Payday Loans

Keresés

A legújabb

Pásztory Dóri: Hajrá Katinka! PDF Nyomtatás E-mail
26. Sport plusz grundfoci és a profi élsport
2016. január 10. vasárnap, 09:24

Pásztory Dóri

a Hosszú-ügyről:

Katinka egyelőre egyedül van

 

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Hosszú KatinkaPásztory Dóra;

A Hosszú-ügyről írt Facebook-bejegyzésben Pásztory Dóri paralimpiai úszóbajnokunk részletesen taglalja, mit gondol Katinka kiállásáról, a helyzetről, és arról, hogy beszél mellé az úszószövetség.

Tegnap Pásztory Dóri úszó paralimpiai bajnokunk is megszólalt a Facebookon a Hosszú Katinka-ügyről:

Mint írja, ő is hasonló harcokat vívott az Magyar Paralimpiai Bizottsággal (MPB), Hosszú "harcol az igazáért, nevét, arcát, sikereit, hitelét adja azért, hogy egy átláthatóbb, fejlődésnek induló rendszerben készülhessen. Egyelőre egyedül van ezzel. Szinte mindenki hallgat, háttérbe húzódik, kivár, reméli, hogy nem kell kivennie a részét a harcból, elég majd csak a végeredményt kiélveznie vagy elszenvednie."

Pásztory szerint a média, bár Hosszú mellett áll, a gumicsontokra harapott rá, nem a lényeggel foglalkozott. A Magyar Úszószövetség (MÚSZ) sem a lényegi kritikával foglalkozott, pedig azzal elkerülhette volna a szerződésszéttépős sajtótájékoztatót.

Pásztory kérdezne is Hosszútól: "Ha kérdezhetnék Katinkától, biztosan azt kérdezném tőle, hogy kik azok a hazai vagy nemzetközi szakemberek, akiknek megvan a tudása, elhivatottsága, hitele ahhoz, hogy meghatározzák a magyar úszósport rövid, közép- és hosszú távú céljait. Mi az akadálya, hogy ők legyen a véleményvezérek, döntéshozók? Szerinte mik ezek a célok és miként lehetne őket hatékonyan megvalósítani? Biztosan megkérdezném tőle, hogy az amerikai modellből mi adaptálható a magyar rendszerbe, milyen olyan jó példákat láttak a világban, amelyek elősegítenék a hazai fejlődést?

Az átláthatóság hiánya alatt azt érti, hogy jelenleg nincs lefektetett jutalomrendszer, tehát nem egyértelmű, hogy mely sportoló milyen eredmény után mekkora jutalmat kap? A MÚSZ pénzügyi és szakmai döntései mennyire transzparensek? Mi segíthetné elő a biztonságot és nyugalmat hozó áttekinthetőséget? Mi a véleménye a Jövő bajnokai utánpótlás programról? Ez miért nem segíti elő a hosszú távú fejlődést? Mik azok az infrastrukturális hiányosságok, amelyeket azonnal orvosolni kellene? Ő mire költené azt a 12 millió forintot, amit nem fogadott el jutalomként?"

Ugyanakkor leszögezi, nem Katinkának és férjének kell megreformálni a meglévő rendszert. De "kommunikációs és marketing területen egyedülálló és példaértékű, amit elértek. Egészen másfajta gondolkodást, szemléletet hoztak be a sportba, amelyből nagyon sok minden hasznosítható lenne a szövetség számára is".

"Én is azt érzem, amit Katinka ma kifejtett, egész egyszerűen nem értik egymást. Ők feltesznek kérdéseket, felvetnek problémákat, építő jelleggel kritizálnak abban a reményben, hogy olyan válaszokat kapnak, amely elindít valamifajta együttgondolkodást, hosszú távon fejlődést. Ehhez képest udvariaskodás, félreértelmezés, mellébeszélés zajlik. Optimista vagyok, tudom, hogy a magyar úszósport tele van intelligens, elhivatott, nagytudású szakemberekkel. Feltörekvőben van egy nyitott, innovatív szemléletű fiatal edzőgeneráció. Vannak olyan egykori úszók, akik remek vezetők, értik ennek a sportágnak minden kínját-baját, rezdülését. Szükség van rájuk, szükség van a véleményükre, a megoldási javaslataikra! Katinkának és az egész magyar úszósportnak! Hajrá magyar úszás! Hajrá Katinka!"

