Payday Loans

Keresés

A legújabb

Kutyák dala PDF  Array Nyomtatás Array  E-mail
Magyar írástudók árulásai
2016. március 24. csütörtök, 13:25

Tóta W.: Kutyák dala

Utolsó frissítés:

Tóta W. ÁrpádSzerző:

Címkék: TV2Orbán ViktorkorrupcióFelcsútAndy VajnaJuhász PéterHatvanpusztaKunfalvi Nóra;

Nem Kunfalvi Nóra érdekes, hanem a rendszer, ahol az aljasságért katedra jár. Hol fér el ennyi frissdiplomás gazember?

Juhász Pétert nem kell félteni: azon sajnálatosan kevés politikusok közé tartozik, aki el tudja érni, hogy vele együtt röhögjük ki a Fideszt. A magyar politikának Harrach Péter-arca van: mindenki hóttkomolyan, formálisan, egymást követő sajtótájékoztatón adja elő a paneljeit, aztán sértődötten tátog, ha belekérdeznek. Hiszen arra a kérdésre pont nem készült, ezért nem tud helyből válaszolni. Nincsenek nagy debattőreink, maga a vita intézménye is kihalt. Pedig néha elég önazonosnak lenni, természetesnek és jókedvűnek. Ennyi ehhez a harchoz elég lesz.

Mégis ki venné komolyan az ellentámadást, amelyben láncos kutyák rontanak rá valakire, és számonkérik, honnan van pénze új gombokra a csuháján? Mindezt azért, mert észre merte venni az arany vécékefét.

Az arany vécékefe az ilyesfajta bukás szimbóluma: akkor került elő, amikor az ukrán nép meglátogatta Viktor Janukovics szerény birtokát, és hát nem drónnal. Amikor ráébredtek, hogy az őket tűzön-vízen át vezető vezérük tűztől és víztől védve, sőt elképzelhetetlen luxusban vészeli át ezt a nehéz, szabadságharcos időszakot, amiben sajnos le kellett rohasztani az országot, hogy ezáltal erősödhessen. És elkezdték összesíteni, hogy ki mennyit nyert ezen.

Mint a gályákon a tatbástya: bársony, kaviár és pezsgő akkor is, amikor a matrózok odakint a vitorlát rágják kínjukban. Csak aztán eljön az idő, amikor a matrózok bekopognak, és kérdeznek. Akkor is, ha a sajtótájékoztató meghirdetett témája más volt.

Elhiszem, hogy ez fenyegetően hat, mi több: fenyegetőzésnek. Sőt, annak is szánom. Na de mégis hogyan máshogy gondoljátok a végét? El tudnátok engedni békésen? Vagy abban reménykedtek, úgy megy majd ez is, mint a komcsikkal, hogy megúszták szépen, és csak az agg Biszku Bélát rángatják elő a békés nyugállományból?

Na de a komcsik nem loptak ennyit, az a helyzet. Kádár Jánosnak nem volt vármegyéje. Családi házak és állami autók jelentették a korrupciót akkor. És hát nemcsak a József főherceg uradalmával kell elszámolni ám, hanem azzal, ahová az ország jutott cserébe. Ahogy a hatvanpusztai Neverlandhez, itt is egy vaksi, láncos kutya vezet nyomra.

Dogs of War

Kunfalvi Nórának hívják, és többek közt Juhász Péternek köszönhetően úgy ismerjük, mint bármilyen célpontra ráuszítható vérebet. Meggyőződésem, hogy eközben minimum elit mesterlövésznek képzeli magát, csak hát izé, szóval az elit mesterlövészek nem visítva lövöldöznek a levegőbe, hanem céloznak. Na az már nem megy. Nem Juhászt sikerült lejáratnia Kunfalvi Nórának, hanem saját magát, a TV2-t, valamint Andy Vajnát és a Fideszt. Mindezt egy tök triviális hibával: konstruált tényeket próbált feltárni mindenáron, ahelyett, hogy jelentette volna a szerkesztőjének, hogy sajnos ebből nincs mit kihozni, pláne Felcsúthoz képest.

És mit tanít Kunfalvi Nóra a Corvinuson? Hát persze, hogy tényfeltáró újságírást. Nem ért hozzá, ez világos, viszont az is, hogy mivel és hogyan érdemelte ki. Pont azzal, hogy nem ért hozzá, és nem is érdekli. Na ez az a bűn, amiért számolni kell.

Ugyanitt oktat Orbán Ráhel, akinek az órájára testőrök engedik be a közönséget, a rektor pedig nem más lesz, mint egy ugyanilyen lánczos kutya, csak ő filozófiában csinálja ugyanazt, amit Kunfalvi Nóra az újságírásban: a megrendelőhöz hajlítja a gondolatait.

Ezt megszoktuk tőlük, a lényeg most az, hogy ezek az emberek még tanítják is az aljasságot, sőt vizsgáztatnak. És a végén ott áll több száz magyar fiatal a diplomájával, és csodálkozik, hogy mi az a büdös madárszar a pecsét helyén. Hát az sajnos azt jelenti, hogy seggnyalásból sikerült lediplomázni, és ez a piac elég telített. Sok a perverz eszkimó, és kevés a segg.

Pedig egy corvinusos diploma azelőtt azért ért valamit. Legalább nem mindenhol röhögték ki. De tönkretették ezt is, mert kell a katedra jutalmul az elvtelenségért és az ostobaságért. A birkaiskolában a tanárok sem okosak, a borg asszimilál. És kell nekik a föld, erdő-mező, kötvény és iparág, meg az összes tanársegédi állás. Megérdemlik, pusztán a nyalásért.

Ez a rohadás maga, a romlás virága. A kontraszelekció, ami egyre hülyébbeket dob a felszínre, mert már a kicsit hülyébbeknek is vállalhatatlan, amit a még és még hülyébbek összehoznak. Nincs megállás: lefelé mindig van hely.

Ideje észrevennie az egyetemek népének, hogy nemcsak az általános és a középiskolák vannak bajban. A kutyák ott sündörögnek a katedrák körül, és jó étvággyal lakmároznak a ti jövőtökből. Ők még jóllaknak vele, de nektek nem marad semmi. Zavarjátok el őket, amíg nem késő.