Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tompó László közírásai
Boldog-boldogtalan emberek életminősége
2016. augusztus 09. kedd, 06:30

Tompó László közírásai

 

Ide vezetett a liberalizmus...

2016. augusztus 08. 12:43

Sokan vannak, akik ifjúságunkat látva feljajdulnak, és azt mondják lépten-nyomon, ilyen fokú zabolátlanság, fékeveszettség, lazaság, mint ma, azért még a Kádár-korszakban sem volt. Lehet, de már akkor megkezdődött az a folyamat, amelynek nemcsak szemlélői, de – tisztelet a kivételeknek – alakítói is vagyunk sajnos mindmáig.

Kik is hozsannáznak a muszlim migráció „áldásai”-ról?

2016. augusztus 07. 11:17

muszlim-ima-500.jpgAmint tegnap beszámoltunk róla, Márfi Gyula érsek ismét kiállt kontinensünk elemi érdeke, az iszlám migráció továbbgyűrűzése ellen. Ilyenkor nemcsak ő, hanem minden vele tartó tapasztalja ugyanakkor, mennyire homokba dugják a fejüket azok, akik az 1968-as „kultúrmarxista” nemzedékhez igazodva a muszlim migráció „áldásai”-ról hozsannáznak.

Nem minden muszlim terrorista, de majdnem minden terrorista muszlim

2016. augusztus 06. 11:31

terrorista-2-500.jpgA bölcsek köve annál, aki tudja, miért, hogy a magyar főpapok közül jóformán csak Márfi Gyula szokta a keresztény katolikus álláspontot hangsúlyozni a muszlim migrációval kapcsolatban. Így történt ez most is.

A magyarok külföldön kézzel-lábbal mutogató, orrtúró bunkók?

2016. augusztus 05. 13:26

Nem tudom, ki hogy van vele, de ha külföldiekkel találkozom honunkban, legtöbbjüknél a legelemibb illemtani szabályokkal, viselkedési formákkal sem találkozom.

Ferenc pápa trójai faló az Egyházon belül

2016. augusztus 04. 16:43

Nem kezdek el itt most hosszas elemezésekbe arra vonatkozólag, hogy a keresztény világ esküdt ellenségei jó másfél évszázad óta milyen módszerekkel igyekszenek átvenni az irányítást Rómában. Untig elég, ha Ferenc pápa megnyilatkozásait idézzük ennek belátására. Ezek alapján ő nem más, mint trójai faló az Egyházon belül.

Ilyen a magyar!

2016. augusztus 03. 22:44

gardonyigeza.jpgEzen a napon született 1863-ban Gárdonyi Géza. Nemcsak író volt. Nemzetnevelő. De a szó legszorosabb értelmében. Zavarban is van az ember ilyenkor. Mit idézzen tőle?

Spiró a kirakatban – avagy hol a határ a nemzetgyalázásban?

2016. augusztus 03. 09:24

vajda-janos250.jpgSzékesfehérvár fő utcáján sétálok. Kínzó hiányérzetem támad. Nincsen sehol egy könyvesbolt? Egyszer csak észreveszem, hogy van. Vajda János Könyvesbolt. Nézem kirakatait. Vajda sehol, de Spiró van, és nyilván nem csak a kirakatban. Eloldalgok... (A képen Vajda János)

Maradjon a Himnusz!

2016. augusztus 02. 11:30

Tévedtem tegnap, amikor azt állítottam, hogy magamon kívül más nem „tette helyére” a Himnuszt a Szózatra lecserélni óhajtó Puzsér Róbert megszólalását. Amint azóta olvasom, megszólalt még valaki, éspedig ugyanott, ahol Puzsér.

„A legelszántabb és legvadabb kommunisták közé tartozott...”

2016. augusztus 01. 21:10

Egyre inkább érzem azt, hogy kísért a múlt. Az 1919-es. A minap adtam hírt arról, hogy egy önmagát újságírónak tituláló személy egy önmagát konzervatívnak tekintő napilapban a magyar Himnusznak a Szózatra való lecserélését indítványozta. Azóta sem tudok felette napirendre térni...

Hol siklik ki oly sokak élete?

2016. július 31. 13:43

Papok, pedagógusok és pszichológusok a megmondhatói leginkább, oly sokaknak mi az Achilles-sarkuk, életük leggyengébb láncszeme? Hol van mégis az a pont, amelyhez elérve a jól szituált gyermekből felcseperedett ember vonata mégis kisiklik az élet országútján?

Cseréljük le a Himnuszt a Szózatra?

