tényleg hét fia volt, vagyis van, a mai napig is.

A berber amazigh olvasata amazir, az "a" férfiakat jelöl, tehát a név mazir, ami a magyarok nevével igen közeli rokonságban van. Magyarország neve berber rokonainknál Majar, ami hangtanilag megfelel a Magyar névnek. A magyar nő tamajarit, a Ta a nő nem jelölője, alapvetően a Földanya neve, lásd Har-Gi-Ta, Ka-Lo-Ta, Cin-Ko-Ta, stb. Tuareg rokonainknál a Majegh, olvasata Majer, Szabad Ember, Nemes, Nagyúr értelmű.

ATLASZ

Ez a név magyar nyelvű, az At az Atya régi alakja, a Lasz Hegy. Sok magyar szóban jelen van a Lasz, ami valójában egy nagyobb szócsoportot alkot. A Lat/Lad, Lasz/Laz szócsoport pontosan megmutatja, hogy az At-Lasz név egy magyar nyelvű szóösszetétel, aminek sok változata is lehet. Ezt a szócsoportot sem alkalmazzák a kutatók. Az Atya-Hegy valóban hatalmas hegység. Nevét állítólag Atlasz titánról kapta, ami kétségtelenül lehetetlen, mivel a görögök saját képzeteik alapján meséltek el mindent, a magyar nyelvet többnyire nem értették. Az Atlasz-hegység nevének megfelel az Atya-Hegy fogalom, de a titán kővé válása nem. Mellesleg a titánok és a gigászok is magyar nyelvűek, valamint számtalan más görög mitológiai lény neve is magyar nyelvű.

Az Atlasz szónak több megjelenése van, egy folyó is Atlasz nevű. Atlantiszban a sziget közepén lévő hegy az Atlasz-hegy, Poszeidón első fiának a neve is Atlasz. Mivel a történetet egyiptomi papok mesélték el, a neveket a görögök görög nyelvre fordították, ezért nem ismerjük az eredeti neveket. Az Atlasz egyik része a Rif-Atlasz. Ez a név megjelenik a magyar őstörténetben, mégpedig Ázsiában, ahol Rif-hegyek a neve, aminek változata a Ripaeus-hegy. Az afrikai és ázsiai Rif-hegyek összekapcsolása nehéz, mégis kétségtelenül létező tény, ami a magyarok őstörténetének homályába vész.

Súlyos tévedés, ha valaki azt képzeli, hogy Atlantisz neve az Atlasz szóból származik. Az At-Lan-Tisz, szó szerint Atya-Oroszlán-Isten, aki kétségtelenül a Napkirály. Ezt bizonyítja az Atlanti-óceán neve, ami szintén a Napistennel kapcsolatos. Teljesen világos, hogy Atlantisz népének napvallása volt. Sok kutató Atlantisz nevét helytelenül értelmezi, sőt sokan görög nyelvűnek vélik. A görög nyelv legrégebbi megjelenése Kr.e. 1.500 körülre tehető, átmeneti nyelv a magyar és a görög között. Hogyan lehetne tehát a görög rabszolgatartó nyelv Atlantisz fantasztikus népének nyelve? Atlantisz neve tehát magyar eredetű.

A GUANCSOK

Sajnos, a spanyolok az egész népet elpusztították, talán keveredve a spanyolokkal kevesen fennmaradtak. Simon Cox és Mark Foster, valamint Frank Joseph is ír a guanchokról.  Marcellus Kr.u. 45-ben ír arról, hogy a Kanári-szigeteken járt, ahol a lakók emlékeket őriznek őseiktől, akik Atlantisz szigetén laktak. Idősebb Plinius megerősíti Marcellust, azt állítva, hogy a guancsok az atlantiszi nép közvetlen leszármazottjai.

A guancsok magas termetű emberek, hajuk vörös vagy szőke, szemük világos. Egyes kutatók a cro-magnoni ember közvetlen utódainak tartják őket. A cro-magnoniak ma egész Európában eloszolva élnek, erős termetű és okos emberek. Tőlük ered a nordikus és kelet-balti, délen a mediterrán rassz, de bizonyára a többi rasszal is kapcsolatban vannak.

Nyelvükből kevés szó fennmaradt, amit a spanyolok jegyeztek fel. Van egy füttyökből álló nyelvük, illetve volt, amilyen nyelv talán nem létezett máshol.

A Kanári szó nem a Kutyák szigetét jelenti, ahogy sokan elképzelik, nem latin eredetű. A kutyákat az emberek vitték be Afrikába, Egyiptomban több fajtájuk is létezett, ezért a Kanári-szigeteken is lehettek kutyák. A latin Canis a magyar Kan szóból ered, a hím kutya neve, a Kandúr a hím macskák neve, s mint ilyen totem állatok, uralkodók, amit a Kán király értelme is igazol. A kanári madárka, a név Ka-Nári alakban Kapu a Nyárra, vagy a Nyári-Királyság. A név sokkal régebbi, mint Róma megjelenése a világon. Ha mégis a Kan a kutya, akkor az Ári a tenger, ami vagy Kutya-Tenger, vagy Királyság a Tengeren értelmű.

Tenerifén hat piramis van, építésük ideje még nem ismert. Sokan azt állítják, hogy a piramisok csak 200 évesek, a helyi földművesek hordták össze a köveket piramis alakba. Ha ez igaz, akkor a tenerifei piramisok csak egyszerű kőhalmok, valóban csak 6-8 méter magasságúak, tehát nem igazi piramisok. Thor Heyerdahl nagy norvég kutató a kőhalmokról megállapította, hogy azok valódi piramisok.

Hatalmas vulkánja a Tejde. A spanyol Tejadó értelme Tető, ami viszont nagyon közel áll a magyar Teuta és Tejút nevekhez. A téma jeles kutatója Hamlaghk Tamazgha, aki a berber nyelveket is nagy felkészültséggel vizsgálja.

Frank Joseph azt is közli, hogy a gorgonok a guancsok régebbi, eredeti neve. Bizonyítékot nem hoz állítása igazolására. Mivel Murina nagy magyar amazon királynő, mintegy Kr.e. 6 és 4 ezer között, rettentően megveri a gorgonokat az Atlasz vidékén, éppen az atlánok segítségére sietve, ezért nem lehet a guancsokat azonosítani a gorgonokkal. A gorgók amúgy egy szörnyű nép, valamilyen rettentő fejdíszük volt, seregeiket nők és férfiak vegyesen alkották. A Kaszpi-tenger délkeleti sarkánál is tevékenykedtek, ahok Gurgán városa az övék lehetett.

A római Id. Plinius azt írja, hogy a Kanári-szigeteken nem éltek emberek. De az ősi korokból a szigeteken építmények maradtak fenn. Ebből az következik, hogy a guancsok sem élhettek a Kanári-szigeteken, hanem Plinius idejénél később vándoroltak be. A régebbi múmiák, akiknek vörös és szőke haja volt, magas termetű emberekhez tartoztak. A neandervölgyiek is vörös és szőke hajúak voltak, de ezzel nem azt akarom állítani, hogy a Kanári-szigetek őslakói neandervölgyiek lettek volna.

Lanzarote szigetén egy kőoszlopon rovás van. Sajnos, a fényképről nem lehet kideríteni a betűket.

BASZKOK

Titokzatos nép, akik eredetét homály fedi. Egy népmeséjük azt állítja, hogy a Biscayai-öböl partján szálltak partra az őseik, akik egy Atlaintika (zöld sziget) nevű helyről érkeztek. Egykor az egész Pireneusi-félszigetet ők lakták. Ez a tétel nem valószínű, mivel a félszigeten mintegy 500 törzs lakott, amelyek közül sok nem volt a baszkok rokona. A Luzitánok valószínűleg a magyarok rokonai voltak, mert Lúsi-Tania a Fény-Tanya, amit bárki ma is megtapasztalhat, ha Luszitániába utazik.

Franciaországban a Garonne folyótól délre a lakosság baszk eredetű, de a nyelvet csak kevesen beszélik ma már. A baszkok vércsoportja 0, a Garonnetól délre lévő emberek vércsoportja szintén 0-s. Ez a tény bizonyítja, hogy Gascogne népe eredetileg baszk származású.

Egy másik elmélet szerint Bábel-tornya építése idején keltek útra nyugati irányba. Mezopotámia déli részén szintén volt özönvíz, az elöntött földeket a Tigris és Eufrátesz később feltöltötte.

