Payday Loans

Keresés

A legújabb

Az amerikai/magyar, keresztény/zsidó sportvezető PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

Bp. Honvéd: Bohócokra nincs szükség - Hemingway Mátyusról

George F. Hemingway, a labdarúgó NB I-szereplő Budapest Honvéd tulajdonosa nem rejtette véka alá véleményét Mátyus Jánosról, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzőjéről. A kispesti klub első embere beszélt Fabio Cordella menesztéséről és az új stadionról is.

Hemingway bohócnak nevezte Mátyust (Fotó: Mirkó István)

„Bohócokra nincs szükség, az ilyen figurák ártanak a magyar futballnak – mondtaHemingway Szombathy Pál műsorvezetőnek, a Digi Sport Reggeli Start című műsorában. – Ez az ember cirkuszt akart, nem hiszem, hogy aljas megfontolásból hazudozott volna.”

Mint ismert, a Nyíregyháza a Paks elleni, decemberről februárra halasztott élvonalbeli bajnokiján az MLSZ versenyszabályzata alapján nem játszathatta téli igazolásait, így két kapussal a mezőnyben ért el 1–1-es döntetlent a Tolna megyeiek vendégeként. Mátyus János, a Szpari trénere a találkozó után angolul üzent Hemingwaynek – vagy ahogy ő fogalmazott „Misternek”. 

Úgy tudni, a Paks beleegyezett volna, hogy áprilisra halasszák a mérkőzést, ám az NB I-es bizottság elnöke, George F. Hemingway tántoríthatatlan volt.

„Nekem ehhez semmi közöm – szögezte le Hemingway. – Tudom, hogy a pro licences képzéseken észt nem osztanak, de egy profi edzőnek meg kell tanulni felelősségteljesen nyilatkozni. Ez is a magyar futball nagy problémája. Egy Garami Józsefre, egy Supka Attilára büszkék lehetünk, a Mátyushoz hasonló figurák kapcsán viszont el kell gondolkodni, hogyan osztják a licenceket.”

Hemingway kitért Fabio Cordellára, a Honvéd korábbi nemzetközi igazgatójára, akit az elnök Csábi József vezetőedző távozása után menesztett.

„Cordellát a Csábi Józsiról tett nyilatkozata miatt küldtem el. Azt mondta, Csábi jó ember, de rossz edző. Egyrészt ez nem igaz, Csábi jó szakember, másrészt ilyet nem lehet mondani. Nincs szükség tiszteletlen emberekre” – indokolta Hemingway.

A kispesti tulajdonos az interjúban elmondta azt is, hogy a Honvédnak nem lesznek kiesési gondjai tavasszal, mert megerősítették a keretet. A kispesti nevelésű fiatalok közül pedig néhányat sikerült NB II-es együttesekhez kölcsönadni, ezáltal rendszeres játéklehetőséget biztosítva nekik – hozzátéve, hogy az NB I-es gárda keretében így is számos ifjú labdarúgó maradt.

„Remélem, idén elkezdődik az építkezés – mondta Hemingway a Honvéd új stadionjáról. – A munkálatok alatt kölcsönkenyér visszajár alapon az MTK pályáját használhatjuk a hazai mérkőzésekre, de Csepel, Újpest és Felcsút is szóba jöhet átmeneti otthonként.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

LAST_UPDATED2