Payday Loans

Keresés

A legújabb

Tiltakozás az UNICEF gyermekeket veszélyeztető és apaellenes videói ellen! PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Fejezze be az UNICEF Magyar Bizottság a gyermekeket veszélyeztető, apákkal diszkriminatív és a családi bizalmat aláásó kampányát!

A gyermekbántalmazás témájával valódi szakértők foglalkozzanak, ne pedig olyanok, akik azt az üzenetet adják át a gyerekeknek, hogy nem szükséges segítséget kérniük, hanem elég bizonyos "házi praktikákhoz" folyamodniuk, hogy megvédjék magukat.

Mondjon le az Alapítvány vezetősége, hogy visszaállhasson az emberek bizalma az UNICEF magyar szervezetében!

ALÁÍROM
Kedves Jenő!

Az utóbbi hetekben számos sajtóorgánum számolt be az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány botrányos 1%-os kampányáról. A szervezet kampányvideóiban (Hogyan zárkózz be kulcs nélkül,Hogyan tedd biztonságossá a gyerekszobátHogyan csinálj védőfelszerelést otthon) gyermekek adnak gyermekeknek "praktikus" tanácsokat édesapjuk erőszakosságának önálló fizikai kivédésére olyan stílusban, mintha az apák bántalmazása a világ legtermészetesebb dolga volna, amit ezekkel a „hasznos” tippekkel szükséges és elegendő kezelni.

Meggyőződésünk, hogy ezeknek a „házi módszereknek” a javaslása, pl. hogy elbújjunk a szekrénybe apukánk elől, vagy hogy az ütlegelések ellen ruhával tömjük ki a könyökünknél és a hasunknál a felsőnket, a szakmaiságot teljes mértékben nélkülözi, mivel a gyermekekre bízza a probléma megoldását ahelyett, hogy megfelelő személyekhez vagy szervezetekhez irányítaná őket! A VIDEÓK AZT AZ ÜZENETET KÖZVETÍTIK A GYEREKEK FELÉ, HOGY AZ Ő DOLGUK A FELNŐTTEK FELŐL RENDSZERESEN ÉS KIVÉDHETETLENÜL ÉRKEZŐ TETLEGESSÉGGEL SZEMBENI FIZIKAI VÉDEKEZÉS.

A videók:

  1. A bántalmazott gyermekeknek azt üzenik, hogy teljesen normális, ami velük történik, nem szükséges segítséget kérniük, hanem elég bizonyos "házi praktikákhoz" folyamodniuk, hogy megvédjék magukat.
  2. Mérgezik a nem bántalmazott, szerető környezetben felnövő gyermekek és édesapjuk kapcsolatát, gyanút ébreszthetnek a gyermekekben az apa iránt, megrendíthetik a köztük lévő természetes bizalmat.
  3. Indokolatlanul és egyoldalúan, az apákat azonosítják a gyermekek elleni szexuális és erőszakos cselekmények elkövetésével, társadalmi bizalmatlanságot keltve velük szemben, csökkentve társadalmi megbecsültségüket.
http://www.citizengo.org/hu/fm/34633-vonja-vissza-az-unicef-kampanyvideoit

A kisfilmekkel nemcsak az interneten találkozhatnak a gyermekek (több tízezres a nézettségük jelenleg a Youtube-on), hanem előfordult, hogy moziban, egy gyerekfilm előtt is levetítésre kerültek.

Szülők, szervezetek, pszichológus és pszichiáter szakemberek adtak hangot aggályaiknak a kampánnyal kapcsolatban, voltak, akik az ombudsmanhoz fordultak az ügyben.

Gombos Bernadett gyerekklinikai szakpszichológus az InfoRádiónak így nyilatkozott„Nincs jó hatással egy átlagos vagy bántalmazott gyerekre, de egy átlagos vagy bántalmazó felnőttre sem, ha ezt a filmet megnézik. Ez a film azt mutatja, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy a szülők bántják a gyerekeket, a gyerekek dolga és feladata pedig az, hogy erre felkészüljenek és ügyes fortélyokkal meg trükkökkel megvédjék magukat. TELJESEN LE VAGYOK DÖBBENVE, EZ BORZASZTÓ! […] Nem értem, hogy miért nem azt reklámozzuk, mit kell a bántalmazás ellen tenni és kihez lehet fordulniA film után a gyerekek nem fognak szakemberhez fordulni. ÚGY GONDOLOM, EZ A FILM PONT FORDÍTVA SÜLT EL.

Az UNICEF magyarországi szervezete a mai napig nem vonta vissza kampányát.Felvetődik a kérdés, hogy valóban felelősen képviseli-e az ENSZ értékeit a gyermekek védelme érdekében az ENSZ Gyermekalapjának magyar alapítványa.

Csatlakozzon a petícióhoz, és írjon az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványnak, hogy vonja vissza a gyermekeket veszélyeztető és bizalmat aláásó kampányvideóit!
Szólítsa föl az Alapítvány vezetőségét, hogy mondjanak le annak érdekében, hogy a jövőben hiteles munkát tudjon végezni az UNICEF Magyarországon!
Továbbá szólítsa föl az UNICEF Genfi Regionális Irodáját, hogy határolódjon el az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány tevékenységétől és utasítsa az Alapítványt a kampány haladéktalan visszavonására!

http://www.citizengo.org/hu/fm/34633-vonja-vissza-az-unicef-kampanyvideoit

 

Üdvözlettel:

Zaymus Eszter
és a CitizenGO csapata

U.i.: Nagyon köszönjük mindenkinek, aki részt vett szombati CitizenGO Napunkon. Hálásak vagyunk a résztvevők elhivatottságáért, lelkesedéséért, hogy együtt tudtunk gondolkodni. Reméljük, hogy azokkal, akik most nem tudtak eljönni, legközelebbi rendezvényünkön találkozhatunk.