Payday Loans

Keresés

A legújabb

Későn jövő feltámadás - félezer hozzászólás PDF Nyomtatás E-mail
26. Sport plusz grundfoci és a profi élsport
2016. január 19. kedd, 07:48
NEDELYKOV TAMÁS (GDANSK) 2016.01.18 17:48 Frissítve: 2016.01.18 23:07

Későn jövő feltámadás, egygólos vereség Oroszországtól

A magyar férfi kézilabda-válogatott ötgólos hátrányból négyet ledolgozva 27–26-os vereséget szenvedett Oroszországtól a férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportkörének 2. fordulójában. A dánok szoros meccsen legyőzték Montenegrót,így eldőlt, hogy továbbjutottak, ahogyan a mieink is.

Bár Faluvégiék kétszer is felálltak mínusz ötről, mégsem bírtak az oroszokkal (Fotó: MTI)

 

Megvariálta a lapokat Talant Dujsebajev, ezúttal az Ancsin, Nagy Kornél, Dzsamali belső hármassal kezdtünk, Nagy László védekezni jött be. Idegesen és sok hibával nyitottuk a meccset, így az oroszok két góllal is elhúztak. Dujsebajev majd' felrobbant a magyar padnál, folyamatosan magyarázott a közelben ülőknek. A pályán Nagy László próbálta nyugtatni a társakat, és a tizedik percben, 4–4-nél sikerült is utolérni az ellenfelet.

DUJSEBAJEV: ÉN VAGYOK A FELELŐS
A szövetségi kapitány és a játékosok nyilatkozatait ITT olvashatják!

Meggyűlt a bajunk az oroszok masszív hatosfalával, kettős emberelőnyben is csak harmadjára tudtunk gólt lőni Viktor Kirejevnek, majd technikai hibát követtünk el. Timur Dibirov mellett Szergej Gorbok is nagyon élt, nálunk Nagy László érezte, hogy többet kell vállalnia. Támadásban azonban sok volt a figyelmetlenség nálunk, amit gyors indulások végén kíméletlenül megbüntettek az oroszok. 11–7-es előnyüknél a 21. percben időt kellett kérnünk, hogy megállítsuk a negatív szériát.

Bartucz László állt be a kapunkba, aki ugyan védéssel nyitott, de elöl ezúttal nem jöttek be az átlövések, és legtöbbször a beállót sem tudtuk megjátszani. A szünet előtt mi kerültünk kettős emberhátrányba (Faluvégi már a második két percét kapta), így pedig csak azt tudtuk elérni, hogy ne kerüljünk még nagyobb hátrányba. Sokszor naggyá tettük Kirejevet, két hetesünk is kimaradt, az oroszok pedig 14–10-re vezettek a szünetben.

Jól indult a második játékrész, Bartucz megfogta Dibirov hetesét, míg Ancsin és Dzsamali bombáival feljöttünk mínusz egyre (14–13). A Szeged jobbátlövőjét ápolás miatt egy időre le kellett cserélni, de hamar vissza tudott térni. Az egyenlítésért is támadhattunk, de nem éltünk az eséllyel, helyette az oroszok jöttek újra lendületbe. Csak rövid időre állt össze a védekezésünk, az ellenfél emberhátrányban is eredményes tudott lenni.

Ötgólos hátrányban kezdtük az utolsó negyedórát. Többször is próbálkoztunk kapuscserével, de az oroszoknál mindig volt valaki, aki be tudott találni. Dzsamali góljaival kettőre zárkóztunk, majd az utolsó fél percen belül egyre, végül Nagy László blokkba lőtt szabaddobása zárta le a találkozót. 27–26-ra kaptunk ki a második csoportmeccsünkön.

Mivel az oroszok közvetlen riválisaink az olimpiai kvalifikációért folyó harcban, lépéshátrányba kerültünk velük szemben.

LAST_UPDATED2