Payday Loans

Keresés

A legújabb

Fájlalják a numerus clausust – de miért? - Tompó László olvasandó közírásai PDF Nyomtatás E-mail
JÓKOR - OLY JÓ KORBAN ÉLTEM ÉN E FÖLDÖN
2017. április 23. vasárnap, 06:39

Fájlalják a numerus clausust – de miért?

2017. április 19. 11:51

zsido-sok-250.jpgAz idei április 16-án is megemlékeztek ama szörnyűséges „numerus clausus”-ról. Amit már annyiszor felidéztem, számos zsidó ügyvéd maga javasolta a zsidóság számának csökkentését bizonyos foglalkozásokban. Mégis, mást sem hallunk, minthogy ez mennyire brutálisan kirekesztő volt a zsidóságra nézve.

Innen ered a húsvéthétfői locsolkodás

2017. április 17. 16:59

Ha körbejárjuk népszokásainkat, hamar felfedezhetjük azok keresztény tartalmát. Ilyen a húsvéthétfői locsolkodás is.

József Attiláról – másként

2017. április 15. 16:24

1946. április 14-én hunyt el Budapesten Horger Antal nyelvész, szegedi egyetemi tanár, akit sokan csupán József Attila megbuktatójaként emlegetnek anélkül, hogy ennek hátterét ismernék – holott sokrétű tudományos pályafutásával méltán írta be nevét szellemi életünk nagyjaink közé.

Így halt kínhalált Jézus Krisztus

2017. április 14. 16:03

nagypentek250.jpgValljuk be őszintén: mi bizony még egy pofontól is elalélunk. Ha ellenben Krisztus kínhaláláról olvasunk hiteles feljegyzéseket, vagy a keresztény ókor mártíraktáit bújjuk, megérthetjük, miért a kereszténység az egyetlen igaz vallás.

A Költészet Napja anyanyelvünk ünnepe is

2017. április 11. 07:08

Kolteszet-napja_konyv.jpg„A költő elindult Nyugatra s Hollandia, Belgium nagyvárosai után úgy vette be Franciaország és Párizs szívét is, mint egy született hódító. Pedig csak magyarul szavalt s az idegen társaságot csak egyéniségének s a magyar szónak a zengésével kellett meghódítania. S egyetemi ifjak és professzorok, művészek és költőkirályok erre a hangra csillogó szemekkel felfigyeltek s a magyar szó bűvölő muzsikájára és e költészet nemesen egyszerű életérzésére tapsra csattantak a tenyerek.”

Virágvasárnap eredete és üzenete

2017. április 09. 16:49

viragvas.jpgEz a vasárnap az Úr Jézus Krisztus Jeruzsálembe vonulásának s szenvedésének kezdete. Már a Krisztus születése utáni IV. században megünnepelték. Eleinte az Olajfák hegyén gyűltek egybe a jeruzsálemi keresztények, s imádság keretében a mai napnak megfelelő szentírási szakaszokat, illetve az Úr bevonulásáról szóló evangéliumot olvasták fel.

CEU mellett, Soros balján? Ilyenek hazánk lejáratói

2017. április 07. 16:27

soros-gyorgy-500.jpgAhonnan eszünk, oda nem piszkítunk. Íratlan igazság. Legalábbis normális emberek között. De hát tudhatjuk, pláne az elmúlt napok történéseiből, nincs ezzel mindenki így.

Halódik a magyar irodalom, a magyar könyv?

2017. április 04. 13:11

rusztikus_konyv.jpgNyilván nem vagyok egyedül azzal, ha megvallom: szerelmem a könyv, legalábbis a jó könyv. A legjobb barát. A szerzője is. Csakhogy igazán jó könyveket inkább antikváriumokban, mint könyvesboltokban találni. Miért?

Nem csókos lipótvárosi? Nem érdemel szeretetet!

2017. április 03. 14:15

csurka-istvan-temetes250.jpgA Mazsihisz honlapján tegnap a „mai születésnapos” Konrád Györgyről olvastunk. Ebből megtudtuk, hogy Konrád megvallotta úgy két évvel ezelőtt, igazán hiányzik neki Csurka: „Bár gyakran kísértették antiszemita érzelmek, nem volt szükségszerű, hogy azzá legyen, akivé élete utolsó évtizedeiben vált szegény. És végül kibökte azt a megható és szomorú mondatot, hogy „kedveltem, ezt a nagy böszme alakot”. Mindennek ellenére. És jó, hogy van ilyen, szeretet annak, aki nem is érdemli meg, szeretet mindennek ellenére.”

