Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tompó László közírásai PDF Nyomtatás E-mail
JÓKOR - OLY JÓ KORBAN ÉLTEM ÉN E FÖLDÖN
2017. február 26. vasárnap, 08:47

Gyűlölik Szálasit, de nem cáfolják

2017. február 25. 10:09

szalasi-ferenc.jpg„A stílus maga az ember”, tartja a közmondás. Különösen is igaz ez, ha a balliberális holdudvar tollforgatóit olvassa az ember. Csak címkézni tudnak, vagdalkozni, de cáfolni annak sorait, akit tolluk hegyére tűznek, képtelenek.

Inkább a falu, mint a város...

2017. február 23. 13:40

feher_lo_250.jpgNem mai bölcsesség ez sem. Gárdonyi Gézától való. Sokan bizonyára fejcsóválva olvassák. Persze kérdés, tehetnek-e róla? Tehetnek-e arról, hogy városaink kőrengetegeiben már nem tudják, mi a természet, legfeljebb Facebook-on közzétett fényképekből és tévémagazinokból dereng nekik valami arról, milyen is a falu... 

Prohászka püspök hazánk feldarabolásáról

2017. február 21. 16:21

prohaszka-ottokar500.jpgA „Magyarország Tanítómestere”-ként emlegetett néhai székesfehérvári megyéspüspök soha nem rejtette véka alá, mi vezetett hazánk Trianonban szentesített feldarabolásához. E tárgyú megszólalásaival is méltán vált a magyar nemzet élő lelkiismeretévé.

„A hatalmat a csőcselék ragadta magához”

2017. február 19. 17:59

lenin-fiuk-munkaban-500.jpgJól emlékszem még századunk nyolcvanas éveire, diákkoromra. Nem volt olyan tankönyv, mely ne dicsérte volna a forradalmakat. A szocializmust. Persze csak a marxit-leninit.

Igenis kell olimpia!

2017. február 18. 23:31

orgona-500.jpgMi sem mutatja eklatánsabban a baloldal semmirekellőségét, mint az olimpiához való viszonya. Persze képviselői azért nem teljesen hetvenes IQ alattiak. Csak alávalóak, de nagyon.

Csak Bartók és Kodály van?

2017. február 17. 16:24

kodaly_zoltan_gink_karoly_felv-500.jpgTöbbször idéztem már néhai Komlós Aladár mondatát: „A szép pletykák halhatatlanok.” Ez jut eszembe, amikor a „közízlés” néhány művészt úgy óhajt egekbe emelni, hogy szinte rajtuk kívül mindenki mást kizár onnan. S gyűjtsek ennek megállapításával bármennyi parazsat is most a fejemre, úgy érzem, Bartókkal és Kodállyal is ez a helyzet.

Mit köszönhetünk mi magyarok a reformációnak?

2017. február 16. 09:33

temeto250.JPGBizonyára lesznek olvasók, akik fejcsóválva fogják fogadni az alábbiakat – de hát van-e fontosabb az igazságnál? A reformáció ötszáz éves évfordulója alkalmából csupa elismerő szavak hangzanak el az akkori történésekről, Luther és Kálvin tevékenységéről. Mi az igazság hát?

Egyre gyakoribb a válás

2017. február 14. 12:23

„Istentisztelettel kezdődött meg a házasság hete országos programsorozata Debrecenben” – közli a Magyar Kurir. A tiszántúli református főpásztor ezen úgy fogalmazott: „Ahogy az Egyház engedelmeskedik Krisztusnak, úgy engedelmeskedjünk mi, asszonyok és férfiak egymásnak is.”

„Történjen bármi, amíg élünk s meghalunk: mi egy vérből valók vagyunk!”

2017. február 13. 16:33

Tolsztoj valaha a Kreutzer-szonátában meglehetősen elmarasztalóan szólt a zene hatásáról, mondván, az emberből az érzelmek hiábavaló tombolásait hozza felszínre. Távol álljon tőlem, hogy azt mondjam, ezzel az orosz természetről vallott megkérdőjelezhetetlenül, ámde az bizonyos, hogy ennek pont az ellenkezője igaz reánk, magyarokra.

„A szabadkőművesség félelmes nagyhatalom minálunk”

2017. február 12. 18:44

szabadkomuves-500.jpgNem mai mondat ez. Ha valaki tájékozódni kíván arról, milyen ideológiai alapokon állt már régebben is a szabadkőművesség, s hatalmuk merre, kikre, mikre terjedt ki, bőven tájékozódhat azokról az 1945 előtti hazai katolikus sajtóban.

Igenis Európa védőbástyája voltunk 1945-ben

2017. február 11. 15:37

nemet-katonak250.jpgÉrdekes folyamatra figyelhetünk fel. A balliberális holdudvarhoz tartozónak tekintett történészek egyike-másika mintha szakítana a hagyományos klisével, miszerint Hitler és „utolsó csatlósa”, Szálasi Ferenc, csupán negatív jelzőkkel illethető. Ámde a másik holdudvaron mi a helyzet e téren?

Ha nem ütközik fának, hazánk vezetésére is képes?

2017. február 10. 22:43

mocsar.jpgSzáz évvel ezelőtt alighanem szó szerint szemberöhögték volna azt, aki azért, mert tud írni és olvasni, írónak neveztetik. Vagy egyáltalán – értelmiséginek. Illetve mégsem. Bocsánat, nem száz éve, hanem fele ideje óta azonban ez másképpen van mégis.

Szabó Dezső: Olyan a nyelv, mint az egészség

2017. február 09. 00:04

szabo-dezso-lead.jpgOlyan a nyelv, mint az egészség: csak akkor értékeljük, ha hiányzik, nem is sejtve, mennyire gyógyító hatalom, mennyire szárnyakat ad különösen is a nyiladozó gyermekléleknek.

Csak nemzetállamokkal állítható meg az iszlám invázió

2017. február 07. 10:58

talmud-250.jpgFöldi László biztonságpolitikai szakértő a minap kifejtette: az Iszlám Állam egyértelműen együttműködik a menekültekkel, s csak nemzetállamokkal állítható meg az iszlám invázió. Az MTI-nek elmondta azt is, csupán az a kérdés, hogy a nemzetállamiság győz-e Európában, vagy a multikulturalizmus. Ha, ne adja Isten, ez utóbbi, akkor minden korábbinál erősebb menekülthullám érkezése várható.

Őzike köz, Győzike köz – de mikor lesz Nyirő József köz?

2017. február 05. 20:07

Nyiro_Jozsef_500_tompo-hunhir-foto.jpgJa kérem, nagyon nem mindegy ám, kikről nevezünk el köztereket. Akár csak egy közt is. Szimbólumértéke van. Sőt annál is több.

Ébresztő, magyarság!

2017. február 04. 18:42

csurka_i.jpgVannak emberek, akik lehunyják szemüket s az ember, ámenként, rámondja, béke poraira. Mintha ezzel azt fejezné ki ugyanakkor, hogy végre lépjünk tovább, feledjük el. De el lehet-e felejteni azokat, akik látók, akik látnokok?

Csak a páholyok maradjanak!

2017. február 03. 16:56

szabadkomuves-500.jpgSokszor hallani, hogy a szabadkőművesség nem homogén szervezet, nem egynemű közösség. Többféle ága van, sok irányzat elfér benne. Nem lehet egyértelműen pozitívnak vagy negatívnak minősíteni működését. És a valóság?

Európa legnemesebb nemzete a magyar

2017. február 02. 15:49

szent-korona-500.jpgBalogh Albin Lajos (1887-1958) pannonhalmi bencés tanár, régész és történész ma is kiválóan használható könyve (Ország és nyelv a magyar történelemben, 1928) egyike azon műveknek, amelyek a címben jelzett igazságra nem melldöngető szerénytelenséggel, hanem tudományos megokoltsággal mutatnak rá.

Isten éltesse sokáig Putyint, Oroszország hiteles képviselőjét!

2017. február 01. 22:45

orgona-500.jpgBizonyos Szigetvári Viktor „elnyomónak” minősíti a mostani, „putyini” Oroszországot az orosz elnök budapesti látogatása előtt. A néhai Szovjetuniót persze soha nem nevezte annak.

Izrael vajon hány migránst fogadna be?

2017. január 31. 15:26

izraeli-katona-zaszloval-250.jpgFolyik a kettős mércézés továbbra is gőzerővel. „Holokauszttúlélők és zsidó hírességek háborodtak fel Trump rendeletén” – írja a Mazsihisz. Bocsánat, majdnem Népszabadságot írtam, de az már, Istennek hála, nincsen. Itt van viszont még a Mazsihisz és honlapja.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma