Payday Loans

Keresés

A legújabb

Öngyilkosság PDF Nyomtatás E-mail
A Nyugat alkonya - A Nyugat alkonya - oly korban él(t)ünk e Földön...

Felakasztotta magát a devizahiteles

2014-07-10 03:38:00
Rejtély, hogy miért választotta a temetőt öngyilkossága helyszínéül a férfi.
Végzett magával - A makói temetőben találták meg K. János holttestét 
(Fotó: Oroszi Beáta)

Makó — A végső elkeseredés vezethette azt a férfit, aki végzett magával a makói temetőben. A Blikk információi szerint K. János (†27) azért dobta el magától az életét, mert kilátástalannak látta a jövőt a rá és családjára nehezedő devizahitel miatt. Néhány nappal ezelőtt a temető mellett sportoló fiatalok figyeltek fel a kötélen himbálózó testre. Azonnal szóltak edzőjüknek, aki értesítette a rendőrséget és a temetőgondnokot.

A fiatalembernek esélye sem volt a túlélésre, azonnal meghalt. Hozzátartozói a tragédia másnapján mécseseket gyújtottak a helyszínen. Úgy tudjuk, K. János búcsúlevelet hagyott maga után, amelyben leírta, nem haragszik senkire, de életét teljesen reménytelennek látja.

– Jancsi nem tudta elviselni a rá nehezedő anyagi terheket, amelyek miatt korábban már az igazságszolgáltatással is meggyűlt a baja. Olyan nehéz helyzetbe került, hogy lopni próbált, csak hogy törleszteni tudja a részleteket – mondta el a Blikknek a férfi egyik közeli barátja, aki hozzátette: K. János nagyon megbánta tettét, amit szégyellt is, hiszen egy idős asszony érté­keit akarta megszerezni.

Feladta - K. János (†27) feladta az adósság elleni harcot

Úgy tudni, hogy K. Jánosnak sokmilliós devizahitele volt, amit már nem tudtak fizetni. A közeli ismerős szerint arra senki nem talál magyarázatot, hogy a férfi miért éppen a makói temetőben dobta el magától az életet. A debreceni születésű fiatalembernek ugyanis nem volt kötődése ehhez a temetőhöz, nem nyugszik ott senkije, sem rokona, sem ismerőse.

A rendőrségen megerősítették a haláleset tényét, közigazgatási eljárás keretében nyomoznak, vagyis nem merült fel gyilkosság gyanúja. Az elmúlt években egyébként jó néhány öngyilkosságot magyaráztak a devizahitelek miatti eladósodással, ám hivatalos statisztika nem készült erről.

K. Sz.