Payday Loans

Keresés

A legújabb

Csank Jani bá' hozzászól és őhozzá is szólnak (a nép) PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló

VÁLOGATOTT: MINKET KICSINÁLTAK VOLNA BIZONYOS DÖNTÉSEK UTÁN – CSANK

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Csank János szerint most más a helyzet a nemzeti csapatnál, mint régen. Bernd Storck külföldi, más szituációban van, mint egy magyar származású kapitány. Kleinheisler László behívása szerencsésen sült el, de ő például nem tehette volna meg, hogy egy NB III-ban sem játszó futballistának lehetőséget adjon. Mindezekről a Sport Tv Mai helyzet című műsorában beszélt.

Meglepő volt egy kicsit, hogy ekkora különbség mutatkozott a két csapat között a mi javunkra, hiszen az osztrákok olyan sorozatot mentek a selejtezőben, hogy én is azt éreztem, már a döntetlen is bravúr lesz. Most viszont toronymagasan levertük őket mindenben, formaidőzítésben, motivációban, rajtunk látszott, hogy mintha az életünkért játszanánk" –értékelte Csank János Magyarország Ausztria ellen vívott meccsét. Hozzátette, ha a mérkőzés elején bemegy az osztrák kapufa, szerinte akkor is nyertünk volna. Külön kiemelte a középpályát, Gera Zoltánt és Király Gábort. Izland ellen legalább egy döntetlent vár.

Ez kétélű dolog, mert amikor nem ment úgy a szekér, elég érdekes jelzőket akasztottak rá, pontosan azért, mert nem látszik rajta különösebben az érzelem. Most divat, hogy aki azért, hogy ne kapjon infarktust, rohangál a pálya szélén, azt mondják, hogy együtt él a játékkal. Pedig azért van, mert nem bírja idegekkel, és neki muszáj mozognia, mert lefordul a kispadról, vagy elesik szívinfarktusban. Mert egyébként hatvanezer néző előtt nem tudom elképzelni, hogy különösebben lehet nagy instrukciókat adni. Lehet, hogy ott mutogatnak, ám a balszélső a túloldalról, ötven méterről, ha azt észreveszi...De tulajdonképpen kétségkívül igaz, hogy eleve olyan típusú ember, aki nem ugrál különösebben, és jó döntéseket hozott idáig" – mondta az egykori kapitány a Sport Tv Mai helyzet című műsorában arról, hogy a válogatott jelenlegi kapitánya, Bernd Storck milyen magabiztosnak tűnt a magyarok nyitómeccsén.

Az említett döntésekre külön is kitért: „Külföldi, ez egy döntő dolog. Bevallom őszintén, hogy minket kicsináltak volna bizonyos döntések után, és adott esetben mi nem is hoztuk volna meg. Nem azért, mert nem merjük, hanem mert más a kultúra. Szalai Ádámmal nekem nincs semmi bajom, de mi a biztosíték arra, hogy ennyi meccsen Priskin, Böde vagy Nikolics nem rúgott volna öt vagy hat gólt, nem lehet tudni. Most, hogy rúgott gólt a Szalai, minden elismerésem, nagyon örültem neki, profi gól volt, ám azért illik gólt lőni egyszer, ha már valaki rendszeresen kap szereplési lehetőséget."

Teljesen más az egész szituáció, jelenleg olyan légkör és anyagi bázis van a válogatott körül, ami a mi időnkben nem volt. Amikor én voltam szövetségi kapitány, és három kapust hívtam be általában, akkor megkértek, hogy ha már van egy légiós, akkor ne hozzunk még haza tartalékba külföldön szereplő játékost. Vagy nem lehetett mezt cserélni, csak tízezer forintért például. Össze sem lehet hasonlítani" – árulta el Csank János, mennyi változott a válogatott mögötti háttér az elmúlt években.

Kleinheisler László este is szóba került: „Speciel én nem tudtam volna megcsinálni, mert az északír meccs után kirúgtak volna szerintem, ha így lett volna az eredmény. Kivételes tudású futballista, és itt a helye, ismertem, mert a Puskás Akadémiával játszott a csapatom ellen, és akkor is azt mondtam, hogy extra. Abban a szituációban azt, hogy egy NB III-ban sem szereplő és edző játékost, aki márciusban lépett utoljára pályára, betegyek a legfontosabb mérkőzésre, több oknál fogva sem tudtam volna megcsinálni. Egyrészt amit mondtam az előbb, másrészt a többi játékos miatt sem, mert valaki, mondok egy példát, a Bundesligában ül a kispadon, nem játszik, de Bundesliga-tréningeken vesz részt. Ilyen szempontból kétélű fegyver volt, és jött a szerencse, hiszen amit a norvég kapus csinált a gólnál, azután az életben nem lenne nálam többet válogatott. Maximális tiszteletem Kleinheisleré, amit a Videoton csinált vele, azt maximálisan elítélem. Nem ők találták ki egyébként, ez kintről jött be, hogy zsarolják a játékost, ha nem ír alá. A dolog nagyon szerencsésen sült el egyébként, de képzeljük el, ha nem."

