Payday Loans

Keresés

A legújabb

Earl Grey tea teszt PDF Nyomtatás E-mail
Jó és rossz evés-ivás, vendégség
2018. február 11. vasárnap, 06:49

BŰNROSSZ EARL GREY TEÁKAT TESZTELTÜNK, SZERENCSÉRE AKADT NÉHÁNY KIVÉTEL!

Az Earl Grey tea elnevezése egészen 1830-as évekig vezethető vissza, és az akkori második Earl Grey brit miniszterelnökhöz köthető. Ez egy teakeverék, amit bergamottolajjal ízesítenek, ez határozza meg az ízvilágát. Maga a gyümölcs a citrusok közé sorolandó, a teákat pedig a héjából készített olajjal ízesítik.

Kilenc különböző Earl Grey filteres teát gyűjtöttünk be, melyeket úgy készítettünk el, ahogy a doboon lévő utasítás szólt. Mindenfajta extra nélkül kevertük tökéletesre őket, csakis forróvizet kaptak a filterek, még a cukrot is mellőztük.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>>
PICKWICK

Bájosan habos lesz a felszíne elkészítés után. Illatában nem igazán érezni semmi, úgy is mondhatjuk, hogy teljesen üres. Kóstolva sem javul különösebben a helyzet, teljesen ízetlen, de egy kevéske keserű ízvilág beköszönt a végén. A bergamot aromájával sehol nem találkozunk. Kesernyés szájízzel hagytuk magunk mögött ezt a terméket.

Adatok: 20 filter, 499 Ft

TEEKANNE

Egy pici habosodás itt megfigyelhető. Illatában a fekete teát találjuk, de egyáltalán nem bitang erős lendülettel. Kóstolva a bergamot aromája enyhén megjelenik, de ez sem tépi le a hajunkat intenzitásával. Az íze lassan cseng le a szánkban, ami kifejezetten kellemes. Az összhatás olyan, mintha csak ízelítőt óhajtana nyújtani ez a tea.

Adatok: 20 filter, 499 Ft

TESZT! MELYIK A LEGJOBB FÜSTÖLT TRAPPISTA SAJT? >>>
TWININGS

Dűnékre hajazó mintában habosítja meg a tea felszínét. Illatában gyér tea érezhető, de kóstolva ez is jobban szerepel. Lágyabb ízek uralják, savanyú ízt egyáltalán nem találunk benne. A bergamot megfigyelhető, de nem uralkodik veszettül a tea ízvilágán. Nagyon kellemes!

Adatok: 25 filter, 899 Ft

TESCO

Az illatában egy kevéske citrusos aroma üti fel fejét, de érdekes módon a teából semmit nem érzünk. Kóstolva érezzük, hogy a citrusosság teljesen eltűnik, és nem lép semmi a helyébe. Utóízében savanyúvá válik, így a végeredmény nem túl kellemes.

Adatok: 20 filter, 245 Ft

HŰTÖTT BAGUETTE TESZT: MELYIKBŐL LESZ A LEGJOBB MELEGSZENDVICS? >>>
TETLEY

Aromájában találunk némi gyümölcsösséget, de egy pillanatig még karamellt is megfigyelhetünk. Kóstolás során marad a bergamot minden gyümölcsösség helyett. Az íze extra lassan távozik szánkból. Lágy és könnyed, mindvégig kellemes.

Adatok: 25 filter, 749 Ft

MILFORD

Megmagyarázhatatlan illatok uralják. Szaunát idéz például, de vele párhuzamosan préselt farostlemezt is. Kóstolva kellemetlen ízvilág uralja, amit valahol a kínai gumipapucs környékén kell keresni az ízmintatárban. Sajnos az íze nagyon lassan távozik a szánkból.

Adatok: 20 filter, 520 Ft

TESZT! SOK SAVANYÚ NATÚR JOGHURT KÓSTOLTUNK, MIRE FINOMAT TALÁLTUNK >>>
SIR MORTON

Illatában kicsit a haltápot is megidézte az egyik tesztalanynál, de a többségnél inkább teljesen semlegesnek hatott. Kóstolva kapunk egy citrusosabb ízvilágot, ami enyhén fanyar csupán. Ez az íz sokáig kitart, ami a végére nem is annyira elviselhetetlen.

Adatok: 20 filter, 349 Ft

LORD NELSON

Teljesen ártalmatlan illata van, mivel semmit nem találunk benne. Kóstolva szénára hajazó ízvilág uralja, de ez legalább a nyulaknál és a tengerimalacoknál nyerő lehet. Az íze nem mondható kellemesnek, rendesen eltorzítja ábrázatunkat, amikor kóstoljuk. Sajnos sokáig érezzünk a szánkban fanyar ízvilágát.

Adatok: 25 filter, 299 Ft

TÚRÓTESZT! SZERINTÜNK EZT VEGYÉTEK, HA JÓT AKARTOK >>>
LIPTON

Az illatában ott figyel a bergamot aroma, más egyebet nem igazán találunk. Kóstolva marad az előzőleg tapasztalt jelenség. Karakteres íze van, talán kicsit túlságosan is erőteljes az olaj íze benne, egy fokkal lehetne gyengédebb. Sokáig a hatása alatt vagyunk, nagyon lassan pörög le szánkban jellegzetes ízvilága.

Adatok: 25 filter, 359 Ft

ERDEIGYÜMÖLCSÖS TEÁKAT TESZLETÜNK: HALRÚD ÉS VIRSLI ILLATÚ TERMÉKET IS TALÁLTUNK >>>
ÍTÉLET

A heti párbajt a Twinings nyerte egyöntetűen. Egy érezhetően harmonikusabb teáról beszélünk, mint a nagy átlag. Mögötte, de már nagyobb szakadékkal végzett a Lipton és aTetley. Ezek már sokkal karcosabbak, de még mindig a mezőny pozitív eredményt elért szegletébe tartoznak.

A gyászlistára a héten a Lord Nelson és a Tesco került fel. Ezek ízében érzünk érdekességeket, mint például a szénás ízvilág vagy az erőteljes savanykás beütés. A Pickwick ismét inkább a kerülendő kategóriát érte el, de a Milford gumipapucs-aromát idéző húzása sem gyenge.

zöldteák között sokkal markánsabb különbséget lehetett tenni, nem mellesleg azok valamivel egészségesebbek is. Nálunk az Earl Grey kategória nem lett közönségkedvenc, de ez csak ízlések és pofonok kérdése.

Toplista:

1. Twinings
2. Lipton
3. Tetley
4. Teekanne
5. Sir Morton
6. Milford
7. Pickwick
8. Lord Nelson
9. Tesco