Payday Loans

Keresés

A legújabb

Vétkesek közt cinkos aláíró/hallgató sportemberek/vezetők PDF  Array Nyomtatás Array  E-mail
Magyar írástudók árulásai
2016. április 10. vasárnap, 06:52

Gyárfás

"maffiamódszeréről"

tálalt ki egy úszóedző

 

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Kiss Lászlómagyar úszószövetségúszóbotránySárdi Ákos;

Kiss László úszókapitány lemondása után az úszóedzőket képviselő edzőbizottság tagjai különösen rosszul érezhetik magukat: a bukás előtti napon az úszószövetség még beterelte őket a Kisst megerősítő szövetségi nyilatkozat mögé. Aki azt akarja, hogy a versenyzői jelentős versenyeken ússzanak, kénytelen volt beállni a felsőbb akarat mögé – mondta egyikük a hvg.hu-nak.

Bombaként robbant a hír, hogy Kiss László úszó szövetségi kapitánynak 1961-ben köztörvényes erőszakolási ügye volt, ami után börtönbe került. Az esetről a szélesebb közvélemény ekkor hallott először, ám a döbbenet óráiban a Magyar Úszószövetség egyből a szakvezető segítségére sietett, szerdán közleményt adtak ki arról, hogy kiállnak Kiss László mellett.

"Mindenkinek biztosítani kell a lehetőséget arra, hogy teljesítményével, helytállásával feledtesse bűnét. A szövetségi kapitánynak ez – előttünk – sikerült" – olvasható az edzőbizottsági és az úszószövetségi elnökségi állásfoglalásban, amely ahelyett, hogy a felháborodást csillapította volna, egy nemi erőszaktevő melletti, kifejezetten ellenszenves kiállásnak bizonyult. Az elhamarkodott mentőakcióval nem csak az volt a gond, hogy idővel, Kiss László csütörtöki lemondásával okafogyottá vált.

Először az derült ki, hogy az elnökségi aláírók között feltüntetett Cseh László olimpiai és világbajnok ott sem volt az ülésen, ezt ő a Facebookon közölte: "A Magyar Úszó Szövetség vezetősége 2016. 04. 06. megbeszélést tartott, erre meghívót nem kaptam, ezért tévesek azok a sajtóban megjelent információk, hogy részt vettem volna a megbeszélésen" – írta Cseh, majd a hvg.hu-nak ugyanezt megerősítette. Amikor pedig megkérdeztük tőle, hogy ezek szerint a kiállással sem értett egyet, azt mondta, van véleménye, és még gondolkodik, hogy kiáll-e vele a közvélemény elé.

Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya és Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke az M4 Sport - Az Év sportolója gálán a Nemzeti Színházban 2016. január 14-én.

Fotó: 

Aztán az Index.hu írta meg csütörtökön, hogy a Kiss László mellett ugyancsak hitet tevő edzőbizottság az úszószövetségen belül nem létező testület. Aztán Csurka Gergely úszószövetségi sajtószóvivő is elismerte, hogy hibásan ment ki a közlemény, nem az elnökség döntött az ügyben, hanem egy "szűkebb testület".

De maga az edzőbizottsági szavazás sem volt mindenkinek a kedve szerint való. Különösen azután, hogy a vélhetően szolidárisnak és bajtársiasnak szánt gesztus után a facebookos közvélemény (és pár cikk is) megvetéssel sújtotta az aláírókat, akikből 24 óra leforgása alatt hülyét csinált az élet, hisz Kiss lemondott szakvezetői és százhalombattai alpolgármesteri címéről is.

Sárdi: Így álltak ki Kiss mellett

A szerdai szavazás résztvevője, a székesfehérvári Hullám '91 úszócsapatot vezető Sárdi Ákos elmondta, hogyan zajlott az ülés, amelyre Gyárfás Tamás irodájában került sor. "Az edzőbizottsági ülést még hetekkel korábban hívták össze, és egy szakmai napirendi pontja volt, hogy úszóváltókat állítsunk össze, ezt szorította háttérbe a kipattant eseményekre szánt reakció" – meséli a hvg.hu-nak Sárdi Ákos. A szakmai kérdés előtt mintegy két óra azzal telt el, hogy ki kell állni Kiss mellett, és Gyárfás maga is megjelent ezen az ülésen, amire korábban elvétve volt példa – mondja Sárdi, aki szerint a testület tagjait a szövetség vezetése kézben tartja, mivel az összes edzőnek olimpiai vagy olimpiai reménység versenyzői vannak.

