Payday Loans

Keresés

A legújabb

Latrina a város szívében PDF Nyomtatás E-mail
31. Falu vagy város - 31. Falu vagy város - emberi élet és település

Emberi ürülékkel teli pöcegödör/latrina a város szívében: az Eiffel térnél



Már írtam, és nem csakis itt, ezen a blogon, hanem levelekben, beadványokban, hogy ahajléktalanoknak, akik nagy számban koncentrálódnak az Eötvös utca-Szobi utca-Podmaniczky utca-Eiffel tér (hátsó bejárata)-Nyugati pályaudvar oldalbejárata által határolt területen, ugyanúgy, mint a királyoknak, a dúsgazdagodó politikusoknak, a liberális jogvédőknek, a főpolgármesternek, a katolikus karitászosoknak, a máltaiaknak, a Naphegyen, a Rózsadombon vagy Telkiben élő polgártársainknak, vanemésztőrendszerük. Működik a kiválasztásuk, az emésztésük, és ők is, mint mindenki, az angol királynőtől az újdonsült, híres, megtollasodott férjeket találó arákig, büdös, fertőzésveszélyes fekáliát ürítenek magukból. Ebben nincsen különbség köztünk, édeseim! A lényegi különbség csak az, hogy ők nem angol WC-be, nem aranyozott majolika vagy Zsolnai porcelán klotyókba, hanem esetleg nyílt, szabadon bűzölgő latrinába, vagy inkább pöcegödörbe ürítenek, és sokan közülük nem máshol, mint a város közepén. A nemrégiben felépült Eiffel tér közvetlen szomszédságában!


Képes riportom következik: ajánlom minden jogvédőnek, városatyának, a fővárosi és terézvárosi polgármesteri hivatal minden illetékesének, a MÁV fő- és alvezéreinek, az Eiffel Irodaház működtetőinek, a hajléktalanok jogai felett őrködő alkotmánybíróknak, a liberális hajléktalanvédőknek, az I love Budapestés a városvédelem lelkes tagjainak és mindenkinek, aki a világból bárhonnan, Kanadától Berlinig olyat akar látni, amilyet a civilizált világban szerintem sehol nem, nemhogy egy európai főváros kellős közepén!
Ajánlom a várost dicsőítő blogolóknak, az internetes portáloknak, akik alig győzik a várost méltató hedonista blogbejegyzéseket örömmel és büszkeséggel linkelni és terjeszteni. Mint a Kádár-korban a teljesítményeket dicsőítő híradások, úgy születnek a várost felmagasztaló íráso(cská)k. Ugyanaz a lelkület és motiváció. Csak a szépet, csak a jót! Ami ronda, ha nem beszélünk róla: nincs is!
Még valamit: úgy tűnik, hogy egy közel két milliós nagyvárosból én vagyok az egyedüli, az egyetlen, a legeslegelső, aki három lépést tett kíváncsiságból, hogy megnézze, ugyan, mit is rejt az a parkolóhoz tartozó terület az Eiffel tér közvetlen közelében, a MÁV tulajdonában, ha nem tévedek. Őrök, ellenőrök, takarítók, csinovnyikok, portások, gondnokok, elvtársak/elvtársnők és urak/hölgyek hatalmas fizetésekért vagy ingyen munkával! Soha, soha, még senki ide nem ment, hogy megnézze, milyen állapotok vannak itt?! Szégyen és gyalázat! SHAME, VERGOGNA, VERGÜENZA, ПОЗОР, SCHANDE, HONTO, STUD, ΝΤΡΟΠΗ, RUSINE, UTANÇ, SKAM, СТИД, ГАНЬБА...


A Podmaniczky és Eötvös utca sarokról a körút felé van a Terézvárosi ÁNTSZ irodája... Nem a gyorsaság és a fürgeség jellemzi őket sem. És ők is szeretik a tettenérést, meg azt, ha nagy a fertőzésveszély. Ha már terjed a kór, akkor bizonyára intézkednek. Ők még nem jártak a túloldalon - soha. Még soha nem látták, hogy az Eötvös felől a másik irányban, bőven a látóterükben, vagy szemközt milyen sok hajléktalan van, nem ok nélkül. Korábbi posztomban olvasható és látható, hányhajléktalanokat segítő intézmény van itt a környéken.



Szemközt az Eiffel Irodaház, azon túl a Nyugati pályaudvar oldalsó bejárata, és balra, az a sárga épületrész a 62-es főposta vége.