HOZZÁSZÓLÁSOK

balambher
2016. 06. 17. 13:54
Ahol egy Mracskó válogatott lehetett, az inkább ne szóljon semmit. Tulajdonképpen már csak azt csodálom, hogy a NS a szerződéseivel a magyar NB I-et csődbe döntő Tornyi Barnabást még nem kérdezte meg...
kreteen
2016. 06. 17. 12:40
csank te ...
kleinheisler játéka nem a szerencsén hanem a szakértelmen múlik
a ti döntéseiteket már ismerjük és egy kalap xart sem értek veletek együtt
ha legközelebb kérdeznek inkább ne mondj semmit mert hüje vagy hozzá
prohibido7
2016. 06. 17. 12:26
96-97-ben 10.000 Ft volt egy mez?
pgabor71
2016. 06. 17. 11:46
Kedves NSO! Csank, Egervári, Bognár Gy., Pintér, Kondás stb. interjúkat kérem ne közöljenek, mert közük nincs a mai labdarúgáshoz! Kérdezzék meg Dárdait, Matthaust, Keomant, az Ő véleményükre kíváncsi is lennék! Az egész magyar, gyáva, semmitmondó "szakembergárda" takarodjon el a labdarúgásnak még a környékéről is! Külföldi edzőket az utánpótlásba, haverokat, politikusokat ki a vezetőségekből, pénzeket nem a zsebekbe, hanem a minél jobb képzésekre fordítani!
nagyi69
2016. 06. 17. 11:41
Miért nem lehet kimondani Csank úr, hogy Dárdai és Storck jobb edző, mint én voltam? Fájna?
herlius
2016. 06. 17. 11:36
A magyar edzői kar hozzáállását számomra a leginkább egy apró mozzanat jellemzi a legjobban a nemrég vetített "Még 50 perc" című filmből. A hollandiai meccs félidejében (amikor már 4-el mentek a hollandok) Egervári megjegyzi, hogy "nem szeretnék egy nyolcast kapni". Magyarán, még ebben a gyalázatos helyzetben is a saját bőrét félti, nem pedig a játékosok és a haza becsületét próbálja helyrebillenteni. Mit lehet ezek után elvárni tőlük? Valahol tudat alatt tisztában vannak a saját korlátozott tudásukkal, de mélyen megvetik azokat a külföldi szakvezetőket, akik erre rá is világítanak. Képtelenek szembesülni a saját hibáikkal, mert azzal az egész önértékelésük semmivé lesz. Kicsiben sajnos az egész hazai társadalom lenyomata az egész fociközegünk, a csankjanik, egervárik, kálmibácsik klónjaival nap mint nap találkozhatunk munkahelyeken, hivatalokban vagy épp az utcán. A magyar foci teljes megtisztulásáház elsősorban a teljes hazai társadalom gondolkodásmódján is változtatni kellene.
lempilampi
2016. 06. 17. 11:07
Az utóbbi években a magyar labdarúgás mélypontra süllyedt és rombolóan hatott az állampolgárok nagy részét kitevő szurkolókra. Ezt a folyamatot akarta megállítani a miniszterelnök úr, aki maga is lelkes híve a focinak. Ezért az utóbbi pár évben labdarúgásunk minden anyagi és erkölcsi támogatást megkap a sikeres szereplés érdekében. A miniszterelnök lelkes szurkolója is a csapatnak, ezért neki sem mindegy, hogy miként szerepelnek. A külföldi stáb munkája és a játékosaink pozitív hozzáállása is kell a sikereinkhez. Igaz, ennyi pénzért a magyar nép jogosan, el is várja.
galancza
2016. 06. 17. 10:59
teteboy!Szalai játéka néha számomra is idegesítő de Böde,Nikolics legfeljebb 30 percet bír futni komoly meccsen,Priskin talán 45percet.Ezért nem lehetnek kezdők.A magyar kerettel nem lehet látványos támadófocit játszani,mert összeomlana a védekezésünk,ahogy a magyar kapitányok idejében mindig összeomlott a legfontosabb meccseken.Lehet hogy Nikolics több gólt lőne mint Szalai viszont többet is kapnánk.
RossSatyr
2016. 06. 17. 10:59
Van egy-két különbség példáéul abban, hogyan lett Pro licences edző Csank és Storck. Az előbbinek megvásárolták a beiratkozást, majd hat hónap múlva elküldte a pályaedzőjét, hogy vegye át a diplomát. Storck bejárt az előadásokra, figyelt, jegyzetelt, utánakeresett, stb. Legalul kezdte, és mielőtt ide jött, kipróbálta, mit jelent a szövetség alkalmazottjának lenni egy futballban sehol nem jegyzett, de nagyon gazdag országban. Most sem csinál mást, mint jó szakemberekkel veszi körül magát, és a bevonásukkal mindenre odafigyel, ami egy országot képviselő csapat mérkőzései szempontjából fontos lehet: nemcsak arra, hogy az ellenfél egyes játékosainak melyik a jobbik lába, de a sípcsontvédők hajlékonyságától a csapatot szállító busz üléseinek kialakításáig, a mezek anyagától és színétől a kapuskesztyűk tapadó felületéig.
