Payday Loans

Keresés

A legújabb

Farkas Flórián, a mentelmi jog-ász PDF Nyomtatás E-mail
OLY KORBAN ÉLÜNK ABC

Nem fogja kitalálni,

miről írta

állítólagos szakdolgozatát

Farkas Flórián

Német Tamás
NÉMET TAMÁSKÖVETÉS

2016.01.14.

UPDATE: nem úgy van az, ahogy van, a cikk alján elmagyarázzuk.

Magyarország legügyesebb, jelenleg fideszes politikusának, országgyűlési képviselőjének, miniszterelnöki biztosnak, a korábban már jogerősen elítélt, később egy harminc évre titkosított elnöki kegyelemben részesített egykori roma önkormányzati vezetőnek, akinek vezetése alatt az Országos Roma Önkormányzat évekre elegendő feladatot adott a NAV nyomozóhatóságának, sőt az Európai Csalás Elleni Hivatalnak (OLAF) a nem tiszta, százmilliókat eltüntető gazdálkodásával, projektjeivel, akinek legfrissebb projektje, hogy a kormány által fizetett szerződésekkel állítja maga mellé az ORÖ képviselőit, hogy félreállíthassa annak új vezetőjét, aki ugyan korábban látványosan Farkas embere volt, de aztán mégsem akarta, hogy ráomoljanak a Farkas és emberei által elkezdett pénzlenyúlós, kamuprojektes balhék, akivel kapcsolatban arról is legendák keringenek, hogy megvan-e és valódi-e az érettségije, szóval ennek az embernek az állítólagos, 2003-ban az ELTE jogi karára leadott szakdolgozatának címe és témája:

Az országgyűlési képviselők mentelmi joga

BA-DUM-TSSCCCHHHH!

UPDATE: Farkas Flórián diplomáinak és érettségijének az mno.hu próbált utánajárni. Azt találták, hogy ezen a néven két szakdolgozatot adtak le: az egyiket 2005-ben a jogi karon, a másikat 2003-ban a társadalomtudományi karon. A jogi karon leadott szakdolgozat témája a mentelmi jog, a társadalomtudományi szakon leadottnak az uniós csatlakozás hatásai a magyarországi cigányság életkörülményeire.

Nagyon beszédes lett volna ugyan, ha a fideszes politikus írt volna a mentelmi jogról, de azóta kiderült, hogy azt nem ő, hanem névrokona, Dr. Farkas Flórián, vidéki ügyvéd írta és adta le. Így minden bizonnyal a másik szakdolgozat lehet az övé. Annyi szépséghibája van a dolognak, hogy a parlament.hu-n elérhető saját önéletrajzában az szerepel, hogy ő a szakdolgozatát ELTE jogi karán szerezte, és nem a társadalomtudományi karán. A jogi kar adatai alapján a kar és a szak is egyezett a politikus által megadott adatokkal. Tehát, vagy fogalma sincs, hogy hol szerezte a diplomát, mert már arra sem emlékszik hová adta be szakdolgozatát, hová járt egyetemre, vagy valaki más írta az önéletrajzát, aki összekeverte őt az ügyvéddel, vagy bármi, amit el sem tudunk képzelni.

És akkor az érettségijéről még nem is beszéltünk: az MNO talált egy 2003-as cikket, amiben az szerepelt, hogy 5 képviselőnek nincs érettségije, és ide sorolták Farkas Flóriánt is, mivel életrajzából hiányoztak az adatok. A lap hiába kereste Farkast, nem reagált, ami azért is furcsa, mivel elvileg épp abban az évben diplomázott, tehát nem lett volna nagy erőfeszítés tisztázni ezt a kérdést.

Farkas Flóriánról írt cikkeinket ezen a linken érheti el.