Payday Loans

Keresés

A legújabb

Pénzisten Globális Papjai PDF Nyomtatás E-mail
A Nyugat alkonya - A Nyugat alkonya - oly korban él(t)ünk e Földön...
A nemzetek fölötti háttérhatalom

Pénzisten Globális Papjainak nevezem őket, s hogy kik lehetnek a titkos rend tagjai? - lássuk.
Az amerikai egydolláros a világ legnagyobb ámítását szolgálja - gazdaságtalansága miatt már évtizedek óta ki akarták vonni a forgalomból, de a misztikus szabadkőműves jel, a piramis, a mindent látó szemmel - rejtélyes módon még mindig életben tartja:


Már meg is találtuk őket? Ilyen egyszerű lenne? A zöldhasú egydollároson virít ez a titokzatos, ősi jelkép, ami leleplezi a nagy Amerika világuralmi törekvéseit, szabadkőműves vonalon? Ennyi! (?)

"Novus ordo seclorum" - Új világi rend vár ránk, a latin szöveg szerint, - "Annuit Coptis", Isten Helyesli szándékaikat, vagy Jóvá hagyja kötelezettségeiket.

Igen fontos az 1776-os évszám - (VDCCLXXVI). Szerintem leginkább ez igazolja a szimbólum abszolút figyelemelterelő szerepét. Az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozat aláírásának éve 1776. Milyen szép is lenne, csakhogy, egy furcsa véletlenszerű egybeesés azonnal eltereli az érdeklődőt, és az éppen ez évben megalakult titkos Illuminátusok társaságára irányítja a figyelmét. Mindenek tetejébe még az is kideríthető, hogy Adam Weishaupt, aki Ingolstadt városában alapította a rendet, kikeresztelkedett zsidó volt.

Minden egyértelmű tehát!!!

Szemén a szürke hályoggal, a kereső felkiált: végre tisztán látok: Astor; Bundy; Collins; Du Pont; Freeman; Kennedy; Li; Onassis; Rockefeller; Russel; Rothschild; Van Duyn; Meroving. - megvezetett elméje még a 13 Illuminátus családot is beveszi, akik az egész világ pénzügyi, gazdasági életét irányítják. Megvannak!!! - Ugyan már!

Adott egy 2160 éves ezoterikus rend, akik az egész történelmet precízen irányítják, és ilyen egyszerűen meg lehet fejteni a kilétüket??? Ne akarjuk ezt hinni!!!

A témában előkerült tiszta, érthető dokumentumok, sajtótermékek, pláne az Interneten tömegével kutatható információ a megtévesztésünket szolgálja. Az ezoterikus kételkedésem elfogadhatóbb eredménnyel kecsegtet:

Kik ŐK?

"De kik vagytok Ti, kik ellenünk vétkeztetek?
Kik vagytok, kik Isten ellen is szót emeltek?
Kik vagytok, kik az ősi átkoktól sem féltek?
Kikre ujjal mutatnak porba taposott népek..."
(Andonis Theodokopoulos, kortárs költő)

2002-ben, egy évvel a New York-i álmerényletek után megírtam "Globális összeesküvés" című könyvemet. Hogy az elkészült művet nem vittem kiadóhoz, hanem megelégedtem saját, digitális megjelentetésével, annak egy oka lehetett: még nem volt időszerű, hogy mindent megtudjak a háttérerő kilétéről.
Akkor így fogalmaztam:

"Az esszénusok minden bizonnyal nemcsak a rómaiak elől szándékozták elrejteni szent írásaikat (a Qumráni tekercseket). Ugyanúgy félthették a zsidó főpapoktól és az akkor már aktív világ-összeesküvőktől egyaránt, akikről talán tudtak is. Azt sem zárom ki, hogy ezt a jelentéktelen kis embercsoportot tudatosan csalták kelepcébe. Mi is lett a (rómaiak elleni) harcokhoz való csatlakozásuk eredménye? Bűnbakként kellett semmivé foszlaniuk. Nem túl kegyes vég egy ilyen bölcs közösségnek." - Istenem, hogy nem vettem észre, hát éppen ők a háttérerő!!! Dehogy tüntek el, épphogy akkor kezdtek megerősödni.

