Payday Loans

Keresés

A legújabb

Illegális szervkereskedelem PDF Nyomtatás E-mail
A Nyugat alkonya - A Nyugat alkonya - oly korban él(t)ünk e Földön...

Izrael élen jár


a nemzetközi illegális szervkereskedelemben

 

2014. augusztus 18.
Hunhír.info

drezda-szenne-egtek-250.jpgEgy új jelentés az izraeliek kiemelkedő szerepére világít rá a nemzetközi szervkereskedelemben. A New York Times vasárnap közölte a jelentés részleteit, miszerint az izraeli szervkereskedők hatalmas pénzeket vágnak zsebre tengerentúli vese-transzplantációval.Egy izraeli nő, Ophira Dorin történetéből kiderül, mennyire könnyű illegálisan szerveket vásárolni Izraelben.

Dorin a lapnak elmondta, 175 ezer dollárt fizetett a vesetranszplantációs műtétért a közvetítőnek. Azonban egy titkos Costa Rica-i bírósági dokumentum szerint a 37 éves munkanélküli donor csak 18.500 dollárt kapott veséjéért. 

A New York Times elemzése alapján 2000 óta az izraeliek jelentős szerepet játszanak a szervkereskedelemben. 

Az izraeli egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint az izraeliek csak kevesebb mint tíz százaléka regisztrált szervdonor. Ez részben a vallási korlátozásokkal magyarázható. 

A Costa Rica-i hatóságok tavaly jelentették be, hogy feltártak egy nemzetközi szervkereskedő hálózatot, amely arra szakosodott, hogy veséket ad el izraelieknek és kelet-európaiaknak. 2012-ben legalább 10 izraeli állampolgárt tartóztattak le illegális szervkereskedelem miatt.

Izrael elismerte 2009-ben, hogy halott palesztinok szerveit a legközelebbi rokonok engedélye nélkül már az 1990-as évektől eltávolították.