Payday Loans

Keresés

A legújabb

Fradi - a kemény mag PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló
NEMZETISPORT.HU 2016.07.31 09:38 Frissítve: 2016.07.31 21:45

FTC:

így

demonstráltak

a Hősök terén,

majd a Népligetben

a szurkolók – videó

 

Mint ismert, a Bajnokok Ligája selejtezőjében az albán Partizani Tiranával szemben alulmaradó Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll videoüzenetben elnézést kért a drukkerektől és arra biztatta a szimpatizánsokat, hogy adjanak egy esélyt csapatának, és látogassanak ki minél többen a Diósgyőr elleni hazai bajnokira. A zöld-fehérek szervezett szurkolói csoportjai viszont a szombati találkozó napjára demonstrációt hirdettek a Hősök terére, ahonnan a Népligetbe vonultak drukkolni, és a stadionon kívül követték a meccset. Az NSO Tv mindkét helyszínen jelen volt, és a szurkolókat kérdezte a megosztottságról.

Szombaton körülbelül 2500-an gyűltek össze a Hősök terén (Fotó: Habos Dorottya)

A demonstrációban résztvevő drukkerek kamerán kívül nyilatkoztak az NSO Tv-nek. A fehér egyenpólós emberek mellett többen a korábbi bajnokságok zöld-fehér mezét öltötték magukra. Volt olyan, aki harmincéves emlékeit hozta magával, de volt, aki babakocsival és karonülő gyermekével vagy biciklivel érkezett a Hősök terére.

Nincs megosztottság. Mindannyiunkat összeköt a Ferencváros szeretete kortól, nemtől, vallástól, politikától és egzisztenciától függetlenül azokkal is, akik most járnak a meccsekre – kezdte az egyik drukker.

Ezek a demonstrációk jelentik a meccshangulatot számunkra. Azt a fradizmust, ami most nincs a stadionon belül. Ilyenkor találkozunk a barátainkkal, újraéljük a régi emlékeket. Nem valószínű, hogy az elkövetkező egy évben itt lesz változás, ezért is ragadjuk meg ezeket az alkalmakat.”

 


A megkérdezettek jelentős része elmondása szerint három-öt éve nem jár a Ferencváros labdarúgócsapatának mérkőzéseire.
A Kubatov Gábor csütörtöki sajtótájékoztatóján elhangzottakra reagálvamiszerint az FTC vezetősége tartja magát a szkenner intézményéhez és kivárja, amíg a drukkerek bemennek a stadionba – határozottan kijelentették, hogy ők továbbra is türelmesek, akár egy évtizeden át is.

„A szurkoláshoz hozzátartozik, hogy csúnyán beszélünk és néha szidja egymást a két tábor, de ez ennek a szubkultúrának a része. A sport nem mozi, hogy egyik kezemben kóla legyen, a másikban kukorica, és csendben figyeljem az eseményeket. Az erkölcsi károkozás számomra nem a káromkodás vagy a szidalom, hanem az a diszkrimináció, amit – ellentétben a diósgyőri, újpesti, kispesti vagy debreceni szurkolótársakkal – fradistaként át kell élnem. Ha a többi klubnál nincs szkenner, sem szurkolói kártya, akkor a Ferencváros szurkolóit miért különböztetik meg? Ez az, ami leginkább bánt, a megbélyegzés” – mondta egyikük.

„Nem lenne gond Kubatov elgondolásával, ha az intézkedések hatására valóban több néző lenne és számottevő eredmény nemzetközi szinten. A magyar válogatott Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményének hátszelével még inkább megalázó, hogy az albán második így beárazza a magyar NB I-et. Ezért nem tudok azonosulni ezzel a koncepcióval. Úgy érzem, hogy pusztán erőfitogtatásról van szó, ha igazán szeretnének mindenkinek jó megoldást találni, akkor tudnának. A szurkolói csoportok képviselőivel kellene megbeszélni a problémát. Nekem az angol rendszer a készenlétis rohamrendőrökkel megfelelne” – osztotta meg az elképzeléseit egy tapasztaltabb drukker.

Mindeközben teli torokból zengtek a mindenki számára ismert rigmusok, majd rövid kitérő után a szurkolók egyénileg a Népliget felé vették az irányt.

A demonstráció a Hősök terétől indult és közös szurkolással ért véget a Népligetben (Fotó: Habos Dorottya)

Ferencváros–DVTK (62) mérkőzést a stadionon belül követő nézők eközben bíznak a csapatban és Thomas Doll vezetőedzőben, úgy érzik, hogy a Fradi-család képes lesz túllendülni a nehézségeken, beleértve a Bajnokok Ligája selejtezőjének kudarcát. A megkérdezetteknél a pozitív hozzáállás nemcsak a magyar élvonalra vonatkozóan, hanem a klub esetleges jövő évi nemzetközi szereplésére is megmutatkozott. Sorban állva a belépéshez egyikük a szurkolói lélek meglétéről, illetve hiányáról is beszélt az NSO Tv kamerája előtt.