Payday Loans

Keresés

A legújabb

FTC: sikertelenek voltak az egyeztetések a kint maradó szurkolókkaL – közlemény PDF Nyomtatás E-mail
A MAGYAR FOCI - táltosparipa vagy állatorvosi ló
NEMZETISPORT.HU 2016.04.12 18:28 Frissítve: 2016.04.12 19:30

FTC: sikertelenek voltak az egyeztetések a kint maradó szurkolókkal – közlemény

A Ferencvárosi Torna Club közleményt jelentetett meg hivatalos honlapján a szurkolói egyeztetésekről. Az alábbiakban olvashatják a fradi.hu-n megjelent tájékoztató írást.

Minden marad a korábbi mederben a Fradi stadionjában? (Fotó: Veres Viktor)

„Az FTC tájékoztatja minden szimpatizánsát, hogy sikertelenül zárultak az egyeztetések a klub és az elmúlt másfél évben a kint maradást választó szurkolók megbízottjai között. A csoportok vezetői nemet mondtak a korábban alapfeltételül szabott beléptetőrendszer-megszüntetésre is, továbbá az 50 százalékos árcsökkentésre!

SZURKOLÓI REAKCIÓ 
A Fradi-drukkerek a Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül elnevezésű Facebook-oldalon reagáltak az FTC közleményére, e szerint a klub „előre megírt közleményt adott ki a szurkolókkal való egyeztetések végkimeneteléről, miközben az érintettek még fel sem álltak a tárgyalóasztaltól.”

Az oldalon az alábbi olvasható: „A vezetésnek véleményünk szerint arról szólt ez az egész egyezkedés, hogy enyhítsenek az őket ért nyomáson, amit a csökkenő nézőszámok, a sikeres 10 000 fős csepeli demonstrációnk és a klub körül kialakult folyamatos szekus és egyéb botránysorozat okozott. Emellett megint megpróbálkoztak azzal, hátha sikerül megosztani minket és rávenni a Tábort a szkennelésre. (...)

Azt garantáljuk, hogy nem az lesz a végkifejlet, hogy leültünk úgy tárgyalni, hogy soha nem látott egység volt és úgy állunk fel, hogy meggyengültünk! Soha nem fognak többet megosztani minket sem szkennerrel, sem semmi mással!”

A tárgyalásokon az FTC felajánlotta a szurkolói csoportoknak, amennyiben a következő két labdarúgó-bajnoki szezonban nem történik botrány, nem tapasztalható elfogadhatatlan viselkedéssorozat a lelátón, a stadionban és annak környékén, akkor a 2018–2019-es bajnokságtól:
A klub megszünteti a kötelező szkennelést, opcionálissá teszi a vénalenyomat megadásához kötött beléptetést.

A klub a tárgyalások során ezt az ajánlatot kibővítette azzal, hogy több 10 millió forintos pluszköltséget (amelyet az üzemeltető felé megtérít a szurkolók helyett) vállalva:
A B1, B2, B3 szektorokban 50 százalékkal csökkenti az árakat.

A klub a tárgyalások során jelezte, hogy a szurkolói csoportok által kért pontokból teljesíti az alábbiakat:
Rendszeresen tart szurkolói ankétot. A klub március végén meg is tartotta az idei első ankétot, kezdetként a leghűségesebb bérleteseknek. Az ankéton is elhangzott, hogy a jövőben további személyes találkozásokra nyílik majd lehetőség a szakmai stábbal, a klub vezetésével, nem csak a bérleteseknek. Az FTC bejelentette Fradi Klubok létrehozásának szándékát is.

Felfüggeszti a kitiltásokat. A március végi szurkolói ankéton Kubatov Gábor, a klub elnöke ezt be is jelentette, az értesítéseket a klub azonnal postára adta.

Visszavonja a kabalasast. A klub ebben is lépett, ahogy az korábban olvasható volt, pályázat útján választja ki a gyermekeknek szánt kabalasast, miközben az élő jelképe, a sas minden hazai mérkőzésen repül a pályán.

Összefésüli a meglévő Szurkolói Kódexet a szurkolói csoportok javaslataival.Ennek célja, hogy bár létezik ez a kódex, de konszenzus alapján egyértelmű legyen, és foglalják írásba, pontosan milyen cselekedetekért milyen időtartamra szóló kitiltások járnak.

A szurkolói csoportok 1-1 főt delegálhatnak a Baráti Kör elnökségi és az FTC-közgyűlés üléseire. A szurkolói csoportok képviselője részt vehet az említett szervezetek legfontosabb testületeinek ülésein, ahol véleményezési jogait gyakorolhatja, képviselheti a szurkolói csoportokat, felszólalhat.

Rendszeres egyeztetések a szurkolói csoportok vezetőivel. A klub a megállapodás részeként minden fontos egyeztetésbe bevonja a szurkolói csoportok által megbízott személyeket, kikéri a véleményüket.

Az FTC a tárgyalásokon ígéretet tett arra is, hogy megvizsgálja a biztonsági szolgálat működését, mindent megtesz a panaszok megszüntetéséért.

A szurkolói csoportok azonban a fent felsoroltak ellenére nemet mondtak a klub ajánlatára, nemet mondtak a vénaszkenneres beléptetés megszüntetésére is. Az FTC sajnálatosnak tartja, hogy az elmúlt néhány évben tapasztalt szurkolói rendbontások sem késztették arra a tárgyaláson részt vevő másik felet, hogy belássa, az új beléptető rendszer beváltotta a hozzá fűzött reményeket, azt, hogy sikerült rendet teremteni az FTC pályáján. Véget ért az a korszak, amely 2013-ban csúcsosodott ki, amikor horogkeresztes zászlót lobogtattak a nézőtéren, amikor következmények nélkül lehetett háborús bűnöst éltetni a lelátón, amikor büntetlenül be lehetett rontani a pályára egy derbin, vagy rendőrökre lehetett támadni a stadion környékén.”

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!


LAST_UPDATED2