Payday Loans

Keresés

A legújabb

A Hír TV-s vezető két évtizednyi pártkatonáskodás után világosodott meg PDF Nyomtatás E-mail
A rab sajtó avagy a hazugságok napi tömeggyártása
A Hír TV-s vezető két évtizednyi pártkatonáskodás után világosodott meg
2016-02-06 Médiapiac/Index.hu - pestisracok.hu

Súlyos állításokat fogalmazott meg a Médiapiacnak adott interjújában Tarr Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese arról, hogy működött a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó televízió akkor, amikor az oligarcha és Orbán Viktor még jóban voltak.

Fotó: Origo.hu

A Simicska-médiacsoportnál 18 éve dolgozó Tarr Péter szerint a kormányzati kommunikációért felelős illetékesek mondták meg a televízió vezetésének, hogy "mi a heti aktuális pártüzenet, mire készüljünk, mit kell a műsorokba ágyazni, kit hívjunk meg, ki milyen ügyben nyilatkozzon, hol és mit hangsúlyozzunk." Arra a kérdésre, hogy ha Tarrnak fontos a szakmaiság, akkor miért asszisztált ehhez, a vezérigazgató-helyettes ezt felelte: "Voltak napok, amikor ellenálltunk egy kicsit. De nem akarok nagy ellenzékinek látszani. Az igazság az, hogy kiszolgáltuk a rendszer".

Csak néha megpróbáltunk sajtószerűek maradni. Dobtunk mi szakmailag remek műsorokat is, akadt pár lebuktatós, komoly oknyomozós anyagunk. Már amikor épp nem volt szükség a papagáj-kommandó működtetésére." Tarr beszélt arról is, hogy a háború nyílttá válásakor a Fidesz mindenáron el akarta szívni, rabolni a Simicska-érdekeltségű médiumoknál dolgozó újságírókat. Azt mondta, "először a kulcspozíciókból raboltak, aztán valamilyen ajánlattal vagy fenyegetéssel igyekeztek mindenkit elmozdítani". Megemlítette, hogy "folyamatos támadások érték a tévét, sorra hagytak el minket kollégák, köztük olyanok, akikben vakon bíztam, ám ők simán hátba szúrtak".

Volt olyan, aki két nappal a műsora adásba kerülése előtt hagyott itt. Visszanézve, kik menekültek el a hajóról, utólag nyilvánvaló, hogy nagyon is készültek a puccsra." De szerinte a távozó vezetőség nem ismerte jól az embereket.

"Droidnak, rabszolgáknak tekintette őket, nem tudta, ki valódi újságíró és ki szolga, ki az, aki csak dolgozni jár be, és ki az, aki pártelhivatottságból teszi a dolgát. Elszámították magukat".
Tarr szerint a HírTV-nél "a kemény mag nem a vezetőségből, hanem azokból áll, akik lent, a hajófenéken dolgoznak". Azt állítja, hogy ezzel együtt egy hónapon át személyesen, telefonon, esti beszélgetéseken győzködte a szerkesztőktől az operatőrökön át mindenkit, hogy ne ugráljanak. És végül sikerült egyben tartani a csapatot.