A "Globális összeesküvés" című könyvemben nagy hangsúlyt kapott Nostradamus. Korábban sehogyan sem tudtam ezoterikus figyelmem gyújtópontjába helyezni a nagy pestisdoktort - a próféta-jelenséget nem tekintettem hitelesnek. Amikor 2001-ben a média azzal érvelt, hogy lám, Nostradamus még ezt a merényletet is megjósolta, úgy éreztem, foglalkoznom kell a kérdéssel.

Végül olyan horderejű felismerések születtek, hogy 2003-ban kiemeltem a Nostradamus-témát, és egy önálló könyvvel tisztelegtem születésének 500. évfordulóján: "Nostradamus - a háttérhatalom poétája", a mű címe.

A Nostradamus könyvben már jelentős lépésekkel közelebb kerültem a háttérerő valószinüsíthető igazságához:

"Egy olyan népcsoport lehetett, akiket a Római Birodalom megsemmisülésre kárhoztatott. Az ő érdekükben állhatott egy évszázados bosszú-terv alkotása, egy felszín alatti bomlasztó tevékenység megszervezése, ami lehetséges, hogy kezdetben csupán a birodalom megdöntésére, s elégtétel vételre irányult.

Ez a nép lehetett az etruszk. Nekik tulajdonítható a rómaiak legtöbb vívmánya, például a híres vízvezetékek (aquaeductus), de a latin ábécé is tőlük ered. Róma alapítása után az etruszkok eltüntek a süllyesztőben.

De közelebb is keresgélhetünk, a keresztény vallás létrejöttéhez közelebb. Krisztus előtt 150 évvel alakult az esszénusok mozgalma. Tőlük eredeztethető a titokzatos qumráni tekercsek. Ezt a tökéletes harmóniában működő közösséget a rómaiak Krisztus után 70-ben törölték el." - Dehogy törölték el!

Valóban. A tökéletes harmóniában működő esszénus rend minden szempontból megfelel a kihívásnak, amit a világkorszakon át tartó háttérkormányzás jelent.

Mik ezek a szempontok? "Az új világot csak azokkal az elvekkel lehet vezetni, amelyekkel megteremtették" - nyilatkozta Szent-Györgyi Albert 1975-ben. - Ha tényleg létezett egy ókori ezoterikus társaság, akik a világ háttérirányítását tervezték, nyilvánvalóan tisztában voltak a világ teremtésének törvényeivel. Az esszénus főpapok minden bizonnyal tudták a teremtő Isteni Rendezőelvet.

Szinte a lehetetlenre vállalkozunk, ha meg akarjuk ismerni őket, hiszen egy titkosan működő világkormány mindent elkövet, hogy a ráutaló összes információ rejtve maradjon.
Ami hozzáférhető, az szemfényvesztés!

Egyfajta biztosnak mondható képet kizárásos alapon építhetünk fel. Ugyanakkor használható bizonyíték lehet a megalakulásuk körülményeinek és okainak feltárása. Továbbá igazolnunk kell a működésüket a jelenben és a folytonosságot a teljes Halak korban. Erre a módszereik szisztematikussága lesz a legalkalmasabb. Ha így kiderül, hogy tényleg léteznek, továbbá megvan, hogy kik ők, a fennmaradt leletek és ismeretek alapján a torzítás ellenére - vagy talán éppen ez által - már az is felderíthető, hogy milyenek voltak, milyenek ma, és mi várható tőlük.

Nézzük, kik nem lehetnek biztosan, kizárásos alapon:

Szabadkőművesség, Illuminátusok, Rózsakeresztesek, az ember misztikum iránti vágyát, a történelmi közösség vonzását, az elveszett erkölcs óhajtását testesítik meg, nem többet. Egyesek befolyásos pénzemberek, jelentős gazdasági hatalommal a kezükben. Mellékes. Világos tény persze, hogy mi, mindannyian végrehajtói vagyunk a háttérhatalom közvetett rendelkezéseinek - a tehetős réteg természetesen elsődleges szereppel van felruházva.

Túlzott figyelmet egyik titkos társaság sem érdemel.

