Payday Loans

Keresés

A legújabb

Jónás, aki a cethal gyomrában élt
A ZSIDÓK TÖRTÉNETE - ZSIDÓSÁG A NAGYVILÁGBAN

zsidosorsok

23:45, Szombat (július 9.), m2

Jónás, aki a cethal gyomrában élt
(Jona che visse nella balena)

francia-magyar-olasz játékfilm, 100 perc, 1993

rendező: Roberto Faenza
író: Roberto Faenza, Hugh Fleetwood
zeneszerző: Ennio Morricone
operatőr: Kende János
vágó: Nino Baragli

szereplő(k):
Luke Petterson (Jónás)
Jean-Hugues Anglade (Apa)
Juliet Aubrey (Anya)
Jenner Del Vecchio
Francesca Del Sapio

Jona Oberski Gyermekévek című elbeszélése alapján készült film a gyermek szemével láttatja a holokausztot. Jónás 4 éves korában szüleivel koncentrációs táborba kerül. Először apját, majd édesanyját veszíti el, miközben szülei és környezete mindent elkövet, hogy életben tartsák őt, a jövőt, a reményt.


Idő szerint | Hely szerint
Vetítik: M2: Szombat (Július 9.) 23:45 __________________________________________________________________

Vélemény Összes hozzászólás (24)

WADestler | Válasz jan. 27. 15:35 | 24/24
Nekem nem tetszett a film.

Nem értékelem, mert eléggé lehúzzák már a más okból 1/10- et nyomkodók. De elmondom a véleményem róla.

A film nem ragadott magával. Nem a téma miatt, mert hasonló filmeket (Szökés Sobiborból, Schindler listája, Sorstalanság) úgy néztem, hogy jóformán mozdulni sem tudtam az iszonyattól és a fájdalomtól. Szóval nácinak nézni nem kell.

Ez a film azonban számomra nem adta vissza azt a hangulatot, amit vissza kellett volna adnia. Ismétlem, számomra. Ennek legfőbb oka a főszereplő gyerek teljes alkalmatlansága erre a szerepre, valamint az elég gyenge színészi alakítások mind az anya, mind a gyerek részéről.

A film azt akarta elérni, hogy együttérezzek ezzel a kissráccal. Engem mérhetetlenül idegesített szegény, és a viselkedése alapján nem tudtam sajnálni.

A megtörtséget, amit mutatnia kellett volna, nem tudta eljátszani, talán ha azt tehetséggel alakította volna, más véleménnyel lennék, így egyszerűen csak egy kis hisztis kölyöknek...
Tovább >>>

gabriella_ | Válasz | Előzmény (ebercike) jan. 27. 14:17 | 23/24
Értem amit mondasz, de korántsem egy angyalarcú kisfiút vártam, pláne nem egy talpraesettet! Nem is a butasággal volt probléma, mert minden gyerek úgy kezelte a történteket, ahogy, és biztos volt ilyen is. Nem a karakterrel volt gondom, hanem a színészi teljesítménnyel.
Engem az zavart, hogy ezen a fiúcskán a megtörés halvány jele nem látszódott. Elvesztette a szüleit, de semmi - a végén, a tejes bögre leverésénél, amikor elméletileg megmutatkozna a fájdalma, akkor sem.
Csak lecsapta,és annyi. A szem beszédes, de neki kb. az járhatott az eszében, hogy mikor mehet a playstation közelébe!
Én azt a filmet szeretem, és értékelem, legyen az bármilyen műfajból való, amelyik közben elfelejtkezem a külvilágról. Ez itt nem ment, akármennyire szerettem volna. Ez volt a problémám, de már sikerült feldolgoznom! :))

ebercike | Válasz jan. 27. 13:35 | 22/24
A kisfiú valóban nem a legszimpatikusabb gyerekszereplő volt. Először én is meglepődtem, aztán belegondoltam, ebben a helyzetben egy angyalarcú, talpraesett, gyönyörű kisfiú nem biztos, hogy teljes, álethű képet adhatott volna. Én úgy éreztem, a kissé buta és meggyötört alak és a tétovaság pontosan azt próbálta visszaadni, ami akkoriban történhetett.

Poohikan | Válasz | Előzmény (zamby) jan. 27. 12:45 | 21/24
A társproducer cég tuti magyar volt, és skubiztam a stáblistát, volt még egy két név.

Poohikan | Válasz | Előzmény (gabriella_) jan. 27. 12:30 | 20/24
hinnye, a kölyök nálam is kiverte a biztosítékot. nem hiszem el, hogy ennél tehetségesebb gyerekszínész nem volt. AZ a buta ábrázata, ahogy nagy bambán, legtöbbször érzelemmentesen néz bele a világba...

LAST_UPDATED2