Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tompó László közírásai
Boldog-boldogtalan emberek életminősége
2017. február 04. szombat, 07:50

szabadkomuves

Csak a páholyok maradjanak!

2017. február 03. 16:56

Sokszor hallani, hogy a szabadkőművesség nem homogén szervezet, nem egynemű közösség. Többféle ága van, sok irányzat elfér benne. Nem lehet egyértelműen pozitívnak vagy negatívnak minősíteni működését. És a valóság?

Európa legnemesebb nemzete a magyar

2017. február 02. 15:49

szent-korona-500.jpgBalogh Albin Lajos (1887-1958) pannonhalmi bencés tanár, régész és történész ma is kiválóan használható könyve (Ország és nyelv a magyar történelemben, 1928) egyike azon műveknek, amelyek a címben jelzett igazságra nem melldöngető szerénytelenséggel, hanem tudományos megokoltsággal mutatnak rá.

Isten éltesse sokáig Putyint, Oroszország hiteles képviselőjét!

2017. február 01. 22:45

orgona-500.jpgBizonyos Szigetvári Viktor „elnyomónak” minősíti a mostani, „putyini” Oroszországot az orosz elnök budapesti látogatása előtt. A néhai Szovjetuniót persze soha nem nevezte annak.

Izrael vajon hány migránst fogadna be?

2017. január 31. 15:26

izraeli-katona-zaszloval-250.jpgFolyik a kettős mércézés továbbra is gőzerővel. „Holokauszttúlélők és zsidó hírességek háborodtak fel Trump rendeletén” – írja a Mazsihisz. Bocsánat, majdnem Népszabadságot írtam, de az már, Istennek hála, nincsen. Itt van viszont még a Mazsihisz és honlapja.

Igenis legyen magas a követelményszint iskoláinkban!

2017. január 30. 16:57

rusztikus_konyv.jpgMásról sem panaszkodnak a derék liberális oktatáspolitikusok, minthogy szegény nebulók mennyire túlterheltek. Nem képességeiket, kreativitásukat vizsgálják, csupán tárgyi tudásukat tesztelik. Meg különben is a felvételi vizsgákon a legtöbben leblokkolnak. Elég legyen velük csak kedvesen elbeszélgetni, és máris kiderül, felveendők-e vagy sem.

2051-ig mintegy 701 millió migráns érkezésére lehet számítani csak Franciaországban

2017. január 29. 16:55

menekultek-500-.jpgA Pro Hungaria Sacra – Szent Magyarországért – Egyesület tegnap Budapesten konferenciát tartott arról, miként teljesedik be ma, kiváltképpen a Közel-Keleten, Jézus Krisztus tanítványaihoz intézett szava: „Ha engem üldöztek, titeket is üldözni fognak.” (Jn 15, 20).

„Kész vagyok muzulmán lenni”

2017. január 27. 16:23

E szavakkal tiltakozott twitter-üzenetében Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter Trump beiktatása ellen. Olyan arrafelé Albright, mint errefelé Gyurcsány. Hol zsidó, hol cigány, hol buzi. Mikor mi. Illetve pardon: érdekes, kereszténynek még nem mondta magát.

Iszlám alapjaink is vannak a honfoglalás óta?

2017. január 26. 15:21

iszlam-allam.jpgAz ökumenikus imahét zárásaként, olvassuk a Mazsihisz honlapján, keresztény–zsidó imaórát tartottak a terézvárosi plébániatemplomban, amin Szécsi József, a Keresztény–Zsidó Társaság főtitkára zárszavában annyi sületlenséget egybehordott, melyek mellett nem lehet szó nélkül elmennünk.

Ne legyen a paraszt gúnyszó!

2017. január 25. 16:23

fekete-istvan250.jpgBizonyára akadnak, akik koruknál fogva emlékeznek még, mennyi elutasítás vagy támogatás kísérte egykor jeles elbeszélőnket, a 117 éve, 1900. január 25-én született Fekete Istvánt, aki a „Doktor Kovács István” című film forgatókönyvének szerzőjeként meggyőződéssel hirdette, hogy egy egészséges társadalomban úrra és parasztra, munkásra és értelmiségire egyaránt szükség van, ezért abban alapkövetelmény, hogy ne legyen a paraszt gúnyszó, a munkás az értelmiségivel szemben lenézett.

A Mazsihisz elszólta magát a veronai baleset kapcsán

2017. január 24. 22:11

zsidosag-250.jpgEl bizony. Mindenesetre az persze így is túlzás, hogy tülkön ülve vártam a Mazsihisz kondoleálását. Vagy őszinte valaki, vagy nem. S ezt az ember valahogy igen hamar megérzi. Így volt vagy van ez most is.

