Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tompó László közírásai
Boldog-boldogtalan emberek életminősége
2016. augusztus 24. szerda, 21:34

Akik nincsenek maguktól elszállva

2016. augusztus 24. 16:06

Pannonhalma500.jpgOlvasom a Bayer Zsolt kitüntetése miatt önmagukat szétordibálók elmeorvosért kiáltó sorait. Függetlenül attól, ki miként ítéli meg Bayer pályáját, ami sok, az sok. (Nem mellesleg még a Munkáspárt is elhatárolódott tőlük fészbúkján.) Ülnek hipermodern szentélyeikben és osszák az észt. Ők, a tévedhetetlenek.

Heisler András beszél toleranciáról?

2016. augusztus 23. 09:36

menora.jpgMartin Heidegger írta, hogy vannak, akik úgy tesznek, mintha tagadnának valamit, holott pedig éppen az ellenkezőjét teszik. Ez jutott eszembe, amikor a Mazsihisz közleményét olvastam arról, hogy annak elnöke, Heisler András visszaadta állami kitüntetését.

Ferenc pápa teljesen érzéketlen Európa iránt

2016. augusztus 22. 09:55

ferenc-papa.jpgEmlékszem, Joseph Ratzinger félreállítása után sokan nem értették, hogy került Szent Péter székébe José Bergoglio. Mindenesetre nem kevesen üdvözölték bemutatkozásakor. Olyan jezsuita Szent Péter-utódot láttak benne, aki majd „rendet tesz”, aki az egyre növekvő iszlám áradattal szemben megtalálja majd a helyes fellépést.

Hányan tudjuk, mit is ünneplünk augusztus 20-án?

2016. augusztus 21. 16:56

A Keresztény Élet Portál megkérdezett járókelőket, mit is ünneplünk augusztus 20-án? A válaszok kétségbeejtőek voltak. Persze nem véletlenül, amikor gyakran az egyházi médiumok sem tesznek ki ilyenkor önmagukért.

Mit köszönhetünk Szent István királynak?

2016. augusztus 20. 10:14

szent-istvan-szobor-fehervar.jpgVannak, nem is kevesen, akik Szent István királyt csaknem megvetéssel emlegetik, mondván, idegen járomba hajtotta a magyarságot. Mi az igazság?

Nyolcan-tízen uralkodnak az egész magyarországi gazdasági élet fölött

2016. augusztus 19. 10:19

szent-istvan-szobor-fehervar-250.jpgLélekben készülve a holnapra, Szent István király ünnepére, olvasom Haller István (1880-1964) néhai vallás- és közoktatásügyi miniszter 1926-ban megjelent könyvét. „A keresztény politika” – ez a címe. Ijesztően aktuális. Útmutató minden sora.

Óvszer-automaták iskolai bevezetését akarják – na kik?

2016. augusztus 18. 09:00

napkelte.jpgNem új az alábbi történet. Az 1968-asok nemzedéke nem nyugszik mindaddig, amíg mindent, ami a Teremtő akaratából való, porig le nem rombolt. Már a gyermekek megrontásától sem riad vissza. Sőt pont attól a legkevésbé.

Mi lesz, ha a békésnek mutatkozó muszlimok is fegyvert fognak ránk?

2016. augusztus 17. 15:12

Európa iszlám részről történő meghódítási kísérletei azt mutatják, hogy a békésnek mutatkozó iszlámok sem bizonyultak sokszor különbeknek a harcos iszlamistáknál.

Ronald Lauder: Magyarországon a legaggasztóbb mértékű az antiszemitizmus

2016. augusztus 16. 08:15

auschwitz2011.jpgA minap az Observer interjút készített Ronald Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus vezetőjével, aki elmondta benne: Magyarországon a legaggasztóbb mértékű az antiszemitizmus. Nem mondott ezzel persze semmi újat. Már tavalyi auschwitzi látogatása során arról panaszkodott, hogy az európai közhangulat egyre inkább kezd hasonlítani az 1933-as évekéhez.

Szűz Mária országa vagyunk

2016. augusztus 15. 09:08

szuz-maria-500.jpgMa, augusztus 15-én, Nagyboldogasszony napján, Mária mennybevételének ünnepén nem lehet elégszer emlékeztetnünk arra, hogy nincs még egy nemzet, melynek életében Szűz Mária, az Istenanya akkora szerepet töltött volna be, mint a mienkében. Ugyanis Szűz Mária nemcsak „Magyarország Patrónája” (Patrona Hungariae), annál jóval több, egyenesen „Magyarország Királynője” (Regina Hungarorum), mi pedig az Ő országa vagyunk (Regnum Marianum).