 


  • Avatár

    Tegnap már írtam máshol, hogy nem nagyon értem egyelőre ezt a sztorit, de mivel van benne egyik oldalon egy korrupt posztkommunista közpénztolvaj geci, ami így alapvetően meghatározza a szereplő jellemét, a másik oldalon pedig egy világszínvonalú, sőt, világelső élsportoló, ami ugyancsak alapvetően határozza meg a szereplő jellemét, így elég egyértelmű, hogy utóbbinak kell szurkolnom... :)

    • Avatár

      Mit nem értesz? A szovjet és az NDK-s élsport anno a kommunista rendszert reklámozta. Évtizedek kellettek hozzá, hogy kiderüljön: egy kitűnően megszervezett doppingrendszert kellett működtetni hozzá. Mindenkit lefizettek, akit kellett, a tehetségeket korrumpálták, a "nagy pofájúakat" pedig elkaszálták, vagyis csak a rendszerhez "hűséges" edzők és sportolók kaphattak szerepet és nagy pénzeket. Megvan tehát a minta. Katinkától most azt kérte az úszószövetség - nem sajnálva a 12 millkóját (pontosabban a 12 millkónkat) -, hogy álljon rendelkezésükre a promócióhoz, vagyis Gyárfás és csapata reklámkampányaihoz. Pásztory Dóra információja jól kiegészíti a szisztémáról szóló információt: azt mondja, hogy a hazai úszósportban tisztázatlan a jutalmazási rendszer. Nem nehéz kitalálni, hogy működőképes a másik alapelem is: csak az a tehetség kaphat igazán manit, aki jókislány és jófiú is egyben. (Aligha véletlen, hogy Katinka függetlenedni akar!!!). Megvan tehát a mintakövetési séma is - kivéve a doppingot, mert azt ma már nem lehet "megszervezni". Az ám, de kitalálták, mi legyen helyette: a korrupciós rendszer, vagyis rátesznek egy lapáttal a pénzekből (a pénzünkből), annak, aki "megérdemli". És élnek, virulnak azok is, akik az egészet garantáltan, kivánság szerint kivitelezik: a Schmitt Pálok és a Gyárfás Tamások. Kell ennél tőbb? Csakhogy most porszem került a gépezetbe.

    • Avatár

      "korrupt posztkommunista közpénztolvaj geci", röviden fideszes

    • Avatár

      igy van. gyarfasrol mindenki tudja, kicsoda - egy olyan vitaaban, ahol o az egyik feel, szaz szazaleek, hogy automatikusan a masik feelnek van igaza

    • Avatár

      Gratula Katinkának, csak sikerúl szétvernie Magyarország legeredményesebb sportágát:

      Lemondott Kiss László úszókapitány

      Váratlanul lemondott tisztségéről Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya. A 75 éves edzőlegenda 1993 óta vezette a női úszócsapatot, 1999-ben vette át a férfiak irányítását is.

      Vezetése alatt olimpiai bajnok lett Czene Attila (1996), Egerszegi Krisztina (1988, 1992, 1996), Kovács Ágnes (2000), Gyurta Dániel (2012), Risztov Éva (2012) és három ezüstérmet Cseh László (2008) Güttler Károly (1988) pedig egyet. Mindannyian világbajnokok, vb-érmesek is lettek mellette.

  • Avatár

    Egy szokatlan allaspont azoknak akik nem egy fejlett nyugai demokraciaban szocializalodtak vagy legalabb nem toltottek ott el egy par evet.

    Ami Magyarorszagon folyik az nem kompatibilis a globalizalodo vilag fo trendjevel. Legyen szo akar sportrol (uszasrol) akar barmi masrol. Politika, gazdasag, tudomany, stb...

    Hosszu Katinka, Kiraly Viktor es a masik enekes nem Magyarorszagon nott fel. Kovetkezeskepp soha a bund eletben nem fogjak megerteni mi megy itthon. Csoda, hogy Katinka csak most boritotta fel a bilit. A tobbi hasonloan erez csak nem szol. Sokkal tobb embernek kellene ugyanezt tenni. Ami Magyarorszagon folyik az maga a bukas. Mar rovid tavon is.

    Persze lehet azt mondani, hogy ez nem Amerika. Sajnos nem, meg kozelitoleg sem. Es nem a szegenyseg a legrosszabb hanem a remenytelen stupiditas. Minden teren.

    Nem artana gondolkodni neha. Es nem csak fides szinten...

  • Avatár

    1./ Magyarország kissé (hehe) megosztott. Ez onnan látható, hogy minálunk maguk a történések nem érdekesek, csak a szereplők. Belőlük is csak az, hogy melyik oldalon állnak, mert abból a rutinos pártszimpátiás rögtön tudja, hogy kinek van „igaza”, mégpedig minden mástól teljesen függetlenül. Nagyon idegesítő, hogy a zemberek valahogy (rejtélyes okból) nem szeretik az eszüket használni, és az érzelem bőven elég nekik. Ebben az ügyben. Is.

    2./ Magát az ügyet tekintve:
    A múlt évi rövidpályás úszó EB-n Hosszú Katinka nélkül a magyar csapat 5 arannyal az éremtáblázat második helyén végzett volna, ugyanúgy, mint a 2013-as és 2012-es EB-n (korábban a 2005-ös és a 2007-es negyedik és a 2010-es harmadik helyünk volt a legjobb). Jövőre VB-t rendezünk. Ebből nekem (tekintve, hogy Európa lakossága ötvenszer nagyobb lépszámú, mint a magyar) nem egészen az következik, hogy az úszószövetség és a magyar edzői kar tevékenysége valami botrányos (sőt), amely miatt egy két méter átmérőjű bilit kell a riói olimpia évében a vacsorázóasztalra borítani. Az, hogy valaki kiáll, gyönyörűszép dolog, maximum akkor bicsaklik meg az ügy, ha az indokok röhejesek.
    3./ Amint az látható, Mr. Tusup a feleségét aranytojást tojó tyúkként használja. Minden pénzdíjas versenyen ott vannak, amennyit lehet, besöpörnek (hogy mennyivel hamarabb ég ki, ha egyáltalán, azt - nem lévén szakember - nem tudom). Ezzel nekem semmi bajom sincsen, csak azért említem meg, mert szerintem a történések ennek ismeretében jobban érthetők. Az úszónő káprázatos sorozata részben a saját tehetségének, részben a magyar edzőknek, részben Mr. Tusupnak köszönhetők. Nem vagyok szakember, nem tudom milyen arányban, de az biztos, hogy nem kizárólag a férj érdeme. Az a szöveg viszont, amelyet Hosszú Katinkafelolvasott a sajtótájékoztatón, hatkilences valószínűséggel 100 %-ban a sértődött Mr. Tusupé. Ezt onnan veszem, hogy a fő ütközőpontot jelentő promóciós tevékenységre Hosszú Katinka Gyárfás első telefonjára azonnal hajlandónak mutatkozott, és csak később hívta vissza az elnököt, hogy hát az ingyen nem fog menni. Hogy mi a feleség véleménye azt, szerintem (én is rajongok ám az elméletek gyártásáért), egyelőre nem tudjuk.
    4./ Én azt úgy gondolom, hogy a jövő évi magyarországi úszó vb reklámozása nem azonos egy mosópor reklámozásával, mely utóbbiért a reklámarc pénzt kap a bevételből, mert miatta több mosóport adnak el. Lehet, hogy tévedek, és a „mi vb-nk” Hosszú Katinka filmbeli szereplésével lett volna valamivel kevésbé veszteséges, ami aztán pénzre váltható, de akkor pl. Kásás Tamást nem tudom hová tenni, aki ugyanezt ingyen vállalta többekkel egyetemben. Magam felől biztos vagyok, hogy én lennék annyira magyar, persze ez Tusupékat nem kötelezi semmire.

    5./ A külön öltözőt meg az úszáselemző szoftvert inkább hagyjuk. Egy igazi alea sohasem captat musces. Illetve néha igen, mint az a mellékelt ábrából látható. Hogy a medencében mekkora sztár azt tudom, és maximális elismerésem érte, de a parton … és itt nem fejezném be a mondatot.