Így lesz valakiből közellenség

2017. január 23. 10:07

szeretet.jpgMinél mélyebbre ásod magad az igazságkeresésben, annál jobban fognak utálni azok az emberek, akik a hazugság pöcegödrében élnek. Ahogy haladsz előre az igazak útján, úgy leszel egyre többek szemében közellenség. Mikor leleplezel egy hazugságot, amiben az emberek szentül hisznek, szerzel magadnak pár ellenséget azok közül, akik hisznek benne. Aztán amikor rávilágítasz egy újabb hazugságra, azok, akik eddig veled maradtak az első hazugság leleplezésénél, szintén elfordulnak tőled. Így folytatva végül csak egy maroknyian maradnak melletted.”

„Szánd meg Isten, a magyart”

2017. január 22. 19:32

magyar-feltamadast (500x284).jpgHimnuszunk születésnapja (1823. január 22.), a Magyar Kultúra Napja alkalom arra, hogy szembesüljünk Veres Péter igazságával, miszerint „a magyarságot az irodalom tartotta fenn, a nemzeti létet az irodalom mentette meg!”.

Tűzbe tennénk-e a kezünket valakiért is?

2017. január 22. 15:59

langok.jpgMég mindig Antal-Köz Béla tanár történetét forgatom fejemben. Tűzbe tette kezét diákjaiért. De szó szerint. Eltöprengek. Egyre ritkábban hallom bárkitől is, hogy „tűzbe tenné” kezét valakiért is.

Diákjaiért feláldozta életét

2017. január 22. 10:04

gyertyak.jpgVannak emberek, akik nevüket egyetlen tettükkel teszik közismertté. Akik távol tartják magukat az arénától, az úgynevezett közélettől. Akik csendesen, szerényen végzik munkájukat. Aztán, mintha jutalom lenne az égiektől, hirtelen magukhoz szólítják.

Iskolai élet Tormay Cécile szellemében

2017. január 21. 10:07

tormayc_03-lead.jpgValaha iskoláinkban virágzó önképzőkörök működtek, színvonalas kulturális estekkel. Ezek során is a nagybetűs Életre készültek a félig gyermek, félig felnőtt növendékek.

Térjen csak vissza a latin tanítása!

2017. január 19. 22:50

Minő érdekesség, az USA-ban másként kezelik e nyelvet, mint nálunk. Ámde vajon miért? 

„Úgy érzem, hogy semmi kedvem nincs a munkához” (+videó)

2017. január 18. 12:31

munkas.jpgMintha kórtünet lenne, és ami a legszomorúbb, korántsem csak balliberális körökben, a Kádár-kor visszasírása. Hányszor, de hányszor hallottam saját fülemmel magam is, hogy „azért mennyivel jobbak voltak azok az idők, mert mindenkinek volt munkája”.

Budapest – romtelep

2017. január 17. 22:35

budapest-kozterulet.jpgKét éve Fábry Sándor nem csak a romkocsmákról fejtette ki a véleményét, hanem fővárosunk mai állapotáról is: „Romkocsmába járni nem annyira jó, csak ebbe volt a legegyszerűbb kocsmát csinálni, miután egész Budapest úgy néz ki, mint egy romtelep. Ide részben katasztrófaturisták és az egzotikumok iránt érdeklődök járnak. És nem nagy öröm, hogy a varsói gettólázadást bármikor bármelyik budapesti sarkon le lehet forgatni”. Szinte félve kérdem, változott-e azóta a helyzet?

Amint a Szovjetunió, az Európai Unió sem örök!

2017. január 16. 22:51

euparl.jpgPapot temetni itt a földön szomorúság, ámde a mennyországban öröm. Legalábbis jó papot. Eggyel több a lakója ezzel annak ugyanis. Talán nem vagyok egyedül azzal, ha azt mondom, ez az üzenete Olofsson Placid bencés atya halálának.

Hiába antiszemitáznak, a magyar nem származás, hanem erkölcsi hovatartozás alapján értékel

2017. január 15. 22:48

zsido-sok-250.jpgA Takaró Mihály irodalomtörténész által oly találóan „véleményvezérek”-nek nevezett balliberális ízlésrombolók úgyszólván mindig előhúzzák az „antiszemita” kártyát. Aki őket bírálja, antiszemita. Miközben viszont azt mondják közülük, nem is kevesen, hogy olyan nincs is, hogy zsidó.

Régebbi hírek a rovatban:


A rovat teljes archívuma