Payday Loans

Keresés

A legújabb

Adócsalók paradicsoma PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jenő   
2013. november 10. vasárnap, 16:21

Adócsalók paradicsoma

„A demokrácia (népuralom) a mai értelemben különben is hazugság, hiszen a nép nem uralkodik az által, ha négy évenként egyszer szavazás formájában a véleményét meghallgatják."

Benito Mussolini

Amit Horváth András adóellenőr most feltár(na) az az elmúlt 25 éve alatt a parlamentben látszattevékenységet folytató, társadalmunkat megvezető pártok által működtetett gazdasági bűncselekmény sorozat picinyke része, hisz a saccolt évi 1000 milliárd nem nagy összeg a résztvevők számára.

Ennél azért rondább, visszataszítóbb a valós helyzet!

Lassan 25 éve, hogy az Adóhatóságok, az Ügyészségek, a Bíróságok a felső vezetői rétege által a különböző érdekvédelmi szervezetekkel, kamarákkal kartellszerűen működtetik a korrupciót, a visszakövetelt megvesztegetéseket, és a számomra hazudott körbetartozást, mert az nem más, mint az igazságszolgáltatásunk által alkotott jogszabályokkal működtetett, legalizált szabad rablás!

Igazságszolgáltatásunknak nem kevés szerepe van a mai napig jelen lévő, társadalmat károsan érintő diszkriminatív törvények alkotásában és azok működtetésében, melynek érdekében még a jelenlegi kormány sem vette a fáradtságot, hogy azt felszámolja!

Az igazságszolgáltatásunk valójában a demokrácián legnagyobb és társadalmunk számára a legkártékonyabb szemétdombja! Mivel az igazamat bizonyítani tudom így meg is merem fogalmazni véleményemet! Amíg az egyszeri munkás, a kétkezi munkában résztvevő, valamint a mérnök végzettségűek az iskolai tanulmányaik során a választott szakmáját képviselik tisztességgel, addig a jogot és közgazdaságtant képviselők nem kevés százaléka kapzsiságuk kielégítése végett képesek voltak a társadalom megalázásával nemzetünk kifosztására! És a jogot alkotó a jogot alkottató utasításának megfelelően végezte feladatát a kárunkra, melyet az ügyészség hatékonyan védelmez, érdekeiknek megfeklelően!

Természetesen amennyiben az ügyészség valamelyik képviselője meri vállalni a média képviselői előtt a meghallgatást, úgy én is vállalom, hogy kifejtsem tényeken alapuló véleményemet, konkrétan megnevezve azon építőipari cégeket (az építőipart képviselem 41. éve) és azon ügyészeket, rendőrségi nyomozással megbízottakat, bíróságot képviselőket és természetesen adóhatóságot képviselőket, akik részesei a gazdasági bűncselekmények betakarásában, és az által azok megvalósításában. Mint közigazgatásban is tevékenykedő, bizony volt rálátásom egyes gazdasági bűncselekményeket legalizálókra, és a miatt hagytam ott e területet.

Támogatom Horvát András tényfeltáró magatartását!

Kovács István (06 70 379 2142)

*

2013-11-09. 14:12

Kitálalt egy adóellenőr:

az adócsaló multiknál és nagyvállalatoknál nem végez érdemi ellenőrzést a NAV


Feljelentést tett a NAV egyik munkatársa hivatali visszaélés miatt az ügyészségen. Horváth András, aki hosszú ideje ellenőrzési szakkoordinátorként dolgozott, a Levegő Munkacsoport és a VÉSZ közös rendezvényén állt a nyilvánosság elé. Horváth András, a NAV munkatársa elmondta: az adócsaló nagyvállalatoknál a NAV nem végez érdemi ellenőrzést. Ugyanakkor komoly retorziók érik azokat az adóhivatali dolgozókat, akik megpróbálnak fellépni a korrupciós jelenségek, illetve a nagy adócsalók ellen.

Emiatt az ügyészségen tett feljelentést, és egyúttal a nyilvánosság támogatását is kéri.

Horváth Andrást azonnal leállították, miután visszaélésre utaló  nyomokat talált

Horváth András elmondta, az adóhivatalnál úgy tapasztalta, a kiemelt adózókkal, vagyis a legnagyobb magyar cégekkel és multikkal elnézőbb a NAV az adócsalások ügyében. Szerinte nagyjából 1000 milliárdos tétel az, amit a legnagyobbak évente elcsalnak, miközben a NAV ezekben az ügyekben rendszeresen nem lép fel kellő erővel.

Horváth azt mondta, munkája során - amelyben főként a határon átnyúló áfa-csalásokat vizsgálta - több esetben tapasztalta, hogy a hivatal vezetősége elnéző a nagy gazdasági érdekérvényesítő képességű multikkal és nagy cégekkel szemben. Az elmúlt években több ügyről is leállították, volt olyan, hogy személyesen kizárták a projektből, miután visszaélésre utaló nyomokat talált.

Horváth András adótitkok és üzleti titkok miatt konkrét cégek neveit nem említhette, de az ügyészséghez benyújtott mellékletekben konkrét projektek és eseteket is megemlít. Szerinte a magas magyar áfa-kulcs miatt nagyon jövedelmező lett az áfa-csalás, a nagy cégek pedig ezzel élnek is, amely felett a NAV nagyon gyakran szemet huny. Horváth elmondta, felmondását már beadta a hivatalnál, de még csütörtökön is próbálták visszatartani.

„Tudomásunk van arról, hogy az adóhivatalban a 2007-ben felerősödött és az azóta is tartó visszás jelenségekről számos konkrét jelzés, részletes tájékoztatás érkezett a kormányzat legfelsőbb köreihez, azonban semmilyen érdemi intézkedés nem történt a helyzet megváltoztatására” – jelentette ki a rendezvényen Lukács András, a Levegő Munkacsoport elnöke.

**********************************************************

 

Három évet is kaphat az adócsalók ellen harcoló görög újságíró

Forrás: MTI
2012. november 01., csütörtök 19:45
Feltételezett adóelkerülők nevének nyilvánosságra hozása miatt kezdődött meg csütörtökön egy görög újságíró pere.

Kosztasz Vakszevanisz a tárgyalás előtt
Kosztasz Vakszevanisz a tárgyalás előtt
Fotó: Europress/AFP

A HSBC svájci bank görög ügyfeleinek jegyzékét az egykori francia pénzügyminiszter, ma a Nemzetközi Valutaalap főigazgatója, Christine Lagarde két esztendővel ezelőtt adta át a görög kormánynak. Mivel azonban a lista a HSBC egyik alkalmazottjától származott, a görög igazságügyi hatóságok nem használták fel az adócsalók elleni küzdelemben. Tekintettel arra, hogy a kormánytovábbi megszorító intézkedéseket tervez, egyre nagyobb a nyomás, hogy hasznosítsák a listát a visszaélések felderítésére.

Vakszevanisz, aki visszautasítja az ellene felhozott vádakat, képmutatással vádolja az igazságügyi szerveket, és egyúttal bírálja a sajtót is, amiért eddig nem számolt be a névsorról

LAST_UPDATED2