A versenyekre ugyanis a szövetségnek van joga úszót nevezni, aki tehát azt akarja, hogy a versenyzője kijuthasson nagy nemzetközi versenyekre, egyet kell értsen a legfőbb vezetéssel – állítja Sárdi, így az edzők nem is a saját, hanem a versenyzőik érdekeit nézve írnak alá olyan nyilatkozatokat, amelyekkel nem is feltétlenül értenek egyet. Ez a zsarolási metódus, a visszautasíthatatlan ajánlat, vagy ahogy Sárdi nevezi, "Luca Brasi-effektus" nem mostani találmány, szerinte már korábban, a 80-as, 90-es évektől így működtek a dolgok. Ebben a rendszerben fel sem merült annak a lehetősége, hogy az edzők közül bárki is mondjuk titkos szavazást javasol Kiss László sorsáról.

Sárdi azt követeli, hogy Gyárfás álljon ki a nyilvánosság elé, és valljon színt, mondja el, hogy az ilyen módon méltatlanul meghurcolt, megalázott úszóedzők nyomás alatt voltak, amikor Kiss mellé álltak.

"Nem tűnt fel, hogy látens zsarolás esete forgott volna fenn"

Gyárfás Tamást is többször megcsörgettük, hogy reagáljon az ügyre, de nem vette fel telefonját. A Magyar Úszószövetség sajtófőnöke, Csurka Gergely szerint addig nem is akar erről az ügyről nyilatkozni, amíg a trieszti olimpiai selejtezőkről haza nem jön, és nem beszél személyesen Kiss Lászlóval. A sajtófőnököt is megkérdeztük Sárdi állításairól, ő azt közölte, hogy: "ott ültem, nem tűnt fel, hogy látens zsarolás esete forgott volna fenn".

Ugyan az úszószövetségi állásfoglalásban nem volt szerepe, véleménye azért van Széles Sándornak, Gyurta Dániel edzőjének, ő úgy gondolja, hogy a botrány kirobbanása után az általa egyébként kedvelt és tisztelt Kiss Lászlónak gyorsan kellett volna találni egy másik pozíciót, valamiféle szakmai tanácsadói körben kellett volna tovább foglalkoztatni.

 

Avatár
Join the discussion…


  • Avatár

    Nem tudok szívből drukkolni a vizes vb-nek, bocsi - biztos rossz hazafi vagyok. Irdatlan pénzbe kerül és ilyen figurák irányítják, semmi bizalmam nincs feléjük.

  • Avatár

    Ki emlékszik még arra hogy Hosszú Katinka ezt a maffia módszert szerette volna megváltoztatni egyértelmű, külső befolyástól mentes rendszerre ahol az jut ki a versenyekre aki jobb.
    Akkor sokan nekimentek, köztük Gyárfás is.
    Most már tudjuk hogy mindenki csak azért állt ki Gyárfás és Kiss brutális maffiarendszere mellett mert ha nem teszik, ellehetetlenülnek az úszóik.
    Gyárfás takarodjon azonnal és a rendszert változtassák meg!!!

    • Avatár

      Én arra emlékszem, hogy magának követelt olyan ellátást az érdemeire hivatkozva, ami a többieknek se volt meg. Napokkal később jelezte a többi sportoló, hogy valóban jó volna jobb körülmény. Tehát hazugság az, hogy Hosszú Katinka, a többiekért küzdött volna. A fideszes média alakította szép lassan át a dolgot, a baloldali úszószövetség elleni küzdelemmé.

      • Avatár

        Részleteznéd hogy pontosan miket kért magának amik a sportágnak rosszak lettek volna vagy a többi sportoló nem kapta volna meg?
        Csak hogy tisztázzuk, rámutattál arra hogy önző, egyéni érdekek hajtották vagy a sportágnak akart jót?
        Ugye egyetértünk, ha a többieknek is kérte akkor az teljesen pozitív és nem kritizálható.
        És ugye ha nem önző kérések voltak akkor elég nagy genyóság azt önzőnek beállítani...
        Várom válaszod és a konkrét felsorolást.

  • Avatár

    Ezt a Gyárfást kéne már onnan kipicsázni végre (mert azt várthatjuk, hogy magától lemondjon...) Pont annyi gerinc van benne is,mint a fideszes haverokban. Látszik az arcán az aggódás, hogy eltávolíthatják a húsos fazék mellől, mert ott most durva milliárdok kerülnek a vizes VB kapcsán a zsebekbe.

  • Avatár

    Kiss László távozik de vigyen magával legalább még egy embert! lécci lécci lécci!

    • Avatár

      Jó. De legyen inkább egy millió :))
      Amúgy szerintem az egészben az a legszebb, hogy Kiss úr nem is érti, mi a baj vele. Elvégre ő az akkori - ismétlem: akkori normák szerint "kisebb" bűnt követett el, ezért még rá is húzták (jó, nem nagyon), a vizes lepedőt, majd ő üzletet kötött az állammal. Cserébe a szőnyeg alá söprésért, eredményt produkál. És megtette a magáét: szállította a szocialista rendszer fölényét bizonyító sikereket. Most ott áll, mint szamár a hegyen: mi van? Én tartottam magam a deal-hez, ti meg szarban hagytok? Szerencsétlen vén hülye... És ez lenne a példakép... Na most, fiesznyikek figyelmébe: lehet szapulni a komcsikat, mit műveltek akkoriban, de vigyázat! A Fidesz sem tett semmit eddigi 10 évnyi országlása alatt, hogy az ilyen álszent, kétszínű, mocskos dolgok kiderüljenek. Sőt! Kisst és a hozzá hasonlókat remekül felhasználta saját szennyes céljaira, és most még mindig védeni próbálja. Ennyit a Fidesz erkölcsi értékéről.

  • Avatár

    Klasszikus fideszes.

  • Avatár

    orbán majd elsőként köszönti kisst az évértékelőjén, ahogy legutóbb a smittpált

  • Avatár

    Mondjon le mindenki és húzzák ki a medencék dugóit!

  • Avatár

    cseh László sose volt olimpiai bajnok, ezüstéremig meg bronzig vitte. Phelps mindig tönkre verte.

  • Avatár

    Egy dominó eldőlt... lássuk, mi lesz.

  • Avatár

    A karaván halad

  • Avatár

    Nem lehet, hogy Biszku Béla rokonai, hívei, barátai most akarnak bosszút állni, amiért bíróság elé állították az aggastyán Biszku Bélát, akinek az akkor 21 éves unokahúgát a bírósági ítélet szerint 3 fiatal úszó megerőszakolt?

    • Avatár

      A gyíkembereket és a zsidókat kihagytad.

      • Avatár

        Dehogy hagytam ki. Biszku Béla zsidó volt.

        • Avatár

          Nem volt az.

          • Avatár

            Ezt mire alapozod?

            "Bela Biszku was born on the 13th of September, 1921 in Marok, county Bereg (now Marokpapi, Komitat Szabolcs-Szatmár). "Bela Biszku was born on the 13th of September, 1921 in Marok, county Bereg (now Marokpapi, Komitat Szabolcs-Szatmár). His Jewish parents were farm workers." were farm workers."

            Szerinted mi a faszt jelethet az, hogy: "His Jewish parents"?

            Vagy ez egy másik Bela Biszku?

            • Avatár

              A II.világháború után a zsidó, cigány üldözöttek közül akik életben maradtak a népirtás után, beléptek a kommunista pártba, hogy bosszút tudjanak állni a hortystákon, fasisztákon és a nyilasokon. Ezért lett kommunista Orbán apja és Lévai Anikó apja is.

              • Avatár

                " a népirtás után, beléptek a kommunista pártba, hogy bosszút tudjanak állni a hortystákon, fasisztákon és a nyilasokon "

                Ja értem már. Akkor ők tényleg jó kommunisták voltak, ezért nekik minden meg bocsájtható. Mindenki más, aki akkor kommunista volt, az szar szemét hazaáruló. Na menjetek ám a büdös picsába.

            • Avatár

              Akkor miért sírtak a Mazsihisz vezetői, hogy miért vették fel Biszkut a zsidó szeretetkórházba, amikor nem is volt zsidó?
              http://hvg.hu/itthon/20160402_...

            • Avatár

              Egyébként magyarul is fent van az életrajza több ezer oldalon. Csak azért másolsz be egy fasz tudja honnan származó angol szöveget mert hátha nem értik meg? Hol a forrás, hol a link? Lehet, hogy zsidó volt (bár a vezeték neve szlovák) de lehet, hogy pont ugyanolyan zsidó volt mint Stumpf, Schmidt, Dajcs Tompika, Lévai? Ugyanabból a kultúrkörből csak kicsit korábban?

              • Avatár

                Nem tudom, de nem is érdekes. Viszont ha a zsidók nem ismerték volna el zsidónak, akkor nem egy zsidó szeretetotthonban gondoskodtak volna róla végnapjaiban! De ez se érdekes, ha életében nem foglalkozott a zsidó származásával. Tovább megyek. Ha foglalkozott a zsidó származásával, az se érdekes. Igazából az számít, milyen ember volt, mit tett életében. Nos egy elég gonosz kommunista disznó volt.

