Payday Loans

Keresés

A legújabb

Várszegi főapát színvallása: történelmünk visszataszító mítosz PDF Nyomtatás E-mail
0. Istenképek és népek, emberek
2011. május 28. szombat, 07:19

honfoglals trkp

Várszegi főapát színvallása: történelmünk visszataszító mítosz, 
Trianont magunknak köszönhetjük, amiért elnyomtuk nemzetiségeinket

2011. május 23.
Ifj. Tompó László – Hunhír.info

Akiknek még netán kétséges Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát hovatartozása, felhívjuk figyelmüket magyarságunk iránti undorát minden korábbinál határozottabban kifejező színvallására, mely szerint „kollektív amnéziában" szenvedünk: történelmünk visszataszító mítosz, Trianon magunknak köszönhető, amiért elnyomtuk nemzetiségeinket.

„A magyarok olykor mítoszokat ápolnak, legendákat gyártanak, vagy visszataszító módon aktuálpolitikai célokra használják föl a történelmet. Ugyanez vetődik fel Trianon megítélésével kapcsolatban is. A magyarok kollektív amnéziában, emlékezetkiesésében szenvednek. Amikor el kell mondanunk, hogy a magyar nemzet élete nem mindig a mai – akár területi – körülmények között folyt, ugyanakkor azt is el kell mondanunk, hogy nemzeti nagyjaink gyakran helytelen nemzetiségi politikát folytattak. Olyan folyamatokról van szó, bármennyire fájdalmas is ezt tudomásul venni, amelyek mérges gyümölcseit ma esszük. Nem fogadható el egymás leértékelése, rosszabb esetben az egymásnak feszülés magyarok, szlovákok, románok és mások között.” Legnagyobb fájdalma azonban az, hogy miután „a kommunista ideológia évtizedekre elfojtotta a nemzeti tudat egészséges artikulálását, majd olyan vákuumot hagyott maga után, amelyben nem maradt más, mint a korábbi nacionalizmus gondolati és érzelmi világa.” 

Aligha szükséges kommentár mindehhez, legfeljebb annyi, hogy színvallása az Apostoli Szentszék könyvkiadója, a Szent István Társulat gondozásában jelent meg tavaly Elmer István vele készült interjúkötetében (A hely szerelmese), annál a kiadónál, amely 1847-ben mellesleg kizárólag „jó és olcsó” könyvek megjelentetése céljából alakult, az ilyen könyvek kiadásával mai feladata viszont az, hogy a régi jó recept szerint a múltat végképp eltörölje, kivéve persze azokét, akikhez származásánál fogva maga a főapát is tartozik.




Hozzászólás:

Fusti - 2011.05.27. 16:39
gschenker:"Az elkerülhetetlen volt, és én a helyedben mellőzném a korlátoltságot. Ha ismernéd a IX-X. századi Európa politikai helyzetét, akkor megértenéd, hogy miért ragaszkodott Európa összes jelentős birodalma ahhoz, hogy őseink csak akkor maradhassanak a Kárpát-medencében, ha keresztény hitre térnek."

Féltek tőlünk, így inkább megnyertek szövetségesnek, mint ellenségeik maradjunk, mert az rájuk nézve végzetes lett volna.
Hozzáteszem, nem a kereszténységet tagadom, sőt még az akkor Roma katolikus egyházat se (csak a mait), csak megállapítok egy tényt.

720127 - 2011.05.25. 08:53
gschenker testvér, 
előbb össze kellene annyi tudást szedni nem csak katolikus egyházi ügyben, mint Tompó testvéré, és utána kritizálni.

Másrészt ő így gondolja, neked meg mi közöd van hozzá?
Legfeljebb nem tetszik, akkor meg lehet hallgatni.

Majd ha gschenker testvérnek jelenik meg évek hosszú sora alatt többszáz publikációja, akkor az érdeklődők az ő véleményét olvassák tetszéssel.
Aztán akad egy kekec és majd gschenker testvér módosít az álláspontján?

Szereptévesztésben leledzel. 


gschenker - 2011.05.24. 20:08
"És a magyarok megtérítése, vagy betérítése az európai akolba?"

Az elkerülhetetlen volt, és én a helyedben mellőzném a korlátoltságot. Ha ismernéd a IX-X. századi Európa politikai helyzetét, akkor megértenéd, hogy miért ragaszkodott Európa összes jelentős birodalma ahhoz, hogy őseink csak akkor maradhassanak a Kárpát-medencében, ha keresztény hitre térnek. Ráadásul ez nemcsak ránk vonatkozott, hanem az északi népekre is, az arabok pedig nem véletlenül voltak és maradtak Granada bukásáig páriák Európában. Ha Martell Károly nem állítja meg őket Poitiérs mellett, akkor talán ma neked is mecsetbe kellene járnod... 