Ne feledkezzünk meg a figyelemelterelés csúcsáról sem: terjed a rémisztés, miszerint az emberiség háttér-irányítását földönkívüli, gonosz civilizációk végzik. Ez a gondolatmenet Darwin ember-majom rokonításához mérhető badarság, aminek az alapjait Erich von Däniken, UFO- és idegenistenség-kutató fektette le. Szerinte földönkívüliek közvetett teremtményei vagyunk, akik az égből, tüzes szekereken alászállva ősapáinkba oltották a civilizációt. UFO-k marionett-bábjai vagyunk - Däniken szerint.

Megdöbbentő, hová fejlődött ez a sci-fi teória: láthatatlan dimenziókban itt nyüzsög számtalan idegen lény űrhajója, és tudatalatti befolyást gyakorol primitív hüllőagyunkra. "Börtönbolygón csücsülsz, ahol a szabad akaratod illúzió csupán, mivel csak igen szűk körben működik. Rácstól-rácsig. A szuppresszív (erőszakos, megszüntető) erő, amely ezt létrehozta, földönkívüli eredetű és a cionista zsidó mozgalom (!) az ő földi helytartója. A földönkívüliek humanoid kinézetű szuperintelligens hüllők. Pénz, hatalom, hírnév a mozgatórugójuk. Náluk a szeretet a gyengeség jele és megvetik." - idézet egy titokzatos, megszállott kutatótól.

- Azért Däniken erre soha nem vetemedett volna: a földönkívülieket és a szélsőséges cionista mozgalmat összemosni?! Hihetetlen! Ez már nem ragozható tovább! Remélem!

Szabadkőművesség titkos társaságai és a földönkívüli csoportok, mint háttérhatalom - no ezeken az utakon biztos mellékvágányra tévedünk. Némi magyarázat még azért szükséges ezen utak elvetéséhez. Ne essünk abba a hibába, hogy csak azért mert badarságnak tűnik, elvetjük.

Számos titkosnak mondott rend és páholy létezik, de egyik sem elég régóta, hogy megfeleljen a teljes Halak kor lefedésére. És egyik sem olyan titkos, mint ahogyan ezt híresztelik róluk. Ismerek egy Svédországi házaspárt, akik a Rózsakeresztes rend méltóságteljes tagjai. Őszinte nyíltsággal beszéltek a társaság belső dolgairól.

Azt a lehetőséget is határozottan kizárom, hogy a háttérirányítás már több Világhónap (2160 éves Földperiódus) óta fennáll. Perdöntő érvelés fogja alátámasztani, hogy a háttér világkormány létrejötte szinte törvényszerűen esett egybe a Halakkor kezdetével. A bizonyításra hamarosan sor kerül, de még térjünk vissza az UFO kérdésre: - A természet rendjébe veszélyes, sőt tilos beavatkozni. Ez szabály. Egy civilizáció, amely képes legyőzni az elképesztő, akár több ezer fényév távolságot, oly tökéletes egyensúlyban lehet a természettel (Istennel), hogy a beavatkozás tilalmának megszegése fel sem merül. A félelmeink alaptalanok. Remélem, egyszer még a közeledésükre is méltóak leszünk!

*

Marad tehát az első számú jelöltem, az esszénus rend.

Miért éppen az esszénus rend?

Vajon a korai keresztények miért választották a halat titkos jelképüknek? A válasz egyszerűnek tűnhet: tudták, hogy üldözött egyházuk megalakulása igen közel esett az új Halak világkorszak kezdetéhez. Ám, nézzük csak, ma ugyan ki foglalkozik azzal, hogy a Vízöntőkor kezdődik: sem a tudomány, sem a keresztény egyházak - az új idővel csak a New Age (új kor) ezoterikusai törődnek. Ez 2000 évvel ezelőtt ugyanígy volt. A keresztény egyház az asztrológiát mindig Sátáni praktikának vélte, és elvetette.

Nem így az esszénusok. Ők tudták, mikorra időzítsék rendjük megalakulását, pont az új kor, a Halak kezdetére, Kr.e.150-re. A görög csillagász, Hipparkhosz ekkor fedezi fel a Precesszió jelenségét. Az esszénus főpapok számára - akik nagyon is jártasak voltak az asztrológia tudományában - hirtelen értelmezhetővé vált az éppen véget érő Kos korszak, együtt a korábbi nagy világkorszakokkal, továbbá tudatosult egyfajta jövőkép. A Kos korra jellemző létezés tudatosulás, az esszénusok felismerései révén beteljesülhetett - hirtelen megismerték a lehetséges jövőt!

