Payday Loans

Keresés

A legújabb

Egy induló gyülekezet Óbudán PDF Nyomtatás E-mail
8. KERESZTÉNYSÉGEK - KERESZTÉNYSÉGEK
2010. április 30. péntek, 10:04

omega

OMEGA GYÜLEKEZET - BUDA

http://omegabuda.hu/

Küldetésünk


Célunk, hogy a mai modern kor emberét az evangélium hirdetésével elérjük, Jézus Krisztushoz vezessük, valamint Isten Igéjének módszeres tanításával tanítványokká tegyük, eljuttatva őket a szellemi érettségre, hogy a nekik adott tálentumokat használva aktívan szolgáljanak az Egyházban Isten dicsőségére és magasztalására


Így kezdődött…

A Budai Omega Gyülekezet két család állhatatos imádságainak köszönhetően jött létre, akik öt-hat éven keresztül keresték Istent, és az Ő vezetését azzal kapcsolatban, hogy az Egyházban hol és milyen szolgálatban akarja őket Isten használni. Az évek folyamán lassan bontakozott ki Isten terve, aztán egyre konkrétabb formát öltött. Ebben az előkészítő fázisban próféciák is erősítették a mennyei látást. A Szentlélek vezetését követve kapcsolatba kerültek az Omega Pünkösdi Gyülekezetek Hálózatával és annak vezetőivel. Egy átmeneti időt követően megerősítést nyert, hogy ez az a gyülekezet, ahol Isten látni szeretné őket. A szolgálatra való felkészítés egy képzési időszakkal folytatódott. Ebben az időben, 2007. májusában kezdődött el a gyülekezet plántálása öt fővel egy lakásban. Egy évvel később már egy termet kellett bérelni, hogy a növekvő közösség kényelmesen elférjen. 2009. március 1-én történt meg a pásztori felkenetés, ettől az időtől már gyülekezetként működik a közösség.


Itt tartunk, ezt valljuk…

A gyülekezet most kb. 40 főből áll. Jelenleg a gyülekezet alapjainak a lefektetése történik. Hosszútávra tervezünk, és tudjuk, hogy egy gyülekezet felépítése Isten szuverenitása és a Szentlélek sponteanitása mellett tervszerűséget, áldozatot és sok-sok időt követel. Gyülekezetünk az Omega Hálózaton belül önálló közösségként funkcionál. Kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a hívők elfogadó és szabad légkörben élhessék meg a hitüket egységben és szeretetben. Fontosnak tartjuk, hogy szélsőségektől mentes, kiegyensúlyozott, biblikus legyen tanításunk, hitéletünk és gyakorlatunk. Tudatosan törekszünk a jellem és erő, erkölcs és hit egyensúlyára, elkerülve a törvénykezés és szabadosság buktatóit. Hisszük, hogy Isten nélkül semmit nem tudunk tenni, Isten pedig semmit nem akar nélkülünk tenni. Éppen ezért folyamatosan keressük a Szentlélek vezetését, hogy meglássuk, mi az amit nekünk kell megtenni, várva, hogy Isten pedig megtegye a maga részét.


Látásunk…


Célunk, hogy ezekben a napokban minél több embert elvezessünk a megtérésre, hogy üdvösséget nyerjenek a Jézus Krisztusban való hit által, elsősorban a III. kerületben, valamint Észak-Budán, Szentendrén, és ezek vonzáskörzetében.
Célunk, hogy olyan gyülekezet jöjjön létre, amely képes az embereket nem csak megszólítani, hanem tanítvánnyá is tenni, beépítve őket az Egyházba, amely a Krisztus Teste, az újjászületett hívők összessége.
Célunk, hogy egy kiegyensúlyozottan működő egészséges, életképes, növekvő gyülekezet épüljön föl, amely képes új gyülekezeteket plántálni.
Hisszük, hogy a fenti célok Isten időzítése szerint meg fognak valósulni a Szentlélek ereje által. Ez a jövőképünk!


Szolgálatok:

A gyülekezet lelkipásztori vezetés alatt áll, akinek a munkáját két házicsoport vezető, leendő presbiter segíti. Ezidáig a következő szolgálati területek működnek teljesen vagy részlegesen: igehirdetés, dicsőítés, házicsoportok, imacsapat, diakónia, gyermekszolgálat, tinicsapat, Alfa alapképzés, alapcsapat, lelkigondozás, utcai misszió, filmklub. A képzések az Omega Hálózat központi szervezésében teljesednek ki, ahová aktívan járnak a gyülekezet tagjai: kezdő és haladó bibliaiskola, evangélista-képzés.


Vezetőink:

Kovács Péter – lelkipásztor

Rajszki György – házicsoport vezető, dicsőítés vezető, missziós csapat vezető

Radácsi Gergely - házicsoport vezető, tinicsapat vezető

Kovácsné Andrea – gyermekszolgálat vezető

Jánvári Imre – diakónus

LAST_UPDATED2