Payday Loans

Keresés

A legújabb

Elhunyt Tomory Zsuzsa PDF Nyomtatás E-mail
MAGYARSÁGISMERET ABC
Elhunyt Tomory Zsuzsa

2016. november 6-án reggel az Amerikai Egyesült Államokban elhunyt Tomory Zsuzsa. A Magyarok Világszövetségének székházára kitűzték a gyászlobogót.

Elsőként a Svédországban élő Dr. Madarassy Enikő tudatta a szomorú hírt: Tomory Zsuzsa örökre eltávozott. Még megérte az október 23-i nagy felvonulás 60. évfordulóját...

Tomory Zsuzsa halálára

Tomory Zsuzsától, Magyar Adorján szellemi örökségének legértőbb őrzőjétől, a magyar nyelv fennkölt ápolójától, a magyar ősmúlt szenvedélyes kutatójától két írásával és Bálint Miklós Bendegúz versével búcsúzunk.
Bálint Miklós Bendegúz
EMESE LÁNYA

Tolnavidék puha fészke, 
Otthona az ősi múlt. 
MagyarLélek legfőbb kincse, 
Odaadón érte nyúlt. 

Reménytáplálja az éltét, 
Ypszilonrejti titkát, 
Zöld tavaszok arany fényét, 
Szarvasok szavát isszák. 

Ujjong a föld Erdély táján, 
Zengő patak fényre lel. 
Sorsfonala termő ágán, 
Alkony tündér énekel. 

Adorjánnal a magyar szó, 
Szakavatott doktora. 
Zászlóvivő, irányadó, 
Utódoknak mentora. 

Szép szemei ezüst tóban, 
Zafír hűség ékköve. 
Imádságos Isten-szóban, 
Ragyog égi fényköre. 

Oldott kévét kötöz keze, 
Magot nevel a karja, 
Ontjaszeretetét szíve, 
Tollát szó ere szabja. 

2014. Kikelet - Böjtmás hava 
Március 07.

MVSZ Sajtószolgálat

Kapcsolódó:

Magyar Adorján-Tomory Zsuzsa: Csodaszarvas népük ajkán, avagy Magyar GenezisMagyar Adorján-Tomory Zsuzsa: Csodaszarvas népük ajkán, avagy Magyar Genezis (mvsz.hu
2015. október 23-án, az üdvtörténeti jelentőségű 1956-os Magyar Forradalom és Szabadságharc 59. évfordulójának ünnepi műsorába ágyazva tartották meg a Csodaszarvas népünk ajkán című video ősbemutatóját. A Magyarok Világszövetségének székházában megjelent ünneplő közönség és a világhálós közvetítés révén a nagyvilág más tájain élő magyarok egyszerre tekintették meg a Békéscsabán élő szín- és képzőművész Mészáros Mihály rendezésében készült alkotást, amelynek szövegkönyvét Magyar Adorján tanulmánya alapján az Amerikai Egyesült Államokban élő Tomory Zsuzsa írta. A félórás film a világhálón elhelyezve szabadon megtekinthető. Alább rövid ismertetőt közlünk, valamint a video világhálós címét.

 

Tomory Zsauzsa: Magyar királyság Európában a VIII. sz. előttTomory Zsuzsa: Magyar királyság Európában a VIII. sz. előtt
(magyarmegmaradasert.hu
Norma Lorre Goodrich Medieval Myths[1] (Középkori mondák) című könyvében a jól ismert európai ősregéket és mondákat népszerűsíti, amint ezt korábban a sumir, egyiptomi, krétai, görög, trójai, perzsiai, afganisztáni, indiai és római mondavilággal tette. Hungária Bertájának élettörténetét 1270-ben véletlenül találta meg egy korában nagy tiszteletnek örvendő Adenes li Rois nevű belga regős.