Modersohn - 2011.05.24. 18:56
Várszegi Asztrik,mindíg is egy álszent,kozmopolita liberális volt!Csak magyarországon lehetnek ilyen semmirekellő ingyenélők,- vezető egyházfők...A lengyeleknél egy ilyen ember,legfeljebb "füstölő-kezelő" lehetne... 


boróka - 2011.05.24. 16:43
Erdő (Grünwald) Péter, és Várszegi is marannusz teljesítik a zsidók küldetését a bomlasztást a világhatalmi céljuk érdekében. Emlékeztek Várszegi Szadesz szimpátiájára? 


Vátesz - 2011.05.24. 16:12
TRIANON >> HOLOCAUST. KÖNNYEBB ZSIDÓGYEREKET CSINÁLNI, MINT TERÜLETET VISSZASZEREZNI. Copyright Vátesz. 


bellumbellus - 2011.05.24. 15:14
Csak a téma gyors pontosìtàsàért!

- A trianoni hatàrok, kisabb -nagyobb eltérésekkel, de pontosan ott lettek meghùzva, ahol valamikori Magyar területek direkt az osztràk csàszàr kormànyzàsa alà kerültek. 
Ezek: Erdély; Horvàtorszàg -Isztria, szerbia; Bosznia, stb...

Az 1848 -as forradalom kitörésének az egyik fôoka pontosan Nagya-Magyarorszàgnak ez a 
habsburg pre-cionista feldarabolàsa volt. 

A màsik nyomos okot a feldarabolàsunkhoz az antant gyözteseknek az 1919 kohn béla és tàrsai àltal elindìtott un. tanàcsköztàrsasàgi felfordulàsa adta.

Olvasgasson még egy kicsit tovàbb kedves fôapàt ùr. 
Ideje az lenne hozzà elég ...!(C-R) 


bellumbellus - 2011.05.24. 15:04
Nem a Magyarok szenvednek amnézàban, hanem az ilyen, csak a budi ajtajànak a repedésén kisunyìtò uriemberek is, mint a szòban forgò.

Erôs jò gyomor kell az ilyesmiknek a közzétételéhez, mint a fent leìrtakban foglaltak. 

De talàn a személyes amnézia, vagy a fej homokba dugàsa, is segìthet az ilyenféle szellemi szellentyüknek a kieresztésénél.

Vigyàzat most az aktuàlis Magyar "elitünk" egyik dìszpéldànya rögtönzött ...!
Sajnàllak Magyarhon ...! (C-R) 


Misericordia - 2011.05.24. 14:48
És a magyarok megtérítése, vagy betérítése az európai akolba? Az 1000 évvel ezelőttiekre utalnék, nem említve, hogy az egyház "visszataszító módon aktuálpolitikai célokra használják az emberiséget". 


Misericordia - 2011.05.24. 14:45
Ebben és eddig is:
Legnagyobb fájdalma azonban az, hogy miután a kommunista ideológia évtizedekre elfojtotta a nemzeti tudat egészséges artikulálását, majd olyan vákuumot hagyott maga után, ..........
Lehetne folytatni! 


Misericordia - 2011.05.24. 14:43
Igazat adok Várszeginek!
"nemzeti nagyjaink gyakran helytelen nemzetiségi politikát folytattak".
Kiegészítem: "nemzeti nagyjaink ma is helytelen nemzetiségi politikát folytatnak:"
Lehet elgondolkodni, kik a "nemzeti nagyjaink "? 


Maros-Torda - 2011.05.24. 11:04
:)))

"georg1945 - 2011.05.23. 16:47"...oni,..Dragi moj prijatelju!...oni!..ili stari..? :))
Szép napot !


nspunk - 2011.05.24. 08:41
Jó lenne ha a csuhás maradna a "kaptafánál"! 

Ostobaságát, rosszindulatát és hozzá nemértését sikerült bizonyítania!

"nemzeti nagyjaink gyakran helytelen nemzetiségi politikát folytattak"

Mit? Mikor? A középkorban? Vicc! 1848-49-ben? Amikor még a halott indián volt a jó indián, és még 40 évvel később is rezervátum? Miről beszél ez?

Tényleg volt elnyomás de az mindenkinek egyformán szólt, magyarnak tótnak stb. És az ostoba habsburgok főnemeseinek volt köszönhető akik még csak magyarul sem tudtak. Vics, ics, iczky, dorfer stb. Ez magyar nemesség lehetett? Később pedig a galíciai emancipáltaknak, mágnásoknak, bankárok sanyargattak megint csak mindenkit (ja kivéve a zsidókat). 


gschenker - 2011.05.24. 07:56
Tisztelt Tompó testvér!