Nyelvük az euszkara, ami viszont a kaukázusi nyelvekkel mutat rokonságot. Úgy tűnik, Kr.e. 6 és 4 ezer év körül vándoroltak nyugatra. Utánuk egy másik kaukázusi nép érkezett a Pireneusoktól délre lévő területekre, az ibérek. Ibéria nagy birodalom volt a Kaukázus délkeleti részén. Innen az ibérek egy része nyugatra hajózott, a félsziget tőlük kapta Ibéria nevét. A nép elveszett, ma az Ebro folyó őrzi az ibér nevet. Az ibérek és baszkok között rokonság volt, ami miatt azt kell mondani, a baszkok nem Atlantisz túlélői.

A magyar és a baszk nyelv között létezik rokonság a szókincsben.

AZORI-SZIGETEK

Vulkanikus eredetű szigetek. Az Atlanti-óceán középső részén emelkednek ki a tengerből. Ha 100 méterrel alacsonyabb lenne a vízszint, mint ahogy volt mintegy Kr.e. 10.000 táján, akkor vajon milyen földek emelkednének ki a vízből?

A szigetek lakatlanok voltak, a portugálok fedezték fel a szigetcsoportot, és ma is portugálok lakják. Az Azori-szigetek feltűnően azon a területen vannak, ahol több szerző is elképzelte Atlantiszt. Többen is állítják, hogy az Azori-szigetek Atlantisz maradványai.

BIMINI-SZIGETCSOPORT

A Bahamák nyugati szigetei. A sekély vízben kőképződményeket fedeztek fel 1968-ban. De azt is állítják, hogy innen sok követ Floridába szállítottak, kikötőgátak építésére. A Bimininél több párhuzamos fal maradványa is látható. A kövek, nagyon úgy látszik, természetes eredetűek. Hasonló képződmények a Földön nagyon sok helyen léteznek. A kövek eredetéről vita folyik. Az egyik tábor szerint itt egykor épített kikötő volt, a másik tábor tagadja az emberi beavatkozást a szigeten.

Androsz szigetén is van egy nagy terület, amely derékszögű kőtömbökből áll. Ez a rész talán mégis emberi alkotás, csak az a kérdés, miért hozták létre?

A terület őslakói rendkívül primitív emberek voltak. Lucayan volt a törzs neve, akiket a karibok üldöztek, és megettek a Nyugat-Indiai-szigeteken. De a Bahamákon a lucayanok végzetét a spanyolok okozták, akik teljesen kiirtották ezt a népet.

A Bermudákon is vannak őskori nyomok, továbbá igen sok más helyen is.

AMERIKA

Amerika a nevét Amerigo Vespucci felfedező hajóstól kapta. Az Amerigo név alapjaiban Imre herceg nevéből ered, ami Imeréh volt eredetileg. Ma is léteznek Imreh nevű magyar családok. Ré a Napisten, a név gyakran kap egy záró hangot, ami lehet G, H, J-Ly, C és Cs, a Ré mély hangrendben Rá. Nagyon elterjedt a magyarból eredő nyelvekben. Ime-Réh jelentése Íme a Nap, ezt jelenti az Amerika szó.

Atlantisz területe igen nagy volt. Akkora volt, mint Ázsia és Libüa együttvéve. Ma sokan úgy értelmezik az adatot, hogy Ázsia valójában Kis-Ázsia, Libüa pedig a mai Líbia. De ezt nem kell elfogadni, mert a görögök, és az egyiptomiak is, meglehetősen pontosan adták meg az adatokat. A görögök nem ismerték sem Ázsia, sem Afrika teljes nagyságát, viszont ókori térképek igazolják, hogy a nevek alatt két nagy kontinenst értettek. Ha ez így van, akkor Atlantisz nem lehet más, mint a szemben lévő földrész, ahogy Platón le is írja, vagyis nem más, mint Amerika. De Amerika nem süllyedt el, bár ahogy Európa is nagy területeket vesztett, úgy Amerika egyes keleti részeit is elönthette a tenger.

Amerika benépesülése ma még nem teljesen feltárt, bár a legutóbbi néhány évben már igen jó szakmunkák jelennek meg a témáról. A Beringia földhídon át már 45.000 éve emberek érkeztek Alaszkába. Sokáig nem tudtak dél felé haladni a jég miatt, de azután mégis terjeszkedni kezdtek dél felé az óceán partjainál..

Több olyan leletet is feltártak, amelyeket ainuidnak minősítettek. Az ainuk, nagyon úgy tűnik, a gyenyiszovai embertípus génjeinek egy részét hordozzák, ami azt igazolja, hogy a gyenyiszovaiak is behatoltak Amerikába.

A legérdekesebb azonban mégis az európai vonal kérdése. Ritkán, kiváló kutatók megemlítik, hogy Amerika keleti partjainál olyan régészeti tárgyakat fedeztek fel, amelyek rendkívül hasonlítanak Európa nyugati területein létezett tárgyakhoz. Hornyolt és pattintott nyílhegyek és lándzsahegyek, amelyek a solutréi kultúrára voltak jellemzőek. A solutréi kultúra Kr.e. 22 és 17 ezer között létezett, amit a magdaléni kultúra követett. A nyílhegyek és lándzsahegyek Amerikában is megjelentek, majd messze nyugatra is elterjedtek a keleti partoktól. A hajózás fejlett volt nagyon régen, több tízezer éve. A tengerek, óceánok nem állhatták útját az emberek terjeszkedésének. Ezért az Európából érkező ősöket ténynek kell venni. Bizonyára kapcsolatban voltak Atlantisszal is.

TARTESSOSZ

Ókori birodalom Spanyolország déli részén, latinul Tartessus. A Guadalquivir folyó torkolatánál fekszik Cádiz, a karthágói korban Gadeira, de a karthágói hódítás előtt is létezett a város. A minószi hajók gyakran jártak ide, de úgy néz ki, a minósziak előtt is létezett a település. Valójában nem Cádiz Tartesszosz, hanem közvetlenül mellette volt egy város, ami mára teljesen elpusztult. Műhold felvételek mutatják az egykori hatalmas építmények romjait a Guadalquivir folyó alsó medencéjében. A birodalom egészen Sevilláig tarthatott a tengertől. A római korban Baetis volt a neve. Tartesszosztól nyugatra Lusitania, vagyis Lúsi-Tanya terült el.

Tartesszosz saját írással rendelkezett, amelyet még nem sikerült megfejteni. Egyes időben az egész nyugatot Tartesszosznak nevezték görög és más szerzők. Sztrabón leírja, hogy Tartesszosz lakói 7.000 évre tudnak visszamenni az időben, mert azóta készítenek feljegyzéseket.

Spanyolországban sziklafüggönyökre írt hosszú szövegek vannak. Ezek a szövegek akár 20.000 évesnél is régebbiek. A betűk rendkívül hasonlítanak a magyar rovás betűire, Galliában igen sok rovás van, amelyek kora rendkívül régi, vagyis 50.000 évnél is régebbi. A galliai szövegek közül igen sok magyar rovással irt, és magyar nyelven olvasható.

A Tar Magas is, pl. a magyar Tar-Hun-Tas isten nevében, a Tesz Isten neve, a város neve alapján azt lehet gondolni, hogy teokratikus királyság volt az állami berendezkedése. A karthágóiak pusztították el a várost, amikor Róma ellen készülődtek.

Újabban csodálatos várost tártak fel a régészek a Sierra Nevadától délre, a tengerparton. De utána egy újabb várost fedeztek fel az előbbi várostól északra. A délebbi város Los Millares,  Almeria felé, Kr.e. 3.200 és Kr.e. 1.800 között volt lakott. Az északabbi neve Los Silillos, Cordobához közel, Kr.e. 2.500 körül lakták. A kutatás folyik, az eredmények bizonyára megdöbbentőek lesznek. Mellesleg a spanyol nyelv tele van magyar szókinccsel, amivel senki sem foglalkozik. A Pireneusi-félsziget bronza Torontál felől érkezett bronzművesek találmánya. Toron-Tál titokzatos neve Bölcsek-Tornyai értelmű, itt a torontáli bronz jogar ideje Kr.e. 6.000. A szumer Bar-An-Zu a Ragyogó-Ég-Tudása, az akkád Barzillu Ragyogó-Csillogó, a Barszil nép pedig a Volga déli jobb partján lakott. A Vasindbronces nép a Csúd-tó közelében lakott, neve alapján magyar lehetett, hiszen Vas és Bronzos a népnév jelentése. E nevek kapcsolatosak a bronz szóval.

OERA LINDA BOOK

Híres könyv, mellesleg az angol Book jelentése Bok, esetleg Buk, ami a Nap neve alapján egy kör formájú felgyűrt bőr, pergamen, papír forma. Tehát ne a mai könyvekre gondoljunk, amelyeknek a lapjai laposak, hanem felgöngyölt lapokra, amelyeket aztán betettek egy tárolóba, amit ma könyvtárnak nevezünk. Ha nem így gondolkodunk, akkor aztán soha nem találjuk meg a rokonsági viszonyokat. Mert a magyar Boka egy testrész, na de kör formájú, mint a Nap, tehát a Boka és a Book között egyértelmű a rokonság.

Az Oera Linda Book fríz nyelven íródott, a család 1256 óta őrízte, majd a család egy tagja, Over de Linden, a köz elé tárta a könyvet. Hamar kiderült, hogy a könyv a fríz nép eredetét beszéli el. A frízek, amúgy germán nép, nyelvük rokon az angollal, valaha egy Atland nevű szigeten élt, de Kr.e. 2.194-ben földjüket csapások érték, ami miatt a népnek menekülnie kellett.

A könyvben szerepelnek nevek, Nef Tunis, Nef Inka, ősi királyok. Nef Tunis a Neptunusz isten, aki magyar nyelvű. A Nap-Tünős az Atlanti-óceán, ahol a Napkirály este alámerül pihenni, Édesanyjánál megvacsorázik, azután alszik, majd a Föld túloldalán útjára indul, hogy keleten felkeljen. Neptunusz neve egyértelműen magyar eredetű, amit megerősít Nef Tunis neve is.

Ám Nef Inka, aki nyugatra hajózott, neve is magyar eredetű. Mivel az Enki és Inka nevet is vizsgálat alá vettem, a magyar Kaján, Kain és Enki nevek között szoros rokonságot véltem felfedezni, azt gondolom, hogy az Inka rangnév magyar eredetű, jelentése Isten-Háza, Isten-Király.

Azt is megtudhatjuk, hogy Tyskland a mai Németország fontos neve volt. A Land magyar szó, a Tysk nagyon hasonlít a Tuszk, Toszk etruszk-magyar nevekre. Tu a Napisten, a Tysk nép tehát nem más, mint a Napistent követő népesség. Eszerint Németország területén eredetileg magyarok éltek. Az albánok között is létezik a Toszk és a Gegh népcsoport. A Land szóhoz annyi, hogy a Lányok-Földje, ahol a magyar oroz-Lán Lányok ifjakra vadásztak, férjnek. Nem sikertelenül.

XV. FEJEZET: ATLANTISZ KELETEN VALÓ ELKÉPZELÉSEI

Sok kutató, saját meglátásait előbbre tolva az ókori forrásoknál, olyan elméleteket dolgozott ki, amelyek szerint Atlantisz nem az Atlanti-óceánban volt, hanem valahol keleten. Legalább Herkules  Oszlopaitól keletre, de egyesek még Herkules Oszlopait is elvitték a Gibraltári-szorostól, valahova beljebb helyezve a Földközi-tengerben. Az ilyen eljárás teljes csődöt jelent, ami egyáltalán nem zavarja az elméletek kiagyalóit téves feltételezéseik elkövetésében. Sok zavart okozhatnak, de az idő megy tovább, a kitalációk, a kritikák hatására elhalványodnak, majd eltűnnek az emberiség látóköréből. Atlantisz viszont marad, mert létezett.

KRÉTA

A terület a Kéri magyar nép királysága volt, a Kér-Ta jelentése Kérek-Tája, a későbbi görögök, begyorsult beszédük miatt, Kré-Ta alakra módosították a Kér-Ta nevet. Az egész térség tele van magyar nevekkel, mivel Európa őslakói a magyarok voltak, igen sok népnév alatt léteztek őseink. A Kérek még tündérek is, a név változata a Kár, ami Vadász is, vagyis az Orion csillagkép népe. A Kárpátok hegységének egyik jelentése Károk Háza, mert a Kár Vadász, a Pát-Pét pedig Ház értelmű. Ebből is következik, hogy a Vadász csillagkép népe a Kárpát-medence őslakója, amit rengeteg magyar rovásfelirat igazol. Kréta mellett van Karpatosz szigete, amely szintén magyar nevet visel. A térség földrajzi névanyagának legfontosabb tényezőit már feldolgoztam máshol. Kária tehát egy magyar nyelvű ország volt, az Égei-tenger neve pedig tényleg az Ég-E, az Ég-Háza fogalomból származik, mert a tenger színe hasonlít az Ég kékségére.

Kréta írása a krétai lineáris A, a krétai lineáris B, és a krétai hieroglif írás. A lineáris A teljesen magyar nyelvű, a lineáris B már átmenet a magyar és a görög között, de nem görög írás, csak azok szerint, akik nem ismerik a magyar nyelvet és írásokat. A krétai hieroglif írás megfejtése nagyon nehéz.

Kréta, és az egész Mediteráneum névanyaga magyar eredetű. A Nosztratikus Nyelvcsalád nyelvész kutatói helyes úton járnak, csak azt nem látták meg, hogy az általuk kutatott nyelvek egy még ma is létező nyelvből ágaztak ki. Ebből a nyelvből könnyű levezetni a mai nyelvek sok tízezer, sok százezer szavát, ami igazolja a magyar nyelv ősiségét, a konkrét rovás feliratokon és genetikai bizonyítékokon kívül.

Kréta uralkodója Min, ami a Men szó rokonsága miatt Mennyei jelentésű. Minoszról van szó, de a neve valójában Min, az -osz szó görög toldalék. Igen elterjedt a magyar nyelvben, de hatalmas isten Egyiptomban is. Nemi szervéből ömlik elő a Világegyetem, ez a Min-Den, vagyis Min Folyója, a Tejút. Ha valaki látta már Vaszet (Theba) városában Min isten ábrázolását, akkor soha nem felejti el, hogy Min isten folyója, a Den, napokat, csillagokat tartalmaz. Ez a Min-Den-Ség, amit Min isten teremtett. A Ten/Den isten is, ezért Min-Den Min-Isten is egyben.

Kréta második ura Wanax, őt több névvel nevezik. Az biztos, hogy a Van magyar ige, amiből származnak a germán Vánok, vagy az indiai Vana-Föld név is. A Van ige alapja a Va, a szó önmagában is Isten jelentésű, gyakran folyónevek esetében. Nagy kár, hogy a magyarok nem ismerik saját nyelvüket, mert rajtuk egy homályos réteg terpeszkedik. A Wanax rangnév tehát a Van Ászok magyar fogalomból ered. Rangja a királyi ranghoz közeli, a Min inkább félisten.

A harmadik rang neve a Lawagetas. Mivel a Kynogetas Kutyavezető, ebből könnyen értelmezhető a Lawa-Getas fogalma. A Lawa a Laua, az emberek, a Getas a Vezető, a Vezér. Ő volt tehát a hadsereg vezetője. A Geta a Heta változata, a görögöknél ugyanis sok hang sok betűje ismeretlen volt, amint a H hangot sem tudták leírni. A H betű magyar, a Halak az égen vannak, ketten a Halak csillagképben, de össze vannak kötve, hiszen egy csillagképet alkotnak. A Hal szó jellegzetes magyar szó, a magyar H rovásbetű miatt sok tízezer éves, még mindig nem találtam egyetlen nyelvet sem, amiben a Hal neve H hanggal kezdődne. Emiatt a Heta-Geta őse egyértelműen a Heta (Nap-Ország), hasonló pár a Herman-German is, de itt a Ger gyereket is jelent a régebbi nyelvben. A Laua szóhoz ajánlom a Lao-Gonosz görög nevet, értelme Embertől-Származó. A szumer Lu is Ember. Még rengeteg bizonyíték van.

A görögök a Heta nevet csak a Geta alapján tudták leírni. A Geták az Al-Duna déli oldalán is éltek, trákoknak mondták őket, ami miatt a trákok (turákok) az ősmagyarokhoz kerültek közel. A Massza-Geták a Nagy-Heták, a Thyssza-Geták talán a Tűzimádő Heta-magyarok. A Yeta hunok is Heta hunok, amint az Abdelita hunok is Hét hunok.

Kréta több mitológikus neve is magyar nyelvű. Ilyen a Minotaurusz, aki Min fia lenne, ráadásul Bika, mert a Ta-Úr az Ország-Ura. Taurosz-hegység a Bika-hegység. A bika valóban sokáig uralkodói jelkép volt, és szorosan összefüggött a Bika csillagkép uralkodói helyzetével. De Krétán ismert a Temenosz katonai réteg neve is, akik a magyar Temén harci egység katonái voltak. Egy Temén az tízezer harcos, amit még a nem kellően felkészült magyar kutatók is ismernek. A fogalom a szumeroknál is ismert, lásd E-Temen-Ig-Ura (Háza- a Tízezer-Ég-Urának), vagy Temen-Na, a Temén-Háza, Ur városából való nevek. Atao isten neve Ata-Ó, vagyis Ó-Atya, bizonyára.

Knosszosz városa neve Kanosszo a régebbi fogalmak szerint, ami a Kánok Összességét jelenti. Tehát Kanosszo tényleg főváros volt.

Mivel az ősnyelv a magyar nyelv volt, amit sok kiváló tudós is felismert, a nostratikus kutatók az ősi egységes nyelvet Kr.e. 15.000 körül gondolják részeire szakadni, ezt az elméletet nagyjából el kell fogadnunk. A magyarnak nevezett ősnyelvből származó más nyelvek keletkezése azonban ma sincs tisztázva. De rengeteg szavuk bizonyíthatóan magyar eredetű, ezért aztán nem lehet vita e nyelvek magyar eredetéről.

Sir Arthur Evans alkotta meg a Minosz nevet. A görög nyelvből vette a király nevét, holott a név magyar eredetű volt, és a Mindenség uralkodója fogalmát tartalmazta.

Spyridon Marinatos professzor, már 1939-ben arról írt, hogy a Théra szigetén  az ókorban hatalmas vulkánkitörés történt. Azután Angelos Galanopoulos a thérai vulkánkitörést  Kr.e. 1.500-ra tette. De az idők nem teljesen biztosak, Théra kitörését sok korabeli adat alapján, Kr.e. 1.620 körülre kell tenni. Ez az idő nem túl sok évvel tér el az 1.500-as évektől, mégis a pontosság kedvéért, a legmodernebb kutatásokat kell figyelembe venni.

Kréta, vagy Kér-Ta, egy ősi magyar civilizáció volt. A magyar törzsek egyike, akiket Kér/Kár név alatt ismerünk, itt is lakott. Ezek a nyelvi bizonyítékok igazak, de a részletekbe jogunk van beleszólni, nem a rabszolgatartó görögök fogalmai alapján. Mi sose voltunk rabszolgatartók, a  görögök meg rabszolgatartók votak. Mi, magyarok a szabadság népe vagyunk, a görögök, és sok rokonunk meg a rabszolgaságból kikecmergő népek származéka. Ma minden jóízlésű ember szégyenli a rabszolgaság fogalmát.

Kréta egy olyan ország, ahol a magyarok írása sok ezer felirattal rendelkezik, mégis a sok jól felkészült kutató nem volt képes felismerni a feliratok magyar nyelvűségét. Mi ennek az oka? Talán a magyar írás nem ismerete? Vagy a magyar írás ellen való összefogás, ami alapján a tényeket meghamisítják a régészek? Azt kell gondolni, hogy a háttérben mindig a tudatlanság, a nemtörődömség húzódik meg. Nem a rosszindulat, nem a hamisítási kényszer, hanem egyszerűen a mérhetetlen tunyaság, a hatalmas önigazolási kényszer, ami szerint egy görög önmaga eredete, holott pár ezer éve nem létezett, és ezt a fogalmat ki kell vetíteni a Föld teljes felszínére.

Kérta, Kréta írásainak az olvasatai lassan előkerülnek. A birodalom nagysága is pontosabb lesz. Sok területtel voltak nagy barátságban, Itáliától Kis-Ázsiáig, de a nyelvük archaikus magyar nyelv volt. Ideje Kr.e. 4.000-től számítható, de fejlett formája csak Kr.e. 2.800-tól alakul ki.

A törpe elefántok Cipruson, Krétán, Málta-Szicílián és Szardínián éltek. Eltűnésük az emberek megjelenéséhez köthető, bár ez a tézis nem igazolható. A krétai törpe elefántok nagyjából Kr.e. 7.000 körül haltak ki. Akkorák voltak, mint egy hattyú, sok tízezer évig fejlődtek, és lettek kicsik, amikor elérte őket a végzet.

Kréta neve az egyiptomiaknál Kebtiu, vagy Keftiu, de van Kaftor olvasat is. A Keb Hegy, a Kebel két Hegy, változata a Kab-hegy. Fejleménye a Dzsebel, ami szintén Hegy értelmű. Krétán valóban két nagy hegy van, a görög Órosz Hegy, mint a magyar Or-Om, Hegy-Föld, de az Orr is Hegy az arcon.

A lineáris B írás nem primitív görög nyelven alapuló írás, hanem átmenet a magyar és a görög nyelv között. Mellesleg Lémnoszon is magyar írás van, amit az amerikai tudós, John Dayton állapított meg.

THÉRA

A sziget a Minoszi Birodalom része volt. Neve a magyar nyelvhez tartozik, több formában is. A Tér, Ter és Tir magyar nevek, bemutatásukra most nincs alkalom. A Tir és Thér Csillag jelentése a felrobbanó sziget vulkánikus kitörésére is utalhat, mert az izzó kőlabdák olyanok, mint az izzó csillagok. Lásd még a Tör igét is. Ismert egy Thérosz nevű ember is.Théra sajnos tényleg felrobbant, a sziget kőzeteinek többsége a légkörbe repült. A mai Szantorin szigete nevét, rosszul értelmeztem, mert a Szan Hegy is, a Tor egy kitörő vulkán neve is lehet. De, ha Szantorini neve Szent-Iréné valójában, akkor a sziget nevének értelméhez nem tudok jobb ajánlattal hozzászólni.

Théra szigetei mai maradványai a régi vulkán kitörésének. Akrotiri városa nagyon sok régészeti adatot ad számunkra, mert a vulkán kitörése Théra egy részét megkímélte a felrobbanástól. Akrotiri a krétaiakhoz tartozott, egyik városuk volt. A leletek csodálatosak. Thérán is vannak vörös, fehér és fekete kőzetek, mint Atlantiszon voltak.

Nagyon fejlett hajók is vannak festményeken. A Borüstenből (Donaper, Dnyeper) kiemelt elefántcsontra vésett rajzon egy hajó látható, rajta 64 evezős, és 7 álló figura. Az elefántcsont törött a hajó végénél, ezért lehetséges, hogy a kormányos volt a 72. ember, de ez csak feltételezés. A 71 is megfelelő szám. Úgy jöttem rá a hajó vésetére, hogy ismertem minószi hajók rajzolatát, amelyeken az evezősök egymással szemben ülnek, több szektorban. A Borüsten elefántcsontján is egymással szemben ülnek az evezősök, jobb és bal oldalon 4-4, szemben velük 4-4, összesen 16, a szakaszok száma 4, ami összesen 64 evezőst ad ki. A tisztek száma 7 vagy 8, összesen tehát 71 vagy 72 ember van a hajón. Az elefántcsont véset 15.000 éves, ami Atlantisz pusztulásának idejénél régebbi idő. A minoszi evezősök pontosan úgy ülnek hajóikon, mint a 15.000 éves, elefántcsontra karcolt hajó evezősei. Ez pedig nem lehet véletlen. De a Dnyeper hajósai a régebbiek, mégpedig sokkal régebbiek.

Az emberek száma is megdöbbentő. Aki csak egy kicsit is foglalkozott csillagászattal, rögtön felismeri, hogy a 71 és 72 a precesszió száma. Ősünk, aki a vésetet készítette, tisztában volt a precesszióval, akár a 71, férfi, akár a 72, női adatot vette alapul. Még ma is a férfiak a páratlan, 1, a nők a páros, 2, számhoz tartoznak a személyi számuk alapján. A precesszió száma 71,4 év, éppen a 71 és 72 között van. Tehát a vésetet egy zseniális ősünk készítette, aki a hajóra felvéste a kor magasrendű csillagászati tudását. A kor a magdaléni és kelet-gravetti kornak felel meg. Más helyeken is megtaláltam a precesszió ismeretének nyomait, de egyelőre ez az elefántcsont véset a legrégebbi. Azt nem kell hangsúlyozni, hogy a magyarok és hunok 108-108 nemzetsége csillagászati adat. A 72 és a 36, a kör fokainak száma, összeadva 108, ami megfelel a magyarok és hunok népeinek kilétének. Az egész kérdéskör rengeteg misztikus anyagot tartalmaz, amit nálam a kérdéshez jobban értők kutathatnak tovább.

