Payday Loans

Keresés

A legújabb

Esélyünk sem volt Dánia ellen - eddig 652 hozzászólás! PDF Nyomtatás E-mail
26. Sport plusz grundfoci és a profi élsport
2016. január 21. csütörtök, 11:24
NEDELYKOV TAMÁS (GDANSK) 2016.01.20 19:59 Frissítve: 2016.01.21 09:01

Esélyünk sem volt Dánia ellen – pont nélkül a középdöntőben

A magyar válogatott 30–22-re kikapott Dániától utolsó csoportmérkőzésén a férfi kézilabda Európa-bajnokságon, így nulla ponttal kezdi meg a középdöntős küzdelmeket. Az első ellenfél pénteken Németország lesz.

Mikkel Hansen próbálja megállítani Ancsin Gábort (Fotó: MKSZ/Kovács Anikó)

 

Az már a korábbi meccsen eldőlt Oroszország továbbjutásával, hogy legfeljebb két pontot vihetünk magunkkal a középdöntőbe. Ugyanakkor még a csoportelsőség is elérhető volt, ehhez legalább négy góllal kellett volna legyőzni Dániát. De ahogy elkezdődött a találkozó, hamar biztossá vált, hogy ezen estén még a pontszerzéstől is nagyon távol állunk.

„Most mindenki nagyon okos" – Dujsebajev kiborult

Mikkel Hansen gólja vezette fel a meccset, míg mi támadásban két beállóval álltunk fel és igazi szélső nélkül, Ancsin Gábor ment ki a jobb oldalra, Bodó Richárd pedig a balra. Hátul elég sokszor hoztuk kiszolgáltatott helyzetbe Mikler Rolandot (a zavarót védekező Schuch Timuzsint többször is átjátszották), így a dánok 6–1-re elmentek az elején.

Niklas Landin is belelendült, de sokszor el sem jutott hozzá a labda, mert idő előtt elveszítettük. A 12. percben, hatgólos hátrányunknál Dujsebajev időt kért, de az elképzelés maradt, csak Faluvégi Rudolf jött be irányítóba, míg Bartucz László a kapuba. Mikkel Hansen folyamatos veszélyt jelentett a kapunkra, vagy gólt lőtt, vagy a társait hozta ziccerbe. Már kilenc gól is volt a dánok előnye az első harminc percben, végül 18–10-es vezetéssel vonulhattak pihenőre.

A folytatásban Hornyák Péter hetesgóljaival zárkóztunk, miközben támadásban visszaálltunk a korábban megszokott variációra. Ezzel legalább már kiegyenlítettebbé vált a meccs, de igazán közel nem tudtunk kerülni az ellenfélhez. Jellemző, hogy Nagy László a 41. percben vállalkozott először lövésre, abból mondjuk gól lett.

Egyszer öt találatra is feljöttünk, de tovább nem jutottunk, a dánok komolyabb megerőltetés nélkül őrizték előnyüket, sőt az 55. percben meglett a közte tíz is. Az utolsó percekben még kozmetikáztunk az eredményen, így 30–22-es vereség lett a vége.

A magyar válogatott csütörtök délelőtt chartergéppel repül tovább Wroclawba, ahol a következő körben sorrendben Németországgal (január 22.), Spanyolországgal (január 26.) és Svédországgal (január 27.) találkozik.

Az olimpiai kvalifikációért zajló harcban több riválisunk is lépéselőnyben van, így bravúrokra és sokkal jobb játékra lesz szükség a mieinktől.

LAST_UPDATED2