Tiszteletben tartva és többé-kevésbé elfogadva Várszegiről mondott véleményét sajnos újra meg kell állapítanom, hogy megint túllőtt a célon, már ami a SZIT megítélését illeti. Várszegi sajnos olyan, amilyen, de a vallási témájú könyvek kiadására szakosodott SZIT már egy egészen más tészta. Nem kéne mindent és mindenkit ugyanazzal a sz@rral nyakon öntenie... 


vacendac - 2011.05.24. 06:08
Én úgy tudom, hogy ez a a csuhás az emtékás fotexes várszeginek a testvére...ez mindent megmagyaráz, nem? 


panPeter - 2011.05.23. 23:50
boldogasszonyanyánk:
"Természetesen, hiszen magyar embernek ilyen nevet, mint Asztrik nem adnak."
Azt nem árt tudnod, hogy az "Asztrik" nem a "világi", vagyis a keresztségben kapott neve, hanem a "rendi" neve. Ezt a rendbe lépésekor ő választja a "készletből": mivel egy rendben minden élő tagnak különböző a neve, "szabad, választható" név esetenként elég kevés van, ráadásul elég extrémek lehetnek. Magyarán: hogy ítéletet mondhassál, tudnod kéne, hogy Asztrik a rendbe lépéskor milyen nevek közül választhatott.
Asztrik engem már akkor kiakasztott, amikor Lengyel Lászlóval való "beszélgetés-könyve" megjelent. 


Napsólyom - 2011.05.23. 21:10
Nem véletlenül mondjuk: "Velünk élő Trianon". Trianon ma is aktuális és megoldatlan probléma. Ezt különösen a határon túli testvéreink érzik a bőrükön, nekünk pedig hasogató fájdalom a szívünkben. Trianon gyökerei Mohácsnál rejtőznek és nem a rossz kisebbségpolitikában. Talán voltak politikai hibák is, így pl. hogy nem engedtük meg hogy saját anyanyelvükön szólaljanak fel a Parlamentben a kisebbségek. De összességében a kisebbségeknek más európai országokhoz képest is igen irigylésre méltó helyzetük volt a Trianon előtti Magyarországon. A kisebbségek "árulását" a zsidók provokálták ki, ők lázították és uszították őket a Szt. Imre Intelmeit megfogadó, befogadó magyarokra. Várszegi nagyon csúnyán csúsztat! Másrészt a nacionalizmus szó értelmezése Várszegi esetében még a kommunista ideológiai irányelvek szerint adaptálódott. Ez azért elég szánalmas; anélkül, hogy észrevenné ma is így használja. A vákuumot sajnos nem a nemzeti keresztény nacionalizmus váltotta, hanem a liberalizmus fertője, amely maga a vákuum, a szabadság fogalmának kiüresítése, a szavak és a fogalmak leértékelődése, hitelességük, tartalmuk elvesztése. A nacionalizmus más dél- és nyugat európai országokban nem pejoratív értelmű szó. Mi se használjuk így! Legyünk büszkékre rá, hogy szeretjük saját Nemzetünk! Bátran merjünk nacionalisták lenni, ha netán rossz vagy jó szándékkal ránk aggatnánk - hisz abban nincs semmi rossz. Visszatérve Várszegire jól látható mit okozott a liberalizmus, amely maga a vákuum; egy főapát is lehet méltatlan tisztségéhez, az ő esetében is csak egy üres titulust látunk, a tartalom belül valahol nagyon elrohadt... már amit a főapát mint egyházi tisztség valaha is jelentett... 


csattogojanos - 2011.05.23. 21:03
Megmondta már Luther Márton is... 


mohican - 2011.05.23. 20:55
Nem ártana észrevenni,hogy ennek és Erdőnek továbbá a többi főpapnak köszönhető a történelmi egyházak mélyrepülése.Végrehajtják a rájuk bízott feladatot. 


ZalayVazul - 2011.05.23. 20:35
Szemét ez a várszegi, mert ismeri a kiegyezés utáni történelmet, ennek ellenére
belénk rúg. 


720127 - 2011.05.23. 20:03
Ismertem egy szerzetes tanárt.
Diákjának, a mostani Várszegi főapátnak azt mondta, amikor az 17 éves volt, hogy ne menjen papnak, mert nem való erre a hivatásra.
Mivel mégis ment, ez a szerzetes haláláig nem szólt a saját főapátjához.
Pedig amikor együtt étkeztek a rendben, a főhelyen, mint legidősebb, a szerzetes atya ült, jobbján Várszegi apát.
Soha többé nem szólt hozzá. 
Az Atyának nagy tudományos hagyatéka hever a pannonhalmi raktárban. Csakazértsem adatja ki az apát. 