Tompó-egyperces: Majdnem pápa

2016. augusztus 14. 17:35

Alig harmincas vidéki atya. „II. János Pál antipápa a pokol tüzében ég!” – adta hírül egykor a templomajtón. Felfüggesztették állásából. Azóta is ott állt mellette, mint kisgyermek mellett az édesanyja, egy korán korosodó férfi. Valami látnok.

Tompó-egyperces: Pózolás

2016. augusztus 13. 05:37

Nem, a testvér nem tartotta magát erkölcscsősznek, mégsem tudta megállni, hogy ne jegyezzen meg valamit lépten-nyomon, pláne ilyenkor, nyáron. No de mi is volt az, ami ennyire megszólalásra kényszerítette?

„Minden keresztény a pokolba jut”

2016. augusztus 12. 13:47

kereszt-gellert-hegy-500.JPGSkizofrén állapot jellemez sokakat, akik önmagukat kereszténynek mondják. Egy félmondat erejéig elítélik a közelmúltbeli francia papgyilkosságot, aztán rögvest napirendre is térnek felette, és az összes hasonló eset felett. „Szeressük egymást, gyerekek!” Ennyi a reagálásuk a brutális keresztényüldözésre.

„Uram, Ön antiszemita?”

2016. augusztus 11. 11:28

antifa_500.jpgNézem a Mazsihisz honlapját, de most – szellemi higiénia okából – nem fogom kivesézni egyetlenegy cikkét sem. Csak megállapítom, hogy nem ismer uborkaszezont. Tíz cikkéből kilenc a holokauszttal foglalkozik. Mármint a zsidó holokauszttal.

„Az iszlám puszta létét is bűncselekménnyé kellene nyilvánítani”

2016. augusztus 10. 15:01

Klára Samková cseh alkotmányjogász professzor asszony, képviselőnő nemrég egy iszlámkérdéssel foglalkozó fórumon alig fél órában elmondta mindazt, amit egyre többen tudnak és elfogadnak, csak legfeljebb nem merik kimondani.

Mitől konzervatív egy meleg?

2016. augusztus 09. 11:53

buzi-balerinak.jpgMarxnak, Engelsnek, Leninnek, vagy Kun Bélának és Szamuely Tibornak mi közük volt a konzervativizmushoz? Ugye semmi. Pontosan olyanok voltak, mint amilyenek szavaik és tetteik. Az ember, ha meghallotta nevüket, azonnal tudta, hány óra van náluk. Azóta azonban mintha fordult volna egyet a világ.

Ide vezetett a liberalizmus...

2016. augusztus 08. 12:43

Sokan vannak, akik ifjúságunkat látva feljajdulnak, és azt mondják lépten-nyomon, ilyen fokú zabolátlanság, fékeveszettség, lazaság, mint ma, azért még a Kádár-korszakban sem volt. Lehet, de már akkor megkezdődött az a folyamat, amelynek nemcsak szemlélői, de – tisztelet a kivételeknek – alakítói is vagyunk sajnos mindmáig.

Kik is hozsannáznak a muszlim migráció „áldásai”-ról?

2016. augusztus 07. 11:17

muszlim-ima-500.jpgAmint tegnap beszámoltunk róla, Márfi Gyula érsek ismét kiállt kontinensünk elemi érdeke, az iszlám migráció továbbgyűrűzése ellen. Ilyenkor nemcsak ő, hanem minden vele tartó tapasztalja ugyanakkor, mennyire homokba dugják a fejüket azok, akik az 1968-as „kultúrmarxista” nemzedékhez igazodva a muszlim migráció „áldásai”-ról hozsannáznak.

Nem minden muszlim terrorista, de majdnem minden terrorista muszlim

2016. augusztus 06. 11:31

terrorista-2-500.jpgA bölcsek köve annál, aki tudja, miért, hogy a magyar főpapok közül jóformán csak Márfi Gyula szokta a keresztény katolikus álláspontot hangsúlyozni a muszlim migrációval kapcsolatban. Így történt ez most is.

A magyarok külföldön kézzel-lábbal mutogató, orrtúró bunkók?

2016. augusztus 05. 13:26

Nem tudom, ki hogy van vele, de ha külföldiekkel találkozom honunkban, legtöbbjüknél a legelemibb illemtani szabályokkal, viselkedési formákkal sem találkozom.

Régebbi hírek a rovatban: