Payday Loans

Keresés

A legújabb

Best of Rock FM lekapcsolás PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Jenő   
2013. szeptember 25. szerda, 08:31

Tömegek tiltakoznak a Best of Rock FM lekapcsolása ellen

Hétfőn délben még senki nem sejtett semmit, majd hamarosan megszólaltak a műsorvezetők (Fülöp István „Pisti”, Gidófalvy Attila „Gidó”, Kovács József „Kökő”, Magvasi Adrián „Magi” és Spanyol Tibor) a stúdióból, és bejelentették: negyed 4-től nincs tovább Best of Rock FM. Annak ellenére, hogy nem lett korábban beharangozva, közel egy óra alatt mintegy ezer üzenetet kaptak (sms-ben, Facebookon), valamint folyamatosan csengett a stúdió telefonja: a hallgatók nehezen tudták feldolgozni, hogy mi történik. Riadólánc indult, és hamarosan már ezrek álltak ki a rádió mellett, és kezdtek tiltakozásba. Szinte mindenki azonnal felajánlotta, hogy anyagilag is segít, de a műsorvezetők elmondták, hogy már nem erre van szükség (a tartozás kifizetéséhez megvan a pénz), csak búcsúzni jöttek, mert nem akarták, hogy a Médiahatóság szó nélkül kapcsolja le őket. Az elkövetkező 1-2 órában valóban megható pillanatokat élhettünk át, míg a műsorvezetők elmondták, hogy mit jelentett nekik a közösségük, majd beolvastak több tucat üzenetet a hallgatóktól, akik közül néhányan adásba is kerültek, hogy elmondják, mennyire sajnálják, és mennyire fel vannak háborodva.

A leállásról senki nem tudott korábban semmit, a rádió vezetősége nem tudatta közönségével, hogy gond van, csendben próbálták megoldani. Információink szerint mintegy 3,5 milliós tartozásuk volt, amit azonban szerettek volna kifizetni (a pénzt össze is szedték, és nem hallgatói adományokból), de nem kaptak rá lehetőséget. A Médiahatóság elutasította a fizetési hajlandóságukat, pedig emlékezhetünk a Sláger Rádió több száz milliós tartozásának az elengedésére, de akár a közelmúltból arra is, amikor a Médiatanács a Klubrádió kecskeméti frekvenciájáért fizetendő éves díjat 11 millió forintról 3 millióra, míg debreceni frekvenciája díját 8,5 millióról 4,1 millió forintra csökkentette. Talán szúrta valaki szemét a rockrádió, vagy a frekvenciájuk kellett valakinek nagyon? Reméljük, hamarosan kiderül, de addig is: szégyelljék magukat az illetékesek, akik ismét nem az értékek és az oly’ sokat hangoztatott sokszínűség mellett tették le a garasukat, hanem az értékmentesség és a tömegrádiózás mellett.


A többek közt Gidófalvy Attila (Karthago, ex-Pannon Rádió) nevével fémjelzett Best of Rock FM rádió (a Facebook oldal itt) hihetetlen népszerűsége több egyszerű oknak volt köszönhető. Egyrészt egy nagyon előnyös frekvenciát (eredetileg kettőt, de aztán az egyik elhallgatott) tudtak elnyerni a másfél évvel ezelőtti induláskor, amivel szinte a teljes fővárost le tudták fedni, így egy budapesti frekvenciánál sokszorosan olcsóbban tudtak több millió emberhez eljutni. A kezdetektől fogva folyamatosan emelkedett a rádió népszerűsége és hallgatottsága, hiszen végre egy rádió olyan zenei kínálatot tudott felmutatni, ami kitűnt a néhány száz „slágert” cserélgető, egy kaptafára működő kereskedelmi rádiók tömegéből. A mennyiségi és pénzorientált műsorszerkesztéssel szemben egy értékközpontú, minőségi adást hallhattak a rockzene iránt érdeklődők, ahol több évtizednyi külföldi és magyar rockzene került bemutatásra, a tényleges slágerektől napjaink újdonságaikig. A rádióban hallott beszélgetések nem a műsoridő számlálásával teltek el, hogy aztán minél érdektelenebb kérdésekre igyekezzenek a vendégek gyorsan válaszolni, hanem valóban mély és érdekes társalgások voltak hallhatóak. A rádió stúdiójának a fele most is őrzi a több száz vendég aláírását. A legnagyobb értéke azonban talán az volt, hogy megdöbbentő szeretetközösséget tudott kialakítani a hallgatókkal, a rádióhallgatáshoz mély, családias hangulat társult. Köszönhető ez annak is, hogy folyamatosan élő betelefonálási lehetőség volt, nem szűrték a hallgatókat, és nem is keverték le őket – mégsem volt soha gond az élő adásba került betelefonálókkal.

A nemzeti gondolat mellett elkötelezett Szent Korona Rádió internetes rádióként szolidaritást vállal a Best of Rock FM legénységével és hallgatóságával, és bízik benne, hogy mielőbb életre kelhet újra az a rádió, amely földi sugárzásban is helyet adott (főként a Magi vezetésével népszerűvé váltKoktélgyár című műsornak köszönhetően) az Ismerős Arcok, a Kárpátia vagy éppen a Romantikus Erőszak dalainak is. Ahogy egy búcsúzó hallgató megfogalmazta: 600.000 ember nem felejt (utalva a rádió hallgatóinak számára, amely a honlapon regisztráltan megjelent)!

Az elmúlt 24 órában percenként jelennek meg bejegyzések az NMHH Facebook oldalán, amelyekben a rádió hallgatói nemtetszésüket fejezik ki, és a rádiójukat követelik vissza. Megható üzenetek tömkelegével találkozhat az, aki rápillant az oldalra, és persze vannak olyanok is, akik nem tudják elfojtani dühüket. Érthető, undorító kettősmérce szaga lengi be a Médiahatóság döntéseit.

(Szent Korona Rádió)

LAST_UPDATED2