    Tisztában vagyok vele, hogy amit írtam, mindenki pártállástól (és Gyárfás utálattól) függően véleményezi. De már kezdek hozzászokni.

    meg több
    • Avatár

      mieert "gyarfas utalata"? gyarfas csak egy ocska kis seggnyalo (igaz, milliardokat osszelopo seggnyalo) ebben a tortenetben

      az utalat fo taargya adott esetben termeeszetesen a csuti tolvaj patkany, aki egy uszo-vb foszereploje akar lenni.

      a patkanyok usznak, de tobbnyire nem az uszodaaban, hanem a szennycsatornaaban, a szarcsomook kozott

      a csuti patkanynak is ott van a helye

  • Avatár

    "Biztosan megkérdezném tőle, hogy az amerikai modellből mi adaptálható a magyar rendszerbe, milyen olyan jó példákat láttak a világban, amelyek elősegítenék a hazai fejlődést?"

    Nekem úgy tűnik Katinka mond egy csomó konkrét példát.

    Azt mondja, hogy mozgás elemző szoftvert kért és kamerát kapott.

    Ez két síkon is érdekes. Sértő az eredmény és a procedúra is megér egy misét. Sőt egy másik napirend, amikor rendszer jellegzetességek is napirendre kerülnek! Az, hogy soha semmi nem elég, Te mindíg csak egy alullévő vagy és még sztárként sem vagy azon a szinten, ami a partnerségen alapuló emberi viszony.

    Ezeket konkrétan elmemezte a megszólalásaiban.

    És azért lett kulturális hullámokat verő vagy a politikai rezsimet veszélyeztető megnyilvánulás, a karakán kiállásából, mert a minőséget brutálisan derékba tudja törni az olyan vezetés, amelyik így viselkedik.

    Kathartikus lehet a népnek, amikor egyszer csak walaki polgárként kezd beszélni! Aki tudja, hogy az egzisztenciális függés, a "hatalma van -kiszolgáltatott rendszer" egy idő után biztosan illúzió. Egy hajóban evezünk!

    A sajtóban lehet látni egy érdekes öszvért. Egy totál klaszikus angol headchef a kamerák előtt coach szerepben ordítani tanítja a többi vezetőt, főzni a szakácsokat. Ha leégetted, akkor az arcodba üvölti, hogy csak nem akarod ezt oda adni a vevőnek? Megvesztél? Ki fog így bejönni a boltba holnap?

    Katinka is ezt csinálja az úszószövetséggel! Nem mondja, hogy nem kamerát kértem B mmmeg!! Nem üvölt mint Gordon Ramsey.

    Csak széttépi a szerződést és elmondja kultúráltan.

    De ugyan arról van szó! És ilyet a magyarok közelről még nem láttak!

    Jópár sajtómunkás fordulópontot lát! Mi van ha tömegessé válik, hogy visszaküldjük a romlott húst, a politikai és a konkrét szervezeti dilettantizmust és nem fogjuk kifizetni a számlát!

    A magyar bér csak akkor fog közelebb kerülni a jóléti társadalmak béréhez, ha a helyi szervezeti béralkuban egyre több fizetést fog kapni.

    Ehhez jelen pillanatban a szervezeti kultúráknak is forradalmi változásokon kell átmenniük és az ágazati és politikai síkon is meg kell tanulni szóba állni egymással. Egyenlőre a kussolás eszkalálódása zajlik. A civilgyilkos zsákmányszerző pártcsürhe már azt is megengedte magának, hogy leporolja a Rákosi éra propagandatankönyvét és CIA ügynöközni kezdje az érintettek társadalmi önszerveződéseit! Meg rájuk küldje a rendőrséget!

    A pedagógusok nem képesek arra, hogy felismerjék, hogy mondjuk követelhetnék a 10 évvel ezelőtti bérüket csak épp infláció követő szinten és akkor 400.000 lenne egy mai átlagos tanár fizetés és na mindenkié, akit ezen a szinvonalon kiraboltak.

    Ahhoz, hogy beszélni tudjunk erről, ahoz vissza kell foglalni azokat a fórumokat, ahol erről beszélni lehet!

    Katinka ma uralja a sajtót, mert igazat beszél! És sokaknak ez tetszik!

    meg több
  • Avatár

    Pásztory Dóri szavaiban félelmet érzékelek.

  • Avatár

    ideje vagyon a söprésnek. De a társadalom támogatása kell hozzá. Márciusra már usa- ban lesznek. Úgy oldalba kapják őket, hogy zörögnek a csontjaik. Or.án és a sportrendszer nem szereti a forradalmarokat, a zseniket, a kettőt együtt pláne. Ez már politika, itt már tegnap vesztettél Katinka. Ha jövőre is versenyezni akarsz, holnap utazz és ne nézz hátra. Szurkolni így is lehet. De győzni csak úgy.

  • Avatár

    A MUSZ, az MLSZ es meg sok masik szövetseg is ugyanugy müködik, mint Magyarorszag evszazadok ota: uram-batyam rendszerben. Tehat nem (csak) a MUSZ beteg, az egesz orszag beteg es nem tud kilepni az sajat arnyekabol. Eleg csak egy Moricz, Mikszath, Jokai könyvet elolvasni: minden meg lett mar irva. En csak azt nem ertem, miert nem kepes ez a tarsadalom a megujulasra, a szembenezesre, hiszen a vilagban minden valtozik. Szoval sokatoknak igaza van, Katinka kezebe faklyat adott az Ur Pesten...A masik: volt par baratom, akik uszok voltak. Ök nekem (ugye elsö kezböl) eleg randa dolgokat meseltek a Kiss Laszlorol, edzötaborban törtentekröl, az eltussolt dolgairol...Egyik közeli rokonom meg a Gyarfassal volt minimalis üzleti kapcsolatban: a Napkelte megrendelt tölük egy kisebb munkat, persze sürgössen kellet nekik, hat megcsinaltak. Aztan csak vartak a penzre, vartak a penzre, nem nagy összegre, kb 100 ezerre. Egy honap mulva - miutan a rokonom hiaba hivta öket - atment a Gyarfashoz, hogy ha nem gond, fizesse mar ki öt. Gyarfas erre mit mondott? - Ne haragudjon, mi vagyok en penztaros?
    Kinek van igaza a Hosszu ügyben? Nem kerdes.

  • Avatár

    Gyárfás megnézhetné merre tűnt el Bol-dog. Esetleg ott is maradhatna. Miért van amúgy tele a magyar sportvezetés segghülye, alkalmatlan politikusokkal ésmuntermanokkal? Rezsi Szilárdtól a Dajcstomikán keresztül a Barátetelékig?

  • Avatár

    mit nem lehet ezen eerteni?

    az eevtizedes maffiozoo gyarfaas fejeeben megszuletett a promocios film otlete, amelynek a foszereploje termeeszetesen a mi szeretett csuti patkanyunk. kigondolta azt is, hogy az uszok lesznek az udvarholgyek ebben a remek filmben, ok dongjaak korul a vilagtorteenelem legkimagasloobb alakjaat, akinek sok-sok teendoje kozott meeg arra is jut ereje, hogy a dolgozo magyar neepnek uszo-vb-t adjon.

    hosszu erre aszondta, hogy o inkaabb uszna. mire a minden politikusi segget husz eev ota keresztbe_kasba megjaart szajaaval a maffiozo gyarfas aszondta, hogy az nem megy, mert a csuti patkany neki ezert feketet pontot adna. olyan meg nincs. ezert aztan elkezdte zsarolni hosszuut - amig nem leszel udvarholgy, nem lesz oltozo, nem lesz gyuroo, nem lesz ilyen-olyen technikai berendezees. ha viszont leszel huri a csuti patkany dicsoseegeet zengo filmben, akkor minden lesz

    a tobbit tudjuk

  • Avatár

    Nade van nekünk egy volt úszó olimpikon sportügyi államtitkárunk. Hogy elcsendesült, amikor lenne az ideje a megszólalásának. Persze, hogyanis mondhatna véleményt ő egy szakági szövetség és egy sportló vitájáról.

    Szvsz, a szövetségi kapitány érdemei elismerendők, de azért tudni kellene neki is, hogy mikor lett volna ideje a visszavonulásnak. Sajnos sem ő sem más sem forever young.

  • Avatár

    hajrá magyar értelmiség

    https://www.youtube.com/watch?...

LAST_UPDATED2