Payday Loans

Keresés

A legújabb

Japán és a “nonszexualitás” PDF Nyomtatás E-mail

Japán és a “nonszexualitás”

japan-es-a-nonszexualitas

Különös kutatási eredményekkel rukkolt elő október végén a Guardian brit napilap. A helyszín a 126 milliós Japán, a téma pedig a szex, a párkapcsolatok és a családalapítás, illetve ezek hiánya. Sokkoló felmérésekből és meghökkentő értékekből természetesen nincs hiány. A legdurvább talán az, hogy a Japán Családtervezési Szövetség szerint a 16 és 24 év közti fiatal nők 45%-a saját bevallása szerint egyáltalán nem érdeklődik a szexuális kapcsolatok iránt, sőt vannak, akik egyenesen undorodnak is tőle. A férfiaknak több mint egyharmada vallotta ugyanezt.

Forrás: Thinkstock

Egy másik kutatás szerint a 18-34 közötti nők 49, a férfiaknak pedig a 69 százaléka szingli, ráadásul a 30 alattiak egyharmada soha életében nem vett részt egyetlen randevún sem. Ennek az az oka, hogy a fiatal nők egyszerűen képtelenek feladni a függetlenségüket, kiváló munkájukat, önálló fizetésüket és az álmaikat. A munkaerőpiac hölgyei ugyanis súlyos választás elé kényszerülnek.

A nők egyre nagyobb arányban szereznek magas iskolai végzettséget, és sokkal inkább karrierorientáltak, mint az urak. A merev munkahelyi hagyományok viszont összehangolhatatlanok a házasság és a gyereknevelés teendőivel. A cégek szerint ugyanis ha egy nő férjhez megy, előbb-utóbb teherbe esik és leteszi a munkát. Az anyák 70%-a ráadásul soha nem is megy vissza dolgozni. És pontosan ez az, amitől a lányok rettegnek, és ezt igyekeznek már csírájában elfojtani azzal, hogy sem egy párkapcsolatot, de még a randevúzást nem vállalják fel.

Forrás: Thinkstock

A Guardian megszólaltatott egy 32 éves szingli nőt, aki elmondta, hogy remek állása és jó fizetése van. Így megengedheti magának, hogy márkás ruhákat hordjon, utazgasson, menő éttermekben vacsorázzon. Ezt az életstílust pedig nem kívánja a háziasszony szerepére cserélni, és önként eldobni a szabadságát. A lap természetesen a szex témakörét is firtatta, így arra is fény derült, hogy ezek a lányok alkalmi szexkapcsolatokkal töltik ki az egyébként tökéletesnek mondott életüket. Tisztában vannak vele, hogy egyedülállóként mindenki kétségbeesettnek tartja őket, de ők pontosan tudják, hogy mindössze egyetlen dologtól rettegnek; a börtönként értelmezett házasságtól. A megkérdezett fiatal nők megdöbbentő hányada, majdnem 90 százaléka nyilatkozta azt, hogy jobb szingliként élni, mint abban a házassági viszonyban, amit előrevetítenek nekik.

Így, hogy a nők alig szexelnek, a férfiak is kénytelenek ehhez tartani magukat. Mielőtt azonban még sajnálni kezdenénk őket, fontos megemlíteni, hogy nekik is megvannak a saját gyártású paráik. Ők például az ismerkedéssel, a randevúzással és a házassággal járó magas kiadásokat nem kívánják vállalni. Attól is tartanak, hogy menyasszonyaik és azok rokonai irreálisan magas elvárásokat állítanak majd eléjük, melyeknek nem tudnak, de valójában nem is akarnak megfelelni. Ezért ők is inkább azt a menekülőutat választják, hogy megtanulnak szex nélkül élni.

Mindezek fényében persze egyáltalán nem meglepő, hogy 2012-ben minden eddigi negatív szülési rekord megdőlt az orszában. Soha nem volt ilyen alacsony a termékenység, a társadalom elöregszik, és közel 13 millió nem házas japán lakik még a szülei házában. Ezek közül pedig sajnos legalább 3 millió 35 évnél idősebb.

Forrás: Life.hu