Az őrbódéban az őr azt felügyeli, hogy jobbra, a kockaköves úton eljusson az autó a parkolóba, az Eiffel Irodaház mellé.


Az őrnek is van emésztőrendszere, ő is jár WC-re. Ő természetesen minden nap látja a rengeteg hajléktalan itt tanyázni.


Felfelé jut az utazó a pályaudvarra.  Balra a nagy irodaház, a szép tér, több bolt, kicsi Tesco, park stb.


Jön a parkolóból az autós.


Szemből nézve: rettentő, a kerekes koffert szétnyúzó, ócska, magyaros kockaöveken jut az ember el a pályaudvarig. Bokát is ficamít a magyar főváros kedvelt kockaköve, amelyet a középkorban is szemétre valónak minősítettek volna. Ezt alkalmazzák nálunk a Vörösmarty téren, az Andrássy úton, és minden felújított helyen, sétáló övezetben. Olcsó, vacak, ronda, kényelmetlen. Valaki valamiért (miért is?) nagyon szereti...



Ahogy megy az ember felfelé a pályaudvar irányában, jobbra egy trafó(?)házacska, balra az irodaház oldalfala, ahol örökké leragadnak évek óta a konténerek, bennük "üdítő" porral és mocsokkal. Az Eiffel tér, ahogyan a képen is látható: szép, kellemes, tiszta, őrzött hely. A falig őrzött.






A pályaudvar oldalsó bejárataihoz közeledve terül el a szintén gondozott és természetesen őrzött, fizetett parkoló. Ezt a részt a már látott trafóházacska körüli kis "liget" választja el az irodaháztól. Pár méternyi a távolság. A képen balra látható kis ház felé gyalogosan közelítve egyre inkább érezhető valami bűz. Egyre intenzívebb a szarszag. Ide a kocsikat ellenőrző portás még soha nem jutott el, és egyáltalán, soha, még senki nem vette észre, mi is zajlik itt...


Nos, én bátran, és kíváncsian (a világot ez hajtja előre, nem a sunyi tespedés, bambaság és lapítás!) megközelítettem azt a kis házat balra, és a már látott trafóházat, ami most itt jobbra van.




Ürülék mindenütt... A házhoz épített oldalfal mögötti rész meglepetést tartogatott. Egy lépcsőlejáró van itt, gondolom, a Nyugati pályaudvarhoz tartozó régi bunkerrendszer egyik lejárója lehet. Rajta vasrács, alatta a lefelé vezető lépcsők, oldalánál az említett fal.





A falban és a rácsban az a jó, hogy mint egy igazi latrina, pöcegödör, úgy funkcionál. Ráguggol a hajléktalan a fal által takartan, az ürülék nagyja leesik a lépcsőkre, egy része persze ottmarad, mint ahogy az ingyenes újságpapír is. Különböző állagú szar - mindenütt. Döbbenetes látvány! A bűz iszonytató!


A kis trafóházacska innenső oldala is körbe van szarva. Ürülék, fekália, kaki, papírok és bűz. Itt, az Eiffel tértől és a Nyugati üvegfalú oldalbejáratától néhány méternyire.


A házikóban bent felgyülemlett mocsok. Ismétlem: egy karnyújtásnyira ettől az épülettől, és ezektől az autóktól, ami lentebb látható:




Azután tesz az ember még két lépést előre, és már a vonatokra várakozókat látjuk a koszhadó, szétrohadó magyar valóságban. Ilyenkor mindig eszembe jutnak a MÁV-ban alkalmazott, a többség által márelfeledett sok-sok milliós jutalmak, meg a sok milliós végkielégítések.


Ez is Budapest! Ez is a mi szeretett városunk! Csak homokba kell dugni a buksikat! Nem tudomást venni arról, hogy mekkora számú hajléktalan sereg tengődik a belvárosban, és mindegyiküknek működik az emésztése. Mert akár tetszik, akár nem, ők is emberek: esznek, isznak és pisilnek és kakilnak! Hugyóznak és szarnak-fosnak! A kérdés az: hová!!! Miért néz félre mindenki, miért tettetik hülyének magukat a felelősök, amíg nem az ő ablakaik alatt, az ő lakóhelyüktől egy karnyújtásnyira alakítanak ki iszonyatos pöcegödröket a hajléktalanok spontán?! Nem szégyellik magukat? Nem a hajléktalanok, mert valahova nekik is kell! Egy ilyen pöcegödör látványán sem szégyellik el magukat mindazok, akik felelősek a hajléktalanokért és a városért?!!! Az ilyen állapotokért?!

LAST_UPDATED2