Payday Loans

Keresés

A legújabb

Filmplakátok az átkosból... PDF Nyomtatás E-mail
Szocialista hétköznapok és ünnepek

13 bizarr plakát, Ghána helyett a kommunista Kelet-Európából

2018. július 08. 14:21 -Szűcs Gyula-

Sosem volt még ennyire szörnyű látvány az Alien, a Szellemirtók, a Ragyogás és Indy

polish-movie-posters.jpg

Az Index-címlapról a Nerdblogra kattintók közül többen is kifogásolták az elmúlt hónapokban, miért pécéztem ki magamnak a rettenetes ghánai filmplakátok alkotóit. Hogy ne érhessen semmiféle elfogultság vádja, elkezdtem összeszedegetni más országok botrányosan béna (vagy ha úgy tetszik: művészi) posztereit is. Sorra kerültek már ugyanitt a Nerdblogon a szocializmus évtizedeiben készült, szürreális magyar plakátok, de voltak már itt szovjet és lengyel Star Wars-poszterek is! Következzen most egy újabb adag a Lengyel Népköztársaság moziplakátjaiból - amelyek közé néhány csehszlovák poszter is bekerült...

 

 

Fentebb elég egyértelmű a galéria tartalma: Szellemirtók 2, Fantasztikus labirintus, Cápa 2, Barbarella, 2001: Űrodüsszeia. A lentebbi válogatás némelyike viszont már néhol egy kis magyarázatra szorul. A plakátok ezeket a filmeket hivatottak reklámozni: A nyolcadik utas: a Halál, A bolygó neve: Halál, Majmok bolygója, Ragyogás, Szárnyas fejvadász.

 

 

Végezetül jöjjön néhány lengyel Indiana Jones-plakát:

 

 

TETSZETT A POSZT? CSATLAKOZZ A NERDBLOG FACEBOOK-CSOPORTJÁHOZ, ÍGY SOSEM MARADSZ LENGYEL MOZIPLAKÁTOS, VICO-FILMES ÉS STAR WARSOS KONTENT NÉLKÜL!