T.223 - 2011.05.23. 19:45
Igaz most mennek is - menjenek is.


T.223 - 2011.05.23. 19:44
Tényleg amnéziában szenvedünk - valaki emlékeztessen az utolsó 1,000 évben mióta a keresztesek átosontak a határunkon mikor volt az hogy valami hasznosat tettek a Magyar nemzetért?

Ha nem a zsidókért imádkoznak, ha nem német helyfenntartókat importálnak az országba (mint az első 400 évben), ha nem táltosokat gyilkolnak, ha nem értelmelteln háborukat szitanak, akkor a szlávokat nyomják. Csoda?

Mentek volna a Törökök Londonig.


Fusti - 2011.05.23. 19:26
Talán szembe kéne nézni azzal, hogy nem véletlenül ver a balsors, több mint 500 éve, hanem azért mert elfordutunk a Jóistentől és Boldogasszony anyánktól.
.

Fusti - 2011.05.23. 19:23
Hát nem tudom, de Kossuth valóban páros lábbal rúgta ki a jogokat akaró Oláhokat.
Korábban nem, de Kossuthnak köszönhetően a forradalomba s szabadságharcba valóban elnyomtuk a nemeztiségeink.
És valóban ez is közrejátszott abban, hogy a Tóthok és az Oláhok egy része valóban el akart szakadni tőlük.
Lehet nyugodtan idegen szívűzni, meg zsidó bérencezni, mindenkit aki rámutat arra, hogy mi is követünk el hibákat 


boldogasszonyanyánk - 2011.05.23. 18:43
Természetesen, hiszen magyar embernek ilyen nevet, mint Asztrik nem adnak. De nem ez lenne vele a legnagyobb baj, hanem, amelyik kiadó Szent István nevét viseli, talán finnyásabb lehetne a tekintetbe, hogy kinek a könyvét adja ki. Még tőlük várjuk, hogy szót emeljenek az ügyben, hogy melyik egyházat sorolják majd a történelmi egyházak közé.
Csak még azt szeretném tudni, hogy ha ilyen nacionalista nép ez a magyar akkor miért vannak még mindig itt, miért érzik ilyen jól magukat évszázadok óta.Kár ilyen kitartónak lenniük, mert ez az ország nem lesz az övéké. Meg vannak számlálva napjaik. 


Kukutyin - 2011.05.23. 17:18
Kivételes országban élek. 
Itt még a főapát (egy olyan ember személyében, aki a hatalom feltétel nélküli kiszolgálója) is a nemzet elveszejtésén "fáradozik". 
A Sátán népe beépült a magyar kereszténység életébe. Kell(ene) ez a föld....


georg1945 - 2011.05.23. 16:47
jav: (de most tényleg!): egyes szám, harmadik személy !!! (hogy keverem a grammatikát!) 


Varga Imre - 2011.05.23. 16:41
Várszegi Asztrikról azt mondják, hogy zsidó, és gyűlöli a magyarokat. Akkor pedig miért is várnánk tőle bármi mást. 
Mindenesetre gusztustalanság bírálni azt a nemzetiségi politikát, ami sokkal több jogot biztosított a történelmi Magyarország nemzetiségeinek, az akkori elvárásoknál. Ha úgy viszonyultunk volna nemzetiségeinkhez, mint például Franciaország, Anglia vagy Németország, beolvadtak volna, és nincs Trianon. 
Számoljunk már le az ellenségeink iránt tanúsított értelmetlen engedékenységgel! Várszegi pedig elhúzhatna Izraelbe, hogy ott képviselje a kisebbségek jogait. 


georg1945 - 2011.05.23. 16:39
jav: esetben=személyben 


georg1945 - 2011.05.23. 16:39
A főapát NEM MAGYAR ???
Hát ????
Akkor mi? Mert rólunk első személy harmadik esetben beszél: ők (mármint a magyarok).
Minden véleménye egy hatalmas nulla (nem! kettő nulla!)
Buta eszmefuttatás az egész és egyben ellenséges a nemzettel szemben!
Azt ajánlom ennek a főapátnak, hogy pakolja be a kofferét, és mihamarébb távozzon ismeretlen helyre!
Még lehet belőle Izraelben vagy az USA-ban jó rabbi.
Aki hagyja, hogy ilyen ember foglalkozzon a keresztényekkel, maga is a Sátán papja!
Tudjuk, hogy ki az! 


GVOZGYIKA - 2011.05.23. 16:39
A judeo-keresztény egyház főapátja, közönséges zsidó-csahos.