Payday Loans

Keresés

A legújabb

HIBERNÁLÁS PDF Nyomtatás E-mail
Társas és társadalmi szokásrendek és intézmények

Szentmihályi Szabó Péter

A mélyhűtött ember

John F. Rosenkrantz III. Multimilliárdos gyógyíthatatlan beteg volt, s utódai nem lévén, egész vagyonát arra áldozta, hogy túlélje az emberiséget. Mint a korabeli lapok erről bőségesen be is számoltak, Rosenkrantz atombiztos óvóhelyet építtetett, benne önfenntartó energiarendszerek egész sorával, s olyan raktárral, mely a világ legnagyobb áruházainak teljes készletével vetekedhetett. Testét még elő állapotban fokozatosan, több hét alatt lehűtötték, szervezetének minden rezdülését a legfejlettebb számítógépes technika ellenőrizte és korrigálta.

Fényűző föld alatti lakosztálya falait öt volt feleségének aktképe díszítette, valamint az öt világvallás ismertebb szimbólumai, mert John F. Rosenkrantz biztosra akart menni, és valamennyi számottevő istenség jóindulatát meg kívánta nyerni tervéhez.

A parancs szerint a föld alatti termet csak a Rosenkrantz-alapítvány bizottsági tagjainak együttes és egybehangzó igenlő véleménye alapján lehetett megnyitni és csakis akkor, ha az alapító betegsége gyógyíthatóvá válik.

Évezredek teltek el, emberek milliárdjai születtek és haltak meg. És eljöve Armageddon, eljöve a végítélet napja. És a halottak feltámadtak, és az igazak felsorakozának az Úrnak jobbja felől, a bűnösök pedig örök kárhozatra taszíttatának.

És a feltámadottak örök, romolhatatlan testi alakjukban éltek boldogan a mennyekben.

John F. Rosenkrantzról azonban valahogyan megfeledkeztek. Miképp a Föld nevű bolygóról is, amelynek méhében öt aktkép és az öt világvallás szimbóluma társaságában várja a feltámadást.




Forrás: Szentmihályi Szabó Péter: 101 rettenetes történet. Ifjúsági Lap- és Könyvkiadó Vállalat, Bp., 1989.