Payday Loans

Keresés

A legújabb

Szépségverseny PDF Nyomtatás E-mail
A Nyugat alkonya - A Nyugat alkonya - oly korban él(t)ünk e Földön...

Gipsz minta alapján csináltak róla életnagyságú mezítelen szobrot, úgynevezett "gipsz-lenyomat"-ot.. A Budapest-Dél, "Osztyapenko" szobránál, egy kis utcában az egyik udvarban 1992-ben még ott volt a mezítelen gipsz - szobor. (Vagy egy másolata?) Nagy lelki teher a figyelem központjába kerülni, s utána magára hagyatva lenni. Manökenek, világhírű színészek, színésznők is belerokkannak, elég nagy százalékban. Én aljas dolognak tartom a szépségkirálynő versenyeket. Az ott szereplő hölgyek, a rendezők részéről igen nagy nyomás alá kerülnek. Szereplés felajánlás, akt-fotó készítés és egyebek .... Szexuális zaklatásnak is nevezhető lenne, ha az erős nyomásra nem önként adnák be a derekukat ... Aki pedig ellenáll, az kerül a süllyesztőbe, amit egyedül feldolgozni nem lehet. Marad az öngyilkosság.

 

 

"Az első három helyezett – a második Kruppa Judit, és a harmadik Füstös Veronika – nyereményének része volt, hogy egész alakos szobrok készülnek róluk. Ezekre kapott megbízást Pauer Gyula (†71) szobrász, aki még a 6. helyezett Kalmár Zitát is felkérte, hogy álljon neki modellt.         A meztelenre vetkőzött lányok testét beolajozták, majd a megfelelő pózba állítva tetőtől talpig bekenték gipsszel, végül gézzel teljesen beborították. A száradás után nyert negatív formát ki lehetett önteni bármilyen anyaggal, hogy a test minden részletét hűen ábrázoló szobor legyen a végeredmény. A lányok testéről készült darabokat most egy aukciósház kínálja megvételre.– A kikiáltási ár darabonként 280 ezer forint, erre bárki licitálhat. Mivel nagyon kevés Pauer-héjplasztika maradt meg, amelyek főleg magángyűjtőknél vannak, akár a kikiáltási ár tízszeresére is felmehet a licit – bizakodott Schneller János, a Pintér Aukciósház munkatársa.A gyönyörű alkotásoknak 28 évvel ezelőtt nem örült mindenki. Csilla apja szerint kihasználták a fiatal lányok naivitását, és megalázták őket.– Csillát felvitték Pestre modellt állni, majd előtte szinte erőszakkal készítettek róla néhány úgynevezett munkafotót. Ráadtak egy átlátszó leplet; rosszabb volt, mintha meztelen lett volna – mesélte Molnár István akkor a Vas Népének.A munka közben készült, visszafogottnak nem nevezhető képek egy német magazin oldalain láttak napvilágot. A szépségek meztelenül pózoltak a kamerák előtt.

Egyedül Csilláról nem jelent meg aktkép, csak meztelen szobrának fotóját tették be a lapba.= Az 1985-ös magyar szépségkirálynő-választás első botránya akkor tört ki, amikor a nyugaton megjelenő Lui című, kulturálisnak éppen nem nevezhető lap közölte a helyezést elért magyar hajadonok fotóit. A lányokon nem volt ruha, feltárulkozott a meztelen igazság. A képek címe csak annyi volt: =Elvtársnők a vörös Budapestről.= Ám a botrányt már nem lehetett csitítani: a lány a pletykák, folyamatos zaklatások miatt 1986. július 10-én gyógyszerekkel megölte magát."

 

 

 

Szépleányok - Az első magyar szépségverseny

http://www.youtube.com/watch?v=sK0cLVdg4H4#t=4946