2016. július 30. 15:46

rusztikus_konyv.jpgTisztelt Olvasó! Önt jobban érdekli Munkácsy Mihály képzőművészeténél, mit gondol róla Kovács István János, vagy netán Liszt Ferenc zeneművészeténél, hogyan vélekedik vonásairól Pampuska Benő? Ha igen, jó hírem van. Kölcsey Ferencről, kiváltképpen Himnuszáról – Himnuszunkról – a minap nyilatkozott egy bizonyos Puzsér Róbert.

Kik bérlik a kocsmákat?

2016. július 29. 16:41

Valaha – gondoljunk csak Petőfire! – fogalom volt a kocsma. A faluvégi kurta kocsma. Petőfi alighanem forog a sírjában. Miért is?

4000 dzsihadista jutott Európába a migránsáradattal

2016. július 28. 16:37

terroristak250.jpgCsak remélhetnők, egyre többek álla fog leesni, ha ez még nem történt meg velük. Napról-napra, óráról órára, percről percre szertefoszlik ugyanis a „békés iszlám” mítosza. A speisa.com a minap közölte, hogy az Iszlám Állam (ISIS) egyik parancsnoka nyíltan kimondta az Express brit hírportálnak: több ezer harcosuk már Európában van és csak a jelre várnak, hogy egy hatalmas, pusztító terrortámadást hajtsanak végre. A terrorszervezet 4000 harcosát juttatta be kontinensünkre a migránsáradattal.

„Jött Trianon, úgy jártam-keltem, mint akit fejbe ütöttek”

2016. július 27. 16:14

schutz-antal-250.jpgOlvasom Schütz Antal (1880-1953) piarista tudós, dogmatikatanár önéletrajzi vallomásait. A Torontál vármegyei Tószegen, német telepesek által alapított községben született teológusnak német volt az anyanyelve, alapműveltsége, mégis magyarrá lett, és 1920. június 4-ét vérlázító történelmi aktusként élte át.

„360 ezer embert azonnal kivégeztek”

2016. július 26. 10:42

auschwitz2011.jpgNincsen uborkaszezon, folyik a „nácira vadászat” ilyenkor is. Arról, hogy Szíriában hány keresztényt gyilkolnak meg csak azért, mert keresztény, még nem olvastam sohasem a Mazsihisz honlapján. Ami csak azért érdekes, mert folyton a „zsidó-keresztény” párbeszédet meg együttműködést sürgetik.

Fekáliával fogadták a szcientológusok fővezérét Budapesten

2016. július 25. 17:32

mocsar250.jpgTucatnyi publikáció foglalkozott eleddig is a szcientológia viselt dolgaival. Nem véletlenül. Egy szektáról van szó, amelyben nincsenek normák. No de lássuk csak a történteket!

„Az istentelenség egyenlő a tönkremenéssel”

2016. július 24. 23:38

Korunk emberének talán legfőbb tulajdonsága, hogy nem ismeri be, ha tévedett, ha hibázott, pláne, ha bűnt követett el. Józan ésszel aligha belátható, miért teszi ezt. Hiszen azzal senki sem lesz kisebb, kevesebb, ha elismeri, hogy adott helyzetben rosszul cselekedett.

„Baljában kereszt, jobbjában kard”: Nándorfehérvár hősére emlékezünk

2016. július 22. 18:03

nandorfehervar250.jpg560 évvel ezelőtt, 1456. július 22-én győzedelmeskedett Hunyadi János a Nándorfehérvárt ostromló törökök felett. A győzelemben oroszlánrésze volt rajta kívül Kapisztrán Szent János hitvallónak, a lánglelkű ferences szónoknak.

Ha nem zsidó, nem is számít...

2016. július 22. 10:20

 



Nézem a Mazsihisz honlapját s megakad a szemem egy hosszú irodalomjegyzéken. A Síp utcai zsidó fajvédő társaság könyvjegyzéket közölt a zsidóság tanulmányozásához. Jó, rendben, legyen, mondhatnók. Csakhogy, finoman fogalmazva, féloldalasra sikerült. A jegyzéket Peremiczky Szilvia, az Országos Rabbiképző – Zsidó Egyetem adjunktusa állította össze, hogy „vezérfonalat adjon a zsidó történelem és kultúra tanulmányozásához”. 

 

Van még, aki ezek után visszasírja a Kádár-korszakot?

2016. július 21. 10:53

voroscsillag.jpgA minap régi fotókat nézegetve előkerült kettő, éspedig a Nemzeti Sínház 1965. március 27-én történt felrobbantásáról. Olyannyira sokkolóak, hogy ismét felszínre hozták belőlem a szomorúságot, amiért is vannak, ráadásul nem kevesen, akik ha különböző indítékokból is, de hajlamosak visszasírni a Kádár-rendszert.

Régebbi hírek a rovatban: