Payday Loans

Keresés

A legújabb

Novák Dezső/Nemere besúgó PDF Nyomtatás E-mail
Olykor besúgó: megbízó, haszonélvező és kárvallott
2015. március 04. szerda, 07:32

Novák Dezső özvegyének drámai vallomása: 30 óra egy életért

Megdöbbentő vallomást olvashatnak a szerdai Nemzeti Sportban: Novák Dezső felesége, Erzsébet asszony Sinkovics Gábornak nyilatkozott az egy éve elhunyt legendás ferencvárosi játékos és edző életéről; a beszervezésről, az árulásról, a fájdalomról és a magányról.

Novák Dezső a felesége szerint senkinek sem ártott
(Fotó: Korponai Tamás)
– Ott volt mellette, amikor elment?

– Fogtam a kezét. A lányok is ott voltak, Dezső akkor már aludt, az arcán megmagyarázhatatlan nyugalom tükröződött, és egyszer csak megállt a szíve.

– Szokták mondani, hogy a súlyos betegségek mindig lelki eredetűek. Gondolom, százszor, ezerszer végigpörgette már az elmúlt évek eseményeit, és feltette a kérdést magában: nem az az átkozott ügynökhistória támadta-e meg a férje egészségét?

– Ebben egészen biztos vagyok. Amikor éppen önnek és fotós kollégájának, az azóta már elhunyt Németh Ferencnek elmondott a férjem mindent arról, hogy Nemere néven jelentéseket kellett írnia, hogy megzsarolták, hogy fenyegették, akkoriban derült ki, hogy beteg. Rengeteget őrlődhetett. Amikor nekem és a gyerekeknek elmesélte az igazságot, rendkívül rossz idegállapotban volt. Onnantól kezdve megváltozott az élete, rengetegen bántották, támadták és megbélyegezték. Pedig senkinek sem ártott. Én biztosan tudom.

– Látta az általa írt jelentéseket?

– Láttam szinte minden anyagot, amely vele kapcsolatos. Van egy ügyvéd barátnőm, akinek a segítségével bepillantást nyerhettem a dokumentumokba. Azokba, amelyeket Dezső írt, és azokba is, amelyeket róla írtak. Talán elég, ha az egyik tartótisztet idézem: „Ez a Nemere minket néz hülyének. Csupa olyan dolgot ír le, amelyet már mindenki tud…”

HA KÍVÁNCSI ARRA, PONTOSAN MI A TÖRTÉNETE NOVÁK DEZSŐ BESZERVEZÉSÉNEK, MIT MONDOTT ALBERT FLÓRIÁN, AMIKOR CSAPATTÁRSA FELHÍVTA A „NEMERE-ÜGY” KIROBBANÁSA ELŐTT, TOVÁBBÁ MELYIK KLASSZIS JELENTETT NOVÁK DEZSŐRŐL IS, OLVASSA EL A TELJES, EGYOLDALAS, MEGRÁZÓ INTERJÚT ÉS THURY GÁBOR KAPCSOLÓDÓ JEGYZETÉT A SZERDAI NEMZETI SPORTBAN – AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!


60 hozzászólás
  • hagyomanyos_erlelesu_asvanyviz
    2015-03-04 02:35:54
    fran
    Azért az nem érdekes valahol, hogy az egyetlen ember, aki az utóbbi húsz évben magyar labdarúgókkal (többségükben) érdemi eredményt tudott felmutatni, az csak úgy lehetett edzői állásban, hogy eladta a lelkét?
    Vagy mit. Hogy is fogalmazzak.
    Szánalom a köbön ez az okos nép. Észhez kéne térni, első lépés: "hülyék vagyunk- legyünk szerények" reveláció.
  • hagyomanyos_erlelesu_asvanyviz
    2015-03-04 02:32:46
    Csak a tisztánlátás kedvéért: az ún. "teljes lista" már nem létezik. 
    A rendszerváltást ugyebár az MSZMP bonyolította le. A listán csak olyanok szerepelnek, akik nem asszisztáltak ehhez. A "teljes" lista több, mint 25 éve már nem történeti forrás, hanem csak egy politikai fegyver.
  • hagyomanyos_erlelesu_asvanyviz
    2015-03-04 02:27:07
    Nemere meg egy firkász.
  • hagyomanyos_erlelesu_asvanyviz
    2015-03-04 02:25:56
    Magyar vagyok, mégis azt mondom, hogy ennél hülyébb nép, mint mi, nem sok van. 
    Már huszonöt éve csámcsogunk mazochista kéjjel (tiszt. kiv.) a "besúgókon". Az még elég kevés embernek jutott eszébe, és elég sok idő múltán nekik is, hogy míg egymást esszük, áldozat áldozatok és bűnös áldozatok, nagyvonalúan eltekintünk azoktól a MÁIG ÉLŐ, HIÁBA 80+ ÉVES, A FATTYAIKNAK HATÉKONYAN SEGÍTŐ ELVTÁRSAK SORSÁTÓL, BECSÜLETÉTŐL, JÓHÍRÉTŐL, CSILLAGÁSZATI APANÁZSÁTÓL, KAPCSOLATI RENDSZERÉTŐL ÉS RÓZSADOMBI NYUGALMÁTÓL (eltekintve a viktoriánus kor okozta hypertóniától...), akik az asztal másik oldalán ültek, akik kapták a jelentéseket, akik mérgezték az emberi kapcsolatokat, akik abból éltek, hogy legyalulják egy újra, meg újra megújulni akaró társadalom friss hajtásait, hogy ők, a silányabb minőség népe, uralkodhasson ezen a valaha szebb napokat látott, de organikus elitjétől megcsonkított népen. 
    Ma is tart ez a nagyvonalúság. Ma is "sokba vannak" nekünk, és nem elsősorban a kiemelt nyugdíj (ami egyébként indokolhatatlan), hanem a folyamatos kútmérgezésből származó anyagi és erkölcsi károk, a továbbra is zavartalanul folytatódó negatív kontraszelekció, aminek révén még ma is simán túlnyomó többségben vannak az államigazgatásban dolgozók között a legvéresebb szájú magyarságirtók leszármazottai. 
    Ez nem érdekes, de hogy hány, az élete során valódi, világszínvonalú teljesítményt felmutató magyart lehet besározni, az érdekes.
    Persze nagy különbségek vannak a beszervezettek, a magukat (előnyökért) bekönyörgők, és a bezsaroltak, utóbbiak között a jelentő bezsaroltak, vagy a passzív bezsaroltak között, de ki vagyok én, bűnös lélek, hogy ezek felett ítélkezzem? Más kérdés, hogy nem ítélem el azokat a böszme aggastyánokat és arrogáns fiaikat, nyegle unokáikat sem, akikről beszéltem, mert ne ítélj, hogy...
    De szóvá azért tehetem. 
    (Ez az aránytalan, kifordult "igazság" a fizetségünk azért, mert nem lettek kitiltva a közéletből a tartótisztek, főtisztek, politikai vezetők.)
  • Realkodo
    2015-03-04 00:42:25
    Az hogy Novák besúgó volt, egyértelműen leírták már sok helyen. Ha valaki többet akar erről megtudni, az olvassa el Takács Tibor: Szoros emberfogás című könyvét. A szerző a régi dokumentumok alapján írta meg a könyvét. Valószínű jó üzlet a Nemzeti Sportnak újra előhozni ezt a régi ügyet. Nem sok értelme van az ilyen szerecsen mosdatásoknak, különösen akkor nem, ha azok nem a tényeken, hanem a közvetlen hozzátartozók szubjektív érzelmein alapulnak.
  • joaninha
    2015-03-04 00:21:54
    A rendszer kitalálói és működtetői az igazi bűnösök, nem a Nemerék.
  • w xp
    2015-03-03 23:59:38
    Hény ember életét tették tönkre a besugok???????
  • NagyKispesti55
    2015-03-03 22:31:31
