Payday Loans

Keresés

A legújabb

A NOL botránya PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC
Yusra Mardini02

HOGY IS VAN EZ? – OLIMPIA ÉS A SZÍREK

Aktuális világbotrány a Népszabadság Online szerint, hogy a magyar riporter gyűlöletvezérelve vagy parancsra nem volt hajlandó kimondani az un. menekült csapat egyik tagjának, az úszó Yusra Mardini (már az is zavaros, hogy több helyen Mandini) nevét. Azonkívül, hogy vagy így volt vagy nem, hogy a történések kommentálásánál elengedhetetlen lett volna a név említése, de nem történt meg vagy egyszerűen nem tudta a riporter felolvasni, nem tudom, mert nem láttam a közvetítést. Mindenesetre, hogy a NOL ír erről, már elég ok a kételyre, hogy igaz-e az egész.

Azaz van még egy ok a kételyre.

Emlékszünk a „Amikor a farok csóválja „című amerikai filmre? Abban a sajtó machinációit mutatják be, hogy hogy csinálnak az albán háborúról, a menekültekről képeket a filmstúdióban profi eszközökkel. Megmutatja a színészek által eljátszott „menekültek” megalkotását a köz és a könnyzacskó és a politika érdekében.

Emlékszünk a jemeni-iraki háborús tanú különböző nemzetközi szervezetek (ENSZ is!) előtti előadására? Aki nővérként szemtanúja volt, amint a barbár iraki katonák az inkubátorokat szétverik a csecsemőkkel együtt? Aztán szépen kiderült, hogy az egyik amerikai arab nagykövetség tagjának lánya volt, aki még a közelében sem járt soha.

Nekem ez jutott eszembe, amikor megkíséreltem a világhálón a szír menekült úszónőt „lekáderezni „és nem sikerült sok információt beszerezni. Legkorábban valamikor ez év márciusában olvasható róla német és angol nyelven. Arab semmi.  Szíriával kapcsolatban semmi eredeti 2012–ből vagy előtte. Mardini ugyanis 2012 óta, azaz 14 éves korától élt Törökországban és 2015 óta Németországban. Családjáról, életéről semmi. Egyes honlapok szerint keresztény mások szerint muszlim. Kicsit elképzelhetetlen, hogy egy ilyen jónevű szír sportoló neve ne tűnt volna fel már ezelőtt is. A szír sporttal foglalkozó honlapok is a német vagy angol szövegeket veszik át.

Yusra Mardini01

Mintha az amerikai filmet nézném újra. Mindenesetre arra kiváló alkalom, hogy mondvacsinált ürüggyel egyesek megint kedvenc foglalatosságuknak éljenek idehaza és rúgjanak bele a magyarokba.

Havrilla István

Nemzeti internetFigyelő (NIF)