Payday Loans

Keresés

A legújabb

Anne otthonra talál  E-mail
Írta: Jenő   
2018. november 30. péntek, 09:03
Képtalálat a következőre: „anne otthonra talál”




Montgomery, Lucy Maud: Anne otthonra talál

Posted by ambrusa - 2015. április 29.

Szerző: Montgomery, Lucy Maud (1874-1942) | Előadja: Gépész
Fordította: Szűr-Szabó Katalin (1947- )
Megjelenés: Európa, Budapest, 1992, 350 oldal
Szöveg a WEB-en: Www.18pedagogia.hu
A felvétel készült: 2015
Játékidő: 10:48:21 (648 perc) | Bitráta: 128 kbps / 22 kHz / stereo
Winamp lejátszóval letöltés nélkül is meghallgatható: menu.m3u
A hangoskönyv letölthető (data prémium): .ZIP
A hangoskönyv letölthető (data free): .Rar1.Rar2.Rar3
Megjegyzés: A hangoskönyv a „Látássérült Emberek Megsegítésére” c. projekt keretében készült. Kereskedelmi forgalomba nem hozható!




Marilla és Matthew, az idős testvérpár elhatározzák, hogy örökbe fogadnak egy árvát, hogy segítsen nekik a ház körüli teendők ellátásában. A vonattal azonban a kért jókötésű fiú helyett legnagyobb megrökönyödésükre egy vézna, répavörös hajú kislány érkezik, akinek ráadásul be nem áll a szája. Első gondolatuk, hogy másnap visszaküldik a gyermeket az árvaházba, ám Anne úgy határoz, hogy maradni akar, hiszen a szigeten „oly tág tere nyílik a képzeletnek”. Kezdeti vonakodásuk dacára Marilla és bátyja hamarosan már el sem tudják képzelni az életüket a bátor, életteli, fantáziadús és zavarba ejtően őszinte kislány nélkül. Anne érkezése olyan gyökeres változásokat hoz életükben, amilyenekről még csak nem is álmodtak. A vörös hajú árva könnyes-vidám története világszerte rabul ejtette az olvasókat. Lucy Maud Montgomery életműsorozatának feledhetetlen darabja.


https://felolvaso.wordpress.com/2015/04/29/

montgomery-lucy-maud-anne-otthonra-talal/#more-2735

 

Mindenkinek van hangja!

Olvass fel Te is!

 

Önkéntes felolvasások weblapja. Csatlakozz!

 

Mi ez?

Olvasni jó… ezért erre az oldalra olyan önkéntes felolvasásokat gyűjtünk, amelyek klasszikusok és kortársak novelláit, meséit, verseit vagy egyéb más rövidebb műveit szólaltatják meg magyar nyelven. Amennyiben a felolvasott mű kortárs szerzőtől való, akkor a szerző és/vagy fordító nyilatkozatának megléte szükséges ahhoz, hogy az oldalra felkerüljön a hanganyag. Erről minden esetben magadnak kell gondoskodnod.

 

Az oldal fizikailag nem tartalmaz hanganyagokat. Ez csak egy gyűjtő oldal, amely embedelve jeleníti meg és teszi lehetővé a hangzóanyagok meghallgatását. Ehhez ahttp://soundcloud.com/ hangmegosztó oldalát, vagy az Internet Archive oldalát ajánljuk. A hanganyagokat a felolvasóknak maguknak kell feltölteniük a hangmegosztó oldalra, mi csak a postoláshoz szükséges linket, és a a felolvasás szövegének pár ízelítő sorát kérjük. Erre a blogoldalra csak a szerkesztők által jóváhagyott hangzóanyagok embedkódjai kerülhetnek fel. Amennyiben szerzői/fordítói vagy bármely más természetes személy aggályt támaszt valamely hangzóanyaggal kapcsolatban a szerkesztők fenntartják a jogot, hogy a hanganyagot azonnal eltávolítsák az oldalról. Többszöri jogi probléma esetén a felolvasót kizárjuk a további megjelenítésből.

A mai magyar hatályos szerzői jog alól mentesülnek azok a szövegek, amelyeknek szerzője és fordítója minimum 70 éve meghalt, és a mű kiadása az aktuális dátumtól 70 évet visszaszámolva történt meg. Ezért elsősorban a nagy magyar klasszikusok írásainak, felolvasásának örülünk.

Amennyiben kedvet és tehetséget érzel ahhoz, hogy felolvasóként közreműködj és az oldalon megjelenjenek a felolvasásaid akkor lépj velünk kapcsolatba! Ezt a podcast oldalt azért hoztuk létre, hogy a felnövekvő- és a már felnőtt generációnak kedvet csináljunk az olvasáshoz. Első lépésként talán a fülön át juthat el arról a szó, hogy olvasni még most, ebben a rohanó világban is jó.

Történetünk

Civil magánszerveződésként 2012. augusztus 27-én indult el az oldalunk, a „Mindenkinek van hangja!” projekt, aminek keretében önkéntes felolvasók anyagi támogatás nélkül, saját erőből – főleg szépirodalmi – műveket, regényeket, novellásköteteket olvasnak fel és hangosítanak meg. A felolvasások mp3 fájlokban, albumba rendezve kerülnek archíválásra és továbbterjesztésre.

A hangoskönyvek a blogon online is meghallgathatóak, de lehetőség van a letöltésükre is. Maga a blogfelület csak a metaadatokat tartalmazza, az mp3 és jpg fájlok fizikailag az archive.org amerikai digitális könyvtárban kerülnek elhelyezésre, az amerikai szerzői jog figyelembe vételével.

A blogfelületre embed kóddal stream-elődnek a hangoskönyvek fejezetei és a borítókép. A letölthető ZIP-ben és/vagy RAR csomagban tárolt albumok pedig egy független felhőben vannak tárolva.

2014-től a Magyar Elektronikus Könyvtár is átveszi a hangoskönyveinket, az ő iránymutatásukkal tudjuk a magyar szerzői jognak megfelelően kezelni a tartalmat. A felolvasásoknál figyelünk arra, hogy a szerző 70 éve elhalálozott legyen, vagy szerzői megkeresés alapján olvasunk fel műveket.

Az utóbbi időben a szerzőket támogatva – azoknál a hangoskönyveknél, ahol a szerző ezt igényli –, hivatalos kiadvánnyá tesszük a művet, azzal, hogy ISBN számot kérünk rá, és a digitális kötelespéldányt feltöltjük az OSZK-hoz. A hangoskönyvek minden esetben Open Access jellegűek. Kereskedelmi forgalomba nem kerülnek.

Az oldal szerkesztője:
ambrusa
ambrusa@lib.pte.hu




LAST_UPDATED2