Az elefántcsont véseten a háttérben 7 városkaput figyelhetünk meg. Teljesen megdöbbentő a hét város, mert ki ne ismerné Erdély Hét-Vár nevét? Erdély címerében ott a hét vár, ami a 15.000 éves elefántcsont véseten megjelenik. De hogyan lehetséges ez, ha nem lenne kapcsolat a magyarok, székelyek és igen sok más népünk, és az őskor között?

Annyi teljesen bizonyos, hogy a szaiszi papok adatait nem lehet tízszeresre venni, és lecsökkenteni tizedére. Sajnos, sokan mégis megteszik, nem kellően tisztelve az ősöket. Az egyiptomiak ugyanis rendkívül pontosan írtak, a számokat nem lehet eltéveszteni. Szomorú, hogy több kiváló magyar kutató is zsákutcába futott írásaival, amikor nem akartak behatolni a régi korokba, elismerve azt, hogy az emberiség sokkal régebben, mint az ókor eleje, már nagyon magas kultúrákat hozott létre, és azt, hogy őseinknél semmivel sem vagyunk különbek, inkább az őseink a nagyszerűbbek hozzánk képest. A mai emberek is nagyon bátrak, a bátorságot is őseinktől örököltük. De a kardfogú tigrisek elleni küzdelemben a mai bárgyú tudósaink csak hátrányt okoznának, őket megennék a kardfogú tigrisek, mi meg, szabad nép, létre hoznánk az emberiséget, teljes dicsőségében, amint azt meg is cselekedtük, őseink révén.

Théra régi neve Kalliszté volt. Hérodotosz szerint phoinikaiak érkeztek a szigetre, mert a görögök féltek a vulkántól, ők elkerülték sokáig Thérát. Poikilész fiának, Membliarosznak a fiai lakták a szigetet. Amikor Kadmosz, Agénor fia, Európét kereste, kikötött a szigeten, és hátrahagyta rokonát, Membliaroszt. A történetből azt is tudni kell, hogy az esemény nagyjából Kr.e. 1.200 körül történt. A föníciaiak akkor még félig magyarok, félig szemiták voltak. A városok 4 negyedre voltak osztva, két negyedben magyarok, két negyedben szemiták laktak, de a város egységes volt. Agénor neve is értelmezhető magyar nyelven (Ág-Én-Or), de Kadmosz egyértelműen magyar név, Háza az Ifjúságnak. Európé, vagy Európa színmagyar név, Eu-Ró-Pa formában az Igazi-Rovás-Fősége, Háza. Ez tehát Európa nevének jelentése. Aszia az Ászok földje, de pl. Szibéria az egykori magyar szibírek, szabírok földje, ahol a szavárdok is laktak egykoron. A történeti földrajz tudományát nem véletlenül törölték el Magyarországon, mert a nevek önmagukért beszélnek, a tanuló ifjúság pedig, megértve saját nyelvét, nem hinné el a hamis őstörténetet.

ATHÉN

Egészen biztos, hogy Athén városa nem létezett Atlantisz elsüllyedése korában. Emiatt azt kell feltételezni, hogy Athén egy ősibb birodalom volt, mint a görögök Athén, Athéné városa. Egy nagyon régi magyar birodalom neve volt, mivel az A-Thén-É név, ami a városra értendő, csakis a magyar nyelv alapján érthető meg. Amúgy a mai Görögország területén magyar nyelvű népek éltek rendkívül régen, akár 210.000 évnél is régebben, tehát a Kr.e. 9.600 korban is magyarok lakták Görögországot. A Peloponnészoszon mostanában Homo sapiens maradványokat fedeztek fel, ideje 210.000 év, régebbi, mint a Dordogne-völgyi barlangban felfedezett csontra karcolt magyar felirat. Persze, a maradványokról nem tudjuk, hogy milyen nyelven beszélt egykori gazdájuk. Athén nevének lényege a Ten, ami a magyar nyelvben a leghatalmasabb isten neve. A név a Tenni főnévi igenévben is megjelenik, de egy kis kutatással sok területen is kimutatható, amint ezt a tényt már kimutattam. Is-Ten a leghatalmasabb Fény-Teremtő, neve nagyon régi. Már az akkádoknál is megjelenik, Ish-Ten ugyanis az Egy, vagyis Ég. Az akkádok is már tőlünk vették szavaikat, amint nagyon sok más nép is, a japánoktól a mexikóiakig is.

Tehát Athén nem lehet azonos a görögök szemében Athén nevű várossal. De akkor miről lehet szó, Atlantisz kivel háborúzott?

Nagyon úgy tűnik, hogy Európa magyar őslakóival, akik Egyiptomot, Szumert, Tróját, Tyrhéniát, és sok más területet laktak. Nagy a bizonytalanság! Ha Atlantisz magyar nyelvű volt, akkor a keleti magyar nyelvű népek miért lettek ellenségek? Csupán a hódítás kedvéért, az alávetettségért? Ebben a korban még a mai finnségiek sem léteztek, az észtek és magyarok nem kapcsolódnak a mai finnségi népekhez, tehát a magyarok nagyon régiek, az észtek meg sokkal régebbiek, mint az összes finnugor és szláv nép.

Athén nevében egy nagyon régi Ten nép neve van, akiknek "A" előneve lehet Isten, Víz, Magas, és hasonlók. A-Ten az Isteni-Ten nép, akik visszaverhették Atlantisz seregeinek támadását. De nem a görögök voltak. Mellesleg Aten isten azonos Aton istennel, aki ma a Bal-Aton nevében is benne van. Sok a tévedés a kutatásokban, Aten isten neve tényleg nagyon hasonló az Athén névhez. Az biztos, hogy Atén városa nem létezett Atlantisz idejében, viszont létezett a Ten isten által meghatározott népesség DK-Ázsiától egészen Mexikóig, és még tovább. Aten és Aton nagyon régi magyar istenek, régiségük idejét megtippelni sem lehet.

PUNT

Rendkívül érdekes név, mert nagyon hasonlít a Fönt magyar szóhoz. Az egyiptomi Ta Neteru névben a Ta a Föld, Ország, tömeges a magyar nyelvben (Har-Gi-Ta, Ka-Lo-Ta, Cin-Ko-Ta, stb.), a Neter a Nador, vagyis Nagyúr változata, a latin Natura is ide tartozik. Az egyiptomiak szemében a déli irány fönt van, mert a Nílus folyamatosan felfelé emelkedik. Ha elérkezünk Etiopiába, akkor már magasan vagyunk, itt van a Tana-tó, a magyarok egyik mítikus őse Tana. Innen ered a Kék-Nílus, a Fehér-Nílus délre tart, egészen a Ruwenzori (Esőcsináló) hegyekig. Ezt a hegységet is ismerték egyiptomi őseink, mert Fehér-hegyek nevet adtak a hegységnek, mivel hó borította a magaslatokat.

Punt valószínűleg Szomália és Kenya tengerparti része volt.

A név több variációban létezik, egyik pontosabban mutatja magyar nyelvűségét, mint a másik. Az viszont teljesen bizonyos, hogy Punt nem Atlantisz, hanem egy másik birodalom, ami Afrikában létezett egykor.

Puntba az egyiptomiak sok expedíciót indítottak. Egyes expedíciókról feljegyzések is maradtak ránk. Sahure sereget küldött délre (Kr.e. 2.480), azután Mentuhotep (Kr.e. 2.000 körül) expedíciót küldött. Hatsepszut expedíciója jól dokumentált, a szépséges királynő hajói dúsan megrakodva tértek vissza Egyiptom Azúr-tengeri kikötőjébe. Punt királya Parakhu, felesége Aty, a punti nép egyik része az egyiptomiakra, a másik része a mai nyugat-afrikaiakra hasonlít. Azt le kell szögezni, hogy a bantuk déli inváziója Kr.e. 2.000 táján indul Kamerún középső részéről, tehát ennél az időnél régebben ne keressünk bantukat Afrika déli felében.

De Afrika legdélebbi része tele van csodákkal. Az egyik ilyen csoda Szváziföld aranybányái, amelyek Kr.e. 8.000 és Kr.e. 2.000 között működtek. A helyi khoi-szan népesség nem ismerte a fémeket, tehát a fémbányászok valahonnan északról érkeztek.

TRÓJA

Ez a város magyar alapítású, eredeti neve Torja. Ebből alkottak a görög utódok Trója nevet. Atlantiszhoz kapcsolható a Fir Gailion, ami Ilium Népe értelmű. Ilium, vagy Ilion Trója másik magyar neve, az Ilion az Ilona istennő nevéből ered. A Ga-Ilion egyértelműen Háza Ilionnak, érthető név magyar nyelven.

Trója, Torja létezését eddig úgy képzeltem el, hogy Európa és Ázsia határán lévő erősség volt, nagyjából Kr.e. 6.000 idejétől kezdve létezett. Ha  Atlantisz szavait is elfogadjuk, akkor Torja erőssége már létezett Kr.e. 10.000 körül is. A Fir Ga-Ilion név ezt jelzi.

Ha Atlantisz szent száma az Öt, akkor jó úton járunk a számnevek eredetét kutatva. Az Öt szó az Ut, a Nap szava, de most ne merüljünk bele az őskor számainak keletkezésébe, mert azok mind a magyar nyelv alapján valók. De Atlantisz és Trója mégis összefügg, mert Atlantisz is, Torja is, magyar nyelvű népek birodalma volt.

Frank Joseph igen megdöbbentő adatokat közöl könyveiben. Az Atlantisz teória olyan ősellenzője, mint L. Sprague de Camp, bevallja, hogy a maja nyelv hasonlít a mai Törökország nyugati részein beszélt ural-altáji, vagy finnugor nyelvekhez. Az örményt ural-altájinak mondja, az etruszkot és a trójai nyelveket a finnugor nyelvcsaládba sorolja. A kaukázusi nyelvek nagy csoportjába sorolja a finnugor, az egyéb ural-altáji, a trójai, etruszk, a maja és az atlantiszi nyelveket. Hihetetlen, de teljesen igaza van. Trója Atlantisszal vérségi kötelékben lévő volt, továbbá fontos kereskedelmi szövetségesek egymással. Adatokat hoz a trójai és maja nyelvek közti rokonságra, Ignatius Donelly nagy atlantológus munkája alapján.

Trója, a magyar Torja, egykor hatalmas birodalommal rendelkezett. Troasztól délre volt Türhenia, ami a kárpáti tarjánokkal volt szoros rokonságban, valamint Paiónia és az itáliai Tyrhénia is a magyarokhoz tartozott. A római Trajanus név nem más, mint Tarjanus. A trójaiak elhagyták városukat, és a Dunán felhajózva, ahol rokonaik éltek, a Duna bal partján új várost alapítottak a hegyek között. Ez a város Salgó-Tarján. A komik zürjén neve a türjén, trójait jelentő névből származik. Tovább délre volt Lüdia, a lüd-karélok ma Karjalában élnek. Lüdia régebbi neve Majónia, ami a magyarokra utal, lásd Majótisz-tenger nevét. Ezután következik Karia, a magyar Kár nép egyik területe. A Luwi, Luvijai nyelv pedig Lúfi, Lúfijai valójában. Esetleg Fejér-Lú-Fija magyar hős neve is innen származhat. A hetiták (hettiták) egy héti magyar nép voltak.

Homérosz a venetii népet az óceánról érkező agresszorokkal szövetségesnek gondolta.  A venetii nép a trójaiakkal szövetséges volt, később megalapították Pataviumot (Padovát) és Velencét, de az Atlanti-óceán partjainál is megjelentek, Bretagneban. A magyar Velence és Velencei-tó, a spanyol Valencia város, és még sok név beszél erről a régi magyar jellegű népről.

A trójai háború sosem zajlott le úgy, ahogy Homérosz megénekelte. Mivel Spárta is magyar város volt (Szapár-Ta), ahol Tündér Szép Ilona volt a főistennő, ezért Parisz nem rabolhatta el őt, legfeljebb a szobrát. Trója hősei magyar nyelvű neveket viselnek, de a görögök közt is sok a magyar nyelvű hős. Parisz Kárpátián keresztül megy a Szajna folyóhoz, ahol megalapítja Pariszt, a mai Párizs városát.

Mivel a Tündér szó Tünő Csillag értelmű, magyar szóösszetétel, ezért nehéz elfogadni azt a sok mellébeszélést, ami ezzel a szavunkkal is történik. Spárta királya Tündaraosz, a nevét Tündareosz formában is írták. Eósz a Hajnal, a kezdet, ami miatt Tündar király a kezdet királya. Ilona az egyik lánya, a névben az Il Isten, pl. Ugaritban, a hébereknél Él, a magyaroknál az Él ige, és az Élő Isten fogalmat adja. A magyar Ill istennő is viseli az Il nevet.

Egyiptomban Tündera városában alkották meg a Kozmikus Zodiákust, állatövi kört. A város nevét általában átírják Dendera alakra. Igaz, a Dendera is érthető magyar nyelven, de már nem annyira feltűnően magyar név, mint a Tündera. Szicílián van Tündarisz városa, amit szintén a tündér nép alapított. Se szeri, se száma a magyar, ezen belül a tündér neveknek az ókori névanyagban. Sajnos, csak nagyon kevesen kutatják az őskor és ókor nyelvészeti titkait.

MU

Elveszett, eltűnt földség. Általában nem keverik össze a nyugati Atlantisz fogalmával. Mu a Csendes-óceánban feküdt, legalább 50 millió éve szétesett földek darabkáit akarják egyesek egy ősi földrésznek feltüntetni. A földrész tényleg létezett, de 50 millió éve darabjaira esett, tehát az emberiséghez semmi köze sem lehet.

Augustus Le Plongeon után James Churchward ezredes írt Mu kontinensről. Ám, de Mu kontinense sok más népnél is felbukkan. A kínaiak is ismernek egy Mu nevű országot, valamerre Kamcsatka felé. Azt is tudjuk, hogy volt egy kínai dinasztia, aminek Mu volt a neve.

A magyar Mu és Mé egyszerűen Fény értelmű. Amikor az emberek kikerültek a Fény ősiségéből, akkor kezdtek megszerveződni, más embereket alávetni? Ez az emberiség fejlődésének útja? Nem, az alávetettség a pusztulás útja. Mu állítólag Kr.e. 11.531 évben eltűnt. Híres Nan Madol városa, ahol kőépítmények vannak, de a város ma is pusztul.

James Churchward tevékenységét sok helyen olvashatjuk. Egy magyar követője is írt Churchwardról, de őt a nyugati kutatók nem ismerik.

LEMURIA

A név egy római, vagyis magyar eredetű, ünnepség nevéből ered. Sok kiváló kutató nem ismeri a név eredetét, ezért sok téves elméletet dolgoztak ki, nem teljesen szilárd alapokon. Az ünnep neve Lemuralia, vagy Limuria, amit május 9, 11 és 13. napján tartottak. Romulus indította az ünnepeket, akinek a neve magyar nyelvű, helyesen Ro-Mul-Us értelmű. A Ro a Ró magyar ige, a Mul Csillag, a csillag fogalmat gyakran a fia fogalomra kell érteni, mert még gyerekeink, unokáink ma is csillagok. A Múlt a régi csillagkor, ami még a Napisten uralkodása előtt létezett. Az ünnepségek az ősök szellemeinek tiszteletére zajlottak.

Madagaszkáron félmajmok élnek, az erdőben üvöltöznek, kezdetben az európaiak szellemeknek gondolták őket. Ezért kapták a lemur nevet. Később kiderült, hogy Madagaszkár és India élővilága között kapcsolat van. Ezért a kutatók arra gondoltak, hogy Madagaszkár és India között egykor földhíd volt.

A lemeztektonika felfedezése után kiderült, hogy a lemezek mozognak. Mintegy 60 millió éve India még délen volt, Madagaszkárral és Afrikával összenőve, majd mindkét terület leszakadt Afrikáról, és India északra sodródott. Összeütközött Ázsiával, feltornyozta maga előtt a Himaláját, a folyamat ma is tart. Tehát Lemuria nem létezett sosem.

Egyesek Lemuriát a Csendes-óceánba helyezték, ami viszont inkább Mu területe volt.

A tamilok hagyományaiban él egy legenda, hogy őseik India déli részén lévő szigetről érkeztek mai lakóhelyükre. A szigetet Kumari Kandamnak nevezik, de elsüllyedt az óceánban. A dravidák eredetéről keveset tudunk. Az elámiták Szumertől keletre éltek, a dravidákhoz tartoztak. Ismert az elümaiosz nép neve is, akik Szicília nyugati részét lakták. Annyi bizonyos, hogy a magyarok és a dravidák között nyelvi kapcsolatok léteztek egykor. A tamil és a magyar nyelv tele van rokon szavakkal, amiről Szentkatolnai Bálint Gábor írt könyvet, "A magyar nyelv Dél-Indiában" címmel.

XVI. FEJEZET:  ATLANTISZ MANAPSÁG

Atlantisz tényleg létezett, mert gyarló mai emberként megérthetjük nevét, a földrajzi viszonyok változásai alapján pedig pontosan elhelyezhető a történelemben a mai tudományok alapján. Tényleg nagy terület volt, akár az Atlanti-óceánban, de valószínűbb, hogy Atlantisz azonos Amerika hármas kontinensével. Területének pontos helyére ma sincs jó javaslatunk.

Az teljesen biztos, hogy az amerikai népek legendáiban élt egy keletről jövő fehér ember képzete, akinek szakálla is van, az indiánoknak általában nem volt szakálla. Az aztékok Cortez és társai megjelenésében a keleti, európai ősök újabb felbukkanását látták, akikkel azután nagy csatákat vívtak, és általában vesztettek. Tudták az aztékok, hogy majd jönnek a fehérek, hogy majd felszabadítsák az elnyomott népeket. Nem lehet tovább embereket áldozni valamilyen vérivó istennek, majd az aztékok leverése után mindenki szabad lesz.

A híres Quetzalcoatl isten fogalma Európából került át Amerikába. A Quetzal-Coatl jelentésében a Kvezal madár, és a Coatl – Kígyó értelme van benne. Európában is ismert volt a Napisten kígyózó mozgása, a földtengely imbolygó mozgása miatt. Ezért a Tollas-Kígyó fogalma Európából ered, bonyolult csillagászati mozgások megnevezése. Itt már be kell hatolni őseink magas csillagászati tudományába, amelyek leírják a Föld mozgásait, nem csak a precesszió ismeretét, hanem más ismereteket is. A Napot olykor tollal, és kígyóval ábrázolták, Egyiptomban és Nyugat-Ázsiában. Quetzalcoatl fogalma széles körben el volt terjedve, a mayáknál Kukulkán a neve, aki sok mesében szerepel, és mindig győztes istenség.

Nem akarom az amerikai hagyományokat ma is létező európai hagyományok alapjaiként megfogalmazni. De az kétségtelen, hogy rendkívül sok indián hagyomány az európaiakról beszél.

Mu kontinense a Csendes-óceán területére vonatkozik. A területen tényleg volt egy kéreg rész, ami széttöredezett, többnyire elsüllyedt. Az események 60 millió éve zajlottak, amikor ember még nem volt, az emlősök ekkor veszik át az uralmat a dinoszauruszoktól. A megmaradt töredékek elvándoroltak egymástól, a lemeztektonika elmélete jól meghatározza a folyamatok lezajlását. Mu kontinense tehát nagyon régen eltűnt, maradványai tényleg létezhetnek, de nem az emberiség eredetének földjeként.

Augustus Le Plongeon és felesége sok évig Chichen Itza és a Yukatán-félsziget maya emlékeit kutatta. A maya szövegekből olvasta ki Mu nevét. Utána James Churchward ezredes vitte tovább a felfedezés hírét. Csak éppen az a bibi, hogy az elképzelt Mu, Mikronéziától egészen Hawaii-ig, 60 millió éve széttöredezett és elsüllyedt, az emberiség megjelenése előtt. Mu királynő személye kitalált, akit Le Plongeon akart életre kelteni.

Amikor magam Mu kontinensét kerestem, a kínai Mu területére bukkantam. Mu Kínától, a Han területektől északra van, mintegy 2.000 kilométer távolságra.

Azután egy Mu országot a szumeroknál is találtam, ami esetleg Afrikában lehetett. A magyar nyelvben is létezik a Mu ország, elsősorban Fény jelentéssel, ami a kezdeteket jelzi. Mu-Csa a kezdetek földje, ma gyakran pejoratív fogalmakat is kapcsolnak a Mucsa névhez. A Mul és Múl ige alapja a Mu, Fény értelemben. A csillagkor elmúlt, a Mul kor nem jön vissza. A Múl szóban az L igeképző, elvonásával megkapjuk a Mu alapszót. A szumer Mul tehát a magyar Mu származéka.

Lemuria szintén kitalált kontinens, sosem létezett, amint Mu sem.

Gondwana a Gond indiai nép Földje. A déli kontinensek egykor összefüggtek egymással, aminek a modern mű neve lett Gondwana. Shambala, Sangri-La irodalmi nevek, a Sangri-La nevet James Hilton találta ki a Kék Hold völgye című regényében. A Shaolin viszont kínai név, ahol ifjakat neveltek nagyon magas színvonalon. Xanadu rejtélyes hely, Urga az Úr-Háza, magyar név, amit átváltoztattak Ulan Bator alakra. Asztana szintén régi város, az Ászok Tanyája, a régi hun birodalomhoz tartozott, manapság Kazahsztán fővárosának neve lett, de legújabban a nevet átváltoztatták más formára. Szakala a Szaka magyarok Helye, fővárosa. A történeti földrajz tele van magyar nevekkel, számuk sok ezer, vagy ennél is több.

A magyar mítoszok és a magyar nyelv pontosan beszél számtalan tényezőről. Nagy magyar kutatók rengeteg tudást halmoztak fel, gyakran könyvek is megjelenhettek tőlük, elsősorban Amerikábna, vagy a Nyugat más országaiban. Kiemelkedő tudásúak, felsorolásukra nincs mód, de megemlítendő Baráth Tibor, Cserép József, Horvát István, Mészáros Gyula, és sokan mások.

Éden neve magyar nyelvű. A Bibliában Éden az emberiség őshazája. A név É-Den alakban Háza Istennek. Igaz, a Ten (Is-Ten) lehet Den, ami lehet a Don-Den alapján folyó is, és Úr is. A négy folyó közül az első a Pison, ami a Duna. Pisoneum egy város, a XVI. Legió telephelye. Később a Pison Poson lett, majd Pozsony. A várostól keletre a Duna négy ágra szakad, a legészakibb ág manapság már alig tartalmaz vizet, de a három délebbi ág ma is élő. Kárpátia négy folyója a Duna, Tisza, Dráva, Száva.

A következő folyó a Gihon, ami azonos a Nílussal. Etióp, meg egyik egyiptomi neve nagyon hasonló a Gihonhoz. A következő két folyó az Eufratesz és a Tigris, több név alatt, amelyek közül a legrégebbiek magyar nevek. Mindebből az következik, hogy Éden a Kárpát-medence, ahonnan Egyiptom és Szumer népe is ered. Vajon a magyar hagyományokban meglévő Atlantiszról kivándorló emberek hozták valóban létre Egyiptom, Mezopotámia, Kis-Ázsia és Közép-Ázsia magaskultúráit? Köztük a Kárpát-medence és Gallia népeivel, akik talán Atlantisznál is sokkal régebbiek? Éden (Edin) nevű hely van Mezopotámiában, a közismert Edinburgh neve egyértelműen Éden-Vár jelentésű.

A magyar mitológiában több országnév van, amelyek rendkívül régi korokból származnak.

Az Óperenciás-tenger fogalmát is sok támadás érte. Ó-Per az Ó-Ház, Ó-Haza. Az Enc a csillagok neve, En az Isten, néha Csillagisten, a "C" kicsinyítés a névben, lásd Kil-Enc, Lel-Enc, Kem-Enc-E, stb. Az Ás a Ház, vagy jelző. Tehát az Ó-Per-Enc-i-Ás Ó-Ház-Csillagi-Ház, ami egyértelműen a világűrt nevezi meg óhazának. Természetesen, mert a csillagvallás szerint minden ember a csillagokból születik, és a csillagok közé megy vissza lelke, a test halálával. Az Óperenciás-tengert később az óceánokkal azonosították egyre gyengülő tudósaink, majd végül valamilyen Ober-Enns név alatt mocsarakat képzelnek el az isteni tudás helyett.