„Hiszek a szeretet végső győzelmében”

2017. április 02. 18:27

prohaszka_ottokar.jpg1927. április 2-án adta vissza lelkét teremtőjének. Szinte kimeríthetetlen a Prohászka-emlékezet. Ezúttal esztergomi éveire való emlékezéssel rójuk le iránta való tiszteletünket.

„Ha azzal védekeznél, hogy te nem a zsidóságot támadod, hanem csak a zsidókat, szemedbe nevetnének”

2017. április 02. 15:23

tora.jpgHogy, hogy nem, a történelem mindahányszor önmagát ismétli. Miért, hogy örökösen csak a társadalom egyes szegmenseit lehet büntetlenül pellengérre állítani? Miért, hogy ha például kiderül egy papról, hogy pedofil, azonnal kórusban támadják „az” Egyházat, de ha történetesen egy rabbiról derül ki ugyanez, szinte szólni sem lehet?

Rákosi, Sztálin, Mazsihisz

2017. március 31. 14:17

sztalin.jpgJó ideje valahogyan nem méltóztattam ellátogatni a Mazsihisz honlapjára. Nem tudom, de ha az ember fázik, melegebben öltözködik, ha viszont melege van, könnyedebben. Gondolom, most is csak ilyen oka lehetett lépésemnek.

„Európa egyesítése és bővítése ma már nem cél, hanem a manipuláció eszköze”

2017. március 28. 11:54

83 éve, 1934. március 27-én született Csurka István. Nem nagyon olvastam ez alkalomból megemlékezéseket róla. Persze nyilván nem véletlenül.

Édesanyáink nemzetünk megmentői

2017. március 26. 20:32

anyasag.jpgGyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén méltán gondolhatunk az Édesanyák Édesanyjára, a boldogságos és szeplőtelen Száz Máriára, de mindazon nőkre, asszonyokra is, ráadásul az év minden napján, akik Hozzá hasonlatosan Isten leghívebb képmásai történelmünkben.

Gender-ideológia az iskolákban: gyurmából formálják ki a nemi szerveket

2017. március 25. 08:45

gender3-250.jpgHazánk a béke szigete még, legalábbis a nyugati-amerikai világhoz képest. És nemcsak migránsügyben. Elképesztő például, mi folyik azokban a német iskolákban, ahova a gender-ideológia betört.

Papi botrány – és ami mögötte van...

2017. március 22. 16:14

templom.jpgSzomorú, ha Isten szolgája elbukik, hiszen ezzel könnyen magával ránthat másokat is. No de lássuk is a történetet!

„Százával lógtak a fán a becsületes emberek”

2017. március 21. 16:52

patkanyorszag-500.jpgAki ismeri az 1789-es francia forradalom utáni jakobinus diktatúra, vagy az 1871-es párizsi kommün történéseit, mindjárt megérti, mi miért történt Magyarországon 1919. március 21-étől augusztus 1-ig, hazánk első kommunista megszállása alatt.

Budapest – aláaknázva

2017. március 20. 15:27

szabadkomuves jelkep.jpgAmikor azt tapasztalja a mai szülő, hogy gyermeke nem kapja meg azt a lelki-szellemi tartást, amire pedig okvetlenül szüksége lenne, vajon tudja,-e, mennyire nem új keletű tragédia ez? Így volt ez nálunk ugyanis már az első világháború előtt is.

„A magyar férfias nép”

2017. március 18. 14:53

horthy_lovon250.jpgSokan mondták eddig is, hogy a magyar jellegzetesen individualista nép: nehezen kezelhető, csak önmagára hagyatkozik, önmaga fölött nem tűr semminemű külső uralkodást, nehezen szervezhető meg tömegeiben. Mások viszont, hogy ha ez így is van, alaptulajdonságai azonban férfiasságában leledzenek. Mi az igazság?

Elhízott? Beteg!

2017. március 17. 23:02

Nem tudom, ki hogy van vele, de ha ideális nő- és férfialakokat kíván az ember szemlélni, legjobb, ha klasszikus festőink műremekeire tekint. Mondjuk Barabás Miklós képeire.

LAST_UPDATED2