Payday Loans

Keresés

A legújabb

Népesedési hírlevél PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jenő   
2013. december 23. hétfő, 08:34

Népesedési hírlevél


Ha a nyugdíjasok ránk gyújtanák a házat
2013. december 13.
Pénzügyi Szemle 
Aki nyugdíjat fizet, annak hátsó szándéka van: szavazatot akar „venni", magához akarja csábítani a jó munkaerőt, vagy csak azt szeretné, hogy ne gyújtsák rá a házat.

A teljes írás itt olvasható:
http://penzugyiszemle.blog.hu/2013/12/13/ha_a_nyugdijasok_rank_gyujtanak_a_hazat

Fontos határhoz értünk nyugdíjfronton

2013. december 14.
napi.hu
A nyugdíjügyekért felelős emberi erőforrás tárca külön ünnepség keretében emlékezett meg arról, hogy immár 100 ezer olyan nő ment el nyugdíjba 2011 óta, aki nem érte el a nyugdíjkorhatárt. Az intézkedésnek inkább árnyoldalait látjuk – nem vitatva persze annak a százezer 55-62 éves hölgynek az örömét, akik évekkel az általános korhatár elérése előtt már élvezhetik a nyugdíjat.

A teljes írás itt olvasható: http://www.napi.hu/allaspont/fontos_hatarhoz_ertunk_nyugdijfronton.571850.html


230 milliárd forint maradhat a családoknál

2013. december 17.
MTI, MNO
Az adókedvezmény kiterjesztése a nemzetgazdasági tárca számításai szerint mintegy 50 milliárd forinttal hagy többet 270 ezer háztartásban, ennek hatására a hazai családbarát adórendszer még jobban támogathatja a gyermeket nevelő családokat – mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adó- és pénzügyekért felelős államtitkára kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.

A teljes írás itt olvasható: http://mno.hu/gazdasag/230-milliard-forint-maradhat-a-csaladoknal-1201117


Kis magyar demográfia

2013. december 19.
Hollósi Zsolt - Délmagyarország napilap
JEGYZET - "Minél kisebb és periférikusabb fekvésű egy település, annál nagyobb a kilátástalanság."

A teljes írás itt olvasható: http://www.delmagyar.hu/jegyzet/kis_magyar_demografia/2362527/


Csalódott rendszerváltók, hitetlen fiatalok
2013. december 22.
atv.hu, Hetek
A gazdasági válság nem volt hatással a depressziósok arányára, míg a vallástalanság megnőtt a magyar társadalomban. A 18-35 évesek túlnyomó része mindmáig házasság- és családpárti, azonban a családalapítás alapfeltételét a biztos munkahelyben látják a fiatalok – legalábbis ez derül ki a Magyar lelkiállapot 2013 című kötetből. A Hetek cikke.

A teljes írás itt olvasható: http://www.atv.hu/belfold/20131222-csalodott-rendszervaltok-hitetlen-fiatalok


Kedves olvasók, kedves barátaim! Köszönöm a Hírlevél megjelenéséhez nyújtott közreműködéseteket. Amennyiben a jövő héten is érdekes, népesedéssel összefüggő cikkre bukkantok, kérlek benneteket, hogy vagy a cikket, vagy a kivonatát vagy a linkjét vagy azt, hogy mikor és hol olvastátok, küldjétek meg nekem a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre, hogy következő Hírlevél számban mások is olvashassák. A Hírlevélben szubjektív hangvételű írások megjelenítésére is módot adunk.
Köszönettel: Járdi Attila
A Hírlevélre bárki - természetesen ingyenesen -  feliratkozhat az alábbi web-címen: http://groups.google.com/group/nepesedes
A Magyar Családokért a Megmaradásért Közhasznú Alapítvány

LAST_UPDATED2