Helyesen látták, hogy a Kos korszakot meg kell reformálni. (S a reformokat helyes, ha valaki irányítja!) Az elkövetkező 2160 éves világkorszak gyökeresen újat kívánt. Tudták, hogy Róma hódításait meg kell fékezni. A Halak korszak jellemzésének ismeretében nyilvánvaló volt, hogy kizárólag a hit erejével sikerülhet a terveiket végrehajtani, alkalmazva a múlt tudatosulását. A titkos rend megalakulása szinte törvényszerűnek mondható, és az idő megválasztása is precíz. Minden a legjobb időminőségben történt.

De még mindig nem világos, miért éppen az esszénus rend volt a legalkalmasabb egy világkor megtervezésére és a jelen pillanatig fenntartott hatalom gyakorlására.

Több kis nép is szóba jöhetett, akiknek bölcs vezetői, sanyargatottságuk, vagy totális megsemmisülésük okán bosszút forralhattak Róma ellen. Az etruszkok sokáig ott álltak a látóteremben, de egy kérdés nem stimmelt velük kapcsoltban: tudomásom szerint semmi bajuk nem volt a zsidókkal. Márpedig a háttérhatalomnak, úgy tűnik, van! (?!) A Halak kort végig kíséri a zsidóüldözés és a véres áldozatuk, ez tény!

A továbbiakban feltárok minden információt, ami erről a titokzatos közösségről fennmaradt.

Szalai András: "Az esszénusok és a kereszténység" című tanulmánya jelentős támpontot nyújt az ősi rend megismerésében:
(http://www.apologia.hu/religion/ess-qumran.html)
Egyelőre úgy tekintsünk rájuk, mint esszénusokra, akikről, jelentős tevékenységük miatt, a történelem megemlékezik. - A látszat szerint semmi nem utal háttérhatalmi szerepükre...

A Fény Fiai

1947-ben Jordánia sivatagi barlangjaiban, Qumrán mellett, beduin pásztorok megtalálták a Holt tengeri tekercseket. A bőrtekercsek, a temérdek bőrfoszlány, valamint az írott cserépmaradványok egy ókori könyvtár töredékei, amelyeket joggal tarthatunk az esszénus rend felbecsülhetetlen értékű hagyatékának. A lelet a figyelem középpontjába helyezte ezt a Kr.u. 70-ben megsemmisült zsidó papi szektát. A tekercsekből a közösség életének apró részleteit is megismerhettük, továbbá feltárulkoztak a kereszténység gyökerei is. (A keresztény-esszénus összemosás számtalan tévútra terelte az óvatlan hívőket - ami egyáltalán nem véletlen.)

Továbbra is maradjunk az esszénusokkal kapcsolatos ismeretek tárgyilagos feltárásánál. A Holt tengeri leletek fellelése előtt alig tudtunk valamit róluk. Három forrás említi e különös szektát: Plinius (Kr.u. 23-79) római író felszínesen hivatkozik rájuk; Philón (Kr.e. 20 - Kr.u. 40) alexandriai zsidó filozófus és Josephus Flavius (Kr.u. 37-100) zsidó történetíró már részletesebben beszéltek a Qumráni közösségről. Fontos, hogy az esszénus kifejezés (görög: esszenoi, latin: esseni) csak a külső forrásokban szerepel, a Holt tengeri tekercsekben a közösség másként nevezi magát: a Fény Fiai (!); kiválasztottak; szentek; szegények; az Igazi Törvény teljesítői; Cádók fiai.

Mindenek előtt nézzük, miért vonultak ki a pusztába.

A qumráni szövegekben számos hivatkozást találunk az Igaz Tanító és a Gonosz Pap közötti konfliktusról. Az egyik téves keresztény értelmezés innen ered: az igaz tanítót Jézussal azonosították, a gonosz papot pedig Pállal. Az ősi iratok viszont jóval Krisztus előttről valók, 100~200 évvel korábbiak, így semmiképpen nem szólhatnak Jézusról. A történet precízen beazonosítható.

Röviden tekintsük át Palesztina viharos történetének két évszázadát. Nagy Sándor hódításainak idején, de a halálát követő Ptolemaioszok uralkodása alatt is jellemző a zsidóság életének és egyistenhitének háborítatlansága. Ez a nyugalmas helyzet Kr.e. a második század elején változik meg, amikor az egyiptomi Ptolemaioszok rovására terjeszkedő szíriai Szeleukida dinasztia zsarnoki uralma alá kerül a palesztinai terület is. Súlyos adókat vetettek ki, és súlyosan megsértették az ősi zsidó vallási szokásokat, a templom kincseit elrabolták. A zsidóság fokozódó ellenállása és elkeseredettsége saját főpapjaik, az arisztokráciája visszaélései miatt is nőtt. A gazdag papság, a földbirtokosok, a kereskedők érdeke egybeesett a hódítók érdekeivel. A Szeleukidák őket is bevonták a nagy haszonnal járó külkereskedelembe. (korai globalizáció?)

A helyzet IV. Antiochosz Epiphánész hatalomra kerülésével mérgesedett el Kr.e. 176-tól. Tiltotta a zsidó Istentiszteletet, a jeruzsálemi templomban Zeusz szobrot állíttatott fel, és szerte az országban pogány oltárokat. A zsidók szent könyveit elégettette, és halállal büntette a szokásaikat, a körülmetélést, de a szombat megtartását is.

Az évtizedes elnyomástól hevítve, két nemesi család, a Makkabeusok és a Hasmóneusok vezetésével A zsidók megindítják szabadságharcukat. Kr. e. 152-ben Palesztina elnyeri függetlenségét, amikor is a Makkabeus herceg, Jonatán kinevezi magát főpapnak. Ez a hívő zsidóság körében nemtetszést váltja ki, a hagyományok szerint ugyanis a főpapnak a Cádók papi családból kellett volna jönnie. - Az esszénus rend megalapítói e dinasztia fiai.

Ismét a misztikus 150-es évszám, aminek történései a titkos rend megalakulásának világos okokat szolgáltattak, hiszen 152-ben a változás nem hozott harmonikus, igazi felszabadulást. Jonatán Makkabeus lehetett a Gonosz Főpap, aki ellen a Cádók Igaz Tanítója fellépet.

A jeruzsálemi szentély főpapkirálya kivégeztette az Igaz Tanítót. Egyesek arra következtetnek, hogy a szekta tagjai várták a Tanító feltámadását és visszatérését, de erre nincs hitelt érdemlő bizonyítékunk.

A Makkabeus uralom után a Hasmóneus dinasztia ragadta meg a hatalmat, amivel a helyzet tovább romlott. A papi fejedelmek hódító-térítő politikába kezdtek. De a zsidó vallás nem térítő. A szomszédos népek (edomiták, szamaritánusok) erőszakos zsidó hitre térítése nem is volt őszinte hitterjesztés, a háttérben a zsákmányszerzés és minél több rabszolga elejtése húzódott meg.

A világi és a papi hatalmasságok erőszakos önkénye tömeges népi felkelést eredményezett, és számos kisebb szekta létrejöttét. Ezekben a lázadó hitközösségekben a vallásos zsidók kiélhették törvénytelen tiltakozásukat.

Kr.e. 63-ban a rómaiak vetnek véget a Hasmóneusok uralmának. Ekkor a helytartó Pompeius Palesztinát Szíria provinciához csatolta. A zsidók életében kezdetét vette a minden eddiginél kegyetlenebb megaláztatottság. Kr.e. 37-ben Antonius a Róma-barát Heródest tette a zsidók királyává, akit a nép nem fogadott el. Származása miatt nem tartották igazi zsidónak. Rendelkezéseivel Heródes lépten, nyomon megsértette a zsidóság vallásos érzületét.

Az Esszénusok Heródes alatt juthattak a felismerésre, hogy a szemtől-szemben vállalt ellenszegülés semmilyen eredményre nem vezet. Emlékezhettek a megalakulásuk évében kivégzett Igaz Tanító kudarcára, aki éppen a nyílt szembenállás áldozata lett. Az események sora alapos okot szolgáltatott a közösség háttérbe vonulásának.

Most vizsgáljuk meg a rendet. Josephus Flavius szerint a közösség rendkívül különös és semmihez sem hasonlítható az életmódjuk, a szokásaik, és a szabályaik.

Az esszénusok rendjét papok alapították, az illegitim hasmóneusi papsággal és templomi kultusszal szemben.

A rendkívül összetartó közösséget zsidó férfi papok alkották, szigorúan szervezett kommunában, a nőtlenség fogadalmát betartva éltek. Kivonultak a pusztába.

Nem térítettek a nép körében, csak a saját aszkéta életükre alkalmasnak vélt zsidó férfiakat szólították meg. A rendhez való csatlakozásnak szigorú feltételei voltak: egy próbaév, kétéves tanulás, engedelmességi fogadalom, szakítás a családdal, a vagyon átruházása a közösségre, saját naptárra való átállás és a cölibátus vállalása.

Naponta kétszer vettek bemerülő rituális fürdőt.

Az elkülönülés elve szerint a kívülállókkal, de a saját tagjaikkal szemben is szigorú érintkezési szabályokat követtek. A szabályzat a nőket megbízhatatlannak, sőt veszélyesnek tartotta. A nőkkel tilos volt beszélgetni.

Az esszénusok alapvető vallási tanítása a világosság - sötétség dualizmusa. A Fény Fiainak tartották magukat, mindenki más eleve, születetésénél fogva a Sötétség Fia volt. Ezt gondolták a többi zsidóról is. A Sötétség Fiait horoszkópjuk és kinézetük alapján is felismerni vélték. A pogányokra, de még a kívülálló zsidóra is átkot mondtak.

Az esszénusok csak saját magukat tekintették Isten kiválasztott harcosainak (Izraelnek), a többi zsidót nem.

Úgy vélték, az ő Istenükkel kötnek új szövetséget, ha fogadalmuk szerint követik az Írásokat.

Az Igaz Tanítót nem tartották messiásnak, de azt tartották, hogy ő az egyetlen, aki ismeri a Tóra értelmét. Életüket az Igaz Tanító kinyilatkoztatásainak és az Írások tanulmányozásának szentelték, instruktorok vezetésével. Rengeteg iratot másoltak, könyvtárnyi irodalmuk volt. Az Ószövetség mellett az apokrif (rejtett, ezoterikus) iratokat is szentírásnak tekintették. Ezek alapján sajátos angyalkultuszt alakítottak ki.

Hittek az emberi Lélek előzetes létezésében, a Lélek halhatatlanságában, s hogy a halállal visszatér Istenhez.

A Qumránban fellelt írásokban semmi nyoma annak, hogy az esszénus kommuna és a később megalakult keresztény közösségek bármilyen kapcsolatban álltak volna egymással, vagy, hogy az esszénus rend használta volna a keresztény evangéliumokat s az apostoli írásokat. Jézust és a tanítványait egyszerűen nem is említik.

Átalakulás háttérhatalommá

A látszat szerint az esszénusok és a háttérhatalom között semmi összefüggés nem lehet. Nézetem szerint a máig tartó ködösítés Kr.e. 31-ben kezdődhetett, amikor állítólag egy földrengés elpusztította a közösség központi épületét. Később újjáépítették ugyan a templomot, de az aszkétikus életmódot már nem állították vissza teljes egészében. Feladták a vagyonközösséget, megszegték a nőtlenségi fogadalmat, közeledtek a templomkultusz felé.

El kellene hinnünk, hogy egy titkos rend, ami Kr.e. 150-től 120 éven keresztül szigorú önmegtartóztatásban tevékenykedik, egy váratlan földrengés hatására hirtelen feladja Isteni elhivatottságát??? Ne legyünk ilyen naivak!

Nézetem szerint a szekta Kr.e. 31-ben határozta el, hogy eltűnik a színről. 300 fő kivált a közösségből és teljes ködbe burkolózott.
(a 300-as szám több helyen kísért)

A többiek gondoskodtak arról, hogy egy bizonyos torzkép maradjon fenn az eredeti közösségről is. Persze manapság még egy fokkal rá is játszanak, az alaptalan keresztény kapcsoltok túlhangsúlyozásával. Íme: - az esszénusok számos településen közösséget alkottak, és gyógyítottak; - keresztelő János Qumrán környékén az esszénusoknál nevelkedett, ott is prédikált; - Jézus maga is esszénus mester volt, ő az Igaz Tanító; - az esszénusok régi Atlantiszi lelkek, innen a királyangyalok imádata; - Atlantisziakhoz hasonlóan a nehézségi erőt is legyőzték...