    fran Igy kezded 'ha jól tudom" de ott a ha és nem tudod jól nagyon nem!Dehogynem bánta meg sokszor megbánta mint oly sokan akiknek ez muszáj volt,különben az alvégen sem lehettek volna,sőt..nem önként jelentkezés volt az,mint mondjuk ávósnak lenni,hanem kemény beszervezés volt miután már elért egy bizonyos egzisztenciát valaki akkor csaptak le rá,nem pedig az utcaseprőket szervezték be ilyenre,na ennyi röviden,Isten nyugosztalja Novák Dezsőt.
  • ruszlib1
    2015-03-03 22:22:48
    "primavis
    2015-03-03 21:22:50
    ruszlib: azok a nagy mesék, a valóság mindig sokkal prózaibb volt. Ha éltél akkor, akkor tudod, hogy szerencse kérdése volt, hogy felfigyeltek-e rád vagy sem. Ha meg nem éltél, akkor meg hiába magyarázom..."
    -
    biztosan nem olvastad a hozzaszolasom nagyobbik reszet, annak ellenere hogy eleg rovid volt.
    Azt irtam ugyanis, hogy ismerek embereket akik ellent tudtak allni mindenfele beszervezesnek. Ez emberi nagysag kerdese. Ennyi.
  • vanTom
    2015-03-03 21:49:55
    a 20. század végének egyik legjobb magyar foci edzője volt.. kár hogy manapság nincs hozzá hasonló se..
  • fran
    2015-03-03 21:45:24
    Ha jól tudom Novák egész konkrét dolgokat kért a besúgásáért. Edzői poziciót stb. Felesége és lányai nyilván mentegetik, de fölösleges. Elkövette, amit elkövetett, élete végén megkapta érte a büntetését. Jóvá tenni bűneit nem tette, megbánó szavakat nem olvastam tőle. 
    A beszervezetteket egyáltalán nem csak fenyegetéssel szervezték be, több eszük volt annál. Meghozták a maguk megalkuvó döntéseit. Nem a rendszer miatt, a jellemük miatt.
  • ScherrerPeti
    2015-03-03 21:24:50
    telkilali60,
    Ez így van. Az anarchia mellett, fennáll az a veszély hogy csupán más erők használják ki az alkalmat a hatalom jutásra. Gondoljunk csak az arab tavaszra. Vagy ne menjünk ennyire messzire: gondoljunk Magyarországra 2006-ban.
  • Earl57
    2015-03-03 21:24:33
    egy csodálatos ember volt!!!!
  • primavis
    2015-03-03 21:22:50
    ruszlib: azok a nagy mesék, a valóság mindig sokkal prózaibb volt. Ha éltél akkor, akkor tudod, hogy szerencse kérdése volt, hogy felfigyeltek-e rád vagy sem. Ha meg nem éltél, akkor meg hiába magyarázom...
  • 65729096
    2015-03-03 21:18:15
    Meg_egy_csapas! Csak azoké van meg akit még lehet vele zsarolni. Amikor kell majd nyilvánosságra hozzák és kicsinálnak vele embereket, akkor mikor az érdekük így kívánja. Mocskos dolog a politika. A gengszterváltás után kellett volna kiborítani bilit. Csak akkor sok bálvány le lett volna döntve és ez nem volt senkinek érdeke. Jobb így csepegtetni és rettegésben tartani embereket.
  • onlyunited
    2015-03-03 21:18:06
    Egyiket sem iteltem el soha,es nem is fogom. Aki nem elte meg ezt a vilagot,annak fogalma nincs az egeszrol.
    Ures frazisok.
    Pont.
  • primavis
    2015-03-03 21:17:52
    Meg_egy_csapas: mert egyszerűen vaskos igazságtalanság lenne!
  • ScherrerPeti
    2015-03-03 21:16:15
    primavis,
    Rejtély, hogy erre miért nem gondoltam. Csak föl kell jelenteni őket a rendőrségen. Erre miért nem gondoltak a kommunizmusban? Micsoda hülyék! Még a kínaiakat, észak-koreaiakat és a többi totalitáris rendszerben élő polgárt kell tájékoztatni erről a kézenfekvő lehetőségről.
  • onlyunited
    2015-03-03 21:15:51
    En meg a rendszer veget elkaptam. Felnottkent.
    Atkozott egy dolog volt ez.
    Ismertem olyan embert,aki a csaladjat,az allasat,az egzitsztenciajat,mindenet kockaratette,es nem allt be a sorba.
    Egy budapesti beszkart telepvezetobol,egy nyiregyhazi kavics osztalyozoban talalta magat,seged meloskent.
    Tavol a csaladjatol.
    Szoltak,hogy indulas,es indult. Megtort,mint a dio. 
    De olyat is ismertem,aki irogatott,hallgatott,de beleoszult,szo szerint,es nem gyozott mentegetozni,persze ittasan,negy szem kozott,hogy bele fog orulni,de muszaj csinalnia,mert nem akar pestrol nagyatadra koltozni.
  • ruszlib1
    2015-03-03 21:14:12
    a nagy tortenetek mindig arrol szolnak, hogyan tud valaki ember maradni nehez idokben. Ismerek ilyen embereket. novak dezso nem ilyen volt.
60 hozzászólás

 

LAST_UPDATED2