A Hetedhétország kifejezés a szumer hagyományokban is létezik. A Hét számnév a He-Ta alapján Nap-Táj, ami miatt a magyarok hét törzse szakrális szövetség. A törzsek nevei magyar nyelvűek, egyetlen török nyelvű törzsünk sincs. A törökök Kr.u. 220-ban jelennek meg az emberiség színpadán, erős magyar eredet alapján, ezért a nagyon régi magyarnak nevezett törzsnevekhez nem lehet közük. A 108 magyar és 108 hun nemzetség is régebbi a törökök megjelenésénél, a 108 egyértelműen a precesszió és a kör fokainak összeadott száma. A törökök viszont magyar, hun eredetűek, tehát a rokonság egyértelmű. A Hét, Hetu-Magyaria fogalma rengeteg helyen megjelenik, lásd Róma hét dombja, Jeruzsálem hét kapuja, és nagyon sok egyéb tényező. A Hét a számnevek rendjében a Nap, a Tíz az Isten. Ebből az egyszerű példából is sok ezer tényt is megérthetünk, őseink gondolkodását tanulva.

Az Üveghegyek a régi jégpajzsok déli oldalai. Néha ezer, néha négyezer méter magasak, útját állták embereknek és állatoknak. A név magyar, mert az Ü-Vég nem más, mint Isten Vége. Ahol Isten hatalma lehanyatlik, ott jön a jég, a teljes pusztulás birodalma. Az U-Ü-Ő a végtelen, a magasságos isten neve. Már Zi'U-Szud-Ra ősi hősünk nevében megjelenik, akinek a neve Élete-Hosszú(Örökkévaló)-Déli-Ember (Lény) értelmű. De még régebbi a Tatárlakai Korong bal felső negyedében, ahol egy Ü betű látszik az Izenyi szöveg alatt. A megfejtést a zseniális Varga Ferenc adta, zseniális vizsgálatai alapján. A Vég magyar szó megjelenik a Nor-Vég névben is, amit a No-Ur-Vég fogalomból kell levezetni. No-Úr az Észak, ahol nincs Nap, a Vég egyszerű magyar szó.

Atlantiszt az időben is tagolni lehet. Első Atlantisz az aranykor birodalma volt. Ekkor még az erkölcsök szilárd alapokon álltak, az emberek isteni része erős volt. Második Atlantisznak nevezhetjük a romlás korát. Lakói háborúztak, másokat kiraboltak, az isteni rész bennük kicsire zsugorodott. Ennek a szakasznak a végén következett be a pusztulás, a tenger emelkedése miatt. Harmadik Atlantisznak nevezhetjük a megmenekült népesség új hazákba vándorlását. Az egykori kolóniákba vándoroltak, majd onnan tovább, sok területre, Európába, Ázsiába, Afrikába és Amerikába.

A harmadik szakasz, úgy látszik, tényleg valóság volt. Sok civilizáció emelkedik fel az idők végtelenjéből, majd elenyészik, de a közelükben mindig új civilizáció kap életre. Azt azonban el kell vetni, hogy az atlantisziak hozták volna létre a keleti nagy civilizációkat. Azért, mert Galliában, Kárpátiában, Közép-Ázsiában, Mezopotámiában, Egyiptomban, Kínában és sok más területen a civilizáció régebbi, mint Atlantisz léte. Nem ismert, hogy Atlantisz mikor keletkezett. Azt hihetjük, hogy 50.000 évnél nem régebben, mivel a magyar írások Nyugaton ennél nem régebbiek. De Európában ennél is régebbiek, tehát Atlantisz fejlett birodalma csakis a keleti fejlett birodalmakból jöhetett létre. Ezek a keleti birodalmak pedig mind magyar írással írtak.

Ha az atlant országokat vesszük figyelembe, Atlantisz utódait, akkor a mai Morokkó, Mauretánia lenne az egyik első utód (I.). A megmaradt szigetek is egy külön státuszt kaphatnak (II.). Azután a spanyol területek is kapnak egy rangjelző sorszámot (III.). Utánuk az amerikai maradványok következnek, (IV.). Majd az északi tartományok, akkor még nem gall, germán név alatt (V.). Innen aztán a keleti birodalmak jönnek elő, VI. számmal. Igen sok hatalom és térség, amelyek közül mindet ki kell zárni, amelyik az indoeurópai vagy görög fogalmakkal kapcsolatban van. Ezek a fogalmak és szavak még nem léteztek Atlantisz korában, ezért semmi esetre sem létezhetnek Európa keleti felében sem, Atlantisz idejében, de nagyon sokáig, Atlantisz elsüllyedése után sem.

A magyar ősiség tele van olyan szókinccsel, amelyet nem értenek a mai értelmezők. Mivel sok tízezer év óta írunk, ezt a tényt nehezen viselik az utódaink. Saját magukat önállónak képzelik, nem a magyaroktól erednek. Azt hiszik, hogy valahonnan erednek, a semmiből. De minden gén régebbi génből ered, ez az igazság. Az emberiség nyelvi származástana nincs kidolgozva. Igaz, megkezdődött a nyelvek szókészletének egymásból való eredeztetése, de még azt sem sikerült megállapítani, melyik nép, melyik nyelv mikortól létezhet. Illetve vannak jól meghatározott időpontok, amiket a kutatók általában nem vesznek figyelembe. Ilyen időpont az első indoeurópai szavak megjelenése írott szövegben. Az időpont Kr.e. 1.360, de a szavak kritikus vizsgálata nem történt meg. Kikkuli lótenyésztésről írott szövegéről van szó.

Magor égi király, a Mag Csillag, az Or pedig Úr, a csillagok ura pedig a Nap. A Nap földi helytartója a király, jelképe az oroszlán. A szumer Ur-Magh is oroszlán, ami Maghur alakban a Magor változata. De Magor és Hunor testvérek, jelképük az Ikrek csillagkép. Az Iker szó rokon az egyiptomi Eker szóval, amit először egy oroszlán, azután két egymással szemben fekvő oroszlán jelképez.

Az özönvízzel kapcsolatban is több özönvizet állapítanak meg egyes kutatók, írók. Nagyon valószínű, hogy a szárazföldek elöntése tényleg szakaszosan történt, ezért a több özönvíz teóriája elfogadható.

Atlantiszról mérhetetlen mennyiségű írás halmozódott fel. Szinte képtelenség lenne minden adatot bemutatni, erre nem is volt törekvésem. Megpróbáltam felvázolni nagy vonalakban a kérdéskört, hitet téve, hogy Atlantisz tényleg létezett. A további kutatások továbbra is fontosak.

Magor természetesen a Magyar szó változata. A Magok Ura a Csillagok Ura, továbbá a Nap, aki egy nagy csillag uralkodó. Magor nem azért a magyarok ősapja, hogy néhány hitetlenkedőt jobb útra térítsen, hanem azért, mert ez az igazság. Atlantisz magorjai Atlantisz királyai. Van Atlantisz városban egy gyönyörű templom, amiben viszont a főpapnő az úr. Úgy látszik, Atlantisz első hatalmasa mégis csak a főpapnő, aki királyi jogokkal is rendelkezik. A tíz király a főpapnő alárendeltje. Amikor a királyok hódításokba kezdtek, a birodalom elpusztult. A főpapnő, a királynő szerepe a pusztulásban vajon benne volt?

IRODLOM:

Ammianus Marcellinus: Róma története, Európa Könyvkiadó, Budapest, 1993

Berlitz, Charles: Atlantisz, Édesvíz Kiadó, Budapest, 1991

Cox, Simon és Foster, Mark: Atlantisz, Gabo Kiadó, 2009

Dr. Móczár István: Atlantisz

Hérodotosz: A görög-perzsa háború, Európa Könyvkiadó, 1989

Joseph, Frank: Atlantisz pusztulása, Gold Book

Joseph, Frank: Atlantisz túlélői, Gold Book

Mellár Mihály: Atlantisz hol volt, hol nem volt, Kisbíró.hu

Móczár István: A minoszi Atlantisz rejtélye

Platón, Összes Művei, Európa Könyvkiadó, Budapest, 1984

Röhl, Klaus Rainer: Az amazonok lázadása, Kossuth Könyvkiadó, Budapest, 1986

Stegena Lajos: Atlantisz, Gondolat Kiadó, 1963

Szőke Miklós Árpád: Atlantisz árnya kísért

Sztrabón: Geographika, Európa Kiadó, Budapest, 1977

Tacitus, Összes Művei, Európa Könyvkiadó, Budapest, 1980

Továbbá igen sok könyv és írás, egy részük az interneten olvasható.

Kézirat befejezve: Budapest, 2020. február 24.