w xp
2016. 06. 17. 10:48
Megtudták magyarázni tudtak nyilatkozni a birkák meg bevették (tisztelet a kivétel) langyos iszao, a média is bünös, mert furták a "idegenböl jöttet" igy elkorcsosult. ez volt
mata81
2016. 06. 17. 10:43
*irigy
mata81
2016. 06. 17. 10:43
irugy vén f*sz. a média élteti továbbra is ezeket a mindehol leszerepelt őskövületeket, azzal h állandóan interjúvoltatják őket...
nyulkolbi
2016. 06. 17. 10:42
én sem értem a sok hü.lyét aki szidja szalait! sajnos ilyenek az emberek! aki egy picit reálisan nézi, hogy mi munkát végez el egy meccsen, az... de nekik úgyis mindegy! bilics (a west ham edzője) angol tv élő műsorában azt mondta, hogy ezt az akció akár a messi és suarez párosnak is dicséretére válna, ti meg szidjátok, hogy egyszer-kétszer elpattan tőle a labda! németországban klasszis teljesítményként említik a játékát ezen a meccsen! sok labdát szerzett, sokat megtartott, néha valóban nem! és akkor mi van! a lelkét kitette a pályára! lukaku, kane, morata és még sorolhatnám a sztárokat, mit csináltak eddig az eb-n? szánalmas, dilettáns, irigy, megkeseredett bar.mok vagytok! az a szerencsétek, hogy az ilyenek megtalálják egymást és tudtok együtt szidni mindent és mindenkit! mi meg csak mosolygunk rajtatok, hogy legyetek így boldogok! pápá! :-)
teteboy
2016. 06. 17. 10:41
Azért tényleg kezd teljesen világossá válni, hogy kóklerek dolgoztak az elmúlt 30 évben a magyar labdarugásban, mindig pofázták a fiatalítást az utánpótlásképzést, meg hogy ez nem megy egyik napról a másikra, míg pl Belgiumban, Svájcban, németeknél egy gyengébb koroszály után olyan képességű fiatalokat "találtak"- 5-10 éven belül akik kimagaslanak az európai mezőnyből.
Szalai meg a gólja ellenére borzalom a játék minden elemében (levenni nem tudja a labdát, cselezni nem tud, dobálja magát a semmire, gyenge összjátékban is gyenge), ennek ellenére meccs közben mondtam, hogy ha lesz gólunk akkor azt ő fogja lőnni. Azt tudomásul kell venni hogy minden edzőnek van szerelme, Storcknak egyértelműen Szalai, holott minden csatár jobb képességekkel bír nála a keretünkben, persze amíg az eredmények jönnek addig nem nagyon van miről beszélni.
galancza
2016. 06. 17. 10:37
Mindenki nézze meg a Még 50 perc című filmet!Abban benne van a lényeg!Egyértelműen látszik hogy a hazai "szakmának" gőze sincs a nemzetközi fociról.
galancza
2016. 06. 17. 10:35
Zepper!Mindenben igazad van de tragikus módon még mindig rengetegen nem akarják látni a lényeget,nem akarják látni hogy félrevezették őket az elmúlt 30-40 évben.Még mindig rengetegen a régmúlt fociálomvilágában élnek és nem akarják észrevenni hogy az elmúlt évtizedekben óriásit változott a foci.Sokkal több erőre,nagyobb gyorsaságra,szellemi-lelki összpontosításra van szükség.Ha nincs stabil védelem akkor esély sincs sehol és a védekezés a csatároknál kezdődik,pláne egy nemzetközi szinten gyenge keretű válogatottnál mint a miénk.Éljen Storck,Möller,Dárdai,Szalai,Huszti,Matthaus,Sousa,Henk ten Cate,E.Koeman!Örök Tisztelet Varga Zoltánnak!
w xp
2016. 06. 17. 10:34
Nem volt ERÖNLÉTE a csapatna akkoriba, nemvolt HAJTÁS, a morál alacsony volt, már elöre telegatya volt. MTK-Celic (sunyi bával 0:4)
már elöre feladták bevoltak kakilva elkönyvekiék a zakot EZ volt
laki1975
2016. 06. 17. 10:33
Ha 86-ban német edzőnk van, talán még világbajnokok is lehettünk volna!
Pont az ilyen Csank félék miatt vagyunk lemaradva a világelittől!
Csank papa emlékszel még a 97-es pótselejtezőre?(1:12)
Sajnos én azt soha nem fogom neked megbocsájtani! Sírtam szégyenemben!
ilko965
2016. 06. 17. 10:28
oggi
Én nem őket szidnám elsősorban, hanem azokat, akik miatt ők a magyar edzői kar jelenleg!!
oggi
2016. 06. 17. 10:26
Csank Úr! A magyar foci sírásóinak, köztük önnek is nyugodt, békés, bár érdemtelen nyugdíjas éveket kívánok!..a pro-licences papírjaikat meg áztassák be, hogy ne legyen kemény, aztán törlés!
LAST_UPDATED2