Payday Loans

Keresés

A legújabb

Székelyföld–Felvidék meccs PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló
nemzetisport.hu 2017.06.02 10:00 Frissítve: 2017.06.02 11:33

Labdarúgás: Székelyföld–Felvidék meccs az Eb nyitó fordulójában

A 2015-ös első, debreceni Európa-bajnokság után június 4. és 11. között Észak-Ciprus lesz a házigazdája a FIFA-n kívüli labdarúgó-válogatottakat tömörítő ConIFA második kontinenstornájának. A nyolccsapatos Eb-n Székelyföld válogatottja hétfő este Felvidék ellen mutatkozik be.

székelyföld629
Megfelelő hozzáállással az elődöntő sem elképzelhetetlen a székelyföldieknek

 

Két évvel ezelőtt az észak-olaszországi Padánia lett az első, a döntőben 4–1-re megverte a Nizzai Grófságot, míg a bronzmérkőzésen a Man-sziget (Ellan Vannin) 1–1-es döntetlen után tizenegyesekkel győzte le a felvidékieket.

Az akkori hatcsapatos mezőny most nyolcra duzzadt, és amíg az A-csoportban Észak-Ciprus, Abházia, Kárpátalja és Dél-Oszétia kapott helyet, addig a másik igazi halálcsoport, hiszen a két korábbi érmes, Padánia és Man-sziget mellett kapott helyet Felvidék és Székelyföld válogatottja is.

Székelyhon információja szerint a székely csapatban ezúttal nem szerepel háromszéki játékos: a kézdivásárhelyiek osztályozóra készülnek, míg a másodosztályban érdekelt sepsiszentgyörgyiek szombaton játsszák az utolsó fordulót.

„A szentgyörgyi labdarúgók közül többet is megkerestünk, sajnos nem tudták vállalni a játékot. Jó közepes erősségű csapatot válogattunk össze, velük biztosan erősebbek lettünk volna. A játékosok kilencvenöt százalékát ismerem, tisztában vagyok a képességeikkel. Most az FK Csíkszereda részéről is megváltozott a válogatotthoz való viszonyulás, Szondy Zoltán elnök is támogatja a csapatot. Ha a továbbiakban is összefogunk, az pozitív eredményekben megnyilvánul meg. Az ellenfeleinkről nem sokat tudunk, a helyszínen okosabbak leszünk. Ha megfelelő hozzáállással és koncentrációval játszunk, be tudunk jutni az elődöntőbe” – mondtaIlyés Róbert, a csapat játékosedzője.

„VIGYÉTEK A ZÁSZLÓT TOVÁBB!”

A csapatot köszöntötte Bölöni László is: „Büszke vagyok arra, hogy közétek tartozhatok. Lélekben féltétlenül veletek tartok, remélem, hogy a jó híretek továbbszáll. Vigyétek a zászlót tovább!”


 

A keretben akad egy magyar válogatott játékos, a marosvásárhelyi születésű, egykori ferencvárosi, jelenlegi budafoki védő, Csizmadia Csaba is.

A csapat az első fordulóban éppen Felvidékkel kezd, a felek eddig kétszer találkoztak egymással, mindkétszer a felvidékiek nyertek (1–0, 3–1).

MEGNYÍLHAT AZ ÚT 

Május 28-án történelmi mérkőzést rendeztek a solihulli Damson Parkban, ahol az északnyugat-indiai állam, Pandzsáb válogatottja az angol C-csapattal csapott össze (utóbbi 3–1-re győzött). Azaz a ConIFA égisze alatt szereplő csapat egy UEFA és FIFA által is elismert szövetség válogatottjával mérkőzött. Ez pedig megnyithatja az utat esetleg egy magyar (liga)válogatott–Székelyföld/Felvidék összecsapás előtt is. 

A felvidéki csapat szövetségi kapitánya Molnár László lesz, akit a múlt héten neveztek ki a Gyirmót FC Győr élére. A szakember április elején éppen leendő klubja ellen küldte pályára a felvidéki labdarúgó-válogatottat, és alsóbb ligás játékosokkal kiállva 1–1-es döntetlent ért el.

Molnár úgy állapodott meg, hogy új munkája mellett tovább irányítja a felvidékieket. „Az Eb-vel kapcsolatban óvatosan fogalmazok, bebizonyosodott már többször, hogy mindegyik ilyen torna más és más. Nekünk természetesen az a célunk, hogy a legjobb eredményt érjük el, és méltóképpen képviseljük a Felvidéket. Az első meccsek után jobban fogjuk látni az erőviszonyokat” – nyilatkozta MolnárFelvidék.ma portálnak.