Payday Loans

Keresés

A legújabb

Rusztikus rönkház PDF Nyomtatás E-mail
20. Lakás és otthon - ház, udvar és kert
2018. június 20. szerda, 04:33

Fából ácsolt álmok: egy csodaszép rönkház

Legyen egyedi, családias, és gyorsan készüljön el – ez volt az építtető elvárása az új otthonával szemben, amikor hat éve a két kisfiával hazaköltözött Franciaországból.

Hirdetés

A ház tulajdonosa, a fiatal édesanya olyan lakást szeretett volna, ahol nemcsak ők hárman, hanem a szívének kedves örökölt bútorok és az évek folyamán összegyűjtött tárgyak is kényelmesen elférnek majd.

A gyorsaságra nem lehetett panasz, hiszen a kétszintes, padlófűtéses rönkház szerkezete három héttel a megrendelést követően elkészült, és a beköltözésre is csak három hónapot kellett várniuk. A végeredmény pedig egy elvarázsolt, mesebeli házikó lett, alul 80, felül 40 m2-nyi lakótérrel, sok-sok egyedi megoldással, kedves részlettel és emlékkel telezsúfolva.

 

 

A földszinten egybenyitva hagyták a nappalit, az étkezőt, a konyhát és az előszobát. A teret hatalmas és gyönyörű tálalószekrényével, faragott asztalával, székeivel és két karfás foteljével így is kitölti a termetes ónémet étkezőgarnitúra, amit Gabi az édesapjától örökölt, és amit mindenképpen meg szeretett volna tartani. Úgy is fogalmazhatunk, hogy már az építési tervek is ezekhez a bútorokhoz igazodtak, hiszen az volt az egyik legfontosabb szempont, hogy a számára oly sokat jelentő darabok kényelmesen elférjenek.

A bontott téglával kirakott közökkel, csempével burkolt munkapulttal és fenyőajtókkal rendelkező, rusztikus konyhabútort is Gabi saját elképzelései alapján építették. Felül a zárt szekrények helyett nyitott polcok és tányértartók adnak otthont a szárazélelmiszerek tárolására szolgáló üvegeknek, a Franciaországból származó kerámiáknak és csetreszeknek, vidékies, egyedi hangulatot kölcsönözve a helyiségnek. A régi használati tárgyakból álló gyűjtemény hosszú, több mint 15 évnyi vadászat eredménye!

 

 

Nem hétköznapi példányok a gerendás mennyezetről lógó, békebeli hangulatú lámpák sem, hiszen egyenesen Angliából hozta őket a ház asszonya. Idegen szerzet a téglából épített kémény előtt álló antik vitrin is, melynek kecsessége a Franciaországban töltött időket idézi.

Mivel az alapterületi adottságok miatt kandallóról szó sem lehetett, a régi tárgyakért rajongó tulajdonos egy felújított öntöttvas kályhával kárpótolta magát. Az emeleten is csupa antik bútorra bukkanhat a látogató. A kovácsoltvas paravánnal leválasztott előtérben régi könyvek sorakoznak a polcokon, egy szép karfás fotel és egyrakodóasztalként használt utazóláda társaságában. Ez a család egyik kedvenc pihenőhelye, ami nem is csoda, hiszen áthatja mindaz a kedvesség és hagyománytisztelet, amely az egész ház sajátja, és amitől ez a gerendás mennyezetű lakás igazi otthonná válhatott.

 

 

A házról készült további fotókért kattints a képgalériára!

A Lakáskultúra Online ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legújabb lakberendezési trendekért, kreatív ötletekért és a magazinnal kapcsolatos friss infókért!

Hirdetés

 

KÉPGALÉRIA

 

Hozzászólások