                • Avatár

                  De érdekes, csak neked kínos. 
                  Nekem végeztek ki rokonomat 56 miatt és emiatt megfigyelés alatt álltam amíg meg nem bukott a kommunista rendszer. Jelek szerint te is megfigyelés alatt állsz, csak nálad azt ellenőrzi Orbán elvtársék megbízottja, hogy hozod-e kvótát. Pedig egy eleve vesztett komcsi ügy mellé (tizenéves tanítvány megerőszakolása) nem igazán hatékony beállni. Kiss már belebukott és te sem jössz ki belőle jól.

        • Avatár

          Elnézést, hogy feltételeztem egy ilyen feledékenységet.

    • Avatár

      Biszku nevét gondolom a valamikori komcsi agitproppos fideszes megbízód adta a szádba. Rossz hírem van, Biszku neve nem hívó szó, mert senki sem ismeri. Vele a Kiss neveztű komcsi csoportos nemi erőszakát nem lehet elfelejteni. Amit Kissék csináltak az megszokott volt az un. élvonalbeli úszó sport környékén és egyébként azóta is az. (Csak gondolj pl. a Szepesi Nikolett névre.) A szokatlan az volt, hogy lebuktak és elitélték őket. Ennek egyszerű oka volt, a tizenéves áldozat apja rendőr volt és tudta, hogy orvosi látleletet kell felvetetni. Hiába húzták Kiss elvtársék mögött álló támogatók a bírósági tárgyalást, egy év múlva is az orvosi látlelet döntött.

      • Avatár

        Mint már írtam 21 éves volt az a tizenéves:

        "Újabb megdöbbentő részletek láttak napvilágot Kiss László úszókapitánnyal kapcsolatban. Az ügy részleteit elmondása szerint jól ismerő Hornyák Viktor debreceni úszóedző a 24.hu-nak beszélt az 1961-ben 21 éves Zsuzsanna drámájáról."

        Arra viszont kíváncsi volnék mi is volt abban a látleletben, amikor a balul sikerült tiltott művi terhességmegszakítási kísérlet után (3 héttel az eset után kórházba került?
        Hány hetes terhes volt, és miért nem tett a 21 éves hölgy feljelentést, ha megerőszakolták? Miért csak a kórház tett feljelentést hivatalból?

        "Három hét után jelentették fel őket hivatalból, mert szegény lány nem merte elmondani a szüleinek az esetet

        - mondta Hornyák, aki úgy tudja, a lány édesapja rendőr volt.

        Megijedt, hogy terhes, megpróbálta elvetetni a magzatot valamilyen házi módszerrel, de nagyon rosszul lett és be kellett szállítani a kórházba. Ott derült ki minden."

        Honnan tudta a hölgy, hogy terhes? volt orvosnál? Vagy már előtte is volt terhes?

        • Avatár

          Mond neked az szó valamit hogy orvosi látlelet? Terhességről nincs szó benne csak brutalitásról és sérülésekről. Ezt a nemi erőszak után vettette fel a gyermek apja, aki tudta hogy ez szükséges hogy meg tudja védeni a lányát a Kiss-féle kommunisták által támogatott söpredéktől. 
          Nekem olyan bevándorlófélének tűnsz, aki tanult ugyan magyarul, de nem igazán érti de most próbál megfelelni a gazdáinak. Te is olyan ruszki bérenc szláv vagy mint pl. a Vona álnevet használó Zázrivec? Vagy a leggyakoribb cseh családnévvel rendelkező Novák? Vagy szlovák légió Pokornyval, Simicskával Simicskóval ? Esetleg az ukrán Mikola akinek az unokaöccse savval maratta szét az őt elhajtó nő nemi szervét? Ilusztris társaságba keveredtél.

        • Avatár

          Ez csak egy mese.laci bácsi réprőőőőőőőőő papír van ke!

          • Avatár

            Ezt a "mesét" az Hornyák állítja, aki tavaly indult a Gyárfással szemben és nem kapott szavazatot, és az egész Kiss ügyet felmelegítve 55 év után kirobbantotta. Ha ő is csak meséket mond, hol lehet az igazi igazság?

  • Avatár

    Pont azelőtt íratott a Fenyő János a Népszavában lejárató cikkeket a Gyárfásról, mielőtt egy bérgyilkos lelőtte. Vannak még véletlenek.

LAST_UPDATED2