Payday Loans

Keresés

A legújabb

Soroksár után PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jenő   
2013. október 02. szerda, 07:09

hohermunka

Bűn, bűnüldözés és megelőzés/büntetés - Mo. 2013.

Egy pamflet és kommentárjai - facebook

Puzsér Róbert
Valamennyi kriminológus számára közhely, hogy a halálbüntetés nem megoldás, és nem véd meg senkit az olyan elkövetőkkel szemben, amilyenek például Soroksáron gyilkoltak. Sőt, agresszívabbá és veszettebbé teszi a bűnözőket, ugyanis már nem marad vesztenivalójuk. A tragédiát követő természetes dühöt nem egy értelmetlen, mélyen immorális és barbár, továbbá nemzetközi szerződések által is tiltott követelésre kellene fókuszálni, hanem a megroppant biztonságérzetünk helyreállítására. Tetszik-nem tetszik, kriminológiai tény, hogy nem a büntetés bestialitása jelenti a visszatartó erőt, hanem az, ha egy bűncselekményt nem lehet megúszni. És nem csak gyilkosságra vagy nemi erőszakra utalok itt, hanem akár rablásra vagy lopásra.

A politikusok házainak közvetlen szomszédságán kívül ebben az országban nincs közbiztonság. A rendőrség polgárokat zaklat és trafipax-milliárdokat halmoz fel, miközben jóformán minden hétre jut valami brutális szörnyűség, meg száz és ezerszám fordulnak elő kisebb bűncselekmények, amelyek nem kapnak ugyan reflektorfényt és nyomozócsoportot, de annál inkább szolgálnak sikerélmény forrásaként a bűnözők számára. Ennek a következménye az, hogy az elkövetők egyre többször és egyre könnyedebben lépnek át minden addigi határt, ugyanis az a tapasztalat, hogy megtehetik.

A rendőrségnél nem történt meg a rendszerváltás. Egy demokrácia és egy diktatúra rendőrsége között az a különbség, hogy az előbbit a bűnözők ellen tartják, az utóbbit a társadalom ellen. Nem csupán a politikai akarat hiányzik a közbiztonság megteremtéséhez, de emberileg és szakmailag egyaránt alkalmatlan hozzá az a rendőrség, ami egyrészt velejéig korrupt, másrészt soha nem a bűnözők, hanem mindig is a társadalom ellen harcolt. Hol érdekelte őket, hogy elhordták a Sanyi bácsinak a veteményesét vagy a Teri néninek a csirkéit, ha épp lesbe lehetett állni a sebességkorlátozó tábla mögött, ki lehetett fosztani pár autóst, mondván, hogy "Láthatnám azt az egészségügyi dobozt?" vagy jól agyba-főbe lehetett verni pár futballszurkolót!

Ennek a haszontalan és velejéig romlott intézménynek a terméke Schobert Norbert, a kövér kisfiúból lett rendőr, későbbi fitneszfasiszta megélhetési celeb. Bár nem politikus, hétről-hétre kényszeresen demonstrálja: nemhogy gerincoszlopot, de még csak egyetlen csigolyát se szereltek abba az update-hüvelybe, ami a sötétségtől és pénzéhségtől kongó fejét tartja. Amire ez a hulladékember a Soroksáron történt tragédiát használja, arra nincs bocsánat. A vállalkozásának a facebook-oldalán - ismétlem: nem a saját személyes profilján - pár fogyókúrás recept meg a beteges önimádatáról tanúskodó fotói mellé kirakta a Soroksáron meggyilkolt fiatal nőnek a fényképét. A hangulat felkeltése érdekében burkoltan cigányozott is egyet, nem zavartatva magát attól, hogy nem is ismertek az elkövetők, végül halálbüntetést követelt a fejükre. Ahogy azt mesterétől, Hajdú Pétertől látta: nincs az a borzalom, amiből egy kellően gátlástalan pszichopata ne lenne képes kivenni némi extra marketingenergiát a szolgáltatása - jelen esetben a Norbi Update-módszer - számára.

