Payday Loans

Keresés

A legújabb

Szüzet szüntess!? PDF Nyomtatás E-mail
Az isteni-ördögi szexualitás
2017. szeptember 07. csütörtök, 08:30

Miért lett bűn ártatlannak lenni?

A XXI. század embere kezdi elfogadni az átlagtól eltérőeket: igent mond a homoszexuálisok házasságára, végre teljes értékű emberként kezeli a testi fogyatékossággal élőket, és már az sem tabutéma, ha valakit egy korbácsütés hoz izgalomba. Egy dologban azonban makacsul ragaszkodik ez az ember nézetéhez: aki szűz, az vesszen!

Kockafej és fogszabályzó

Tulajdonképpen manapság nem is közellenségként kezelik a még ártatlanokat, sokkal inkább képezik azok a vicc tárgyát. A médiában, sorozatokban, internetes oldalakon terjed az a kép, miszerint aki szűz, az csakis egy előnytelen külsejű, szerencsétlen pancser lehet fogszabályzóval és szemüveggel, akinek egyetlen hálótársa a kispárnája. Míg a ‘Bitch’ feliratú pólóban büszkén feszítnek a tinédzserek (elvégre futószalagon gyártanak ilyet) addig a ‘Virgin’-es változat valószínűleg kevésbé lenne kapós, esetleg április elsején. Radhika Sanghani V!rg!n című könnyed ponyvaregénye egy fiatal nőt állít középpontba, aki kétségbeesetten próbál megszabadulni szüzességétől, merthiszen ő  „az egyetlen nem nyomorék, nem vallásos lány, akinek huszonegy évesen még senki nem akarta leszakítani nőiessége lótuszvirágát”. Sanghani szerint egyre kevesebb lány álmodozik a nagy Ővel eltöltött gyertyafényes éjszakáról. Főhősnek nincsenek nagy elvárásai, olyannyira nem, hogy még rendes ágyhoz sem ragaszkodik, csak túl akar esni a dolgon. Vigye, aki akarja!

Megan Fox színésznő a Twitteren osztotta meg gondolatát ezzel kapcsolatban: “Olyan világban élünk, ahol nagyobb dráma elveszíteni a telefonodat, mint a szüzességedet.”

4dc39d729e1ca08fbfbe3a902ed409f741aa442d75f4b4eede82e690edf2b697

Egy mém a sok közül a világháló tengerében.

 

„Fizetek, csak szabadíts meg tőle.”

Hiába tűnik poénnak, Sanghani könyvében bemutatott karakter nem egy eltúlzott fantáziaszülemény. Pár hete a Középsuli egy olyan fiatalembert mutatott be, aki huszonhét éves korára sem esett át a tűzkeresztségen. Történetében nem is ez a megdöbbentő – sokan járnak hasonló cipőben –, hanem hogy komoly párkapcsolat helyett, melyben átélheti ezt, prostituáltak közelségét kereste, első csókját pedig egy részeg lánytól kapta. Azt a lehetőséget az interjúban fel sem vetette, hogy első alkalommal az igaz szerelemmel feküdjön le, akit – elvégre igaz szerelem – valószínűleg kevésbé zavarna tapasztalatlansága. Vagy ha mégis, hát büszkeséggel töltené el a tudat, hogy ő vezetheti be a szexualitás rejtelmeibe.

A férfi mint a leprától igyekszik megválni ártatlanságától, amit korábban a tisztaság névvel is illettek. Lassan harminc éves, amikor már a családlapításra kellene készülnie – gondolhatja magában. És különben is: mit szóljon ő, ha már a tizenévesek is fejvesztve szabadulnának tőle?

szüzes.de gáz

„Tudom, hogy elég ciki, de hogyan kell szexelni? Lány vagyok, és lassan itt az ideje elvesztenem, szóval mikor kell felhúzni a gumit, meg ilyenek?” – érkezett a kérdés oldalunkAsk.fm-es felületére. Az érdeklődő megfogalmazásából érződik, még nincs teljesen megérve a szexre, de ahogyan a déli tizenkét óra az ebéd ideje, úgy a kamaszkor a szüzességelvesztésé. Mert … miért is?

“Legyen meg a ti akaratotok!”

Mert azt mondják. De kik? Az ember meg akar felelni nekik, de néven nem tudná nevezni őket. A barátok? Hisz úgy fogadják el, ahogy van! A szomszéd néni? Túl a harmincon talált rá arra, akinek odaadta magát. Gúnyolódó ismerősök? Milyen istenségek ők, hogy jogukban áll ítélkezni más élete felett? A választ senki sem tudja, de még így is aszerint cselekszik, hogy nekik kedvére legyen. És ha úgy érzi, rossz úton jár, vagy még rá sem tért semmilyen útra, kétségbeesetten emeli az ég felé tekintetét, maga elé képzelve az arctalan bírákat: „Ó, nem kérek én egyebet, csak a szüzességemtől szabadítsatok meg! Ámen.”

 

Like a virgin!
Téged befolyásol környezeted véleménye szüzeségedet illetően?

 

Szerző: Fekete Fanni

Szüzet szüntess!

LAST_UPDATED2