Aki mindezt elhiszi, azzal bármit meg lehet etetni! Például Magyarországon 2001-ben létrejött egy új keresztény közösség: Fény Gyermekei Magyar Esszénus Egyház. (Éppen 2001-ben, a ködösítés világévében?) Tiszteletbeli egyházfő F. E. Eckard Strohm, aki tömeges esszénusmester képzést folytat és Atlantiszi angyalkurzust.

Térjünk vissza az eredeti mederbe, mielőtt túl nagy kerülőt tennénk, az időt Eckard Strohm Atlantiszára fecsérelve. Minket most nem a mai Fény Gyermekei, az állítólagos esszénus-utódok érdekelnek, akik a mennybe egy szeretettel manipuláló Atyaistent ültetnek, a Földre egy teremtő Anyaistent, az Isteni szeretetmű megzavarását pedig Sátánnak tulajdonítják. A tévútra terelő valamikori esszénus közösséget, Kr.u. 70-ben csakugyan feláldozták, miután a kereszténység alapjait lefektették. A valódi zsidó főpapi esszénus rend, a Fény Fiai közössége pedig máig él!!!

Nézetem szerint, nem is biztos, hogy két esszénus rendről kellene beszélnünk. A Kr.e. 31-es év változásai (a földrengés) után tevékenykedők már igen távol álltak az eredettől, a szigorú önmegtartóztatásban élő zsidó férfi (!) főpapok rendjétől. Tehát a Fény Fiai zsidó férfiak voltak. Erre az alapra hogy épülhet Fény Gyermekei Keresztény Egyház, amely fűt-fát esszénus mesterré avat, aki az Atya szeretetével átitatva szemléli a világegyetemet?

A Fény Fiai nem követhették el a kereszténység alaptévedését, az Isteni energia végletes elemeire bontását!

Értelmezzük a Fény Fiai kifejezést, most a polaritás tükrében. Fiai, gyermekei - most nem ez a lényeg, a Fény szülöttei legyenek a központi kérdés. A Jin és a Jang létrehozója mindig egy teremtő harmadik erő: a Napból eredő fény és a Föli nappal-éj ritmusából a következő törvény következik: a fény szabad áradása megszüli a Jang minőséget, a világosságot, az akadályoztatás eredménye pedig a Jin sötétség. Jin és Jang, plusz a harmadik forráserő - ez a Tai Chi Isteni energiarendszerének valódi Szentháromsága.

A Fény fiai, vagyis a háttérerő a mindenkori harmadik erő, amely az "oszd meg, és uralkodsz" elv szerint, a feleket egymásnak ugrasztva, ugyanakkor mindkettőt táplálva, immár Kr. e.150-től uralja az egész emberiséget.

A Vízöntő korban a rejtett hatalmuk csak akkor maradhat fenn, ha az egyént távol tartják önnön benső Isteni Egységétől, s ha sikerül a megosztás technikáját tovább táplálniuk. Ám nagyon jól tudják, hogy az egyén könnyen rávezethető a természetes EGY megélésére - ez a honlap, a könyveim és a Pszicho-kontroll tanfolyam szintén a benső Isteni Egység feltámasztását, tudatosítását és megszilárdítását szolgálja. Nem véletlenül minden nemzet előtt a Magyarban - elvégre mi vagyunk az éltető Föld Isteni energiáinak közvetítői.

A Magyar egyén, megtapasztalva az Istentudás áldását, és az életimádat méltóságát - az egész emberiség számára megmentő tanítóvá, közvetítővé válhat.

A háttérhatalom, egy szintén figyelemelterelésre szánt műben, a "Cion bölcseinek jegyzőkönyvei"ben ekképpen int az egyénben rejlő lehetőségekre - mely egyben az ő háttértevékenységük végét jelenti:

"Nincs nagyobb veszély, mint az egyéni kezdeményezés, ha tehetséggel párosul, többet érhet el, mint az emberek milliói, akik között elhintettük az egyenlőtlenség magvát." 
5. Jegyzőkönyv


Kapcsolódó:
"Cion bölcseinek jegyzőkönyvei"
MIÉRT? & HOGYAN?

Magyar Isten-tudat