Magyarországon a halálbüntetés követelése egy olyan vélemény, amit tízből kilenc állampolgár támogat. A vérszomj a közös nevező, ami mindig is képes volt összehangolt cselekvésre sarkalni a legkülönbözőbb embereket. Schobertnek van pofája a lincselések és pogromok pszichés rugóit feszegetni módszerének és termékeinek további népszerűsítése érdekében. Annyira hitvány és aljas szerepvállalás ez, aminek a töredékéért bármelyik demokratikus országban reflexből fasisztát kiáltanak, ebben a nyomorult, észak-balkáni sárfészekben azonban Schobert rendszeresen ott jópofáskodik a TV2 képernyőjén. Csak azt nem értem, hogy akkor mitől büdös annak a televíziónak a Vona, aki semmivel se demagógabb, rasszistább vagy uszítóbb ennél. Lehet, hogy csupán az a különbség, hogy a Vonának a cége egyszerűen konkurenciát jelent azoknak a politikusoknak, akik hétvégenként összejárnak Schobertel vagy országos haverjával, a szintén emberhalált óhajtó sötét angyallal, Hajdú Péterrel?

Úgy gondolom, kell, hogy legyen összefüggés az egyre bestiálisabb köztörvényes pszichopaták meg a dögevő médiapszichopaták tevékenysége és terjeszkedése között. Ez a beteg kor törvényszerűen termeli ki a maga söpredékét úgy a társadalom mélyén, mint annak csúcsain.
  • Ez 811 embernek tetszik.
  • Levente Czutor "Egy demokrácia és egy diktatúra rendőrsége között az a különbség, hogy az előbbit a bűnözők ellen tartják, az utóbbit a társadalom ellen. " Ez nem igaz. Számos diktatúra alatt vissza tudták szorítani a szervezett bűnözést, mely a demokráciákban jellemzően burjánzik.
  • Hapak Attila Kata, de az ember életek csupán statisztikai adatok? Nem a visszatartó erő a lényeg(nem annyira) hanem az, hogy a bűnös elnyerje büntetését. Nem te vagy én ítélkezek felette, ő maga mondott ítéletett saját maga felett amikor - teszem azt - meggyilkolta...Bővebben
  • Tamas Csaszar Gratula Mr majd en kiosztok mindenkit Puzser Robert! Az irasban csak kritika es sardobalas van. Epito javaslat, vagy gondolat egy darab sem. Ha lehetne "unlike"-olnam.
  • Levente Czutor Ugyanakkor az sem igaz, hogy ne lenne a halálbüntetésnek visszatartó ereje. A történelem tapasztalatai többet tanítanak erről, mint a mai trendek, elferdített statisztikák vagy közvélemény kutatások. Bizonyos bűnök elkövetésétől (különösen azoktól, melyeket gyávaságból követnek el, mint például a csatamezőről való dezertálás) egyedül a halálbüntetés tarthat vissza. Sőt, ha a kínzásra is lenne lehetőség, akkor fokozható lenne a büntetés. S a halálon felül további vesztenivalója is lenne a bűnözőnek. Nem hiszem, hogy ha a gyilkolásért mondjuk főbelövés járna, további gyilkolásért akasztás, majd egyre fájdalmasabb halálok (melyek szinte a végtelenségig fokozhatók), akkor egy bűnöző úgy látná, nincs vesztenivalója. Teljesen fölösleges a bűnözőket védelmeznünk. Mindenki eldöntheti szabadon, követ-e el súlyos bűncselekményt, gyilkosságot aljas szándékkal, vagy sem. Minden ember számára ott a lehetőség a törvénytisztelő magatartásra. Egy ártatlan ember gyilkosával szemben nincs helye a kegyelemnek. Még keresztény megfontolásból sem feltétlenül. A vérpad előtt a bűnbánat is könnyebb, mint börtönbe kerülve, és ott teljes céltalanságban, erkölcstelenségben és lelki sötétségben élve a többi rabbal együtt. Az igazság megköveteli bizonyos esetekben a halál büntetést. Ha nem engedünk ennek, talán az áldozatok vére a fejünkre száll bosszúért. Ezt a szentírások is megerősítik, tehát elég képmutató és álszent magatartás a gyilkosok, aljas gonosztevők és gyáva árulók jogainak védelme. Ha már annyira aggódni akarunk értük, aggódjunk az üdvösségükért, s segítsünk nekik abban, hogy bűnbánatot tarthassanak, felkészüljenek halálukra, a büntetésükre, s tisztább lelkiismerettel léphessenek át a túlvilágra. A börtönben csak lejjebb csúsznak, miközben nyomorult, rongy életük megmarad.
  • Levente Czutor A börtön egyébként jóval fájdalmasabb és megalázóbb a halálnál vagy testi kínnál. S az ember önbecsülésének, lelkének többet árt egy ilyen büntetés. Tehát döntsük el! A lélekkel szemben legyünk bestiálisak, vagy a testtel szemben? Másrészt honnan veszik azt a "kriminológiai tényt", hogy a halálbüntetés nem tart vissza a bűncselekmények elkövetésétől? Csupán azért, mert olyan sokszor hangoztatják ezt különféle csatornákon, hogy már kezd közhelyessé válni, az még nem bizonyíték arra, hogy igaz is az állítás.
  • Ádám Farkas Orkusz Péter, a szigorú, következes, jogépségi büntetést, ami a bcs. megtorlása is egyben, nem zárja ki az említett kriminológiai elmélet. Söt, a kettő csak együtt működik.
    16 órája, mobil használatával · Tetszik
  • Király Gábor Kevés a kőbánya,párat újra kellene nyitni."Nyersanyag"van bőven,celebek,politikusok,az élelmezés meg napi egy tányér rántottleves,álomszerűen javulnának a statisztikák a jó irányába!
  • Anett Kovacs Kedves Levente Czutor:Szerintem egy vérbeli bunozo nem igy gondolkodik, arra szamit hogy nem kapjak el, nem szamit arra hogy lebukik, kulonben nem tenné meg, akar ujra es ujra.Bunozok nem igy gondolkodnak.Szerintem.Popper Péternek van egy irasa ezzel kapcsolatban, amiben leirja, hogy efy idoben bortonben a rabokkal foglalkozott, es az egyik elitelt visszakerdezett tole, hogy miert nem szabad lopni.Na miert nem lehet lopni?Popper erre azt irja, hogy ha mar valaki megkerdojelezi hogy miert nem lehet lopni, annak hogy magyarazza meg es hogy erti meg hogy voltakeppen miert is nem lehet lopni.Ha gyerekkorban nem epul be az eleve agressziv hajlamu gyerekekbe az empatia, akkor kesobb mar aligha.Ezert nem fogjak erteni az elrettentest.es ezert nem ertik hogy miert rossz az a masik embernek es miert faj neki, mert az empatias keszseguk nincs kifejlesztve.Mit gondolsz errol?
  • Ákos Kovács De szerintem az elítéltek minimum 70%-a kiszabadulás után, újra megteszi dicső tettének másolatát! Bennt az ilyen úgymond "nagykutyák"...nemhogy szenvednek, hanem űzik a bizniszt, meg ugyanúgy bandáznak, meg kialakítják maguknak a kört amiben még majdnem hogy csak jobban érzik magukat, mint kint!!! Ugyanis van kaja, pia, buzikurvák meg minden....simán beszivnak, húznak amit akarnak......mindenük meg van!!! Ha kijut.......megcsinálja magának (de főként másnak) a bajt megint...és mit veszthet....yeeeeee..megyek vissza a tesók..hopp ujra együtt a banda!!!
    Az ilyen barbár tetteket elkövetőknek, Igen is húzzanak áramot a testébe, aztán süljön csak bele a vasszékbe......Ez a véleményem. ..1 brutális társadalomba nem beillő barommmal kevesebb!!!!!!
    16 órája, mobil használatával · Tetszik · 1
  • Csiki Endre A halálbüntetésnek már nem az lenne az értelme, hogy bosszút áll a társadalom, (mivel már nem a belénél lógatják fel az embert) hanem az, hogy ne kelljen egész életében eltartani azt aki annyira kártékony, hogy egy gondolat sem merül fel a felmentéséről! Mert ma sokan mint egy kvázi életbiztosításként fogják fel a börtönt, tehát minél hosszabb ideig vagyok bent annál jobban járok mentalitás megy.
  • Levente Czutor Anett Kovács Azzal egyetértek, hogy kisebb bűnt követ el az az ember, aki nem tudja, hogy bűn, amit tesz. Bár alapvetően szerintem nem ez a probléma. Nem hiszem, hogy ma van olyan ember börtönben, aki nem érti, miért nem jó a lopás vagy az ártatlanok meggyilkolása. Nem hiszem el azt sem, hogy a rab komolyan gondolta a kérdését. Valahogy nem tudom elképzelni a rab ártatlan gyermeki és értetlen tekintetét, amikor felteszi a kérdést, hogy "dehát miért nem szabad lopni". Nem tudom elképzelni. S bár az empátiás készségek fejleszthetők, alapvetően minden egészséges ember rendelkezik velük. Sőt, az empátiás készségekkel nem túlságosan megáldott pszichopaták is meg tudják különböztetni alapvető dolgokban, mi az, ami helyes, s mi az, ami nem. Másrészt ha nem tudnák, hogy ez rossz, arra sem figyelnének oda, hogy ne kapják el őket. A legtöbb bűnöző pontosan tudja, hogy van esély arra, hogy elkapják őket, s azt is tudják, hogy például egy egyszerű, 200 000 Ft alatti lopásért gyakorlatilag semmit nem fognak kapni. Aztán ha visszaesők, márpedig visszaesők, előbb utóbb komolyabb büntetést is rájuk mérnek (nagyobb pénzbüntetés, egy-két hónap vagy év börtön), de mire odáig eljutnak, ők már egy fél életet leéltek újra és újra elkövetett bűncselekményekkel. Belekalkulálják a tervbe, hogy elkapják őket, de nekik még így is megéri. Fél év börtönben, majd újra egy-két év szabadon, miközben anyagilag gyarapodnak. Nem igaz, hogy arra számítanak, hogy nem kapják el őket. Sokan felmérik a kockázatokat, és úgy döntenek, hogy megéri belevágni. Ezt súlyosabb büntetésekkel, elrettentéssel le lehet, és le is kell törni.
  • Ipszilon Bella Márpedig igenis legyen halálbüntetés! Most őszintén, mi szükségünk van a cigányokra? Csak rontják a levegőt, az adófizetők pénzéből tartatják el magukat, mert a koszos ujjukat meg nem mozdítanák, hogy valamit csináljanak. És még meg vannak sértődve, hogy utáljuk őket. Norbinak igaza van,nyugodtan mondja amit gondol. Puzsér meg mit ugat be??
    15 órája, mobil használatával · Tetszik · 1
  • Pászti Jácint Egyetértek azokkal akik szerint a halálbüntetés célja nem az elrettentés, hanem a végleges kivonás a társadalomból. Van akinek a börtön nem büntetés, egyszerűen a képébe röhög, az áldozat hozzátartozóinak, hogy lám lám mégis megúsztam. Bizonyos bűnelkö...Bővebben
  • Attila Csabai ...a trafipax hozza a pénzt......minden más viszi...ilyen 1 x ű ...
  • Kalucsni Vödör Ágoston Kedves Renáta!
    Honnan lehet tudni, hogy az elhunytat a halála után becstelenítették meg, vagy előtte erőszakolták meg?
    Megmondom őszintén nem követem az eseményeket, viszont tudomásom szerint ezt szakértő állapítja meg a boncolás során, szóval Ön vagy szakértő, esetleg rendőr, vagy a média már tényként kezelve közölte, aminek Ön szépen be is dőlt és vehemensen fel is használja az igaza alátámasztására.
  • Antalné Torma Puzsér Robert.Kedvelem a oda mondo humorodat,tetszik nagyon ,mert mind igaz!!!!!!
  • Attila Farkas A legtöbb vélemény, ez esetben Puzsér gondolatai is szubjektívak! Azt gondolom ez az írás is legalább annyira hatásvadász és érdekek mentén haladó, mint Norbi megosztása. Elsősorban ne elemezzen olyan ember morális dolgokat, aki a saját hazáját "észak-...Bővebben
  • Zoltán Gédl Nehéz ez... a bűnt megelőzni..? Hogy lehet... (nem büntetni...megelőzni...!!!) Volt erről egy film...az is azt sugallta hogy ez LEHETETLENSÉG... (ha jól emlékszem...)
  • Orkusz Péter M persze hogy kevesebb kanadában a bűncselekmények száma... vannak 30 millióan,
    az usában meg vannak 320 millióan...
    halálbüntetéssel még kanadában is le lehetne tovább csökkenteni a bűncs-eket
  • DrVarga István Javaslom megtekinteni az Ál/Arc című Nicholas Cage- John Travolta filmet, ahol nyomozó beleordítja a bűnöző arcába: "HALÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ...L!", MIUTÁN AZ ÁRTOTT A CSALÁDTAGJÁNAK...
  • Orkusz Péter M itt a hír amúgy:
    http://kuruc.info/r/6/118320/

    javaslom, nézze meg mindenki a videót. a helyi lakos mondja, hogy azóta van probléma, mióta a cigányokat beköltöztették soroksárra
  • Róbert Demkó Már rég nem a halálbüntetésén kellene vitatkozni, hanem a katonai megtorló akció mértékén.
    13 órája, mobil használatával · Tetszik · 1
  • Bakodi Péter Puzsér úr és hasonlóan gondolkodó barátai egy dolgot felejtenek el, hogy a büntetésnek nem csak egy funkciója van, és az átlagos polgár elsősorban a büntetés tényleges manifesztációját akarja látni. Magyarul az sokkal kevésbé érdekli, hogy ilyen többet...Bővebben
  • Kerek Brigi Norbi nem gondolta ezt végig. De ha végig gondolta volna, akkor sem biztos, hogy felfogja, hogy nem sértjük képekkel más személyiségi jogát, nem állítunk dolgokat, amíg ki nem derül igaz vagy sem. Akkor sem, ha az ő felesége is fut.
  • Adam Shepherd bár a sóberttel kapcsolatos eszmefuttatásoddal egyetértek, azért térjünk vissza a halálbüntetésre kedves Róbert ha a cigányok elvágták anyád torkát. Beszéljük majd meg akkor, hogy van-e cigánybűnözés és kell-e halálbüntetés. Könnyü ál-demokratának lenni a biztonságos rejtekből.
  • István Kálmán Bizonyos bűncselekményeknél és a tettesi bűnösség kétséget kizáró módon történtő megállapításának együttes fennállása esetén - a jövő retkei számára- bizony-bizony (!!!) elrettentő lenne, ha visszaállítanák ezt a büntetési formát.
  • Gábor Kenéz Szeretném én is vissza állítani,de nem lehet! Jog államban élünk ! Vannak emberek,csoportok,"családok" akinek vagy akiknek joguk van meg tenni bár mit! Még nekem nemhogy jogom de egyenesen kötelességem van! Adó és egyéb dolgokra gondolok! De vannak olyanok aki(kik)nek ezt nem kell! Na mindegy veszett fejsze nyele! Norbiról inkább semmit! Ahol én lakom ott 2 rendőr van 35 ezer emberre! Ez van!
  • Klára Mészáros Nem kell visszaállítani a halálbüntetést...legalábbis addig, amíg ennyi bezárt bánya van az országban.
  • Maria Makkosné Sörös Végre egy k.jó írás.
  • Katalin Balogh Vannak olyan bűnök, amire nincs mentség!
  • Szabó András Puzsér úrnak a gondolkodásával ismét nagyrészt egyet tudok érteni. A halálbüntetéstől nem lehet elvárni, hogy csökkentse az emberölések számát. Lehet mondani, hogy ez egy kriminológiai téveszme. De akkor mivel magyarázzuk azt, hogy még soha nem fordult...Bővebben
  • Szabó András Schobert Norbi megjegyzéséhez meg egy ilyen volumenű témánál nem szeretnék hozzáfűzni semmit.
  • Ferencsik Árpád Na ettől az egésztől még konzum náciként is felfordul a gyomrom. P R ezen írás a közel olyan gusztustalan mint hogy a kurucon meg már zsidózzák nem csak Norbit, de még az áldozatot is..Az a tény hogy Norbi megosztotta ezt a szomorú tényt és azon a prof...Bővebben
  • Király Miklós A halálbüntetés elvi okokból ellenzem. Ám ezen emberállatok esetében a börtön nyilvánvalóan nem elégíti ki a társadalom igazságérzetét. Azt gondolom, hogy igen kemény börtönök mellett a testi fenyítés igen erőteljes módjai hathatnának talán oda, hogy t...Bővebben
    10 órája, mobil használatával · Tetszik · 2
  • Agnes Toth Szinte semmivel nem értek egyet, amit írt......
    9 órája, mobil használatával · Tetszik
  • Csordás Viktor Lájkolnám, ha legalább fele nem lenne tőről metszett baromság!
  • Nácivadász Brigantyk .
    H A L Á L B Ü N T E T É S - N E M !
    Minimum, h a miérteket megértem.
    (.
  • Forcsákné Börzsei Mária Őszintén szólva Puzsér Róbert stílusa nem az én világom. Ez az írása azonban professzionális szinten boncolgat jogos, valós, súlyos társadalmi gondokat. Nagy kár, hogy kitűnő irását lerontja, amikor Hazánkat " nyomorult, észak-balkáni sárfészek"-nek nevezi. Ugyanis a mi gyönyörű hazánk nem nyomorult és semmiképpen nem észak-balkáni sárfészek.
  • Levente Czutor Sokan hivatkoznak arra, hogy az Amerikai Egyesült Államokban is van halálbüntetés, mégis van bűnözés, s ebből azt a megalapozatlan következtetést vonják le, hogy a halálbüntetésnek nincs elrettentő hatása. Mégis miféle statisztika ez? Milyen önkényes á...Bővebben
  • György Képes Ezt hívják "ostorozó hazaszeretetnek". Puzsér csöppet sem gondolja úgy, hogy Magyarország egy nyomorult észak-balkáni sárfészek, de annak érdekében, hogy sose legyen az, annak nevezi.
    (Ne essünk bele abban a hibába, hogy ha valaki indulatból azt mondja, hogy kurva ország, azt hisszük, hogy kurvának tartja az országot.)
  • György Képes Ha nem lenne a végén az a hajdúpéteres kiszólás, azt mondanám, zseniális poszt. Így azt mondom: a hajdúpéteres kiszólást leszámítva zseniális poszt. 
  • Magdolna Dérer Ennél nagyobb fasz@ágot már régen olvastam 
  • Baranyi Andrea Mekkora pokol lehet a börtönökben, ha azok akik már ültek, és letöltötték büntetésüket, kijönnek majd ugyanazokat a bűncselekményeket elkövetik újra és újra?
  • Levente Czutor Sőt, önmagában, kriminológiai statisztika megváltozása nélkül is megéri halál büntetést kiszabni. Egyrészt jelentősen csökkenthetjük a börtönök kiadásait (az USA-ban például a hadsereg után rögtön a börtönök fenntartása viszi el a legtöbb pénzt). Másré...Bővebben
  • Joó Kata Ami szàmomra döbbenetes,többek között,hogy ch-csökkentett Norbi milyen jogon teregeti ki egy gyilkossàg rèszleteit ilyen hatàsvadàsz mòdon?Arròl nem beszèlve,hogy èvekkel ezelőtt az "ètelgyàràban" dolgoztam,ahol a munkàsok 80%-a roma szàrmazàsù volt.Ez...Bővebben
    8 órája, mobil használatával · Tetszik · 3
  • Joó Kata Bravo!
    8 órája, mobil használatával · Tetszik
  • Orkusz Péter M itt egy tanulmány, ami beszámol arról, hogy igenis lehet és volt is bizonyos helyeket és időkben jelentős elrettentő hatása a halálbüntetésnek:
    http://citeseerx.ist.psu.edu/viewdoc/download...
  • Galló Mihály summa summarum, vérszomjas egy népség vagytok.
LAST_UPDATED2