Payday Loans

Keresés

A legújabb

Népesedési Hírlevél PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jenő   
2014. április 07. hétfő, 07:44
Történelmi lejtőn

2014. április 2.
Magyar Hírlap
A Központi Statisztikai Hivatal honlapján elérhető egy olyan animáció, ami az 1860 és 2060 közötti népesedési folyamatainkat mutatja be, rendkívül látványos, de egyúttal igen megrendítő módon. Ebben az iszonyú drámában minden benne van, amit a magyarság legújabb kori történetéből meg kellene értenünk. 

A teljes írás itt olvasható: http://www.magyarhirlap.hu/tortenelmi-lejton


Drámai a foglalkoztatottság, elnéptelenednek a falvak

2014. április 3.
TEOL
A falvakban a foglalkoztatottság drámai, állapította meg közleményében a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetsége. Nem ritka, hogy a száz munkaképes lakosból mindössze húsz embernek van munkahelye. 

A teljes írás itt olvasható: 
http://www.teol.hu/tolna/kozelet/dramai-a-foglalkoztatottsag-elneptelenednek-a-falvak-546709


Hogy csinálják mások, amit Orbán szeretne?

2014. április 5.
Index 
Orbán Viktor a teljes foglalkoztatottság, a magyar föld biztonságba helyezése, a biztonságos időskor és az iskolák teremtése mellett többek között a népességfogyás megállítását ígérte az előző héten a békemenetes beszédében. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 2013-ban a halálozások száma jobban csökkent, mint a születéseké, így mérséklődött valamelyest a népességfogyás: év végén becslések szerint 9 millió 879 ezren éltek Magyarországon.

A teljes írás itt olvasható: http://index.hu/kulfold/2014/04/05/nepessegcsokkenes/


Brutális adatok: évente eltűnik egy falunyi ember Somogyból

2014. április 5.
Sonline
Az országosnál gyorsabban fogy a Somogy népessége, tíz esztendő alatt 19 ezer emberrel csökkent a megye lakossága, a legdrasztikusabb változást a falvak szenvedték el. 

A teljes írás itt olvasható: http://www.sonline.hu/somogy/kozelet/brutalis-adatok-evente-eltunik-egy-falunyi-ember-somogybol-546989


Házasság igen, gyerek nem

2014. április 5.
magyarok.ie
Sokan úgy vélik, hogy a gazdasági nehézségek jelentősen befolyásolják a házasságkötések számát, de a hivatalos adatok ezt nem támasztják alá. A pénztárca vastagsága inkább a gyermekvállalási kedvet csorbítja.

A teljes írás itt olvasható: http://www.magyarok.ie/hazassag-igen-gyerek-nem


Szexre buzdít a dán kormány videója! 

2014. március 28.
Daily Mail. 
A libidót célozza meg a dán kormány legújabb kampányfilmje, amelyben szexre buzdítják a honpolgárokat – a cél az, hogy minél több baba szülessen, ugyanis az aggasztó mértékben csökken a népesség.

A „Do It For Denmark!" azaz „Csináld Dániáért!" elnevezésű videó azt sugallja, egy kis levegőváltozás jót tesz a libidónak, ezért minden párt arra buzdítanak: utazzanak el valahová, hogy felpezsdítsék szexuális életüket. A kisfilmben egy szakértő is megszólal, aki azt állítja: a párok csaknem fele a szokottnál jóval többet szexel egy ilyen kiruccanáson, sőt elhangzik az is, hogy a dán gyerekek 10 százaléka egy külföldi nyaralás alkalmával fogan meg.

A dánok problémája egyébként nagyon is valós: a születések száma 27 éve nem látott mélységbe zuhant, és egyre nagyobb mértékben nő az eltartottak száma az aktív keresőkéhez képest. A videóban ezért még egy kedvezményes utazási csomagot is felajánlanak a vállalkozó kedvűek számára. Aki egy nyaraláson hajlandó teherbe esni a párjától, és a sikert hitelt érdemlően bizonyítja, annak az akcióban részt vevő utazási iroda megtéríti egy gyermekbarát nyaralás költségeit, és 3 évre elegendő babafelszerelést is kap – írja a Daily Mail